Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
Otter wrote:Dokładnie tak- idzie wiosna! 🌼🌻🌸
Ja już mam totalnie wylane na ciążę. Oczywiście uciesze się jak zajdę, ale przestaje podporządkowywać nasze życie pod nią 😁
I nie ma sensu, powtarzam NIE MA SENSU mierzyć tempki po owu i doszukiwać się objawów!!!
Umówiłam się na makijaż permanentny brwi- termin na 13.04 🤪 za 2 tygodnie fryzjer i odświeżam sombre 😁 dzisiaj idę na zakupy po nowe kiecki na wiosnę, a za tydzień zaczynam działac z ogródkiem 😀 i wyciągam rower jak stopnie śnieg 😁 jak nie będę w ciąży to będę za to zadbana i zgrabna na lato 😊
no takie nastawienie to i mnie motywuje
Ja na wiosnę zaczynam wykończenie domu więc też będzie czym głowę zając masz jakieś wskazówki dla początkujących odnośnie ogródka? ja mam sporo przestrzenii do zagospodarowania i totalnie nie wiek co tam zrobić. Na pewno chcę mieć szklarnię ale jestem zielona w tym temacieOtter lubi tę wiadomość
-
Test z porannego, zostawionego moczu dalej biały. Zostawiam sobie jeden jeszcze na jutro jak @ nie przyjdzie mój organizm dostał świra. Ostatnio 30 dni cyklu miałam w styczniu 2020 😂
Nikola.1984 lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Dziewczyny pomóżcie co mam zrobić. Idę do gin we wtorek to będzie 5+5. Zobaczy czy ten krwiak się zmiekszyl czy jednak ciąża mnoga. I właśnie nie wiem czy brać od razu L4 bo wiem ze mam prowadzić oszczędny tryb życia ale w mojej pracy się nie da. Sytuacja w pracy jest nieprzyjazna. Jestem tutaj po prostu niedoceniania i od czarnej roboty. To jest moja pierwsza ciąża i bardzo wystarana wiec z jednej strony bym od razu poszła na zwolnienie żeby mieć swiety spokoj. Nie myślicie ze to jest za wczesnie żeby od razu brać zwolnienie? Lekarz powiedział od razu ze jak potrzeba L4 to mam śmiało mówić. W pracy nikt nie wie ze jestem w ciąży. Powiem w pon lub wt ze idę do lekarza bo podejrzewam ciąże. U nas pracownice które są w ciąży są traktowane jak zło wcielone które nie zarabiają pieniędzy na firmę.02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
maciejka wrote:Dziewczyny pomóżcie co mam zrobić. Idę do gin we wtorek to będzie 5+5. Zobaczy czy ten krwiak się zmiekszyl czy jednak ciąża mnoga. I właśnie nie wiem czy brać od razu L4 bo wiem ze mam prowadzić oszczędny tryb życia ale w mojej pracy się nie da. Sytuacja w pracy jest nieprzyjazna. Jestem tutaj po prostu niedoceniania i od czarnej roboty. To jest moja pierwsza ciąża i bardzo wystarana wiec z jednej strony bym od razu poszła na zwolnienie żeby mieć swiety spokoj. Nie myślicie ze to jest za wczesnie żeby od razu brać zwolnienie? Lekarz powiedział od razu ze jak potrzeba L4 to mam śmiało mówić. W pracy nikt nie wie ze jestem w ciąży. Powiem w pon lub wt ze idę do lekarza bo podejrzewam ciąże. U nas pracownice które są w ciąży są traktowane jak zło wcielone które nie zarabiają pieniędzy na firmę.
Możesz również wziąć zaświadczenie o ciąży i pracodawca ma obowiązek dostosować twoje stanowisko do twojego stanu. Decyzja należy do Ciebie, to Twoje dziecko, Twoje zdrowie i samopoczucie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 13:20
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Nunakala wrote:Wszystko zależy od Twoich stosunków w pracy. Ale jeśli jest tak jak piszesz to po prostu weź zwolnienie. Nie musisz się nikomu tłumaczyć, nie Ty pierwsza i nie ostatnia idziesz na zwolnienie. To decyzja pracownika i lekarza. Nie martw się na zapas i odpoczywaj
Możesz również wziąć zaświadczenie o ciąży i pracodawca ma obowiązek dostosować twoje stanowisko do twojego stanu. Decyzja należy do Ciebie, to Twoje dziecko, Twoje zdrowie i samopoczucie02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
anka wrote:Lekarz tak twierdzi, a ja myślę że miałam ale nie pękały albo były późne sama nwm teraz spróbuję bez stymulacji tylko z nac i się okaże 8 marca mam wizytę i zobaczę co lekarz powie .
To nie stresuj się skoro nie miałaś owulki wcale nie dziwne że przez 2.5 roku nie zaszłaś. Teraz już znasz przyczynę i wiesz na czym stoisz[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Karooolcia :) wrote:hej laski
Co tam u Was?
ja już odliczam dni do testowania... ogólnie mam jakieś mieszane uczucia... czasem mi się wydaje, ze mozę sie udało, a z drugiej strony, ze nie, żwe to nimożliwe abym miała takie szczęście, że pierwszy cykl starań na poważnie i już pyknęło ... nie lubię czekać, strasznie niecierpliwa jestem...
Ja też czekam tydzień na testowanie 😁😁 trochę się boję kolejnego rozczarowania...[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
maciejka wrote:Niestety nie dostosuje mojego stanowiska bo tylko ja wykonuje masaze na tym urządzeniu. Jeśli mam tylko siedzieć na recepcji i się wkurzać ich obecnością to jest bez sensu. Każą mi sprzatac i inne rzeczy a ja naprawdę nie mogę się męczyć. To co tutaj się dzieje w tej firmie... ona sama mi decyduje kiedy isc na urlop i jeszcze sama wypisuje moje wnioski urlopowe to już jest chyba przegięcie
które szły od 8 tyg. Nie ma zależności, jeśli się obawiasz o kropka i masz stresująca prace to idź na zwolenienie8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
maciejka wrote:Niestety nie dostosuje mojego stanowiska bo tylko ja wykonuje masaze na tym urządzeniu. Jeśli mam tylko siedzieć na recepcji i się wkurzać ich obecnością to jest bez sensu. Każą mi sprzatac i inne rzeczy a ja naprawdę nie mogę się męczyć. To co tutaj się dzieje w tej firmie... ona sama mi decyduje kiedy isc na urlop i jeszcze sama wypisuje moje wnioski urlopowe to już jest chyba przegięcie
Nunakala lubi tę wiadomość
-
Wiem ze w tych czasach trzeba szanować ze ma się prace ale nie należy pozwalać sobie na traktowanie jak 💩 przepraszam ale brakuje mi słów na to wszystko... czy są tutaj dziewczyny w 5 tyg? Jak się czujecie?02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
maciejka wrote:Wiem ze w tych czasach trzeba szanować ze ma się prace ale nie należy pozwalać sobie na traktowanie jak 💩 przepraszam ale brakuje mi słów na to wszystko... czy są tutaj dziewczyny w 5 tyg? Jak się czujecie?
-
Hej dziewczyny, wiecie dlaczego kreski na testach wychodzą rano ciemniejsze a wieczorem jaśniejsze? Mimo że nie piję tyle samo czasu przed testem? Dzisiaj rano wyszedł taki, myślicie że to pozytyw? Wieczorem pewnie wyjdzie jaśniejsza, a jutro rano znowu ciemna. Którymi testami się kierować, z rana czy z wieczora?
-
Junjul wrote:Wszystko ok poza bólem piersi już od tygodnia po owulacji i zmęczeniu pod koniec dnia. Po prostu padam na nos razem z dzieckiem 😕 moja jedyna fantazja na każdy dzień to się wyspać heh i mogę spać po 10 godzin 😉 jeszcze czuję się grubo, bo zawsze przed okresem mi się gromadziła woda w organizmie i po okresie około-3 kg na moje oko, a teraz nie zeszło i czuję się jak pulpet 😀 a u Ciebie?02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
Blanka1988 wrote:Junjul umawiałaś się do dr Zymróza? Ja już byłam, kolejna wizytę mam 16 marca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 16:23
-
CestLaVie wrote:Ja też czekam tydzień na testowanie 😁😁 trochę się boję kolejnego rozczarowania...
U mnie będzie to "pierwsze" rozczarowanie a i tak się boje... w sensie przez to, że o poprzednią ciążę tak ciężko się staraliśmy to mam takie poczucie, że teraz tez tak będzie, ze nie będę miała takiego szczęścia, ze pyk i w pierwszym cyklu starań zajdę... wiem, głupie to ale jakoś tak mi to siedzi w głowie... -
Otter wrote:Wykańczanie domu i ogród to moje drugie imię od dwóch lat 😂 na ogród mam niekończącą się ilość pomysłów 😄
Z swojej strony mogę polecic:
1. Obornik, obornik i jeszcze raz obornik 😁 sąsiedzi znienawidzą Cię dwa razy- raz jak zakupisz i będziesz instalować obornik w ziemi to gwarantuje niezapomniane zapachy 😂 a drugi raz jak Ci wszystko ładnie wyrośnie na nim 😀 myślę, że do szklarni będzie dobry na wiosnę na pomidorki i inne warzywka. Ja używam obornika w doniczki na jednosezonowe kwiaty i wszystko pięknie rośnie 😊
2. Dobra ziemia i odpowiednio przygotowane podłoże na sadzenie czy sianie trawy. Za nim cokolwiek zakupisz poczytaj jaka musi być ziemia dla danych roślin 🙂 ważne jest też stanowisko czy jest ciemne czy bardzo słoneczne, aby sadzić odpowiednie rośliny
3. Siatka na kreta- wszędzie 😁 pod trawnik i pod każdą roślinkę. Kret wszędzie wejdzie gdzie nie będzie siatki i poryje ogródek 😭 a wzdłuż działki wkopać pionowe krawężniki na kręta
4. Automatyczne nawadnianie ogrodu- nie trzeba stać z wężem i podlewać ogród latem. Komputer sam dostosuje ilość wody na dany obszar ogrodu, a Ty zaoszczędzisz czas 😁 zwłaszcza jak masz dużą działkę 🙂
Oo super! Mam 1500m2 działki więc dość spora... Muszę mężowi pokazać to co napisałaś i zaczniemy planować ten nasz ogród. Oczywiście wiadomo na początek najważniejszy dom a potem będę się bawić z działką... Ogólnie obornik mambo teście naprzeciw mają malutkie gospodarstwo 😂 że tak powiem z pierwszej ręki 🤣🤣🤣 -
maciejka wrote:Wiem ze w tych czasach trzeba szanować ze ma się prace ale nie należy pozwalać sobie na traktowanie jak 💩 przepraszam ale brakuje mi słów na to wszystko... czy są tutaj dziewczyny w 5 tyg? Jak się czujecie?
Ja czuję się wiecznie śpiąca. Piersi bolą czasem bardzo że ciężko wytrzymać, a czasem tylko trochę. Męczą mnie też czasami bóle brzucha, tylko juz zdecydowanie nie są mocne jak na początku. Lekarz radził brać nospe w takich sytuacjach nawet jeśli ból jest mały. Ciągle bym coś piła i sikała. Jakiś czas temu miałam niezły trądzik i duzy apetyt, teraz się unormowało.
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗