Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3964 1686

    Wysłany: 17 maja 2019, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    15.05 jakąś infekcja?? Bo temperatura wyższa?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 654 394

    Wysłany: 17 maja 2019, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    15.05 jakąś infekcja?? Bo temperatura wyższa?
    Tak mam od 3 dni ale wczoraj była o wiele niższa. Więc nie rozumiem

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3964 1686

    Wysłany: 17 maja 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Tak mam od 3 dni ale wczoraj była o wiele niższa. Więc nie rozumiem
    Kochana przy infekcji może tak być ze temperatura wyższa a potem osłabienie może być. To po temperaturze ciężko stwierdzić owulacje jeśli przed samą owulacja miałaś infekcje.. Zobaczysz jaja temoerature będzie jutro i pojutrze bo muszą być 3 wyższe żeby stwierdzić owulacje.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 17 maja 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:39

    Shas91 lubi tę wiadomość

    11.2018 - 8tc [*] zasniad groniasty czesciowy
    02.2019 - cb

    30l.
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3964 1686

    Wysłany: 17 maja 2019, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga dopóki @ nie przyszła zawsze jest nadzieja :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 17 maja 2019, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga trzymam kciuki 😊

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 17 maja 2019, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh... Starsznie dłuży mi się ten miesiąc... Jeszcze ponad tydzień do planowanej @...

    vxttpp2.png
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 17 maja 2019, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Wiecie, co mi najciężej znieść? Chodzenie do pracy. Powinnam teraz być na L4 i zraz rodzić, miałam termin na lipoec.. a nie siedzieć tu. Mam wręcz wstręt do pracy...

    Wiem co czujesz .... mam podobnie.
    Po majowce nie miałam już wracać do pracy. Teraz miałam odpoczywać i cieszyć się tym pięknym czasem. Boje się jak będzie bliżej mojego terminu (październik)
    Chciałabym do tego października chodzic z brzuszkiem to może jakoś zniosę ten czas..

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 17 maja 2019, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura w górę, ale plamienie trochę mocniejsze.

    Zwidy?
    https://naforum.zapodaj.net/4b565a83d592.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 11:54

    Cichosza, Nynka, Ignissa, Nera1986, Wik89, Ladinola lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 17 maja 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Temperatura w górę, ale plamienie trochę mocniejsze.

    Zwidy?
    https://naforum.zapodaj.net/4b565a83d592.jpg.html

    Tez widzę. Jakiej firmy to test ? Trochę dziwnie sa ustawione te kreski aleeee 😃
    Pokaz temp ?

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Niedziela_2007 Przyjaciółka
    Postów: 106 168

    Wysłany: 17 maja 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Temperatura w górę, ale plamienie trochę mocniejsze.

    Zwidy?
    https://naforum.zapodaj.net/4b565a83d592.jpg.html

    Ja na zdjęciu widzę cień II kreski :)
    Ja jutro rano ponownie testuję... czuję się bardzo niefajnie... wróciły mdłości, ból podbrzusza i straszna chęć powrotu do domu i pójścia już spać

    hchyflw1xqzynzs2.png
    Starania od stycznia 2019
    03.2019 - cb
    07.2019 - ciąża obumarła 6 tydz, 8 tydz łyżeczkowanie
    10.2019 skierowanie na histeroskopię
    19.12 beta 464 :)
    27.12 beta 7687 :)
    3.01 beta 21495 :)
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3964 1686

    Wysłany: 17 maja 2019, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Temperatura w górę, ale plamienie trochę mocniejsze.

    Zwidy?
    https://naforum.zapodaj.net/4b565a83d592.jpg.html
    Ej no widać cień.... Ale plamienia takie zwykłe? Bez skrzepow???

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 17 maja 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest nordtest chyba. On ma tak kreski ustawione, bo już kiedyś go robilam :)

    https://naforum.zapodaj.net/05b38852d1b9.png.html

    Miinii lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 17 maja 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Temperatura w górę, ale plamienie trochę mocniejsze.

    Zwidy?
    https://naforum.zapodaj.net/4b565a83d592.jpg.html
    Cichuteńko, niemal szepcząc... gratulacje 😍

    Pani Ciasio, Niedziela_2007 lubią tę wiadomość

    vxttpp2.png
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 17 maja 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Dziewczyny, po weekendzie nadrobie Wasze wpisy. Teraz chciałam tylko dać znać ze rano zrobiłam test, póki co negatywny. Temperatury nie zmierzyłam, jak na złość bateria siadła 😁

    Jutro termin spodziewanej @. Na nic się nie nastawiam, zobaczymy co weekend przyniesie 😊

    Super nastawienie :) trzymam kciuki za kropeczka :)

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 17 maja 2019, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Temperatura w górę, ale plamienie trochę mocniejsze.

    Zwidy?
    https://naforum.zapodaj.net/4b565a83d592.jpg.html

    Ojej, też widzę :) to nie jest cień, tylko ładna, delikatna kreseczka :)

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 17 maja 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ej no widać cień.... Ale plamienia takie zwykłe? Bez skrzepow???

    Zwykle, bez skrzepów, czerwone. Ale malutko na szczęście. Zastrzyki mam brać od poniedziałku, bo jeszcze mi się po tym zębie goi ranka.

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 17 maja 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie śmiem się cieszyć...
    Na poniedziałek termin @. Jeśli dotrwam do tego czasu, to wszystko będzie dobrze. Trzymajcie proszę kciuki.

    Niedziela, trzymam jutro kciuki za Ciebie!!! :* <3 Dawaj znać z samego rana!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 12:23

    Niedziela_2007, Wik89 lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 17 maja 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    To jest nordtest chyba. On ma tak kreski ustawione, bo już kiedyś go robilam :)

    https://naforum.zapodaj.net/05b38852d1b9.png.html

    Wykres wow !
    No to trzymam kciuki aby @ nie pojawiła się przez najbliższe 9 miesięcy ❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 12:35

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 17 maja 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasi mężczyźni robili może sobie badania nasienia?
    Jak nam w tym miesiącu nie pyknie to mój mąż sam zapowiedział, że skoro ja jestem przebadana to teraz jego kolej :)

    vxttpp2.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego