Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4009 1706

    Wysłany: 25 maja 2019, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny od samego rana jaki miałam przypadek...... Wczoraj pisaliśmy żeby wrzucić na luz, nie mierzyć temperatury tylko na luzie podejść... No dziś jeszcze zmierzyłam bo ciekawa byłam, wskazał mi 37,0 ale nie to jest najlepsze :D miałam termometr bezrteciowy i misie niechcący zbił 😀 no miałam sprzątania bo to ciężko jest domyc ale jak mnie to rozbawilo :D I chciał nie chciał już nawet tego cyklu nie dokończę z temperatura 😀

    Evelle28 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 25 maja 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Haha dziewczyny od samego rana jaki miałam przypadek...... Wczoraj pisaliśmy żeby wrzucić na luz, nie mierzyć temperatury tylko na luzie podejść... No dziś jeszcze zmierzyłam bo ciekawa byłam, wskazał mi 37,0 ale nie to jest najlepsze :D miałam termometr bezrteciowy i misie niechcący zbił 😀 no miałam sprzątania bo to ciężko jest domyc ale jak mnie to rozbawilo :D I chciał nie chciał już nawet tego cyklu nie dokończę z temperatura 😀

    haha :D mnie już tych bezrtęciowych się kurna nabiło z 5... :D teraz mam taki elektroniczny z microlife owulacyjny i jeśli będę mierzyć to tylko tym ;)

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 25 maja 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:46

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 25 maja 2019, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    haha :D mnie już tych bezrtęciowych się kurna nabiło z 5... :D teraz mam taki elektroniczny z microlife owulacyjny i jeśli będę mierzyć to tylko tym ;)
    Też go mam i tym mierze :)

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4009 1706

    Wysłany: 25 maja 2019, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    To chyba przeznaczenie żeby dać na luz końcem cyklu 😉
    No chyba jakiś znak z niebios :D teraz to już muszę wyluzować :D ale już czuję że @ blisko... Brzuch już pobolewa..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 14:36

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 25 maja 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety.. 414 ❤️ (120,5% przyrostu) teraz czekam na wizytę ❤️

    Justyna1719, Agafiga, Ignissa, Bożenka, PerAsperaAdAstra, Nynka, Shas91, Nera1986 lubią tę wiadomość

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • just Przyjaciółka
    Postów: 62 25

    Wysłany: 25 maja 2019, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    Mam wyniki bety.. 414 ❤️ (120,5% przyrostu) teraz czekam na wizytę ❤️
    Super😍 pięknie rośnie

    Miinii lubi tę wiadomość

    13 CS
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4009 1706

    Wysłany: 25 maja 2019, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    Mam wyniki bety.. 414 ❤️ (120,5% przyrostu) teraz czekam na wizytę ❤️
    Oj jak cudnie 😀 gratulacje 😘

    Miinii lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4009 1706

    Wysłany: 25 maja 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ja głupia jestem... Czuję że @ blisko a po tych waszych pozytywach mam ochotę jutro rana siknąć 😐 jutro będę 11 dpo.. I tak mnie coś wzięło żeby na ten dzień matki sobie zatestowac... Wiem że głupio się łudzę..

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 25 maja 2019, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny ale ja głupia jestem... Czuję że @ blisko a po tych waszych pozytywach mam ochotę jutro rana siknąć 😐 jutro będę 11 dpo.. I tak mnie coś wzięło żeby na ten dzień matki sobie zatestowac... Wiem że głupio się łudzę..
    Wcale nie głupio, że się łudzisz. Zawsze trzeba mieć nadzieję ;)

    vxttpp2.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 25 maja 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    Mam wyniki bety.. 414 ❤️ (120,5% przyrostu) teraz czekam na wizytę ❤️
    O piękny przyrost. Obym ja w poniedziałek też taki ładny zobaczyła.

    Miinii lubi tę wiadomość

    vxttpp2.png
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 25 maja 2019, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    O piękny przyrost. Obym ja w poniedziałek też taki ładny zobaczyła.
    Zobaczymy obie <3 innej opcji nie widzę!
    Na kiedy termin wyznaczają Ci kalkulatory internetowe :)?

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 25 maja 2019, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny ale ja głupia jestem... Czuję że @ blisko a po tych waszych pozytywach mam ochotę jutro rana siknąć 😐 jutro będę 11 dpo.. I tak mnie coś wzięło żeby na ten dzień matki sobie zatestowac... Wiem że głupio się łudzę..
    Też tak mam ale jutro temperatura powinna spaść, jak nie spadnie to pomyślę o teście na poniedziałek. Choć w sumie już jestem nastawiona na ten spadek ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Monna Autorytet
    Postów: 320 195

    Wysłany: 25 maja 2019, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o moim przypadku?

    Od jakiegoś czasu staramy się o dziecko, na razie bez mierzenia temp. Cykle regularne 28 dni, bardzo często wyczuwana owulacja. Ostatnia owulacja była dla mnie BARDZO odczuwalna, pozytywne testy owu, były starania. Po tych straniach miałam całą burzę różnych symptomów - takie wrażenie jakby dochodziło do zapłodnienia. Przez kilka dni bolały mnie nawet piersi tak jak przy kp. 8 dni przed @ pojawiło się plamienie - takie jak implantacja. Ucieszyłam się. Niestety 7 dnie przed nastąpiło bardzo silne krawienie 2-3 dni. Miesiączka to 4-5 dni.

    Zapisałam się już do lekarza. Zastanawia mnie czy może to być wina progesteronu? Nie wiem czy to "poronienie" czy wcześniejsza miesiączka. Kiedy teraz mogę liczyć na owu? Nie wiem czy teraz nastąpi normalny cykl czy coś się poprzesuwa... Kompletnie nowa sytuacja dla mnie.
    Chyba trzeba będzie powoli zacząć mierzyć temp :)

    Monna
    Szczęśliwa mama :)

    kp1y6bv.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4009 1706

    Wysłany: 25 maja 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Też tak mam ale jutro temperatura powinna spaść, jak nie spadnie to pomyślę o teście na poniedziałek. Choć w sumie już jestem nastawiona na ten spadek ;)
    No Ja nie sprawdzę czy jutro spadek będzie bo dziś termometr zbilam i tak myślę czy warto test marnować na złudne nadzieję....

    Brzuch mnie boli jak na @, plecy też... Tylko piersi mnie nic nie bolą jak zwykle przed @.....

    Mój wykres na dzień dzisiejszy wygląda tak:

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e5e93265a23.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 16:50

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 25 maja 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No Ja nie sprawdzę czy jutro spadek będzie bo dziś termometr zbilam i tak myślę czy warto test marnować na złudne nadzieję....

    Brzuch mnie boli jak na @, plecy też... Tylko piersi mnie nic nie bolą jak zwykle przed @.....

    Mój wykres na dzień dzisiejszy wygląda tak:

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e5e93265a23.jpg
    Wykres wygląda ładnie ala są i ładne bez ciąży.
    Mnie za to bolą tylko piersi, ale ostatnio mialam zupełnie bezboleną miesiaczkę, więc pewnie to wlasnie na nią się zanosi.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Pełna nadziei Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 25 maja 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile wynosiła u Was beta w okolicach 13-18 dpo? Martwię się, czy u mnie nie jest za duża :/

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4009 1706

    Wysłany: 25 maja 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Wykres wygląda ładnie ala są i ładne bez ciąży.
    Mnie za to bolą tylko piersi, ale ostatnio mialam zupełnie bezboleną miesiaczkę, więc pewnie to wlasnie na nią się zanosi.
    No właśnie.. Czasami w niektórych przypadkach temperatura w dzień @ spada...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 25 maja 2019, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Zobaczymy obie <3 innej opcji nie widzę!
    Na kiedy termin wyznaczają Ci kalkulatory internetowe :)?
    A właśnie różnie. Ale między 1 a 3 lutego. A Tobie?

    vxttpp2.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 25 maja 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadziei wrote:
    Ile wynosiła u Was beta w okolicach 13-18 dpo? Martwię się, czy u mnie nie jest za duża :/
    Mi 13 dpo wynosiła 125. A ile Tobie wynosi?

    vxttpp2.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego