Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 21 maja 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Kurde jakbym widziała swój kutiwy wykres. Kiedy udało nam się ale skończyła się biochemiczna..

    Ale Tobie życzę aby była to piękna ciąża ✊✊✊
    Oj bardzo bym chciała bo już wątpić zaczynałam 2 ten cykl bo temperatura spadać zaczęła ale się podnosi na szczęście to może nie wszystko stracone??

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 21 maja 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    To prawda podskoczyła mi ale zastanawiam się czy to nie przez to ze w pokoju było dosyć ciepło. Chociaż nie czulam, ze jest mi za ciepło. Wole wierzyć, ze to jednak ciąża :D

    Słyszałyście o szescioraczkach w Krakowie ?!?! 😱 szoook alee będą mieć wesoło w domu 😃
    Haha no słyszałam :D domowe mini przedszkole :D mój mąż cały czas żartuję że ma przeczucia że my to bliźniaki będziemy mieć :D a ja moli zawsze mówię że jedno na początek wystarczy bo i tak da nam popalić :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 12:08

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 21 maja 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Haha no słyszałam :D domowe mini przedszkole :D mój mąż cały czas żartuję że ma przeczucia że my to bliźniaki będziemy mieć :D a ja moli zawsze mówię że jedno na początek wystarczy bo i tak da nam popalić :D

    Haha no dokładnie :D
    U nas jest duże prawdopodobieństwo bliźniaków 😂 od strony mojego M i z mojej są bliźniaki i to z bliskiej rodziny 😱 haha :D

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 21 maja 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrazam miec więcej niż jednego noworodka na raz. Z moją młodą czasem bylo ciężko. Bliźnięta to moze bym jeszcze ostatkiem sił ogarnęła ale więcej? Nawet sobie tego nie wyobrażam.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 21 maja 2019, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    Haha no dokładnie :D
    U nas jest duże prawdopodobieństwo bliźniaków 😂 od strony mojego M i z mojej są bliźniaki i to z bliskiej rodziny 😱 haha :D
    :D no ale zobacz jeden poród i od razu dwojeczka 😀 wiadomo łatwo by nie było..... Ja się naczytalam że po tym clo co biorę ze istnieje ryzyko ciąży mnogiej 😱

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 21 maja 2019, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie porod tak bardzo nie przeraża. Wolę jednak pojedynczo ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 21 maja 2019, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam mieć bliźniaki ❤️ Wiem, ze cholernie byłoby ciężko ale racja jedna ciąża, jeden porób i ma się już dwójkę szkrabów :D

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • martakam Autorytet
    Postów: 432 599

    Wysłany: 21 maja 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    Ja zawsze chciałam mieć bliźniaki ❤️ Wiem, ze cholernie byłoby ciężko ale racja jedna ciąża, jeden porób i ma się już dwójkę szkrabów :D
    Ja chociaż to jedno na razie bym chciała mieć 😁

    Niedziela_2007, Agafiga lubią tę wiadomość

    oar89jcg2kbwbzo6.png
    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 21 maja 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj co będzie to będzie 😊 jedno czy dwoje aby zdrowe 😊

    Agafiga, martakam, Miinii lubią tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • martakam Autorytet
    Postów: 432 599

    Wysłany: 21 maja 2019, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wstałam od biurka w pracy i aż się zgięłam w pół przez krótki, mocny ból w okolicy prawego jajnika, z którego zazwyczaj mam owu...

    oar89jcg2kbwbzo6.png
    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 21 maja 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Właśnie wstałam od biurka w pracy i aż się zgięłam w pół przez krótki, mocny ból w okolicy prawego jajnika, z którego zazwyczaj mam owu...
    A który dzień cyklu? Może to owulacja właśnie?? Badasz śluz i szyjkę?

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • martakam Autorytet
    Postów: 432 599

    Wysłany: 21 maja 2019, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A który dzień cyklu? Może to owulacja właśnie?? Badasz śluz i szyjkę?
    24 dc, na pewno już po owu, która myślę, na podstawie śluzu, że byla 14-15 dc. Wczoraj badałam progesteron i wynosił 15,6 ng/ml, więc owu była jak najbardziej.

    oar89jcg2kbwbzo6.png
    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 21 maja 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    24 dc, na pewno już po owu, która myślę, na podstawie śluzu, że byla 14-15 dc. Wczoraj badałam progesteron i wynosił 15,6 ng/ml, więc owu była jak najbardziej.
    A mierzysz temperaturę? Ile trwa u Ciebie fl?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 16:12

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • martakam Autorytet
    Postów: 432 599

    Wysłany: 21 maja 2019, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A mierzysz temperaturę? Ile trwa u Ciebie fl?
    Badałam przez 4 miesiące, teraz 2 cykl nie mierzę, bo za bardzo fisiowałam. Ale zwykle fl trwa 13 dni.

    oar89jcg2kbwbzo6.png
    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 21 maja 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Badałam przez 4 miesiące, teraz 2 cykl nie mierzę, bo za bardzo fisiowałam. Ale zwykle fl trwa 13 dni.
    A przed @ boli Cię jajnik czasami?

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • martakam Autorytet
    Postów: 432 599

    Wysłany: 21 maja 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A przed @ boli Cię jajnik czasami?
    Czasem lekko zaklul. Ale nigdy nic tak mocnego.
    Taaaak, wieeem, nakręcam się... Muszę przeczyścić głowę zdecydowanie.

    oar89jcg2kbwbzo6.png
    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2611 1760

    Wysłany: 21 maja 2019, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii jak Twoja beta?

    Miinii lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 21 maja 2019, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Czasem lekko zaklul. Ale nigdy nic tak mocnego.
    Taaaak, wieeem, nakręcam się... Muszę przeczyścić głowę zdecydowanie.
    Nie Ty pierwsza :) też się nakrecalam w tym cyklu bo jajniki mnie bolały jak nigdy już po owulce...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • just Przyjaciółka
    Postów: 62 25

    Wysłany: 21 maja 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Właśnie wstałam od biurka w pracy i aż się zgięłam w pół przez krótki, mocny ból w okolicy prawego jajnika, z którego zazwyczaj mam owu...
    Miałam to samo w niedzielę, taki przeszywający ból

    13 CS
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 21 maja 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś nawiedziła @ nawet przed czasem ale to lepiej bo już się przynajmniej nie nakręcam:) życzę wszystkim oczekujacym abyśmy się NIE spotkały na czerwcowym testowaniu 😁😘

    Ignissa, Camarilla, Niedziela_2007 lubią tę wiadomość

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego