Mamą być ❤ bo łączy nas jedno marzenie👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm, co o mnie.
Diagnoza na ten moment jest taka: "nie ma powodu dla którego nie miałaby Pani być w ciąży". Czynnik męski wykluczony na ten moment.
Od momentu zmiany lekarza wszytko zaczęło gdzieś dążyć, od razu miałam zrobione wymazy w kierunku bakterii i umówione sonoHSG. No i po tygodniu kolana się ugięły bo przyszły wyniki że ureaplasma i mycoplasma dodatnie. Badanie odłożone, wdrożone antybiotyki dla mnie i męża i jesteśmy po powtórnych badaniach - wytrulismy dziadostwo. 2.04 mam sonoHSG.
Owulacje mam swoje, prog po owu 14-15. Więc lekarz mówi że stymulacja odpada bo po co naprawiać coś co działa.
Jeśli w sono będzie wszystko ok to przechodzimy do kolejnego kroku tj. toksoplazmoza, trombofilia, choroby wewneryczne. Ale chyba chce sobie dać dwa miesiące przynajmniej luzu i jeśli już to od wakacji szukać dalej bo jestem już tym trochę zmęczona wszystkim.
Natomiast mam ogromne nadzieje (i manifestuje sobie powodzenie) że w tym cyklu (który zaczęłam dzisiaj) się uda. Mamy dwa plusy, będziemy po hsg i wyleczona urea. Więc może może fajny prezent 🥹🙏
Na ten moment zakaz term, jacuzzi, saun tam gdzie duże skupiska ludzi bo jak to doktor powiedział "ludzie przywożą takie cuda a Pani się udało zabrać w gratisie".👩 26 l. ➡️ IO, AMH 2,77 mg/ml
💊Letrox 75, Siofor 500 XR
🧑 34 l. 👌🏻 -
W takim razie mocno trzymam kciuki za ten cykl! ❤
U mnie te badania co wymieniłaś wszystko wyszło pozytywnie że ujemnie. Drożność jest, nasienie w normie. Pęcherzyki rosnął , pękają a jednak zostały wprowadzone cykle stymulowane bo może akurat podkręci.
To prawda , mąż uczęszcza na basen i jakieś dziadostwo przyniósł a nawet nie mieliśmy żadnych objawów. Zwykła infekcja. Teraz globulki. Ale profilatycznie (teraz zapomniałam jak się nazywają te tabletki) żeby brać i nie będziemy łapać. (Podobno)
Ja również potrzebowałam oddechu po 2 wizytach w klinice gdzie 10000 badań nagle do wykonania. Bardzo mnie to przytłoczyło, że powiedziałam nie, nie chce tego robić. Każdy musi we własnym tempie przetrawić te wszytkie informacje i emocje.
A teraz podchodzę do tego wszystkiego z takim spokojem. Szczególnie że odkryłam to forum gdzie można się wygadać, poradzić. Tak jak teraz
Więc jeśli czujesz że od wakacji to tak zrób 🤗
W takim razie teraz czekamy na dni płodne i 🔥🔥❤🤗
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
nick nieaktualnyRahia wrote:Oh blob haha oczywiście że mam przeczucia , jak co miesiąc jeszcze wczoraj jak byłam to gin zrobiła usg i powiedziała że mam bardzo ładne ciałko żółte i wpisała w doku endometrium 1.1cm (coś chyba za duże) Wczoraj się troszke tym podkręciłam ale dzisiaj już podbrzusze ciągnie jak na 🐒 takie wizyty to zaraz tą 🐒 przywołują
A ten wątek zbiorowy co wspomniałaś o nim wcześniej to "nadchodzi wiosna...."??
to są bardzo dobre wieści z wizyty, nie zwalniam kciuków widziałam, ze dołączyłaś do wątku nadchodzi wiosna jutro ma być założony typowo wspólny i miesięczny kwietniowy -
Rahia wrote:W takim razie mocno trzymam kciuki za ten cykl! ❤
U mnie te badania co wymieniłaś wszystko wyszło pozytywnie że ujemnie. Drożność jest, nasienie w normie. Pęcherzyki rosnął , pękają a jednak zostały wprowadzone cykle stymulowane bo może akurat podkręci.
To prawda , mąż uczęszcza na basen i jakieś dziadostwo przyniósł a nawet nie mieliśmy żadnych objawów. Zwykła infekcja. Teraz globulki. Ale profilatycznie (teraz zapomniałam jak się nazywają te tabletki) żeby brać i nie będziemy łapać. (Podobno)
Ja również potrzebowałam oddechu po 2 wizytach w klinice gdzie 10000 badań nagle do wykonania. Bardzo mnie to przytłoczyło, że powiedziałam nie, nie chce tego robić. Każdy musi we własnym tempie przetrawić te wszytkie informacje i emocje.
A teraz podchodzę do tego wszystkiego z takim spokojem. Szczególnie że odkryłam to forum gdzie można się wygadać, poradzić. Tak jak teraz
Więc jeśli czujesz że od wakacji to tak zrób 🤗
W takim razie teraz czekamy na dni płodne i 🔥🔥❤🤗
Ehh te baseny, chciałam zacząć chodzić na basen a tu trochę mieszane myśli. Lekarz niby mówił o ciepłej wodzie a u Nas zimna...
Na razie głową zajęta świętami więc czas szybko zleci do wtorku do sonoHSG. Straaaaasznie się stresuje.
Trzymam kciuki żeby pierwszy kwietnia nie był prima aprilis tylko szczęściem ⏸️👩 26 l. ➡️ IO, AMH 2,77 mg/ml
💊Letrox 75, Siofor 500 XR
🧑 34 l. 👌🏻 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-