X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dziewczyny u mnie chyba i tak nic z tego??? (Brak serduszek w dniu owulki i przed).

Nigdy nie mów nigdy :) Nie takie rzeczy już tutaj widziałam. Łącznie z tym, że na koniec cyklu, który trwał już 70 dni bez wyznaczonej owulacji (takie górki pagórki typowe dla PCO) była zielona kropeczka więc wiesz... Cierpliwości :)

Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mierzę pod językiem :)
    W śluzówce powinno się mierzyć. Dlatego w pochwie, lub pod językiem właśnie :)

mizzelka lubi tę wiadomość

211042976e.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    bo pod językiem między zębami na samym dole.. w tym zakątku :) po lewej lub po prawej, ruchu wymiotnego byc nie powinno no chyba że na języku.. ja mierzę koło ósemki od środka :)

Kiedyś też się tak gimnastykowałam ale stwierdziłam, że jednak łatwiej mi jest mierzyć w pochwie. Mam swój znacznik jak głęboko ma wejść i jest mi tak łatwiej. A temperaturę też mam dzięki temu bardziej stabilną.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ale dzien po owulce, jeszcze moze dojsc do zaplodnienia ;) bo jajeczko wędruje..

Jak najbardziej! Poza tym to, że masz skok danego dnia to nie oznacza wcale, że owulacja była w tym dniu. Jajeczko może się uwolnić przed skokiem i po skoku.

mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ło matko! Takie różnice? Ja też używam microlifa i teraz to mi zadałaś ćwieka do przemyślenia. Żeby tylko można było jeszcze kupić termometr rtęciowy...

Teraz są takie nowe termometry, które wyglądają identycznie jak rtęciowe i wykorzystana jest w nich podobna technika, tylko zamiast rtęci używa się jakiegoś specjalnego metalu ciekłego.
    Kupiłam taki 2 mies. temu i jestem zadowolona. Kosztował 20 zł. Wiadomo, że trochę dłużej to trwa, ale trudno ;)
    A... no i porównywałam z prawdziwym rtęciowym, który jeszcze posiada moja mama i wynik był identyczny :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

211042976e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Laseczki!
    Chciałam wrzucić zdjęcie mego wczorajszego testu owulacyjnego oczywiście z prośbą o waszą poradę. Czy któraś z was wie jak to zrobić?
    Chodzi o wrzucenie zdjęcia z postem.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Kiedyś też się tak gimnastykowałam ale stwierdziłam, że jednak łatwiej mi jest mierzyć w pochwie. Mam swój znacznik jak głęboko ma wejść i jest mi tak łatwiej. A temperaturę też mam dzięki temu bardziej stabilną.
    ja jak zaczęłąm się męczyć to muszę tak dalej niestety :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dziewczyny u mnie chyba i tak nic z tego??? (Brak serduszek w dniu owulki i przed).

chyba, że owulka przyszła później niż program wykreślił, różnie to może być.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiatoja wrote:
    Teraz są takie nowe termometry, które wyglądają identycznie jak rtęciowe i wykorzystana jest w nich podobna technika, tylko zamiast rtęci używa się jakiegoś specjalnego metalu ciekłego.
    Kupiłam taki 2 mies. temu i jestem zadowolona. Kosztował 20 zł. Wiadomo, że trochę dłużej to trwa, ale trudno ;)
    A... no i porównywałam z prawdziwym rtęciowym, który jeszcze posiada moja mama i wynik był identyczny :)
    i ja chyba zainwestuje w jakiś lepszy. no trwa okolo 8 minut bodajże.

dziewwczyny spradzacie szyjkę? bo u mnie od jakiegos czasu jest.. wysoko.. a wydaje mi sie ze bylo nisko ale nie pamiętam dokładnie kiedy.. ehh,

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiatoja wrote:

Dokładnie, ja w pewnym momencie mierzyłam trzema - starym rtęciowym, tym nowym "rtęciowym" i elektronicznym. Oba rtęciowe pokazują to samo a elektroniczny pokazywał takie bzdury że głowa mała. I za każdym razem inny pomiar. :/ Dlatego ja mierzę tym nowym rtęciowym, fakt, chwilę dłużej się mierzy ale odkąd nim mierzę wykres mi jakoś "znormalniał" bo przy elektronicznym wyglądał jak by piorun w niego dupnął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 09:06

mizzelka, kasiatoja lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    i ja chyba zainwestuje w jakiś lepszy. no trwa okolo 8 minut bodajże.

dziewwczyny spradzacie szyjkę? bo u mnie od jakiegos czasu jest.. wysoko.. a wydaje mi sie ze bylo nisko ale nie pamiętam dokładnie kiedy.. ehh,

ja to chyba nigdy nie nauczę się interpretować parametrów szyjki, no może wysokość położenia jakoś ujdzie, ale twardość a nie mówiąc już o otwartości to dla mnie jakaś czarna magia :)
    co do sposobu mierzenia temperatury, robię to dopochwowo termometrem elektronicznym Kardioline - szybko i wygodnie :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od nowego cyklu to i ja go zamówię :) chyba ze upoluje w aptece :)))

• Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Nigdy nie mów nigdy :) Nie takie rzeczy już tutaj widziałam. Łącznie z tym, że na koniec cyklu, który trwał już 70 dni bez wyznaczonej owulacji (takie górki pagórki typowe dla PCO) była zielona kropeczka więc wiesz... Cierpliwości :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, w takim razie zatestuję 20tego jak @ wcześniej nie przyjdzie. Nie mam jakiś super nadziei ale co mi tam. :)

JusWik lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja jak zaczęłąm się męczyć to muszę tak dalej niestety :)

I obyś już nie miała okazji w najbliższym czasie zmieniać miejsca pomiaru :)

Ale ja na nowy cykl (próbuje się nie nakręcać na ciąże :P ) to chyba sobie kupię ten rtęciowy-nie-rtęciowy.

mizzelka lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wlasnie czuje roznice w wysokosciach i miękkości tez czulam w okolicach owulki, potem zrobila sie niska i zamknęła się a teraz jest zamknięta ale wydaje mi się że jest wyżej.. niedlugo ledwo palcem sięgnę ;/ pewnie to zapowiedz @

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, w takim razie zatestuję 20tego jak @ wcześniej nie przyjdzie. Nie mam jakiś super nadziei ale co mi tam. :)

No to będziemy testować razem :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiatoja wrote:

masz nazwę tego termometru?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    niektórzy zrobią to kilka dni przed i się też uda ;)
    co ma być to będzie a pro po NPR podaję że pewna niepłodność jest dopiero po 3 wyższych temp.. z czego druga najlepiej jakby byla powyzej 0,2 :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    I obyś już nie miała okazji w najbliższym czasie zmieniać miejsca pomiaru :)

Ale ja na nowy cykl (próbuje się nie nakręcać na ciąże :P ) to chyba sobie kupię ten rtęciowy-nie-rtęciowy.

Warto. Ja mam codziennie ustawiony budzik w tel na 7:30 i 7:36. Jak pika pierwszy raz wkładam termometr do buzi i drzemię sobie dalej. Jak pika drugi raz to wyciągam. 6 minutek a przynajmniej pomiar jest wiarygodny.

Nic uciekam, wykorzystam ostatni dzień L4 na zakupy. :D

Do zobaczenia wieczorem, miłego dnia. :)

kasiatoja, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    No to będziemy testować razem :)

w ogóle duzo nas tego 20-tego. :D

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ