Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Koteczka z przykrością wpisuje 🎈 życzę, żeby następny cykl był Twój 😘👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Aneta2506 wrote:A ja uważam że nie warto wszystkich do jednego worka dawać 🤷♀️
Jedna pójdzie na zwolnienie w drugim miesiącu ciąży, druga będzie pracowała do dziewiątego miesiąca 🤷♀️
Oczywiście sytuacja się zmienia kiedy ktoś zatrudnia się nie informując pracodawcy o ciazy, chociaż... tego niestety nie zmienimy, tak jest i niestety tak będzie,ludzie niestety nie mają skrupułów...
Sama pójdę po wizycie serduszkowej na L4 ale to że względu na wszystkie przejścia. Poprzednio pracowałam aż do połówkowych i momentami było zbyt stresująco - szefowa mi takich sytuacji nie oszczędzała.
Super jak ktoś ma siłę pracować do końca ☺️
W innych krajach też często po prostu nie ma możliwości iść za wcześnie na zwolnienie "ciążowe"Nati94 lubi tę wiadomość
-
Koteczka82 o kurczę ciekawe czemu tak wcześnie 😯
-
Aneta2506 wrote:A ja uważam że nie warto wszystkich do jednego worka dawać 🤷♀️
Jedna pójdzie na zwolnienie w drugim miesiącu ciąży, druga będzie pracowała do dziewiątego miesiąca 🤷♀️
Oczywiście sytuacja się zmienia kiedy ktoś zatrudnia się nie informując pracodawcy o ciazy, chociaż... tego niestety nie zmienimy, tak jest i niestety tak będzie,ludzie niestety nie mają skrupułów...
Też jestem tego zdania.
Długo się zastanawiałam czy wrócić do pracy czy szukać czegoś skoro staramy się o 2 dziecko ale biorąc po uwagę że o pierwsze staraliśmy się ponad 2 lata nie chce tyle siedzieć w domu ( a co jeśli starania będą dłuższe albo wcale się nie uda)
Na początek zdecydowałam się na staż ( 6 miesięcy).
Gdyby się udało mam zamiar pracować jak najdłużej. Praca biurowa i nie ma perspetyw na dłuższą współpracę bo to ma być na zastępstwo ( dziewczyna która aktualnie pracuje ma termin na kwiecień) więc maksymalnie na rok czasu.
Myślę że nie fair jest jeżeli już bym była w ciąży, ale nie ma co wszystkiego odkładać " bo może akurat się uda".mąż słabe wyniki nasienia
wrzesień 2018r - narodziny córki ( ponad 2 lata starań)
starania o 2 maleństwo - 5 cs -
Blondyna.B wrote:
Widzę 🍀✊Blondyna.B lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyBlondyna.B wrote:
Coś tam zauważyłam że różowe przebija 😅Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
A ja jestem ślepa i nie widzę 🙈 ale ja nie umiem w te testy, wiele ich w swoim życiu nie zrobiłam, więc może jeszcze nie mam wprawy w wypatrywaniu cieni.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
_Luna_, Blondyna.B, Angelaaaa, Nati94, czarneniebo, Okinny, Aneta2506, Koteczka82, Paulina666, Natka2, Namisa, Agata97, pluto_nova, Mgdra, Blond27, Domi_naturelover, ALICE lubią tę wiadomość
-
_Luna_ wrote:Blondyna ja też widze a to dopiero chyba 9dpo prawda ?
Powtorz może wieczorem coś chyba kiedyś wspomniałaś że wychodzą Ci lepiej jeśli czegoś nie pokręciłam
Trzymam kciuki ✊✊❤
Jest baaardzo wcześnie ale że nie znam tych testów to podkusiło mnie żeby siknąć i zobaczyć jak się będą zachowywać_Luna_ lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:A ja jestem ślepa i nie widzę 🙈 ale ja nie umiem w te testy, wiele ich w swoim życiu nie zrobiłam, więc może jeszcze nie mam wprawy w wypatrywaniu cieni.
jo_ana lubi tę wiadomość
-
Szczerze mówiąc chyba jestem.slepa ale u mnie wyświetla się tylko 1 krecha
-
Koteczka82 widzę u Ciebie 🎈 Tule ❤️ widzę, że masz podobny plan do mojego w tym cyklu 😊 Marzec z takim planem musi być Nasz 🍀
Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Blondyna, trzymam kciuki. Ogólnie zrobiłam wczoraj test tego norda(bo mam ich 25🤣🤣) i do 5 minut majaczył cień cienia a później po wyschnięciu był biały, więc u mnie te testy robią na odwrót(ps tylko go sprawdzam, jestem po @ i chcę wiedzieć, czy nie pokazują cieni żeby później się nie nakręcać.) Także coś może być na rzeczy ♥️♥️
Z wynikami spróbuj do nich zadzwonić, na infolinii mogą Ci pomoc ☺️ -
Blondyna, ja kiedyś po takim nordzie poleciałam na betę (cykl przed zajściem w ciążę) no i cóż, beta ujemna nord niestety ma takie miejsce na barwnik drugiej kreski, że przebija nawet przy negatywie oczywiście życzę z całego serducha, żeby ta kreska się na dniach pojawiła 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Czasem zerkam tu do Was, podczytuję i po cichu kibicuję 😉
Widzę, że rozmawiałyście o L4. Ja poszłam jak byłam 8+3 i totalnie nie żałuję. Tydzień później w moim miejscu pracy był covidowy pogrom, a sąsiadka z biurka miała paskudną jelitówkę. Zdecydowanie nie chciałabym podłapać ani jednej, ani drugiej choroby. Poza tym nie każdy może i powinien pracować w ciąży długo, niezależnie od chcenia. Jako fizjo mam dzieci na wózkach, które trzeba transportować, maluchy wierzgające, które mogą kopnąć w brzuch itp. Więc też jestem team nie wrzucania do jednego worka 👌🏻 poza tym, jeszcze w życiu się dość napracuję, każda sytuacja życiowa wymaga ustalenia priorytetów. W przypadku ciąży to zdrowie mamy i dziecka powinno nim być, przynajmniej w moim odczuciu 😉Namisa, Agata97, DeLaCruz lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Nati94 wrote:Blondyna, trzymam kciuki. Ogólnie zrobiłam wczoraj test tego norda(bo mam ich 25🤣🤣) i do 5 minut majaczył cień cienia a później po wyschnięciu był biały, więc u mnie te testy robią na odwrót(ps tylko go sprawdzam, jestem po @ i chcę wiedzieć, czy nie pokazują cieni żeby później się nie nakręcać.) Także coś może być na rzeczy ♥️♥️
Z wynikami spróbuj do nich zadzwonić, na infolinii mogą Ci pomoc ☺️
Zadzwonię albo napiszę z reklamacją - dziękuję ☺️ -
Widzę, że poruszyłyście temat ciężarnych w pracy. Ja w pierwszej ciąży pracowałam do dnia porodu i to dosłownie. Miałam w planach iść na L4 ale niestety szefowa nie miała za mnie zastępstwa więc z racji, że dobrze się czułam to pracowałam.
Teraz jak będę w ciąży to też spróbuję pracować jak najdłużej się da ale mam też w planach iść na L4 oczywiście szefostwu powiem o tym wcześniej żeby mieli czas znaleźć kogoś na zastępstwo.
Uważam, że jeżeli nie ma potrzeby iść pilnie na L4 to warto to dobrze i na spokojnie omówić z szefostwem.Okinny, Wojcinka lubią tę wiadomość