Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 24 maja 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Bo ja już siły nie mam... Wszędzie dzieci... A my za chwilę już rok starań ... I przez te mierzenia itd to już szaleje.. Do owulki jest ok ale potem to porazka konkretna.. Ja powiem Ci kochana szczerze że boję się nawet seks uprawiać po owulacji, wiem że to głupie.. Bo tak myślę że to też nie jest dobre. Wiem że to błędne myślenie ale z głowy głupich myśli nie wyrzucę..

    Ale to właśnie tu może być problem - psychika może blokować organizm, widzi, że ciagle jesteś zestresowana i to nienajlepszy moment na ciążę.
    Choć na jeden cykl powinnać dać sobie spokój. Naprawdę. Uprawiać seks kiedy się chce i tyle. Dla swojego właśnego zdrowia. Zobaczysz jaka to cudowna wolność

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 24 maja 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ale to właśnie tu może być problem - psychika może blokować organizm, widzi, że ciagle jesteś zestresowana i to nienajlepszy moment na ciążę.
    Choć na jeden cykl powinnać dać sobie spokój. Naprawdę. Uprawiać seks kiedy się chce i tyle. Dla swojego właśnego zdrowia. Zobaczysz jaka to cudowna wolność
    Chyba spróbuję tak w czerwcu.... Bez mierzenia bez niczego....... Bo serio oszalec można.. Dziś się wzięłam za porządki w domu trochę żeby nie myśleć, i wchodzę na forum i tele wpisów 😊 miałam co nadrabiać w czytaniu 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 24 maja 2019, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Chyba spróbuję tak w czerwcu.... Bez mierzenia bez niczego....... Bo serio oszalec można.. Dziś się wzięłam za porządki w domu trochę żeby nie myśleć, i wchodzę na forum i tele wpisów 😊 miałam co nadrabiać w czytaniu 😊

    Ja na forum też wchodzę, ale nic ponad to. I jak czytam o tych wszystkich testach, pytaniach ile dni po komu co wyszło, to mnie totalnie nie obchodzi ;) po prostu. Ja nie wiem, kiedy będę po, więc nie odnoszę tego do siebie nijak. A serduszka będą na czuja - tak jak zaszłam w ciążę już poprzednio. :)

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 24 maja 2019, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Chyba spróbuję tak w czerwcu.... Bez mierzenia bez niczego....... Bo serio oszalec można.. Dziś się wzięłam za porządki w domu trochę żeby nie myśleć, i wchodzę na forum i tele wpisów 😊 miałam co nadrabiać w czytaniu 😊
    Spróbuj! Zobaczysz, że jest o wiele lżej gdy nie mierzysz temp. codziennie. Ja mierzyłam 4 miesiace. Od 2 odpuściłam. Było naprawdę dużo lżej :)

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    vxttpp2.png
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 24 maja 2019, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta znów po 24h 393,4 :) znów 135.2 % :) cieszyć się już ?

    Agafiga, GrubAsia, Bożenka, Nynka, Miinii, Evelle28, gusiaa, Shas91, Nera1986 lubią tę wiadomość

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 24 maja 2019, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    U mnie beta znów po 24h 393,4 :) znów 135.2 % :) cieszyć się już ?
    tak <3

    PerAsperaAdAstra lubi tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 24 maja 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 125 😲😲😲 niestety nie zrobię przyrostu po 48 godzinach bo niedziela... Więc zrobię dopiero po 72 h.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 15:11

    PerAsperaAdAstra, Bożenka, Nynka, Miinii, Evelle28, Shas91, Nera1986 lubią tę wiadomość

    vxttpp2.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 24 maja 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    U mnie beta 125 😲😲😲 niestety nie zrobię przyrostu po 48 godzinach bo niedziela... Więc zrobię dopiero po 72 h.


    a pisałaś gdzieś już wcześniej, że jesteś w ciąży? tak coś pamiętam ten Twój nick i miałam w głowie, że jesteś w ciąży, ale już sama nie wiem : o

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 24 maja 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    a pisałaś gdzieś już wcześniej, że jesteś w ciąży? tak coś pamiętam ten Twój nick i miałam w głowie, że jesteś w ciąży, ale już sama nie wiem : o
    Niee :) pierwsza ciąża dopiero. I z pozytywnym testem dopiero dzisiaj.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 15:15

    vxttpp2.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 24 maja 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Niee :) pierwsza ciąża dopiero.

    nie mówię, że durga ciąża tylko czy już wcześniej na wątku pisałaś o pozytywnym teście

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 24 maja 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Niee :) pierwsza ciąża dopiero. I z pozytywnym testem dopiero dzisiaj.

    ano właśnie :D to gratulacje!

    i udało się w tych miesiącach bez spiny, co?

    Loli lubi tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 24 maja 2019, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    ano właśnie :D to gratulacje!

    i udało się w tych miesiącach bez spiny, co?
    Dokładnie! W drugim miesiącu bez termometru, bez wyliczeń i z seksem co drugi dzień, a nawet codziennie, bo przytulanki były i dzień przed i w dzień owulacji :)

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    vxttpp2.png
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 24 maja 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    U mnie beta znów po 24h 393,4 :) znów 135.2 % :) cieszyć się już ?
    Ale super :) GRATULACJE!
    martakam wrote:
    U mnie beta 125 😲😲😲 niestety nie zrobię przyrostu po 48 godzinach bo niedziela... Więc zrobię dopiero po 72 h.
    Gratulacje <3 duża chyba ta beta jak na ten dzien po :) zazdro ze juz masz wynik.. ja ciągle czekam:(

    PerAsperaAdAstra lubi tę wiadomość

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 24 maja 2019, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Gratulacje <3 duża chyba ta beta jak na ten dzien po :) zazdro ze juz masz wynik.. ja ciągle czekam:(
    No właśnie spora. Jestem 13 dpo. Ale niby mieszczę się w normie dla 3-4 tygodnia. Najgorsze, że mogę zrobić kolejną dopiero w poniedziałek czyli 72 h po pierwszej. Czy to będzie miarodajne?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 15:49

    vxttpp2.png
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 24 maja 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh są wyniki bety.. 34:)
    To chyba ok? 11 dni po <3 trochę poczulam ulgę :)
    Ja tez dopiero będę powtarzać w poniedziałek pp 72h i jeśli będzie wieksza o iles tych % to czemu ma być nie miarodajne :)

    LaBellePerle, Agafiga, PerAsperaAdAstra, Miinii, Evelle28, Shas91 lubią tę wiadomość

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 24 maja 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Oh są wyniki bety.. 34:)
    To chyba ok? 11 dni po <3 trochę poczulam ulgę :)
    Ja tez dopiero będę powtarzać w poniedziałek pp 72h i jeśli będzie wieksza o iles tych % to czemu ma być nie miarodajne :)
    Właśnie wyczytałam, że po 3 dniach powinien być przyrost minimum 114% :)

    vxttpp2.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 24 maja 2019, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za waszym radom :) jak widać trafnym :) w następnym cyklu nie mierze temperatury 😊 bo oszaleje w końcu :) oby znowu zaraz po @ za termometr nie złapała 😊😊 dzięki 😘😘😘 I gratuluję pięknych wyników bet :) :)

    LaBellePerle, Nynka lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 24 maja 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny za waszym radom :) jak widać trafnym :) w następnym cyklu nie mierze temperatury 😊 bo oszaleje w końcu :) oby znowu zaraz po @ za termometr nie złapała 😊😊 dzięki 😘😘😘 I gratuluję pięknych wyników bet :) :)


    bardzo dobra decyzja :)

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 24 maja 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) obym się tylko jednak nie wylamala z tego postanowienia :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 24 maja 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę mierzyć temperaturę, bo bez tego bylo ponad rok i że tak powiem dupa blada. Ale przy naszym dziecku śpiącym duzo mniej niż nie jeden dorosły i moim słabym libido, na bank kilka razy przrgapilismy owulacje. A seks codziennie czy co drugi dzien zupełnie nie wchodzi w gre.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego