Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 20 maja 2019, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:40

    PerAsperaAdAstra lubi tę wiadomość

    11.2018 - 8tc [*] zasniad groniasty czesciowy
    02.2019 - cb

    30l.
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2456 2696

    Wysłany: 20 maja 2019, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny....beta 71,9 !!! Udało się .. 😃

    Gratuluję ❤️

    PerAsperaAdAstra lubi tę wiadomość


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    22 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 20 maja 2019, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Już sama nie wiem.. Na implantacje pewnie za wcześnie. Może to przez to że biorę clo na stymulacje? Czy clo może obniżyć progesteron?

    Jeśli chodzi o clo to nie mam pojęcia. W tym nie pomogę :(

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 20 maja 2019, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    Jeśli chodzi o clo to nie mam pojęcia. W tym nie pomogę :(
    Progesteronu na razie nie zbadam bo musi być 7 dpo a nie mialam monitoringu więc mogłam też źle wyznaczyć moment owulacji. Zobaczymy, mam nadzieję że ta temperatura jednak się podniesie..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Czikosz Autorytet
    Postów: 672 393

    Wysłany: 20 maja 2019, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pomóżcie, od rana zmagam się z mdłościami w pracy i wiecie jak jest: OCH! TO MUSI BYĆ TO.

    Looknie któraś mi w wykres? ;(

    Czikosz, 29 lat - A RhD-
    Turtle, 33 lata - A RhD+
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2274 1561

    Wysłany: 20 maja 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny....beta 71,9 !!! Udało się .. 😃

    Gratuluję!😙

    PerAsperaAdAstra lubi tę wiadomość

  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 20 maja 2019, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Hej! Pomóżcie, od rana zmagam się z mdłościami w pracy i wiecie jak jest: OCH! TO MUSI BYĆ TO.

    Looknie któraś mi w wykres? ;(

    No wykres masz ładny ! Jeśli skok się utrzyma to możesz nawet jutro zrobić test :D mi w 10dpo pokazała się druga kreska :D a jak wytrzymasz to najlepiej poczekać tak do 12/13dpo :D
    Trzymam kciuki !

    Czikosz lubi tę wiadomość

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Aga1984 Przyjaciółka
    Postów: 67 101

    Wysłany: 20 maja 2019, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny....beta 71,9 !!! Udało się .. 😃
    Gratuluję.

    PerAsperaAdAstra lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 20 maja 2019, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Hej! Pomóżcie, od rana zmagam się z mdłościami w pracy i wiecie jak jest: OCH! TO MUSI BYĆ TO.

    Looknie któraś mi w wykres? ;(
    Ojej tempka wygląda obiecująco :) a ile trwa twoja fl?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 20 maja 2019, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny....beta 71,9 !!! Udało się .. 😃
    Łał! Gratulacje 😍 i ahh ta nutka zazdrości... Ale cieszę się Twoim szczęściem bardzo ❤

    PerAsperaAdAstra lubi tę wiadomość

    vxttpp2.png
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 20 maja 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    Cichosza - robisz jutro test czy idziesz na bete ? 😃
    Test zrobię rano, z beta poczekam tak do kilku dni jak się spóźni @:)

  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 20 maja 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny....beta 71,9 !!! Udało się .. 😃
    Gratki!!! :)

    PerAsperaAdAstra lubi tę wiadomość

  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 20 maja 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na badaniu progrsteronu. A tak z ciekawości, w czwartek idę do nowego gina i przedstawię jej wszytko co mam 😉

    vxttpp2.png
  • Czikosz Autorytet
    Postów: 672 393

    Wysłany: 20 maja 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ojej tempka wygląda obiecująco :) a ile trwa twoja fl?

    No właśnie z reguły trwa dość niepokojąco krótko; tyle, że dzisiaj temperatura powinna lecieć w dół, a nie w górę. Bardzo bym chciała aby to było to, chociaż nie wiem, czy ta faza może się tak po prostu wydłużać skoro w poprzednich cyklach właśnie dzisiaj by się kończyła...

    Czikosz, 29 lat - A RhD-
    Turtle, 33 lata - A RhD+
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 20 maja 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:41

    Czikosz lubi tę wiadomość

    11.2018 - 8tc [*] zasniad groniasty czesciowy
    02.2019 - cb

    30l.
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 20 maja 2019, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    No właśnie z reguły trwa dość niepokojąco krótko; tyle, że dzisiaj temperatura powinna lecieć w dół, a nie w górę. Bardzo bym chciała aby to było to, chociaż nie wiem, czy ta faza może się tak po prostu wydłużać skoro w poprzednich cyklach właśnie dzisiaj by się kończyła...
    Poczekaj 2 dni i zrób test :) 🍀

    Czikosz lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 20 maja 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie pisze może duzo ale śledzę was wszystkie codziennie i trzymam za każdą mocno kciuki :)
    Cieszy każda pozytywna wiadomosc :)
    Końcówka miesiąca widzę bardziej obfita jak narazie w dwie kreseczki wydaje się :)

    Powiem wam, ze ja jestem dzis 7 dni po.. normalnie nie zwracalabym uwagi na nic ale przez was schizuje i wmawiam sobie objawy.
    Czuje jakby kucie/bol ciężko mi określić bo prawej stronie czyli po stronie jajnika z którego mialam owulacje w tym miesiącu na pewno :)
    Nie wiem czy gdyby nie to ze wasz czytam tez to uczucie bym zauważyła.... być może nie.. ale jak tak siedzę caly dzien dzis w pracy to wydaje się to być dosyć uciążliwe :)
    Testować mam za tydzień dopiero ale w sobotę będę juz 12 dni po i wtedy planuje juz.. :)

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 20 maja 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Dziewczyny, nie pisze może duzo ale śledzę was wszystkie codziennie i trzymam za każdą mocno kciuki :)
    Cieszy każda pozytywna wiadomosc :)
    Końcówka miesiąca widzę bardziej obfita jak narazie w dwie kreseczki wydaje się :)

    Powiem wam, ze ja jestem dzis 7 dni po.. normalnie nie zwracalabym uwagi na nic ale przez was schizuje i wmawiam sobie objawy.
    Czuje jakby kucie/bol ciężko mi określić bo prawej stronie czyli po stronie jajnika z którego mialam owulacje w tym miesiącu na pewno :)
    Nie wiem czy gdyby nie to ze wasz czytam tez to uczucie bym zauważyła.... być może nie.. ale jak tak siedzę caly dzien dzis w pracy to wydaje się to być dosyć uciążliwe :)
    Testować mam za tydzień dopiero ale w sobotę będę juz 12 dni po i wtedy planuje juz.. :)
    No mnie dół brzucha boli od owulacji praktycznie w tym cyklu, szczególnie jajnik jeden. Ale na pewno to nie objaw ciąży bo po pierwsze za wcześnie, bo 5dpo a o drugie coś mi się z temperatura dzieje bo opadła zamiast być w górze..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 20 maja 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No mnie dół brzucha boli od owulacji praktycznie w tym cyklu, szczególnie jajnik jeden. Ale na pewno to nie objaw ciąży bo po pierwsze za wcześnie, bo 5dpo a o drugie coś mi się z temperatura dzieje bo opadła zamiast być w górze..

    Kazdy objaw niestandardowy,nie występujący w poprzednich cyklach traktowac trzeba jako coś pozytywnego :p
    A ja jak na złość zapomnialam termometru od rodziców i nie wiem jaka mialam dzisiaj rano temperaturę - narazie ładnie rosła ale w sumie jakby tak dzisiaj spadła to bym się nie obraziła :naczytalam sie o jakimś spadku w czasie zagnieżdżenia zarodka :)

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 20 maja 2019, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Kazdy objaw niestandardowy,nie występujący w poprzednich cyklach traktowac trzeba jako coś pozytywnego :p
    A ja jak na złość zapomnialam termometru od rodziców i nie wiem jaka mialam dzisiaj rano temperaturę - narazie ładnie rosła ale w sumie jakby tak dzisiaj spadła to bym się nie obraziła :naczytalam sie o jakimś spadku w czasie zagnieżdżenia zarodka :)
    Ach tam a każdym razem się nakręcamy a potem tak samo się kończy 😐

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego