Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
Odpowiedz

Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼

Oceń ten wątek:
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26.01 tez ok 18 😉

Miphuhiz lubi tę wiadomość

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    26.01 tez ok 18 😉
    To w dzień moich 38 urodzin :)
    (Odpowiadam przy okazji w temacie wieku:))

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźnione wszystkiego najlepszego 😘

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Spóźnione wszystkiego najlepszego 😘
    Dziękuję :) mam nadzieję, że ta data okaże się dla Ciebie szczesliwa ♥️ i kreseczka będzie z każdym dniem coraz ciemniejsza :)

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czytam jest cień 😍 trzymam kciuki aby ciemniał 🤞🏻

Dziewczyny cieszę się, że wizyty udane i kropeczki rosną 💛

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Karciak Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Łoooo ale dużo spisałyście mnie nie było tu raptem 2 dni bo pracy baaardzo dużo ale nadrobię was dziś mam nadzieję :)
    Mam też do was pytanie bo od tego cyklu sumiennie zaczęłam brać olej z wiesiołka . Dzis mam 15dc, cykle ostatnio różne bo od 27-36 ostatni był 35dni z testów owulacja wychodziła na 18dc . Teraz w tym cylku znów robie testy od 11dc bo tak kazała moja doktor . W 12dc miałam sluz bardzo ciągnący się, w 13dc już nic a testy owulacyjne od 11dc ujemnie. Wiem że one mogą się mylić ale czy ten olej z wiesiołka mógł tak zadziałać że taki sluz pojawiłby się wczesniej przez 1 dzień i teraz nic ??
    Brałam go wcześniej ale raczej jak sobie przypomniałam albo wcale dopiero od tego cyklu brałam codziennie

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin wrote:
    U mnie dzisiaj pierwsze przytulanki tak jak pani dr przykazała, owulacja spodziewana w środę ale byl lekki skok temperatury i śluz robi się moim zdaniem płodny więc dzisiaj też próbujemy, oby szczęśliwie. 😀

Działajcie 💪💪💪

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karciak wrote:
    Łoooo ale dużo spisałyście mnie nie było tu raptem 2 dni bo pracy baaardzo dużo ale nadrobię was dziś mam nadzieję :)
    Mam też do was pytanie bo od tego cyklu sumiennie zaczęłam brać olej z wiesiołka . Dzis mam 15dc, cykle ostatnio różne bo od 27-36 ostatni był 35dni z testów owulacja wychodziła na 18dc . Teraz w tym cylku znów robie testy od 11dc bo tak kazała moja doktor . W 12dc miałam sluz bardzo ciągnący się, w 13dc już nic a testy owulacyjne od 11dc ujemnie. Wiem że one mogą się mylić ale czy ten olej z wiesiołka mógł tak zadziałać że taki sluz pojawiłby się wczesniej przez 1 dzień i teraz nic ??
    Brałam go wcześniej ale raczej jak sobie przypomniałam albo wcale dopiero od tego cyklu brałam codziennie

Z testami to jest tak bo w tym miesiącu tak miałam że popołudniu miałam mocne dwie kreski a wieczorem już jedna a druga ledwo widoczna...

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Może lepiej wez paskowy? Ten strumieniowy lubi te fałszywe cienie pokazywać, a paskowy ma chyba lepsza czułość przynajmniej mi się zawsze super wybarwial
    Mi się ani razu razu nie trafił fałszywie dodatni, nawet o cieniu cienia nie było mowy. No ale wiadomo, może po prostu ja miałam farta.

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:
    Mi się ani razu razu nie trafił fałszywie dodatni, nawet o cieniu cienia nie było mowy. No ale wiadomo, może po prostu ja miałam farta.

Ja myślę że te testy to zdarza się że wszystkie oszukują... Mnie facelle paskowy oszukal, kreski były a ciąży brak. Bobo test ten żółty również, a nie które dziewczyny go chwala. Myślę że najlepiej mieć w domu rozne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 19:51

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png

Wysłany: 5 lutego 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Ja myślę że te testy to zdarza się że wszystkie oszukują... Mnie facelle paskowy oszukal, kreski były a ciąży brak. Bobo test ten żółty również, a nie które dziewczyny go chwala. Myślę że najlepiej mieć w domu rozne.
    W pełni się zgadzam; mi się po prostu - na szczęście - nie zdarzyło. Nie wyobrażam sobie nawet, jaki to ból, zobaczyć ⏸, a potem odkryć, że to nieprawda...
    Ja używałam do tej pory paskowych i strumieniowych facelle, Pinków super czułych i jeszcze jakichś z Auchan.

• Milixx Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... Dzień dobiegł końca. Syn śpi ja mam chwilę na odpoczynek 😄 i żeby Was nadrobić. Niestety mój mózg nie funkcjonuje i nie odniosę się do Waszych komentarzy 😄😄

Jutro stoję pod kibelkami testujących bo tu w szpitalu pewnie odbudka mnie czeka o 6.00 🤦‍♀️

Widziałam że któraś ma płodne.. Do dzieła 💕💕🔥🔥

A wiecie co Wam powiem. Nie chcę się nakręcać ale myślę, że może ten cykl nie poszedł na straty. Kurcze, od samego początku miałam do niego dobre przeczucia. Boje się tego co będzie za tydzień. Boje się, że spadnę na ziemię i zaboli dwa razy mocniej niż wcześniej 😶 Ah tam z tym wszystkim 🤦‍♀️😄

Zamieszana93, ALICE lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Okinny Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak swoją drogą, to jest bardzo ciekawe. Jedna grupa dziewczyn nigdy nie ma cieni poza ciążą niebiochemiczną (w tym ja - dwa razy zobaczyłam w życiu kreskę na teście, w obu wypadkach ciąża, poza tym zawsze biel), a druga ma i to niekiedy nawet często. Ciekawa jestem z czego to wynika?

Co do drugiego wątku na forum, to ja też się nigdzie nie wybieram 😊

Ja dzisiaj lekko wymiękam po ❤ maratonie okołoowulacyjnym 😂 Niby w środę popołudniu był pik, w czwartek rano zrobiłam jeszcze jeden test owu i pierwszy raz w życiu kreska wyszła mi ciemniejsza niż kontrolna. No i tak od środy codziennie, nie wiem, dla mnie to za dużo. Chyba już nie te lata 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 21:26

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • Okinny Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Uff... Dzień dobiegł końca. Syn śpi ja mam chwilę na odpoczynek 😄 i żeby Was nadrobić. Niestety mój mózg nie funkcjonuje i nie odniosę się do Waszych komentarzy 😄😄

Jutro stoję pod kibelkami testujących bo tu w szpitalu pewnie odbudka mnie czeka o 6.00 🤦‍♀️

A wiecie co Wam powiem. Nie chcę się nakręcać ale myślę, że może ten cykl nie poszedł na straty. Kurcze, od samego początku miałam do niego dobre przeczucia. Boje się tego co będzie za tydzień. Boje się, że spadnę na ziemię i zaboli dwa razy mocniej niż wcześniej 😶 Ah tam z tym wszystkim 🤦‍♀️😄

Nadzieję zawsze warto mieć, bo różne cuda się dzieją!

Cieszę się, że synek dzielnie przeszedł zabieg :)

Milixx lubi tę wiadomość

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Im więcej pozytywnego nastawienia i myślenia tym większe szanse na powodzenie ❤️🤞

Milixx, Zamieszana93, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png

Wysłany: 5 lutego 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Milixx trzymam kciuki, żeby to jednak był szczęśliwy cykl! Tak jak i sama zaczynam coraz bardziej trzymać za siebie 🙈

Milixx lubi tę wiadomość

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okinny wrote:
    Ale tak swoją drogą, to jest bardzo ciekawe. Jedna grupa dziewczyn nigdy nie widzi cieni poza ciążą niebiochemiczną (w tym ja - dwa razy zobaczyłam w życiu kreskę na teście, w obu wypadkach ciąża, poza tym zawsze biel), a druga widzi i to niekiedy nawet często. Ciekawa jestem z czego to wynika?

Co do drugiego wątku na forum, to ja też się nigdzie nie wybieram 😊

Ja dzisiaj lekko wymiękam po ❤ maratonie okołoowulacyjnym 😂 Niby w środę popołudniu był pik, w czwartek rano zrobiłam jeszcze jeden test owu i pierwszy raz w życiu kreska wyszła mi ciemniejsza niż kontrolna. No i tak od środy codziennie, nie wiem, dla mnie to za dużo. Chyba już nie te lata 😂

U mnie to jest tak że ja widziałam, ale Wy - dziewczyny na forum również bo to w sumie nie były cienie tylko takie delikatne kreseczki. Dlatego teraz chce jak najdłużej wytrzymać z testowaniem do dnia miesiączki, bo w dzień miesiączki już powinno mocniej widać a nie cien, takie mam rozkminy 😃

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj nadal wodnisty śluz to chyba znowu męża wykorzystam 🤣❤️ Chyba ma mnie już dosyć 🙈 mówi że w tym miesiącu zajde w ciążę 🤣

Ekta lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• daruśka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie wpisać mi 🎈🙈
    w lutym nie zatestuje
    21 mam wizytę u gin wiec pewnie będzie Monitoring w tym cyklu :)
    aczkolwiek nie nastawiam się w tym miesiącu jakoś, mam nadzieje, że uda mi się wytrzymać z testami do dnia @ 😅
    niech luty szybko zleci 😅❤️
    w marcu wchodzą u nas na szpachlowanie, malowanie, kładzenie płytek wiec już coraz bliżej do własnego 🏡
    dziś dzień zalatany, bo wycieczka do Ikei 🤭😁
    kupiłam już wszystko co potrzeba, brakuje mi tylko garnków i sztuccy :) a ze mieszkamy teraz u moich rodziców to wszystko trzeba kupić :) ale w lipcu już będziemy u siebie 🥰 i śniadanko na tarasie :)
    mam nadzieje, że głowa będzie zajęta myślami z wyborem farb czy lamp 😍

Ekta, Aneta2506, Natka2 lubią tę wiadomość

👩🏻 27 👨🏼30
    👧🏼 Nikola 13.07.2018 - stan przedrzucawkowy, małowodzie - na szybko cc w piątek 13-ego 🙈😊

jeden jajowód ❌

Starania o rodzenstwo 👶 od 03.2021

03.01.22 badania w 3dc
    badania nasienia 02.2022 wszystko w normie

czerwiec/lipiec 2022. 3 stymulowany
    5-9 dc letrozole
    8-12dc estrofem

Prenatal Uno
    Wit. D 4000
    Zestaw witamin B
    Wit C
    Olej z wiesiołka do owu
    Wit E
    Euthyrox 75/100
  • Ekta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak pojawia się jakakolwiek kreska to znaczy że ciąża. Zresztą we wszystkie zachodziłam za pierwszym razem, więc za dużego doświadczenia w testowaniu nie mam.
    Tylko tym razem 2 testy i biel. Jutro ma być 🐒, ale żadnego plamienia, tylko lekkie pobolewanie brzucha. Jakiś dziwny ten cykl.

Niby w przyszłym tygodniu w piątek mam umówiony termin w szpitalu na histeroskopię, ale tak bardzo nie chcę iść, bo wtedy trzeba będzie ze 2-3 cykle odczekać ze staraniami, a my już czasu nie mamy za wiele. Jak 🐒 mi się opóźni choć jeden dzień, to nie skończy się do piątku i trzeba będzie zabieg przełożyć i chyba na to najbardziej liczę.

Ulalala lubi tę wiadomość

16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
    06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
    30.04.2022 - ⏸️ ☘️
    Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
    Czekamy na synka z ZD ❤️
    13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
    21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
    2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ