Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna, a Ty nie chcesz do którejś poradni przyszpitalnej się zgłosić na diagnostykę? W Twoim szpitalu Bomba-Opon by Cie pewnie pokierowała, ale na Karowej maja taki fajny program jeśli chodzi o diagnostykę - wiąże się to z trzema pobytami w szpitalu ale miałabyś wszystkie badania na świeżo zrobione i tam serio sensowni lekarze od niepłodności pracują.
Wiesz - drugie spojrzenie. Jak chcesz to chodź na priv to Ci podam 2 nazwiska które cie skierują na ta diagnostykę na NFZ.Wojcinka, Izi lubią tę wiadomość
-
coma wrote:Blondyna, a Ty nie chcesz do którejś poradni przyszpitalnej się zgłosić na diagnostykę? W Twoim szpitalu Bomba-Opon by Cie pewnie pokierowała, ale na Karowej maja taki fajny program jeśli chodzi o diagnostykę - wiąże się to z trzema pobytami w szpitalu ale miałabyś wszystkie badania na świeżo zrobione i tam serio sensowni lekarze od niepłodności pracują.
Wiesz - drugie spojrzenie. Jak chcesz to chodź na priv to Ci podam 2 nazwiska które cie skierują na ta diagnostykę na NFZ. -
szarlota96 wrote:10 dpo od owu potwierdzonej monitem biało na teście. Czy jest jeszcze jakaś szansa?
szarlota96 lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Blondyna, a Ty nie chcesz do którejś poradni przyszpitalnej się zgłosić na diagnostykę? W Twoim szpitalu Bomba-Opon by Cie pewnie pokierowała, ale na Karowej maja taki fajny program jeśli chodzi o diagnostykę - wiąże się to z trzema pobytami w szpitalu ale miałabyś wszystkie badania na świeżo zrobione i tam serio sensowni lekarze od niepłodności pracują.
Wiesz - drugie spojrzenie. Jak chcesz to chodź na priv to Ci podam 2 nazwiska które cie skierują na ta diagnostykę na NFZ.
to ja dopowiem - ja się prywatnie lecze u jednej lekarki (anioł nie człowiek). W razie czego mam tez nr do Pani, która zapisuje na program do kliniki na Karowej. akurat dziś powinny startowac zapisy, ale mogły się już skończyć, bo konsultacje są tylko w piątki - miejsce dla 3-4 kobiet. są też warunki do spełnienia, zeby dostac sie na konsultacje "z programu" - min rok staran + 0 biochemicznych i poronien. mnie to wykluczyło.1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Ola1988 wrote:to ja dopowiem - ja się prywatnie lecze u jednej lekarki (anioł nie człowiek). W razie czego mam tez nr do Pani, która zapisuje na program do kliniki na Karowej. akurat dziś powinny startowac zapisy, ale mogły się już skończyć, bo konsultacje są tylko w piątki - miejsce dla 3-4 kobiet. są też warunki do spełnienia, zeby dostac sie na konsultacje "z programu" - min rok staran + 0 biochemicznych i poronien. mnie to wykluczyło.
-
No moja sąsiadka miała 3 poronienia, diagnozowala się właśnie za pośrednictwem tego lekarza o którym ci napisałam i on ja tam wepchnął. W 20 tc jest dziś.
Wiem z pierwszej ręki bo każdy krok jej kazdej ciazy śledziłam.
On pierwszy jej pomógł a była u Bomby, u Debskiej tez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 11:15
Blondyna.B, Ani0nka, Wojcinka, Izi lubią tę wiadomość
-
coma wrote:No moja sąsiadka miała 3 poronienia, diagnozowala się właśnie za pośrednictwem tego lekarza o którym ci napisałam i on ja tam wepchnął. W 20 tc jest dziś.
Wiem z pierwszej ręki bo każdy krok jej kazdej ciazy śledziłam.
On pierwszy jej pomógł a była u Bomby, u Debskiej tez.
Jak nazywa sie ten lekarz? -
Blondyna.B wrote:Plamienie wczoraj było raz i chwilowe - nie żywą krwią. Dziś test dalej pozytywny chociaż oczywiście nie ciemniejszy..
Czekam na skierowanie i pojadę na krew zrobić betę i progesteron to będę miała jasność na co się szykować - może będę musiała do lekarza napisać jak sytuacja💏 - 06.06.2014 ➡️ 💒 15.09.2018
👩🦰 - 24 l.
starania o pierwsze 👶 od 07.2021
❌ PCO ➡️ PCOS
❌ AMH - 13.45 ng/mI
❌ progesteron w 22 dc. - 0.91 ng/mI
❌TSH - 3,61 -> endokrynolog -
1. wizyta - USG tarczycy - idealne
kolejna wizyta marzec 2022 r.
❌ testosteron - 48,66 ng/dl
❌ brak owulacji i menstruacji (luteina na wywołanie)
✔️ prolaktyna - 11,7 ng/mI
✔️ estradiol - 64,1 pq/mI
✔️ glukoza - 74 mg/dL
✔️ ATPO - 34,90 U/ml
✔️ SHBG - 64 nmol/l
❔ DHEA-S - 420,53 ug/dl
Suplementacja: Prewenit Intensiv, OvulomedMax, witamina D3
🧑 - 30 l.
✔️ morfologia - 4%
✔️ ruchliwość
❌ ilość - 9,8 mln/ml
od 02.2022 - FertilMan Plus
stymulacja zawieszona do marca - zbijamy TSH i poprawiamy nasienie
marzenia o 👨👩👧👦 🙏 -
Ola1988 wrote:to ja dopowiem - ja się prywatnie lecze u jednej lekarki (anioł nie człowiek). W razie czego mam tez nr do Pani, która zapisuje na program do kliniki na Karowej. akurat dziś powinny startowac zapisy, ale mogły się już skończyć, bo konsultacje są tylko w piątki - miejsce dla 3-4 kobiet. są też warunki do spełnienia, zeby dostac sie na konsultacje "z programu" - min rok staran + 0 biochemicznych i poronien. mnie to wykluczyło.
Czy można prosić o kontakt? -
Blondyna trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 💚💚💚
-
A ja Wam powiem, że dziś się podłamałam psychicznie tym co się dzieje na świecie i zastanawiam się serio nad tym, czy nie przerwać starań. Nie wiem czy chce sprowadzać dziecko na taki świat pełen nienawiści
Takie mam dziś przemyślenia, proszę o mocnego kopniaka na podbudowanie 😓Blond27, Pani Ciasio, Namisa lubią tę wiadomość
💏 - 06.06.2014 ➡️ 💒 15.09.2018
👩🦰 - 24 l.
starania o pierwsze 👶 od 07.2021
❌ PCO ➡️ PCOS
❌ AMH - 13.45 ng/mI
❌ progesteron w 22 dc. - 0.91 ng/mI
❌TSH - 3,61 -> endokrynolog -
1. wizyta - USG tarczycy - idealne
kolejna wizyta marzec 2022 r.
❌ testosteron - 48,66 ng/dl
❌ brak owulacji i menstruacji (luteina na wywołanie)
✔️ prolaktyna - 11,7 ng/mI
✔️ estradiol - 64,1 pq/mI
✔️ glukoza - 74 mg/dL
✔️ ATPO - 34,90 U/ml
✔️ SHBG - 64 nmol/l
❔ DHEA-S - 420,53 ug/dl
Suplementacja: Prewenit Intensiv, OvulomedMax, witamina D3
🧑 - 30 l.
✔️ morfologia - 4%
✔️ ruchliwość
❌ ilość - 9,8 mln/ml
od 02.2022 - FertilMan Plus
stymulacja zawieszona do marca - zbijamy TSH i poprawiamy nasienie
marzenia o 👨👩👧👦 🙏 -
Agata97 wrote:A ja Wam powiem, że dziś się podłamałam psychicznie tym co się dzieje na świecie i zastanawiam się serio nad tym, czy nie przerwać starań. Nie wiem czy chce sprowadzać dziecko na taki świat pełen nienawiści
Takie mam dziś przemyślenia, proszę o mocnego kopniaka na podbudowanie 😓
Mnie też przeraża to co się dzieje. Na niczym innym myśli skupić nie mogę.. Mąż boi się iść w piątek do pracy bo nie wie co usłyszy (pracuje jaka funkcjonariusz). Najgorsze jest dla mnie to, że jesteśmy bezsilni i bezradni na te wszystkie wydarzenia. Ta niepewność co przyniosą kolejne dni jest przygnębiająco. My tu sobie spokojnie żyjemy, planujemy a tu w ciągu chwili może się wszystko o 180stopni zmienić 😔😔 -
Ewiwi wrote:mnie chyba trzeba wypisać z testowania lutowego. zrobiłam rano test, 10 dpo i biało aż oczy bolą...
A czemu od razu wypisać ? Przecież to normalne, że jednym się uda innym nie, nigdy cała lista testowa nie będzie wypełniona bobasami. Poza tym to dopiero 10 dpo jeszcze kreska może się pojawić.Natka2 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Moje myśli też dzisiaj krążą wokół tego co dzieje się na Ukrainie… czy nie lepiej byłoby odłożyć starania na inny „lepszy” czas, bo nie wiadomo co przyniesie jutro. Już tyle się słyszy o wizji III wojny światowej, że człowiek aż boi się cokolwiek zaplanować. Straszne jest to wszystko 😞 że niewinni ludzie muszą cierpieć i ginąc, przez tych co chcą rządzić światem. Nie wykończyli ludzkości covidem to chcą wykończyć wojną.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Jestem żołnierzem i dziś w pracy też nie mogę się na niczym skupić.... Cały czas myślę o cywilach i żołnierzach takich jak ja .. którzy mają marzenia, rodzinę, przyjaciół.. pozostaje się modlić, na nic innego nie mamy wpływu... #prayforukraine. Trzymajcie się Dziewczyny. ♥️
Gwiazdeczka 93, stara Staraczka, Domi_naturelover, Ani0nka, Pani Ciasio, Namisa, Karciak lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Niestety większość świata patrzy z niepokojem co się dzieje u naszych sąsiadów. My tego nie przeskoczymy. Co do starań nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko. Zawsze się coś znajdzie, jakieś ale. A jednak się decydujemy.
910608, Agata97 lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Mgdra kciuki za wizytę 🤞🤞
Blondyna kurcze musi być dobrze 🥰
Aneta ja też pozwoliłam sobie zagłosować 😀
Fakt dziś piękne słonko a tu takie rzeczy sie dzieją w cywilizowanych czasach. Przykro strasznie 😞Mgdra, Aneta2506 lubią tę wiadomość
🩷 16.08.2022 👱♀️