Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • just Przyjaciółka
    Postów: 62 25

    Wysłany: 25 maja 2019, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Wiem o czym mówisz i Cie rozumiem... U nas 16 czerwca będzie rok starań... I też trzeba będzie dokladniejszych badań ☹️
    Już rozmawialiśmy z mężem i w przyszłym tygodniu badanie nasienia, chciałabym wiedzieć dlaczego się nie udaje. A jak słyszę tekst że ,,musiałam sobie drugie zrobić bo do pracy mi się nie chciało wracać'' to mnie szlag trafia.

    13 CS
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 25 maja 2019, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Animajka wrote:
    Hej Kochane ❤
    Zatestowalam na wakacjach 26dc czyli 13dpo i był bladzioch. Wczoraj poleciałam na badanie krwi, 29dc i 15dpo- beta 406 mIU/ml i progesteron 44,680 ng/ml

    Teraz na początku czerwca muszę zaklepać wizytę u gina ❤
    Gratulacje! Cudowana wiadomość :)
    Oh ta końcówka maja <3

    Dziewczyny nie wiem kiedy zapisać sie do ginekologa? Tak zeby juz coś było widać :)
    2tyg po dacie miesiaczki jest ok?

    @Animajka lubi tę wiadomość

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Gratulacje! Cudowana wiadomość :)
    Oh ta końcówka maja <3

    Dziewczyny nie wiem kiedy zapisać sie do ginekologa? Tak zeby juz coś było widać :)
    2tyg po dacie miesiaczki jest ok?
    No ja właśnie chcę iść za 2 tygodnie, już będzie 6tc więc powinno być już wszystko widać.

    vxttpp2.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tez czekam na okres. Dzis 14 dpo, jutro tempka powinna spaść a po jutrze morze czerwone. No cóż, nowy cykl nowa szansa, tylko jakoś smutno

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    No ja właśnie chcę iść za 2 tygodnie, już będzie 6tc więc powinno być już wszystko widać.
    Zapisalam się już w takim razie na 10 czerwca <3
    Mam jeszcze opieke medyczną z pracy z medicover i myślę czy nie zapisać sie tez tam,tylko ze dodatkowo... nie chce tylko tam, bo opinie lekarze mają średnie. . Ale skoro za darmo to czemu nie skorzystać z częstszych wizyt :)

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Zapisalam się już w takim razie na 10 czerwca <3
    Mam jeszcze opieke medyczną z pracy z medicover i myślę czy nie zapisać sie tez tam,tylko ze dodatkowo... nie chce tylko tam, bo opinie lekarze mają średnie. . Ale skoro za darmo to czemu nie skorzystać z częstszych wizyt :)
    No ja mam pakiet z pracy z Luxmedu i właśnie tam chyba pójdę, bo lekarka, u której chcę prowadzić ciążę ma wolny termin dopiero 27 czerwca...

    vxttpp2.png
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    No ja mam pakiet z pracy z Luxmedu i właśnie tam chyba pójdę, bo lekarka, u której chcę prowadzić ciążę ma wolny termin dopiero 27 czerwca...
    Ojej to faktycznie strasznie późno! To już lepiej zarezerwuj sobie teraz kilka wizyt :p

    I masz zamiar równolegle chodzić i tu i tu?

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszą wizytę najlepiej umówić się 2 tyg po spodziewanej miesiączce :D ja mam wizyte 7 czerwca :D

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Animajka wrote:
    Hej Kochane ❤
    Zatestowalam na wakacjach 26dc czyli 13dpo i był bladzioch. Wczoraj poleciałam na badanie krwi, 29dc i 15dpo- beta 406 mIU/ml i progesteron 44,680 ng/ml

    Teraz na początku czerwca muszę zaklepać wizytę u gina ❤

    Gratuluje !!!

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisze się na 7 albo 10.06, tak gin mi kazał:)
    Przed badaniami kazał mi zwiększyć dupka do 3 razy dziennie, a jak mu wyslalam wyniki to mi nic nie odpisał... wydaje mi się że proga mam ładnego (biorę 1tabl dziennie)...

  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jeszcze raz zrobiłam bete. mam nadzieje, ze wynik dzisiaj bedzie :)

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Animajka wrote:
    Ja zapisze się na 7 albo 10.06, tak gin mi kazał:)
    Przed badaniami kazał mi zwiększyć dupka do 3 razy dziennie, a jak mu wyslalam wyniki to mi nic nie odpisał... wydaje mi się że proga mam ładnego (biorę 1tabl dziennie)...

    Proga masz bardzo ładnego ! ja w poprzedniej ciazy mialam 24 :D

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2383 1627

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Gratulacje! Cudowana wiadomość :)
    Oh ta końcówka maja <3

    Dziewczyny nie wiem kiedy zapisać sie do ginekologa? Tak zeby juz coś było widać :)
    2tyg po dacie miesiaczki jest ok?

    Ja bym poszla w 7 tygodniu, w 6 moze jeszcze nie byc ❤ a czasem ginekolog nawet nie robi usg.

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Animajka wrote:
    Ja zapisze się na 7 albo 10.06, tak gin mi kazał:)
    Przed badaniami kazał mi zwiększyć dupka do 3 razy dziennie, a jak mu wyslalam wyniki to mi nic nie odpisał... wydaje mi się że proga mam ładnego (biorę 1tabl dziennie)...

    jak dla mnie Twój prog. jest ideolo - ja miałam jakoś z 22 w 5 tygodniu ciąży : P

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Ja bym poszla w 7 tygodniu, w 6 moze jeszcze nie byc ❤ a czasem ginekolog nawet nie robi usg.


    A jak żyć do tego czasu?
    Robić bety czy szkoda kasy i zrobić dwie, max trzy i czekać cierpliwie? :)

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2383 1627

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    A jak żyć do tego czasu?
    Robić bety czy szkoda kasy i zrobić dwie, max trzy i czekać cierpliwie? :)

    Zrobić dwie bety, przebierać nogami i czekać😁😘

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 25 maja 2019, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    A jak żyć do tego czasu?
    Robić bety czy szkoda kasy i zrobić dwie, max trzy i czekać cierpliwie? :)

    szkoda kasy na bety - ja to tez niby wiedziałam a jednak nie wytrzymałam ;) jeśli nie masz plamień i nic się nie dzieje, to można cierpliwie pozcekać

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 25 maja 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym tescie, ktory po 30 minutach cos tam pokazal dzisiaj z porannego moczu biel vizira 😂
    No nic czekam na @ i wrzucam totalny luz 😛

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 25 maja 2019, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Po wczorajszym tescie, ktory po 30 minutach cos tam pokazal dzisiaj z porannego moczu biel vizira 😂
    No nic czekam na @ i wrzucam totalny luz 😛

    eh szkoda, ale swoją drogą dziwne... ja niektóre negatywne testy ciążowe zostawiałam sobie, żeby się na nie pogapić i ostudzić zapał, kiedy znów będę miała chcicę zasikać i zmarnować kolejny. I nigdy po czasie nic mi się tam nie "dopojawiło" :o

    Loli lubi tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 25 maja 2019, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Animajka wrote:
    Hej Kochane ❤
    Zatestowalam na wakacjach 26dc czyli 13dpo i był bladzioch. Wczoraj poleciałam na badanie krwi, 29dc i 15dpo- beta 406 mIU/ml i progesteron 44,680 ng/ml

    Teraz na początku czerwca muszę zaklepać wizytę u gina ❤
    Gratulacje :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego