Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
Diewczyny ale jeśli owu była, endometrium ewidentnie druga faza to czy na tym etapie nie mówi się o ciałku krwotocznym? Dopiero po jakimś czasie jak nie zaniknie to staje się torbielą dopiero?
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Ja jestem totalnie zielona. -
futuremama wrote:Diewczyny ale jeśli owu była, endometrium ewidentnie druga faza to czy na tym etapie nie mówi się o ciałku krwotocznym? Dopiero po jakimś czasie jak nie zaniknie to staje się torbielą dopiero?
Ja jestem totalnie zielona.
Pęcherzyk jak peknie to właśnie jest cialko krwotoczne 😊
A torbiel wynika chyba z niepeknietego pęcherzyka przy cyklu bezowulacyjnym (przynajmniej ja tak mialam).Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
futuremama wrote:Diewczyny ale jeśli owu była, endometrium ewidentnie druga faza to czy na tym etapie nie mówi się o ciałku krwotocznym? Dopiero po jakimś czasie jak nie zaniknie to staje się torbielą dopiero?
Ja jestem totalnie zielona.
Nie mogę znaleźć początku dyskusji i troszkę nie ogarniam. Byłaś na usg? Powiedzieli ze torbiel? A który dc? Mi się właśnie tez wydaje ze lekarz mógł zobaczyć ciałko krwotoczne i Ew pomylić z torbielą25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Junjul wrote:Gratki dla zaciążonych 🙂
U mnie plamienie 3 dzień, ale rano byłam na becie i wynik 124,5 🤔Junjul, Kkarolinaa lubią tę wiadomość
-
Stysia16 wrote:Juliet ja też się nie czuje ciążowo 🤣 sutki przy dotyku bolą, ale nie za bardzo, poza tym "stoją jak wentyle od tira " 🤣🤣🤣 wyczytałam u którejś na wykresie i tak mi się spodobało i rozbawiło 😄
Niedobrze mi jest tylko jak jestem za bardzo objedzona, humor mam świetny, często też mam uczucie mokrosci między nogami i też biegnę do toalety sprawdzić czy to czasem nie okres, mam też bóle jak na okres ale takie malutkie. O tak, apetytu nie mam od dłuższego czasu już, a jak się najem po południu to mam zgagę, więc jem na raty, ale niezbyt wiele, przez co schudłam jakieś 1,5 kg 😜
Popołudniami jestem rozkojarzona i jakaś taka przymulona 🤷
Dziewczyny gratuluję kreseczek i czekam na wyniki bety razem z wami 💚🍀
Czekam też na jutro na wizytę u lekarza, może zobaczę nasze maleństwo 🍀 wg mojej apki wygląda tak :
https://zapodaj.net/034107d7229b7.png.html02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
nick nieaktualny
-
Just wrote:Blanka1988 możesz mi powiedzieć, w którym szpitalu pracuje Twój lekarz Piotr Zymróz? (Chyba nic nie przekręciłem)
Podczytuje trochę ten wątek i z tego co piszesz wydaje się fajnym lekarzem. Chętnie bym się do niego zgłosiła
Lekarz jest cudowny. Prowadziłam u niego pierwszą ciążę, teraz też chodzę. Ale on przyjmuje w Rzeszowie.
https://www.znanylekarz.pl/piotr-zymroz/ginekolog/rzeszowJust lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Ja dzisiaj 2 dpo, juz nie mogę się doczekać tych 10 dpo 😂
Na razie zajadam sie brownie wlasnej roboty, takie pyszne, że nie moge przestać jeść 😂
Jeszcze takie uczucie, że mam pierścionek na palcu. Musze sie przyzwyczaić 😁
Będziesz testować 10dpo?
Ja niecierpliwie czekam do 23.02 ale już wiem ze nie wytrzymam i na pewno sprawdzę 22 rano 😂
Mocno wierze w ten cykl, brałam nac, tempka tez w miarę ładna, śluz był a poza tym rodzę w październiku wiec nie było opcji ze się nie udało 😀meraja90, abrakadabra, Juliet lubią tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Dziekuje! Nie wiem jeszcze kiedy, najlepiej to bym chciała już 😂😂
Chciałabym wytrzymać do 27.02 ale raczej nie dam rady tyle. Wierzę, że sie udało. Czuje to 😂
Innej opcji nie przewiduje, taki szczęśliwy ten luty, nie chce by mnie rozczarował 😅
Mi termin wypada na 6.11 😂😂
U mnie 3 listopad😱
Bioreee!!!chceee!🤰🤰🤰🤰🤱🤱🤱🤱🤱futuremama lubi tę wiadomość
-
Dostałam wynik bety - 422 chyba spoko 🤷♀️ Bo ja tak na becie to się średnio znam ale widzę na opisie ze w widełkach na 4 tydzień
Nynka, abrakadabra, meraja90, futuremama, Kkarolinaa, Juliet, midzia, Paulinaaa, Olenkaqx, mgielka, Słoneczko123, Monika7, Blanka1988, Julkaaa, Ester, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Widzę, że dzień bogaty w ⏸ gratulacje 😁
Abrakadabra śliczny 💍
A co do objawów, to senność na poziomie mega,
piersi pełne ale nie bolą, uczucie zimna, infekcja bakteryjna układu moczowego i do tego w nocy budzę się z takim pełnym pecherzem, że muszę biegusiem do toalety 😅 i jeszcze straszne rozkojarzenie -
Abrakadabra piękny i skromny 💍 uwielbiam takie, prostota sama w sobie 😍😍
Midzia... Rozkojarzenie, ja tak samo, aż się boje błędów w wyliczeniach w pracy 🤣
Pamiętam że w poprzedniej ciąży zarysowałam auto bo straciłam umiejętność prowadzenia, z resztą gotować też nie umiałam 🤣midzia, abrakadabra lubią tę wiadomość
2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok