Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 17 maja 2019, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Temperatura w górę, ale plamienie trochę mocniejsze.

    Zwidy?
    https://naforum.zapodaj.net/4b565a83d592.jpg.html
    Dopiero teraz zauważyłam! Gratuluję! :)

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 17 maja 2019, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia27 wrote:
    Hej Dziewczyny, potrzebuje otuchy... Ostatni cykl miałam ciążę biochemiczna - wtedy w 28 dc test pokazywał mi niezaprzeczalne 2 kreski.

    Dzisiaj również 28dc, na okres się nie zanosi, a test to niezaprzeczalną biel :(

    Czy znacie może jakieś przypadki odnośnie cykli zaraz po ciąży biochemicznej? Może wydłużone? Albo bezowulacyjne?

    Ten cykl nie monitorowalam sie, wręcz olalam, ale mąż chyba dostał jakiejś nadprzyrodzonej mocy i bardzo się starał - było intensywnie.
    Kochana, ja dosłownie od razu po ciąży biochenicznej zaszlam w kolejną, można powiedzieć, bardziej udana ciążę, bo niestety również poroniona, ale dopiero w 18 tygodniu z powodu infekcji. Wcześniejszy biochem nie miał nic do rzeczy...

    annA lubi tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Amelia27 Koleżanka
    Postów: 33 28

    Wysłany: 17 maja 2019, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Kochana, ja dosłownie od razu po ciąży biochenicznej zaszlam w kolejną, można powiedzieć, bardziej udana ciążę, bo niestety również poroniona, ale dopiero w 18 tygodniu z powodu infekcji. Wcześniejszy biochem nie miał nic do rzeczy...

    Bardzo mi przykro 😔

    A jaka to infekcja była? Ja mam problemy z pęcherzem 🤔

    28 lat
    Starania o pierwsze dziecko.
    3 cs - ciąża biochemiczna
    4 cs
    Cykle 26-28.
    @ 15.05
    Trzymajcie kciuki!
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 17 maja 2019, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna27 wrote:
    Ladinola a Ty przypadkiem w tym samym dniu cyklu jak ja nie jesteś?😊 u mnie 16dc i też czekam czy ovulka nastąpi w ogóle 😌
    A ja się pomyliłam. :D Dzisiaj mam 17dc! :D

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3964 1686

    Wysłany: 17 maja 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    U mnie 21 dzień cyklu z - reguły - 27/28 możliwych. A dzień po owulacji to aż 6. Mam udostępnienie wykresu.

    Czekam już tylko, ale brakuje mi tego spadku na implementację czy coś takiego.
    Ojej to ha dopiero 17 dc... Termin @ ns 28 ale testuje dwa dni później..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3964 1686

    Wysłany: 17 maja 2019, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A ja się pomyliłam. :D Dzisiaj mam 17dc! :D
    Ej ja też się pomyliłam :D też jestem 17 dc, wydaje mi się że owulacje miałam przedwczoraj, ale jutrzejszą temperatura to pokaże :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 17 maja 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia27 wrote:
    Bardzo mi przykro 😔

    A jaka to infekcja była? Ja mam problemy z pęcherzem 🤔

    U mnie to była toksoplazmoza....

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 17 maja 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, mam pytanie. Niby znam odpowiedz ale nurtuje mnie to strasznie. Myślicie, że jak np zrobię znowu test jutro czy pojutrze i będzie np druga kreska słabsza niż dzisiaj albo w ogóle jej nie będzie, to mam się przejmować?
    Czy któraś z Was tak miała o okazało się, że i tak było wszystko ok?

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2434 2661

    Wysłany: 17 maja 2019, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio gratuluję ❤️ kreseczka ładna.. Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji 😊

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    22 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Eufooria Przyjaciółka
    Postów: 88 145

    Wysłany: 17 maja 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio gratulacje 😉
    Cieszę się, że 18.05 pojawi się serduszko u Ciebie, bo u mnie niestety @.

    thgfskjotkl8dobq.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 17 maja 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eufooria wrote:
    Pani Ciasio gratulacje 😉
    Cieszę się, że 18.05 pojawi się serduszko u Ciebie, bo u mnie niestety @.

    Współczuję kochana :( Ale nowy cykl to nowe szanse :*

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 17 maja 2019, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Casio, musiałam cię odszukać na innych stronach i znalazłam, no kochana kreseczka wyraźna, ładna i czerwona, nie zamartwiaj się na zapas, naprawdę piękne kreseczki będzie dobrze :-*

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 17 maja 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Casio a teraz jesteś na naturalnym cyklu czy z clo??? Bo przepraszam ale nie pamiętam

  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 17 maja 2019, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja cały czas was czytam, ale się nie udzielam, bo jakiś ten maj, nie dla mnie, ale mocno każdej kibicuje i cieszę się z z waszego szczęścia

  • Justyna27 Koleżanka
    Postów: 91 18

    Wysłany: 17 maja 2019, 23:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A ja się pomyliłam. :D Dzisiaj mam 17dc! :D
    Oj tam, oj tam :D dzień w tę czy w tę, można się pomylić 😂 Ja dziś jakieś kłucia w jajniku miałam, śluzu bardzo dużo, więc może coś tam się dzieję. Najbardziej boję się, że gin mi powie, że owulacji nie było... Mam jakieś takie głupie przeczucia 😌

    Ona: 29lat On: 28
    Starania od: 4.2019
    3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
    6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
    8.9.2020- zamrożenie plemników
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 18 maja 2019, 04:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    Pani Casio a teraz jesteś na naturalnym cyklu czy z clo??? Bo przepraszam ale nie pamiętam

    Teraz akurat wymuszona przerwa od clo, ale cały czas Was śledzę :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Niedziela_2007 Przyjaciółka
    Postów: 106 168

    Wysłany: 18 maja 2019, 06:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tylko jedna kreska... czekam na @

    hchyflw1xqzynzs2.png
    Starania od stycznia 2019
    03.2019 - cb
    07.2019 - ciąża obumarła 6 tydz, 8 tydz łyżeczkowanie
    10.2019 skierowanie na histeroskopię
    19.12 beta 464 :)
    27.12 beta 7687 :)
    3.01 beta 21495 :)
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 18 maja 2019, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela_2007 wrote:
    Niestety tylko jedna kreska... czekam na @

    Jak się trzymasz?

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Amelia27 Koleżanka
    Postów: 33 28

    Wysłany: 18 maja 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 29dc i też jedna kreska - dzień po spodziewanym okresie :(

    Objawów żadnych - ani na okres ani na ciążę.

    ;(

    28 lat
    Starania o pierwsze dziecko.
    3 cs - ciąża biochemiczna
    4 cs
    Cykle 26-28.
    @ 15.05
    Trzymajcie kciuki!
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 18 maja 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! !!!!

    Wczoraj robiłam test rano -biel. Dziś rano powtórzyłam z rannego moczu i jest !!!! Jest 2 kreska ! Bledsza ale jest !!!!!!! Zaraz zapodaj zdj...oby do poniedziałku. .wtedy zrobię betę. .

    Amelia27, Czikosz, Pani Ciasio, Niedziela_2007, Shas91, Aga1984, Nynka, Nera1986, Cichosza lubią tę wiadomość

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego