Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
Achna wrote:Mówiłam ze ja miałam rozciągliwy z kremowym na zmianę w 🤰 🙈🙈🙈🙈
Ja was proszę nie podpuszczajcie mnie 😂😂
Testuje 18dpo, czyli 4 dni po okresie 😅😅😅 a najlepiej 30dpo25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kochane ja jutro mam monitoring (w czwartek pęcherzyk miał 18mm). Na 99% jestem już po, bo wczoraj rozsadzało mi jajnik.
Mam 2 pytania do tych doświadczonych w minitoringu:
1. O co powinnam zapytać? Bo ten lekarz jakiś taki nijaki, stary i mało informuje. Co powinien zobaczyć na monitoringu po owulacji?
2. Inny lekarz dał mi Duphaston po tej CB w poprzednim cyklu, ale nic nie powiedział. Od kiedy powinnam brać? I czy w ogóle powinnam brać? Jak robiłam badanie progesteronu 7dpo to miałan raz 15, a w nastęonym miesiącu 12. Nie wiem czy to jest niedomoga. Co ten dupek może pomóc a w czym zaszkodzić? Zaznaczę, że wyniki wszystkiego do tej pory mam w normie i nie mam zadnych problemów z cyklem.
Podpowiedzcie proszę🙏🙏🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 20:36
-
Blanka1988 wrote:Kochane ja jutro mam monitoring (w czwartek pęcherzyk miał 18mm). Na 99% jestem już po, bo wczoraj rozsadzało mi jajnik.
Mam 2 pytania do tych doświadczonych w minitoringu:
1. O co powinnam zapytać? Bo ten lekarz jakiś taki nijaki, stary i mało informuje. Co powinien zobaczyć na monitoringu po owulacji?
2. Inny lekarz dał mi Duphaston po tej CB w poprzednim cyklu, ale nic nie powiedział. Od kiedy powinnam brać? I czy w ogóle powinnam brać? Jak robiłam badanie progesteronu 7dpo to miałan raz 15, a w nastęonym miesiącu 12. Nie wiem czy to jest niedomoga. Co ten dupek może pomóc a w czym zaszkodzić?
Podpowiedzcie proszę🙏🙏🙏
2. Nie masz niedomogi, ja bym nie brała. Ciałko żółte samo produkuje progesteronu ile trzeba )
Są badania ze branie progesteronu niepotrzebnie, może uszkadzać organy płodu, ale nie wiele lekarzy czyta aktualne badanie i przepisuje progesteron jak leci.
Są tez badania które pokazują ze on nie podtrzymuje ciąży (jeśli nie masz niedomogi). W grupie kobiet z plamieniami które dostały luteine i w której dostały placebo, procent poronień był identyczny.
Good luck! ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 20:35
Blanka1988 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
A ja po ❤ mój sam przyszedł I mnie zaczepił 😂coś czuje że dzidzia to kwestia czasu. Biorę te wszystkie tabsy on tez, jestem na diecie to musi się udać..
Mój tuż przed sam powiedział że wiadomo że chce dzidziusia 🥰Monika7, meraja90, Otter, Blanka1988, Stysia16, Limonka26 lubią tę wiadomość
👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
Mutacja Pai 1❌
BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
W 1 ml 66 mln ✅ -
Heeej dziewczyny 😃 fiu fiu jaki tu intensywny i ciekawy w tematy weekend byl 😈 nadrobiłam wszystko i przyznam, że to super odskocznia od tych wszystkich badan i analiz 😄 u mnie 6dc i od piątku moje libido osiąga chyba maximum ( to na bank przez maca) mąż tez jakiś podejrzanie nakręcony 🤣 oczywiście juz zaliczylismy igraszki, lekarz kazał się wstrzymywać od początku @ az do 11-12 dc ale mam wrażenie, że ten 'zakaz' zadziałał na nas w odwrotną strone 🤭 we wtorek idę na badania, a w piątek mam monitoring zobaczymy co się święci 😉
Blanka1988 lubi tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Martyna33 wrote:1. Zapytaj Czy jest cialko żółte i płyn w zatoce douglasa (to potwierdza owu)
2. Nie masz niedomogi, ja bym nie brała. Ciałko żółte samo produkuje progesteronu ile trzeba )
Są badania ze branie progesteronu niepotrzebnie, może uszkadzać organy płodu, ale nie wiele lekarzy czyta aktualne badanie i przepisuje progesteron jak leci.
Są tez badania które pokazują ze on nie podtrzymuje ciąży (jeśli nie masz niedomogi). W grupie kobiet z plamieniami które dostały luteine i w której dostały placebo, procent poronień był identyczny.
Good luck! ❤️
Ooo takie informacje bardzo mnie cieszą. Dziękuję Ci😍
Ja w pierwszej ciąży nie brałam nic i teraz też mi się marzy taka idealna ciąża.
A z tym progiem, to super ze znasz takie badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 21:30
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Blanka1988 wrote:Ooo takie infiormacje bardzo mnie cieszą. Dziękuję Ci😍
Ja w pierwszej cuąży nie brałam nic i teraz też mi się marzy taka idealna ciąża
A z tym progiem, to super ze znasz takie badania.
Będzie ciąża idealna !!
Daj znać po monitoringu ☺️Blanka1988 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Domistr wrote:Heeej dziewczyny 😃 fiu fiu jaki tu intensywny i ciekawy w tematy weekend byl 😈 nadrobiłam wszystko i przyznam, że to super odskocznia od tych wszystkich badan i analiz 😄 u mnie 6dc i od piątku moje libido osiąga chyba maximum ( to na bank przez maca) mąż tez jakiś podejrzanie nakręcony 🤣 oczywiście juz zaliczylismy igraszki, lekarz kazał się wstrzymywać od początku @ az do 11-12 dc ale mam wrażenie, że ten 'zakaz' zadziałał na nas w odwrotną strone 🤭 we wtorek idę na badania, a w piątek mam monitoring zobaczymy co się święci 😉
W ten weekend to było prawdziwe forumowe szaleństwo. Dobrze, że nadrobiłaś.
U mnie podobnie, lekarz powiedział żeby po cb wstrzymać się na moment ze staraniami, to u mnie takie libido, że bym nawet tego gina chętnie przeleciała 🙈 oczywoście nie posłuchałam go i seksy z mężem były takie, że zakwasy w całym ciele 😍 jeszcze dziewczyny dorzucały do ognia tymi opowieściami 💞 Napewno w lutym kreseczki się posypią po tych weekendowych orgiach.
Czyli Ty w tym tygodniu ostro zaczynasz działać z seksami. Ja chyba wczoraj miałam owu, więc teraz czas oczekiwania nadszedł 💚
Powodzenia Ci życzę w tym cyklu! 🍀Domistr lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Ja dziś 8dpo.
A ja w zaciazonym miałam kremowy 😂 nie nakręcajcie mnie bo nie chce testować 9dpo 😂
Ja nie mam bólu owulacyjnego, ale czuje jajnik z którego była owu
EDIT: poszła googlowac, jak się ma rozciągliwy śluz do ciąży 😂 -
Blanka1988 nie dziekuje 🍀 ja chętnie zapraszam do ponowienia tematu w przyszły piątek 😂 akurat będę przed sama owu to wykorzystam to na swoim starym 😅 aż sama zaczęłam przeglądać podane przez was stronki z gadżetami i chyba się na coś skusze, w końcu musi być ten pierwszy raz 🤭 juz od dawna o czymś takim myślałam, moj M to taki troche zachowawczy czasami alko go wyzwala 🤣 taki wstydnis mi się trafił- ale na szczęście nie jest zamknięty wiec wszystko w moich rękach
Raczej z seksami będę próbowała się wstrzymać do przyszłego weekendu bo u mojego wyszła mała liczba i lekarz mówił żeby nie szaleć przed owu ale wyniki z października i od tamtej pory rzucil palenie i bierze suple wiec liczę, że coś się poprawiło 😃
To u Ciebie najgorszy okres oczekiwania oby szybko zleciał i życzę by tym razem się udało wszystko tak jak powinno 🤰🍀Otter, Blanka1988 lubią tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
nick nieaktualny
-
anka wrote:Ja bym zrobiła jeszcze estriadol
A estradiol na co wskazuje?
Domistr ja akurat lubię czas po owulacji, bo wiem że to moment w którym juz nic nie mogę zmienić. W tym cyklu nie mam zamiaru mierzyć temp po owulacji, bo to tylko niepotrzebny stres, który nic nie wnosi. I nie robię żadnych sikańców tylko jak @ nie przyjdzie, to lece na HCG.
I ten cykl cykl uda się. Liczę na pozytywne rozwiązanie w październiku 😍 Więc od jutrzejszego monitoringu będę się relaksowała.🍀Sendi94, Domistr, Krokus85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlanka1988 wrote:A estradiol na co wskazuje?
Domistr ja akurat lubię czas po owulacji, bo wiem że to moment w którym juz nic nie mogę zmienić. W tym cyklu nie mam zamiaru mierzyć temp po owulacji, bo to tylko niepotrzebny stres, który nic nie wnosi. I nie robię żadnych sikańców tylko jak @ nie przyjdzie, to lece na HCG.
I ten cykl cykl uda się. Liczę na pozytywne rozwiązanie w październiku 😍 Więc od jutrzejszego monitoringu będę się relaksowała.🍀 -
Domistr wrote:Blanka1988 nie dziekuje 🍀 ja chętnie zapraszam do ponowienia tematu w przyszły piątek 😂 akurat będę przed sama owu to wykorzystam to na swoim starym 😅
Domistr! Popieram! U mnie owu tez czwartek /piątek to możecie jechać z tematem
Blanka1988, Domistr lubią tę wiadomość
-
Blanka1988 wrote:A estradiol na co wskazuje?
I ten cykl cykl uda się. Liczę na pozytywne rozwiązanie w październiku 😍 Więc od jutrzejszego monitoringu będę się relaksowała.🍀
Mam to samo postanowienie. Jestem teraz 5-6 dpo i nie w głowie mi sikance! Czekam grzecznie na @ a jak nie przyjdzie to wtedy może sikne, a później beta 🍀 jestem w tym cyklu jakaś dziwnie spokojna 🙈 liczę że w lutym posypią się nam ⏸️ 🍀🍀
Otter mam nadzieję że tak będzie i że wszystkie ciążę będą zdrowe 😍2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:Na przebycie owulacji na przykład.
A w jaki sposób estradiol wskazuje na przebycie owulacji?
No bo nawet progesteron tak naprawdę nie pokazuje, nie ma jakiejś normy przy której wiadomo ze owulacja była i przy której nie25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Ja już po pobraniu krwi i nawet zdążyłam przed pracą więc się cieszę ☺ Chociaż ta kolejka na to nie wskazywała 🤪
Też mam nadzieję że w lutym będzie dużo ⏸️ i zdrowych ciąż ☺️💚