Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Mamą być ❤ bo łączy nas jedno marzenie👶
Odpowiedz

Mamą być ❤ bo łączy nas jedno marzenie👶

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Natka_xx Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, co o mnie.
    Diagnoza na ten moment jest taka: "nie ma powodu dla którego nie miałaby Pani być w ciąży". Czynnik męski wykluczony na ten moment.
    Od momentu zmiany lekarza wszytko zaczęło gdzieś dążyć, od razu miałam zrobione wymazy w kierunku bakterii i umówione sonoHSG. No i po tygodniu kolana się ugięły bo przyszły wyniki że ureaplasma i mycoplasma dodatnie. Badanie odłożone, wdrożone antybiotyki dla mnie i męża i jesteśmy po powtórnych badaniach - wytrulismy dziadostwo. 2.04 mam sonoHSG.
    Owulacje mam swoje, prog po owu 14-15. Więc lekarz mówi że stymulacja odpada bo po co naprawiać coś co działa.
    Jeśli w sono będzie wszystko ok to przechodzimy do kolejnego kroku tj. toksoplazmoza, trombofilia, choroby wewneryczne. Ale chyba chce sobie dać dwa miesiące przynajmniej luzu i jeśli już to od wakacji szukać dalej bo jestem już tym trochę zmęczona wszystkim.
    Natomiast mam ogromne nadzieje (i manifestuje sobie powodzenie) że w tym cyklu (który zaczęłam dzisiaj) się uda. Mamy dwa plusy, będziemy po hsg i wyleczona urea. Więc może może fajny prezent 🥹🙏
    Na ten moment zakaz term, jacuzzi, saun tam gdzie duże skupiska ludzi bo jak to doktor powiedział "ludzie przywożą takie cuda a Pani się udało zabrać w gratisie".

👩 26 l. ➡️ IO, AMH 2,77 mg/ml
    💊Letrox 75, Siofor 500 XR
    🧑 34 l. 👌🏻
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie mocno trzymam kciuki za ten cykl! ❤

U mnie te badania co wymieniłaś wszystko wyszło pozytywnie że ujemnie. Drożność jest, nasienie w normie. Pęcherzyki rosnął , pękają a jednak zostały wprowadzone cykle stymulowane bo może akurat podkręci.
    To prawda , mąż uczęszcza na basen i jakieś dziadostwo przyniósł a nawet nie mieliśmy żadnych objawów. Zwykła infekcja. Teraz globulki. Ale profilatycznie (teraz zapomniałam jak się nazywają te tabletki) żeby brać i nie będziemy łapać. (Podobno)
    Ja również potrzebowałam oddechu po 2 wizytach w klinice gdzie 10000 badań nagle do wykonania. Bardzo mnie to przytłoczyło, że powiedziałam nie, nie chce tego robić. Każdy musi we własnym tempie przetrawić te wszytkie informacje i emocje.
    A teraz podchodzę do tego wszystkiego z takim spokojem. Szczególnie że odkryłam to forum gdzie można się wygadać, poradzić. Tak jak teraz :)
    Więc jeśli czujesz że od wakacji to tak zrób 🤗
    W takim razie teraz czekamy na dni płodne i 🔥🔥❤🤗

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rahia wrote:
    Oh blob haha oczywiście że mam przeczucia , jak co miesiąc :) jeszcze wczoraj jak byłam to gin zrobiła usg i powiedziała że mam bardzo ładne ciałko żółte i wpisała w doku endometrium 1.1cm (coś chyba za duże) Wczoraj się troszke tym podkręciłam ale dzisiaj już podbrzusze ciągnie jak na 🐒 takie wizyty to zaraz tą 🐒 przywołują :)

A ten wątek zbiorowy co wspomniałaś o nim wcześniej to "nadchodzi wiosna...."??

to są bardzo dobre wieści z wizyty, nie zwalniam kciuków :) widziałam, ze dołączyłaś do wątku nadchodzi wiosna :) jutro ma być założony typowo wspólny i miesięczny kwietniowy :)

• Natka_xx Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rahia wrote:
    W takim razie mocno trzymam kciuki za ten cykl! ❤

U mnie te badania co wymieniłaś wszystko wyszło pozytywnie że ujemnie. Drożność jest, nasienie w normie. Pęcherzyki rosnął , pękają a jednak zostały wprowadzone cykle stymulowane bo może akurat podkręci.
    To prawda , mąż uczęszcza na basen i jakieś dziadostwo przyniósł a nawet nie mieliśmy żadnych objawów. Zwykła infekcja. Teraz globulki. Ale profilatycznie (teraz zapomniałam jak się nazywają te tabletki) żeby brać i nie będziemy łapać. (Podobno)
    Ja również potrzebowałam oddechu po 2 wizytach w klinice gdzie 10000 badań nagle do wykonania. Bardzo mnie to przytłoczyło, że powiedziałam nie, nie chce tego robić. Każdy musi we własnym tempie przetrawić te wszytkie informacje i emocje.
    A teraz podchodzę do tego wszystkiego z takim spokojem. Szczególnie że odkryłam to forum gdzie można się wygadać, poradzić. Tak jak teraz :)
    Więc jeśli czujesz że od wakacji to tak zrób 🤗
    W takim razie teraz czekamy na dni płodne i 🔥🔥❤🤗

Ehh te baseny, chciałam zacząć chodzić na basen a tu trochę mieszane myśli. Lekarz niby mówił o ciepłej wodzie a u Nas zimna...
    Na razie głową zajęta świętami więc czas szybko zleci do wtorku do sonoHSG. Straaaaasznie się stresuje.
    Trzymam kciuki żeby pierwszy kwietnia nie był prima aprilis tylko szczęściem ⏸️

🧑 34 l. 👌🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka witaj, rozgość się :)

Przytulam za małpę i mocno trzymam kciuki za obecny cykl, jak dobrze, że udało się pokonać bakterie.

Macie plan i to jest super. Jeśli potrzebujesz oddechu zrób to - na pewno dobrze Ci to zrobi:)

• Natka_xx Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta małpa była w tym cyklu oczywista bo się nie staraliśmy przez to leczenie baterii więc nie boli aż tak 🫣😅

🧑 34 l. 👌🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybacz, jakaś zamyślona dziś jestem :)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ