Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 22 maja 2019, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Tak, to jest z tym nakręcaniem. Test mi bielą błysnął, tempka spadła a ja idę spać dalej
    Kochana! Do planowanej daty @ masz taaak daleko ze wszystko może się wydarzyć :* nie bez powodu zalecane jest robienie testów w dniu spodziewanej miesiaczki a to ze niektórym w tym dniu juz wyszły dwie kreseczki nie znaczy ze z nami tez tak będzie <3

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 22 maja 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem 7 dpo i już wiem że nic z tego temperatura 36,9, A zawsze w 2 fazie miałam 37.. 37,1..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 22 maja 2019, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Kochana! Do planowanej daty @ masz taaak daleko ze wszystko może się wydarzyć :* nie bez powodu zalecane jest robienie testów w dniu spodziewanej miesiaczki a to ze niektórym w tym dniu juz wyszły dwie kreseczki nie znaczy ze z nami tez tak będzie <3
    To prawda, bo @ powinnam miec dopiero w sobotę ale nie wiem czy nie będzie wczesniej, bo czuję się wybitnie okresowo i temoka spada. Generalnie ciśnienie ze mnie zeszlo i jakoś już jeztem przygotowana, że się nie udało. Liczę, że wizyta u gina w przyszły piatek coś mi pomoże. Może jakieś wspomaganie albo badania zapoda

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 22 maja 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja jestem 7 dpo i już wiem że nic z tego temperatura 36,9, A zawsze w 2 fazie miałam 37.. 37,1..
    Może to tylko zmyłka :P

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 22 maja 2019, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Może to tylko zmyłka :P
    Oj kochana bardzo bym chciała ale wątpię... Dziś jakiś mnie robiło to z mierzenie temperatury bo myślałam że odbije w górę... A tu dupa :(

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 22 maja 2019, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja jestem 7 dpo i już wiem że nic z tego temperatura 36,9, A zawsze w 2 fazie miałam 37.. 37,1..

    U mnie zaś odwrotnie ,zawsze miałam 36,8 / 37 /36,9 I tak na zmianę górki -pagórki a w tym cyklu odwrotność. W życiu nie miałam takiego wykresu jak w tym cyklu ale dla mnie to impossible więc nawet się nie nakręcam

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 22 maja 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o swojej temperaturze tez tak myslala a tu tylko spadek. Ale moje tempki ogolnie są kiepskie, nie woem czy nie powinnam brac progesteronu

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 22 maja 2019, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja o swojej temperaturze tez tak myslala a tu tylko spadek. Ale moje tempki ogolnie są kiepskie, nie woem czy nie powinnam brac progesteronu
    Może zbadaj 7dpo ? Ja się na tym nie znam co prawda. Chociaż 7dpo wskazuje czy owulacja mogła nastąpić... to Chyba nie na wiele się zda

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 09:15

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 22 maja 2019, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    U mnie zaś odwrotnie ,zawsze miałam 36,8 / 37 /36,9 I tak na zmianę górki -pagórki a w tym cyklu odwrotność. W życiu nie miałam takiego wykresu jak w tym cyklu ale dla mnie to impossible więc nawet się nie nakręcam
    Ojej jak pięknie u Ciebie no faktycznie :) i lekki spadek 7dpo a potem znowu w górę :)

    Mój wykres na te chwile wygląda tak:

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8410b9fbdd79.jpg

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 22 maja 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie jest taka niska temperatura u Ciebie Justyś . 5dpo spadek i później ładnie odbila A teraz fason trzyma

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 09:25

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Amelia27 Koleżanka
    Postów: 33 28

    Wysłany: 22 maja 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 33dc (zazwyczaj cykle 27/28), na okres się nie zanosi. Wczoraj test negatywny (nie liczę cienia kreski na wyschniętym teście...) Czekam do końca tygodnia. Jak @ nie przyjdzie idę na bete.

    Możliwe rozregulowanie cyklu po ciąży biochemicznej?

    Co myślicie?

    28 lat
    Starania o pierwsze dziecko.
    3 cs - ciąża biochemiczna
    4 cs
    Cykle 26-28.
    @ 15.05
    Trzymajcie kciuki!
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 22 maja 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura w cyklach to zazwyczaj coś w ten deseń (to poprzedni cykl)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f7722bbfec8.jpg

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 22 maja 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia27 wrote:
    U mnie dzisiaj 33dc (zazwyczaj cykle 27/28), na okres się nie zanosi. Wczoraj test negatywny (nie liczę cienia kreski na wyschniętym teście...) Czekam do końca tygodnia. Jak @ nie przyjdzie idę na bete.

    Możliwe rozregulowanie cyklu po ciąży biochemicznej?

    Co myślicie?
    Hmmm ...Temperature mierzysz?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • just Przyjaciółka
    Postów: 62 25

    Wysłany: 22 maja 2019, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałam wczoraj progesteron, około tygodnia po owu i mam wynik 17. Myślałam, że te plamienia są przez niski progesteron, a tu du**. No cóż teraz tylko czekać na @

    13 CS
  • martakam Autorytet
    Postów: 419 587

    Wysłany: 22 maja 2019, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia27 wrote:
    U mnie dzisiaj 33dc (zazwyczaj cykle 27/28), na okres się nie zanosi. Wczoraj test negatywny (nie liczę cienia kreski na wyschniętym teście...) Czekam do końca tygodnia. Jak @ nie przyjdzie idę na bete.

    Możliwe rozregulowanie cyklu po ciąży biochemicznej?

    Co myślicie?
    Czyli jesteś jakieś 5-6 dni po terminie @? Myślę, że niestety małe szansę na pozytywa... Może spróbuj się umówić do gina? Pewnie po biochemicznej są szansę na rozregulowanie.

    oar89jcg2kbwbzo6.png
    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 419 587

    Wysłany: 22 maja 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    just wrote:
    Badałam wczoraj progesteron, około tygodnia po owu i mam wynik 17. Myślałam, że te plamienia są przez niski progesteron, a tu du**. No cóż teraz tylko czekać na @
    A może jednak implantacja? 😁😁😁

    oar89jcg2kbwbzo6.png
    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • just Przyjaciółka
    Postów: 62 25

    Wysłany: 22 maja 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    A może jednak implantacja? 😁😁😁
    Ojjjj... Lubicie kusić😉, ale jeśli to była implantacja, a było to w niedzielę, to test powinien już być pozytywny?

    13 CS
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 22 maja 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    just wrote:
    Badałam wczoraj progesteron, około tygodnia po owu i mam wynik 17. Myślałam, że te plamienia są przez niski progesteron, a tu du**. No cóż teraz tylko czekać na @
    Wynik 17 wskazuje owulacje - dobrze pamiętam?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • just Przyjaciółka
    Postów: 62 25

    Wysłany: 22 maja 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Wynik 17 wskazuje owulacje - dobrze pamiętam?
    Tak wskazuje że owu była

    13 CS
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 22 maja 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    just wrote:
    Tak wskazuje że owu była
    Więc jeszcze nie skreślaj cyklu ;) :)

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego