Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • martakam Autorytet
    Postów: 419 587

    Wysłany: 23 maja 2019, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domassek1991 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

    Jestem tu nowa, ale troszkę was podglądam. Sprawa wygląda tak od listopada w każdym cyklu biorę duphaston od 16 do 25 dnia cyklu. Cykle trwają 31 dni. 17 dnia cyklu test owulacyjny pozytywny. 25 dnia cyklu plamienie. 27 dnia cyku beta 1,2. Czy jest szansa na ciąże?
    Czyli badałaś 10 dpo? No to szansa jeszcze jest :) zagniezdzenie może być nawet do 12 dpo. Jak nie dostaniesz okresu do 14 dpo to wtedy możesz powtórzyć ;)

    oar89jcg2kbwbzo6.png
    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • GrubAsia Autorytet
    Postów: 696 1259

    Wysłany: 23 maja 2019, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domassek1991 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

    Jestem tu nowa, ale troszkę was podglądam. Sprawa wygląda tak od listopada w każdym cyklu biorę duphaston od 16 do 25 dnia cyklu. Cykle trwają 31 dni. 17 dnia cyklu test owulacyjny pozytywny. 25 dnia cyklu plamienie. 27 dnia cyku beta 1,2. Czy jest szansa na ciąże?


    Jest szansa 😍 powtórz betę za dwa dni i wszystko będzie jasne ✊✊✊

    "Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

    43ktg7rfiix53adi.png

    3 x icis
    4 transfer udany 😍❤️
    Brak ❄️
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 23 maja 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    My dopiero 2cs, dopiero po roku od porodu lekarz dał zielone światło.
    Wiem, wiem to króciutko ale myślałam, że będzie łatwo jak z pierwsza ciąża...

    No nic🙂 kiedyś się uda...myślę, że za duże parcie miałam...

    Nynka, ja w dwie ciąże zaszłam w pierwszym cyklu a teraz dwa miesiące starań i nic... Też byłam zdziwiona, że już nie tak łatwo, nastawiłam się, ze rach ciach i będzie bobas. W poprzednim cyklu mega trafiliśmy w owu, wszystko było przekalkulowane i nic z tego, dlatego w tym totalnie nic nie sprawdzam ;)

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Domassek1991 Ekspertka
    Postów: 147 74

    Wysłany: 23 maja 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Czyli badałaś 10 dpo? No to szansa jeszcze jest :) zagniezdzenie może być nawet do 12 dpo. Jak nie dostaniesz okresu do 14 dpo to wtedy możesz powtórzyć ;)


    Mam nadzieje :) Dzięki za pomoc. Od poniedziałku mam bóle jak na miesiączkę

    Ona 29 lat
    On 30 lat
    Starania od 07.2018
    26.08.2019 CB
    01.08.2020 1 IUI :(
    01.09.2020 2 IUI :(
    29.09.2020 3 IUI :(
    13.11.2020 wizyta startowa IVF
    20.11.2020 początek stymulacji
    02.12.2020 punkcja
    07.12.2020 transfer 5.3.2
    15.12.2020 8dpt beta 40,2, progesteron 17,70
    17.12.2020 10dpt 82,3 beta
    19.12.2020 12dpt 195,8 beta
    21.12.2020 14dpt 489,4 beta
    31.12.2020 Jest ♥️
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 23 maja 2019, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domassek1991 wrote:
    Mam nadzieje :) Dzięki za pomoc. Od poniedziałku mam bóle jak na miesiączkę

    A ja bym się nie nastawiała. 1,2 wynik może mieć każdy, nawet mężczyzna

    Oczywiście szansa jest zawsze póki okresu nie ma, ale lepiej się miło zaskoczyć niż totalnie rozczarować

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 14:57

    Domassek1991, Murzynek lubią tę wiadomość

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kurcze a ja chyba dostałam jakiegoś zapalenia pęcherza czy cos takiego.

    Nigdy nic takiego nie miałam, tzn dwa tygodnie temu cos czułam ale wzięłam tabletki i mi szybko przeszło i teraz znowu czuje cos podobnego. Takie kucie i jak siedze cały dzien w pracy to juz wrecz usiedzieć nie mogę i latam do kibelka ale słabe siusiu są :(
    Tak właśnie pęcherzowo wydaje mi sie..
    Wiec wcześniejsze bole pewnie były tym spowodowane :p

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4165 1751

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Nie testowałam bo 9dpo to bez sensu a dwa i tak nic z tego -dziś tempka spadła do 36,89 czyli zbliżona do @ bo przed i w trakcie okresu mam ok 36,88 / 36,78
    O to bardzo mi przykro ☹️ u mnie pomimo tego że temperatura poszła do góry to też raczej nici.. Nie bolą mnie nawet piersi..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O to bardzo mi przykro ☹️ u mnie pomimo tego że temperatura poszła do góry to też raczej nici.. Nie bolą mnie nawet piersi..

    Kochana, w tym cyklu też wyliczasz wszystko dokładnie?
    Ja naprawdę dałam sboie spokój

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • GrubAsia Autorytet
    Postów: 696 1259

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O to bardzo mi przykro ☹️ u mnie pomimo tego że temperatura poszła do góry to też raczej nici.. Nie bolą mnie nawet piersi..

    A kiedy testujesz :)? Starcie się o pierwsze dziecko (jeśli można spytać)?

    "Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

    43ktg7rfiix53adi.png

    3 x icis
    4 transfer udany 😍❤️
    Brak ❄️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4165 1751

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Kochana, w tym cyklu też wyliczasz wszystko dokładnie?
    Ja naprawdę dałam sboie spokój
    Powiem Ci ze chyba te wyliczanie itd weszło mi niestety w nawyk.. No po 10 cyklach(teraz idzie 11) to chyba już nie da się nie liczyć tego wszystkiego i wypatrywac jakichkolwiek oznak...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Powiem Ci ze chyba te wyliczanie itd weszło mi niestety w nawyk.. No po 10 cyklach(teraz idzie 11) to chyba już nie da się nie liczyć tego wszystkiego i wypatrywac jakichkolwiek oznak...


    a ja mam odwrotnie
    najpierw miałam ogromny zapał, ale jak już któryś raz nie wyszło to zwyczajnie nie chce mi się tego wszystkiego mierzyć i sprawdzać na darmo

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4165 1751

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    A kiedy testujesz :)? Starcie się o pierwsze dziecko (jeśli można spytać)?
    28. 05 mam termin @, a planowałam testować dwa dni później czyli 30.. Ale znając życie to nie wytrzymam bo już dziś kupiłam dwa testy.. Na razie minęło 8 dni od owulacji. A tak kochana staramy się o pierwsze dziecko, od dnia ślubu i 16 czerwca mamy rocznicę więc rok starań będzie za nami.. Z tym ze na początku to było po prostu ❤️ bez zabezpieczeń.. A potem zaczęłam mierzyć tempke, sprawdzać śluz itd.... A u was też pierwsze?

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4165 1751

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    a ja mam odwrotnie
    najpierw miałam ogromny zapał, ale jak już któryś raz nie wyszło to zwyczajnie nie chce mi się tego wszystkiego mierzyć i sprawdzać na darmo
    No powiem Ci, że mierze to wszystko też dlatego że jak clo nie, zadziała to pójdę prywatnie do ginekologa i żeby miał jakiś wgląd w moje poprzednie cykle.

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2606 1758

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera 1 cykl...
    LaBellePerle wrote:
    Nynka, ja w dwie ciąże zaszłam w pierwszym cyklu a teraz dwa miesiące starań i nic... Też byłam zdziwiona, że już nie tak łatwo, nastawiłam się, ze rach ciach i będzie bobas. W poprzednim cyklu mega trafiliśmy w owu, wszystko było przekalkulowane i nic z tego, dlatego w tym totalnie nic nie sprawdzam ;)

    Dokładnie ja myślałam tak samo. Z pierwszym dzieckiem 1cykl, i byłam przekonana, że teraz też tak będzie...😕a tu o.

    No nic kupuje owarin ale nie działam na siłę...
    Wracam do pracy, męża nie ma miesiąc cały...

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4165 1751

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a6e45251afb.jpg

    A tak wygląda moja temperatura.. Dziś na szczęście odbiła bo już spisywalam na straty ten cykl..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No powiem Ci, że mierze to wszystko też dlatego że jak clo nie, zadziała to pójdę prywatnie do ginekologa i żeby miał jakiś wgląd w moje poprzednie cykle.


    a clo, bo nie masz owulacji?

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Qastera 1 cykl...



    Dokładnie ja myślałam tak samo. Z pierwszym dzieckiem 1cykl, i byłam przekonana, że teraz też tak będzie...😕a tu o.

    No nic kupuje owarin ale nie działam na siłę...
    Wracam do pracy, męża nie ma miesiąc cały...

    ja piję Inofem :)

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2606 1758

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    ja piję Inofem :)

    To chyba to samo?🤔

    W ogóle to ja w nocy jeszczebkarmie 1-2x, chyba moge ten ovarin? Gdzieś już o to pytałam podobno można. Wiesz coś o tym?

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    To chyba to samo?🤔

    W ogóle to ja w nocy jeszczebkarmie 1-2x, chyba moge ten ovarin? Gdzieś już o to pytałam podobno można. Wiesz coś o tym?

    na pewno można, bo Inofem itp. można brać nawet w ciąży, więc tym bardziej przy karmieniu. Nie wiem tylko jak z dawkami

    Inofem wychodzi ekonomiczniej, bo ovarinu musisz więcej wziąć, by dorównać dawce inozytolu w saszetce Inofemu

    Nynka lubi tę wiadomość

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovarinu musisz wziąć prawie 4 tabletki, by było tyle inozytolu co w Inofemie

    Loli lubi tę wiadomość

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego