Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 22 maja 2019, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po owulacji też mierze żeby zobaczyć jak to wygląda w drugiej połowie cyklu.. I w tym cyklu mam niższe temperatury o 0,2 w porównaniu z poprzednimi cyklami, raczej nic z tego nie będzie jak temperatura się podniesie, tyle wiem. Wiadomo mierząc temperaturę po owulce jeszcze bardziej nas to niepotrzebnie nakręca, ale ja już sie przyzwyczaiłam że mierze calycykl (oprócz tych kilku dni krwawienia)

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 22 maja 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mierzenie nie nakręca .Dla mnie to rutyna ,a dzięki pomiarowi wiem chociaż co do dnia kiedy @ przylezie

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 22 maja 2019, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera no na pewno dzięki mierzeniu szybciej okreslisz kiedy @ będzie ale w tamtym miesiącu już kilka dni wcześniej temperatura zaczęła się obniżać..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 22 maja 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nera no na pewno dzięki mierzeniu szybciej okreslisz kiedy @ będzie ale w tamtym miesiącu już kilka dni wcześniej temperatura zaczęła się obniżać..

    Ja od skoku 13 dni do @ mam więc w obecnym cyklu przypada 28 maja .Jeśli nie zacznie spadać chociaż o 0,1 stopnia to zatestuje sobie na bogato 26 maja w dzień komunii z rana ale jak dla mnie to cykl stracony

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 22 maja 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Ja od skoku 13 dni do @ mam więc w obecnym cyklu przypada 28 maja .Jeśli nie zacznie spadać chociaż o 0,1 stopnia to zatestuje sobie na bogato 26 maja w dzień komunii z rana ale jak dla mnie to cykl stracony

    Ale masz ładny wykres. 7dp.. Spadek a teraz do góry :)


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 22 maja 2019, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Ale masz ładny wykres. 7dp.. Spadek a teraz do góry :)
    gdyby spadek był większy (bliżej czerwonej linii) to jeszcze jakąś nadzieję bym mogła mieć ,a w takim układzie to na dwoje baba wróżyła :)

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 22 maja 2019, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Ja od skoku 13 dni do @ mam więc w obecnym cyklu przypada 28 maja .Jeśli nie zacznie spadać chociaż o 0,1 stopnia to zatestuje sobie na bogato 26 maja w dzień komunii z rana ale jak dla mnie to cykl stracony
    No ja miałam do tej pory 11 dni od skoku @ a w poprzednim wydluzylo misie na 13 dni ale myślę że to był efekt clo. W tym miesiącu myślę że może być tak samo..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • martakam Autorytet
    Postów: 430 598

    Wysłany: 22 maja 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    PerAsperaAdAstra - trzymam kciuki !

    Dziewczyny mam pytanie biorę duphaston i będę go brała jeszcze to czy jest sens badać progesteron ?
    Podobno dupek nie ododziałowuje na poziom progesteronu we krwi? Takie info gdzieś tam widziałam, ale na 100% pewna nie jestem.

    oar89jcg2kbwbzo6.png
    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 430 598

    Wysłany: 22 maja 2019, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera Ty to w ogóle odważna kobita jesteś, starania o 4 dziecko? Nie wiem, czy bym tyle maluchów ogarnęła 😂

    oar89jcg2kbwbzo6.png
    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 118 110

    Wysłany: 22 maja 2019, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...pl beta z 71.9 po 48h skoczyła na 167 !! To wg kalkulatora 135% ! To chyba dobrze tak ??

    martakam, Agafiga, Miinii, Nynka, Evelle28, guerretenshi, Ignissa, Aga1984, Bożenka, Nera1986, Shas91, gusiaa lubią tę wiadomość

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 430 598

    Wysłany: 22 maja 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny...pl beta z 71.9 po 48h skoczyła na 167 !! To wg kalkulatora 135% ! To chyba dobrze tak ??
    To wręcz super!!! Kiedy idziesz do lekarza?

    oar89jcg2kbwbzo6.png
    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 22 maja 2019, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny...pl beta z 71.9 po 48h skoczyła na 167 !! To wg kalkulatora 135% ! To chyba dobrze tak ??
    <3 GRATULACJE <3

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 118 110

    Wysłany: 22 maja 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    To wręcz super!!! Kiedy idziesz do lekarza?

    Sama nie wiem. Jutro mam pogrzeb dość daleko wiec do lekarza nie zdążę. ..w pt mam akademie córki na dzień mamy i tez nie zdążę. ..pójdę w sobotę na monitoring..to może w pt jeszcze zrobić betę ? Znów po 48h ? Co myślicie ?

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 22 maja 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny...pl beta z 71.9 po 48h skoczyła na 167 !! To wg kalkulatora 135% ! To chyba dobrze tak ??
    Super :) gratuluję 👶👶👶😀

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • martakam Autorytet
    Postów: 430 598

    Wysłany: 22 maja 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Sama nie wiem. Jutro mam pogrzeb dość daleko wiec do lekarza nie zdążę. ..w pt mam akademie córki na dzień mamy i tez nie zdążę. ..pójdę w sobotę na monitoring..to może w pt jeszcze zrobić betę ? Znów po 48h ? Co myślicie ?
    No na pewno warto sprawdzić kolejny przyrost po kolejnych 2 dniach.

    oar89jcg2kbwbzo6.png
    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2607 1758

    Wysłany: 22 maja 2019, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny...pl beta z 71.9 po 48h skoczyła na 167 !! To wg kalkulatora 135% ! To chyba dobrze tak ??

    Śmiem twierdzić, że nawet bardzo dobrze🙂 gratuluje jeszcze raz😉

  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 22 maja 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny...pl beta z 71.9 po 48h skoczyła na 167 !! To wg kalkulatora 135% ! To chyba dobrze tak ??
    Gratuluję :) ❤️❤️


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 22 maja 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny...pl beta z 71.9 po 48h skoczyła na 167 !! To wg kalkulatora 135% ! To chyba dobrze tak ??
    Ile dp jesteś?
    Bo ja tak się zastanawiam kiedy testować... Hmm :) wedlug aplikacji Mój kalendarzyk jestem 8dp. Ale według mnie owulacja była w weekend :) śluz płodny, ogromna ochota na seks i delikatne klucie w jajniku :) więc byłabym jakoś 9-10dp :)


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1284 1654

    Wysłany: 22 maja 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Ile wynosi Twoja faza lutealna? Ja również jestem 8dpo

    10-12 dni

    Nera1986 lubi tę wiadomość

    13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 118 110

    Wysłany: 22 maja 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Ile dp jesteś?
    Bo ja tak się zastanawiam kiedy testować... Hmm :) wedlug aplikacji Mój kalendarzyk jestem 8dp. Ale według mnie owulacja była w weekend :) śluz płodny, ogromna ochota na seks i delikatne klucie w jajniku :) więc byłabym jakoś 9-10dp :)

    Pierwsza betę robiłam 9dpo i była <1.20 12dpo była 71,9 a dziś 14dpo juz 167. Poczekaj do 12 dpo przynajmniej.

    guerretenshi lubi tę wiadomość

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego