Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3956 1685

    Wysłany: 18 maja 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Apteka mnie jednak przyciągnęła, nie wytrzymałam i zobaczyłam jedna kreskę. Nawet mi się płakać nie chce.
    Czekam spokojnie na @ i na czerwiec. Może 8 cykl będzie szczęśliwy.
    Kochana uda się w końcu na pewno 😘 ja tak szczerze to z jednej strony chce już ciążę a z drugiej strony strasznie się boje☹️ czasami to myślę że nie wychodzi nam przez takie moje myślenie..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 341 189

    Wysłany: 18 maja 2019, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Kochana uda się w końcu na pewno 😘 ja tak szczerze to z jednej strony chce już ciążę a z drugiej strony strasznie się boje☹️ czasami to myślę że nie wychodzi nam przez takie moje myślenie..

    Ja też się boję. Strasznie chce, jak przychodzą urojone ciążowe objawy to zaczynam panikowac.
    Tylko że chciałabym do 30 tki urodzic... Mój chłop jest 10 lat starszy ode mnie więc to już odpowiednia pora.
    Od wielu lat już się nie zabezpieczamy i nic.
    Musze porozmawiać z moim K o tym, żebyśmy zrobili obydwoje badania.
    Szczególnie on bo przy 3 pełnych stosunkach miesięcznie nasze szanse są małe.

    Zastanawiam się tylko czy iść od razu do kliniki leczenia niepłodności czy najpierw wysłać go na badania nasienia i do androloga.

    Starania od 08.2018
    Ona 29: długie cykle, pcos
    On 39: całkowity brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3956 1685

    Wysłany: 18 maja 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Ja też się boję. Strasznie chce, jak przychodzą urojone ciążowe objawy to zaczynam panikowac.
    Tylko że chciałabym do 30 tki urodzic... Mój chłop jest 10 lat starszy ode mnie więc to już odpowiednia pora.
    Od wielu lat już się nie zabezpieczamy i nic.
    Musze porozmawiać z moim K o tym, żebyśmy zrobili obydwoje badania.
    Szczególnie on bo przy 3 pełnych stosunkach miesięcznie nasze szanse są małe.

    Zastanawiam się tylko czy iść od razu do kliniki leczenia niepłodności czy najpierw wysłać go na badania nasienia i do androloga.
    Może najpierw niech zbada nasienie? Mój też jeszcze nie badał.. Zreszta ja też robiłam tylko usg drog rodnych i cytologie, więc też nie za wiele. No ja przed 30 to już nie urodze, ale już się tym przestałam przejmować :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 18 maja 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Może najpierw niech zbada nasienie? Mój też jeszcze nie badał.. Zreszta ja też robiłam tylko usg drog rodnych i cytologie, więc też nie za wiele. No ja przed 30 to już nie urodze, ale już się tym przestałam przejmować :)
    To witaj w klubie "nieprzejmowaczek" 😉 teraz pierwsze dziecko po 30 to norma, więc nie ma co wariować.

    vxttpp2.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3956 1685

    Wysłany: 18 maja 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    To witaj w klubie "nieprzejmowaczek" 😉 teraz pierwsze dziecko po 30 to norma, więc nie ma co wariować.
    Wiesz co wcześniej się przejmowałam tym, jak było daleko do 30 ale jak już się ją przekracza to już się tak nie przejmuje tym:)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 18 maja 2019, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze marzyłam żeby dziecko urodzić wcześnie. Myślałam sobie, że jak będę miała 23 lata to już chciałabym urodzić. No cóż teraz mam 25 i jest ciężko. Z narzeczonym jesteśmy ze sobą już 10 lat, w sumie w lipcu 10 rocznica. Nigdy nie brałam tabletek anty, czasami była prezerwatywa, ale za metodę antykoncepcji (o ile można tak to nazwać) używaliśmy stosunek przerywany. Tak na prawdę od ponad 4 lat jak się udało przerwać stosunek przed wytryskiem to się udalo, a jak nie to nie. Ja na ciążę wyczekuję już od prawie dwóch lat, a tak na serio staramy się chyba 10/11 cykl. Nie liczę. Jest mi przykro, bo przez te ostatnie 4 lata robiłam mnóstwo testów hcg i ani razu nie ujrzałam kreski. Nawet gdyby to była ciąża biochemiczna to i tak bym się cieszyla, że kurczę chyba nie jest ze mną tak źle. A tak to jestem przerażona tym, że tyle było stosunków przez ten czas bez zabezpieczenia i nic z tego nie wyszło...

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 19 maja 2019, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy test wyszedl ledwo widoczny. Chyba wszystkie wiemy, co to znaczy, zwłaszcza, że plamienie się rozkręca :(

    Nera, możesz przekreślić moje serduszko :(

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3956 1685

    Wysłany: 19 maja 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ja zawsze marzyłam żeby dziecko urodzić wcześnie. Myślałam sobie, że jak będę miała 23 lata to już chciałabym urodzić. No cóż teraz mam 25 i jest ciężko. Z narzeczonym jesteśmy ze sobą już 10 lat, w sumie w lipcu 10 rocznica. Nigdy nie brałam tabletek anty, czasami była prezerwatywa, ale za metodę antykoncepcji (o ile można tak to nazwać) używaliśmy stosunek przerywany. Tak na prawdę od ponad 4 lat jak się udało przerwać stosunek przed wytryskiem to się udalo, a jak nie to nie. Ja na ciążę wyczekuję już od prawie dwóch lat, a tak na serio staramy się chyba 10/11 cykl. Nie liczę. Jest mi przykro, bo przez te ostatnie 4 lata robiłam mnóstwo testów hcg i ani razu nie ujrzałam kreski. Nawet gdyby to była ciąża biochemiczna to i tak bym się cieszyla, że kurczę chyba nie jest ze mną tak źle. A tak to jestem przerażona tym, że tyle było stosunków przez ten czas bez zabezpieczenia i nic z tego nie wyszło...
    No to ja mialam inaczej.. Mając te 23 lata nie chciałam dziecka... Bo myślałam a to studia skończyć a to przed ślubem to nie no bo jak to by wyglądało.. I wiele innych wątpliwości.. Tak na prawdę to zaczęliśmy się starać po ślubie.. W tamtym roku. I myślałam że to będzie tak że raz bez zabezpieczenia i jest dziecko.. Ślę jak widać tak łatwo nie poszło..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3956 1685

    Wysłany: 19 maja 2019, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Dzisiejszy test wyszedl ledwo widoczny. Chyba wszystkie wiemy, co to znaczy, zwłaszcza, że plamienie się rozkręca :(

    Nera, możesz przekreślić moje serduszko :(
    A może jeszcze nie przekreślaj cyklu?? Skoro mówisz że ledwo widoczna kreska???

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 19 maja 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ifotos.pl/zobacz/201905190_qsrwrpq.jpg

    Dzisiaj juz ciemniejsza :) jutro idę na betę.. boje się trochę. .

    Nynka, Miinii, gusiaa, Shas91, Justyna1719, BB__Anna lubią tę wiadomość

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 19 maja 2019, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Dzisiejszy test wyszedl ledwo widoczny. Chyba wszystkie wiemy, co to znaczy, zwłaszcza, że plamienie się rozkręca :(

    Nera, możesz przekreślić moje serduszko :(

    Może jutro powtórz ?

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • Martys92 Przyjaciółka
    Postów: 75 24

    Wysłany: 19 maja 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie 2 dni miałam niby okres dziś już tylko słabe plamienie i temp 37.1 ja nie wiem co się dzieje..

    c55fyx8djqdgl5at.png
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2272 1560

    Wysłany: 19 maja 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperAdAstra myślę, że beta będzie piękna🙂 nie mogę się doczekać razem z Toba chyba😂

    Martys a Ty testowalas?

    Pani Ciasio, nie testuj poczekaj chwile, i nie przekreślaj jeszcze

  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 19 maja 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    PerAsperAdAstra myślę, że beta będzie piękna🙂 nie mogę się doczekać razem z Toba chyba😂

    Martys a Ty testowalas?

    Pani Ciasio, nie testuj poczekaj chwile, i nie przekreślaj jeszcze


    Sama jestem ciekawa i to bardzo :) ale bardziej usg. W tym cyklu była szansa na bliznieta. .🙈

    gusiaa lubi tę wiadomość

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 19 maja 2019, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Dzisiejszy test wyszedl ledwo widoczny. Chyba wszystkie wiemy, co to znaczy, zwłaszcza, że plamienie się rozkręca :(

    Nera, możesz przekreślić moje serduszko :(

    Kochana, a zrobiłaś test samej firmy ??

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 19 maja 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra - super ! ❤️
    Martys92 - nie chcesz zareagować ?

    Kochaneee ! U mnie dzisiaj 10 dpo według ovu ... nie wytrzymałam zrobiłam test. Z drugiego siku... i są ! Dwie kreski ❤️ Cień ale jest ! Podchodzę do tego na spokojnie, bo może to być wadliwy test ( nie mam żadnych objawów 😕 ) .. jutro zrobię kolejny jak dalej będzie druga kreska to we wtorek/ środę pójdę na bete. Proszę trzymajcie kciuki !!

    Ignissa, Shas91, Nynka, Aga1984, Justyna1719, Wik89, PerAsperaAdAstra, Evelle28, Cichosza, BB__Anna lubią tę wiadomość

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 19 maja 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio, przykro mu ale trzymam kciuki żeby mimo wszystko cos z tego jednak było

    Ovu jednak wyznaczył mi owulację, więc może jednak będę testowala w maju. Zobaczmy, raczej zatestuje dopiero w terminie @ albo po. Boję się, że znowu będzie biochem. 31.05 idę do lekarza, może powimnam brac progesteron bo o temperatury u mnie w fazie lutealnej są słabe a skok bardzo mało widoczmy

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 19 maja 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    PerAsperaAdAstra - super ! ❤️
    Martys92 - nie chcesz zareagować ?

    Kochaneee ! U mnie dzisiaj 10 dpo według ovu ... nie wytrzymałam zrobiłam test. Z drugiego siku... i są ! Dwie kreski ❤️ Cień ale jest ! Podchodzę do tego na spokojnie, bo może to być wadliwy test ( nie mam żadnych objawów 😕 ) .. jutro zrobię kolejny jak dalej będzie druga kreska to we wtorek/ środę pójdę na bete. Proszę trzymajcie kciuki !!


    Mocno, mocno trzymam kciuki 🤗

    Miinii lubi tę wiadomość

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • gusiaa Autorytet
    Postów: 1605 1563

    Wysłany: 19 maja 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    PerAsperaAdAstra - super ! ❤️
    Martys92 - nie chcesz zareagować ?

    Kochaneee ! U mnie dzisiaj 10 dpo według ovu ... nie wytrzymałam zrobiłam test. Z drugiego siku... i są ! Dwie kreski ❤️ Cień ale jest ! Podchodzę do tego na spokojnie, bo może to być wadliwy test ( nie mam żadnych objawów 😕 ) .. jutro zrobię kolejny jak dalej będzie druga kreska to we wtorek/ środę pójdę na bete. Proszę trzymajcie kciuki !!
    Super 😍👍👍 pokaż teścik

    Miinii lubi tę wiadomość

    Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

    tb73krhmu0f7yc26.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 19 maja 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test tej samej firmy. Kreski prawie nie ma :(

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego