Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Abaquz90 wrote:witam fajnie że jest nas tu coraz więcej. Jeśli masz ochotę to napisz czy masz stwierdzoną diagnozę skąd te poronienia? i czy dlugo sie już staracie o 2 dzidzię
U pierwsze poronienie styczeń 2018, drugie listopad 2018 - ginekolog podejrzewała niewydolność ciałka, ciążę biochemiczną, były to ok 6tc,.dopoiero zbierałam się, żeby pójść do ginekologa.
W sierpniu 2019 okres spóźniał się kilka dni, na teście pojawił się cień cienia, po chwili okropny ból i krew...
Teraz 1 cykl sprawdzam temp, 9 dni do okresu, objawy jak zwykle wskazują ciążę, ale baaaaardzo piersi bolą, gorące są, i widać żyły.
Mam nadzieję, że lipiec będzie szczęśliwy 🥰 -
Witaj Joasia
Super dziewczyny że nas co raz więcej
Honey kiedy planujesz testować to zapisze na początku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 14:12
-
werni wrote:Witaj Joasia
Super dziewczyny że nas co raz więcej
Honey kiedy planujesz testować to zapisze na początku.
Myślę że 8.08werni lubi tę wiadomość
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 2 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
Cześć dziewczyny mogę dołączyć?
Staram się z mężem o kolejne dziecko, mam 25 lat, synka 4,5 roku. Zanim zaszłam z synem w ciażę raz poroniłam. Od razu zaszłam w kolejną ciążę, troche problemow na poczatku ale donosiłam do terminu.
Staramy się wlasciwie od poczatku jak tylko dostalismy od lekarza zielone swiatło. Mielismy chwilową przerwę na 9 miesiecy kiedy mąż wyjechal za granice. Ja robilam kiedys badań kilka bylo wszystko ok, teraz nie jestem na bierzaco. Mielismy sie kompleksowo przebadac w Polsce ale nie bylo nawet kiedy a teraz wypadł nam niespodziewany wyjazd do PL i ciezko bylo na ostatnia chwile cos umowic. Takze bedziemy sie musieli jednak diagnozowac w Holandii.
Liczyłam na obecny cykl bo byl intensywny i nawet sie wydluzyl troszke. Ale dzisiaj po zakupie testu ciazowego od razu zaczal mnie bolec charakterystycznie brzuch wiec wykonanie testu bylo tylko formalnoscią. 🙄 Czekam aż mnie zaleje i zabieramy się za nowy cykl.
Zrobilam sobie juz zapas witaminek w aptece
Abaquz90 wrote:U nas synek śpi z nami w pokoju i boje się że mój budzik go obudzi. A po całym tygodniu wstawania marzę o pobudce po 7 a nawet 8 ;p
Ja mam zegarek xiaomi mi band 2. Ustawiam sobie budzik na nim i on ma takie cichutkie wibracje ze mnie budzi i nikogo innego
werni lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
witam nowe dziewczyny
u nas dziś intensywny dzień cały dzień poza domem jutro tez taki sie zapowiada.
u mnie zaczynają się dni płodne wiec starania w pełni dziś 11 dc
Honoratka w czwartek miała szczepienie przeszła przez nie zupełnie "gładko" poza płaczem podczas szczepienia. nie miała gorączki, nie płakała i nie marudziła później. zupełnie jakby nie była szczepiona.
werni lubi tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
honey028. Joasiaxjot. Ola_45
Witajcie i rozgośćcie się u nas 🙂 Fajnie, że nas coraz więcej 🙂
Mama_Honorci. Owocnych płodnych dni życzę 🙂
U nas zaczął się długi weekend, mąż jeszcze wziął kilka dni wolnego, więc będziemy mieli teraz trochę wolnego. Właśnie zabookowalismy 3 dni w pensjonacie nad morzem 🤗 Wyjeżdżamy za 4 dni, już się nie mogę doczekać, bo dawno nie byliśmy na wakacjach 🙂 Pewnie pogody nie będzie, jak to w UK, ale ważne, żeby nie padało 😉 Z minusów to akurat wtedy wypada @ 🙈 Będę musiała sobie jakoś poradzić.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Hej ja mam właśnie chwilę. Mały śpi ja chwilę odpoczywam przed wyjazdem. Dziś chrzciny to od rana szykowanie się i pakowanie.
-
Witam wszystkie nowe dziewczyny Życzę owocnych starań i pozytywnych testów
werni - a to chrzciny Waszego synka czy gdzieś jedziecie? A rodzinka już wie o nowym bobo czy czekacie do USG z serduszkiem?
Ja jutro planuje się zapisać dopiero na wizytę. Mój gin miał tydzień urlopu, a po południu przyjmuje tylko raz w tygodniu, więc ciężej o termin. Mam nadzieję, że jak pójdę na początku sierpnia to już będzie serduszko
U nas niedziela zwykła. Ja kościół, jakiś spacerek, wybory, może jakieś lody... Może na chwilę do rodziców. Wczoraj moja córka miała imieniny. Kaliny jest tylko raz w roku i ja mam tak samo. Problem z wyborem daty z głowy -
Synka chrzciny. Był grzeczny cały czas stresu dużo było. Na szczęście wszystko było ok.
Rodzinka wie że jestem w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 21:32
-
nick nieaktualnyWerno, super ze imprezka się udała i synek ochrzczony 😊
Ja z Maxiem wczoraj przyjechałam do siostry. Mam teraz tydzień urlopu a potem będę stąd pracować. Póki co dziecko przepadło w pokoju kuzynek więc mam go na chwilę z głowy 😂😉werni lubi tę wiadomość
-
Wycieczka udana, piękne widoki 🙂 Córeczka miała bunt na pozowanie, więc głównie mam fotki od tyłu 😁 Mimo wszystko proszę o nie cytowanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 11:20
Mamaxa, werni, Abaquz90 lubią tę wiadomość
Annie - śliczna córeczka! i takie fajne włoski... nie wiem czemu mojej nigdy nie pojaśniały do blondu. Od razu miała ciemny blond tak jak ja i mąż. A jakie tam widoki... gdzie byliście? a kto tam z nią idzie za rękę?
U mnie jeszcze dwa tygodnie do urlopu. Córka dziś ostatnie szczepienie i koniec kalendarza na ten moment. Jestem niezmiernie szczęśliwa z tego powodu.
Ostatnio dowiedziałam się, że lekarz, do którego chodziłam prywatnie w ciąży na te 3 główne usg został zawieszony na 2 lata w prawie do wykonywania zawodu. Chyba zrobił coś nie tak w szpitalu podczas porodu. Trochę teraz się robi problem, bo planowałam do niego iść znowu chociaż na te prenatalne i połówkowe, a jestem z niedużej miejscowości i w sumie nie wiem, kto tu u nas jeszcze ma dobry sprzęt. Bo samo prowadzenie ciąży to mam na NFZ, bo blisko. -
Skrzydlata. Byliśmy w Tullymore Forest Park, tam gdzie kręcili jedną ze scen do Gry o Tron. Widoki rzeczywiście ładne. Byliśmy ze znajomymi, więc córeczka miała towarzystwo, ganiały się i chodziły za rączkę 🙂
A włoski to pewnie jeszcze się jej zmienią, ale teraz rzeczywiście są fajne.
U mnie test ciążowy negatywny, więc czekam na @ i kolejny cykl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 10:22
Przykro mi Annie co do cyklu
A co do włosków eto racja ona ma śliczne
Dziś byłam na wizycie i znowu baie zrobiła mi usg. Nie wiem co jest z moim dzieckiem muszę sobie poszukać nowego lekarza zawiodłam się na niej.