Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie piękne foto. Cieszę się razem z Tobą 🙂
Powiedzcie mi bo we wtorek jadę na te mierz nie przezierności karkowej. Jak mam to nazwać jak wejdę do gabinetu i pani się spyta w jakim celu wizyta? To się nazywa USG pierwszego trymestru czy jak??Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Skrzydlata wrote:Annie piękne foto. Cieszę się razem z Tobą 🙂
Powiedzcie mi bo we wtorek jadę na te mierz nie przezierności karkowej. Jak mam to nazwać jak wejdę do gabinetu i pani się spyta w jakim celu wizyta? To się nazywa USG pierwszego trymestru czy jak??
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Slrzydlata, roznie nazywaja... ale chyba najczesciej to badanie prenatalne pierwszego trumestru
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Tak ja bym powiedziała że usg prenatalne. Oni tam mierzą od pupy do główki i inne parametry, brzuszek czy nie ma przepukliny, serduszko, główkę itd.
-
Ok dzięki dziewczyny. Najwyżej jej powiem, że mi chodzi o te przezierność i kość nosową. Tego Pappa nie planuje robić tylko usg. No i oprócz info, że wszystko gra i dzidzia zdrowa liczę tez na fajne fotki. Mój gin na NFZ ma taki sobie sprzęt, a Ci prywatni robią fajniejsze ujęcia. W końcu mąż zobaczy
Ja mam +1,5kg. W pierwszej przytyłam chyba 11kg łącznie i 3 miesiące po porodzie miałam już wagę wyjściową. Podobno dzięki karmieniu -
W 1 ciąży miałam 15+ ciekawe jak w tej ciąży będzie. Narazie powoli do przodu idę.
Na ovu znowu coś zmieniają ehWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 09:12
-
Skrzydlata wrote:Ok dzięki dziewczyny. Najwyżej jej powiem, że mi chodzi o te przezierność i kość nosową. Tego Pappa nie planuje robić tylko usg. No i oprócz info, że wszystko gra i dzidzia zdrowa liczę tez na fajne fotki. Mój gin na NFZ ma taki sobie sprzęt, a Ci prywatni robią fajniejsze ujęcia. W końcu mąż zobaczy
Ja mam +1,5kg. W pierwszej przytyłam chyba 11kg łącznie i 3 miesiące po porodzie miałam już wagę wyjściową. Podobno dzięki karmieniu
Dziewczyny z okresem - trzymam kciuki za kolejny cykl! Podobno z drugim jest łatwiej. Będzie dobrze Los się uśmiechnie
Byłam wczoraj na usg genetycznym. Wszystko wyszło dobrze, dzidzia zdrowa. Na pytanie o płeć nawet zaczęła szukać, choć bardziej się spodziewałam, że powie że za wcześnie. Znalazła jakieś dwa punkciki, które dla niej wyglądają bardziej na dziewczynkę, więc raczej mam w tym kierunku myśleć, choć wiadomo, że to na razie trochę wróżenie z fusów. Ale przecież dwa punkciki to mogą też być jąderka, nie?
Mąż nieszczęśliwy bo pokonał go Covid - Pani nie wpuściła go do gabinetu i nie widział dzidziNalia lubi tę wiadomość
-
Skrzydlata wrote:Dziewczyny z okresem - trzymam kciuki za kolejny cykl! Podobno z drugim jest łatwiej. Będzie dobrze Los się uśmiechnie
Byłam wczoraj na usg genetycznym. Wszystko wyszło dobrze, dzidzia zdrowa. Na pytanie o płeć nawet zaczęła szukać, choć bardziej się spodziewałam, że powie że za wcześnie. Znalazła jakieś dwa punkciki, które dla niej wyglądają bardziej na dziewczynkę, więc raczej mam w tym kierunku myśleć, choć wiadomo, że to na razie trochę wróżenie z fusów. Ale przecież dwa punkciki to mogą też być jąderka, nie?
Mąż nieszczęśliwy bo pokonał go Covid - Pani nie wpuściła go do gabinetu i nie widział dzidzi
Cieszę się, że wszystko dobrze. Pokaż foteczke 🙂
Ja chodzę sama na usg, ale np w pierwszej ciąży był ze mną mąż na połówkowym. I teraz tez chciał iść zobaczyć no ale niestety. Skoro teraz maja takie przepisy... Choć myślę, że to też może zależeć od lekarza.
Fotki jakieś ciemne wyszły, ale jak mi się uda rozjaśnić to wstawię coś. 7,33cm już ma A za tydzień mam zwykła wizytę planową to może też fajna fotka będzie.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Skrzydlata super, ze wszystko dobrze!
Ja sie na przyszlosc tego obawiam wlasnie... w pierwszej ciazy moj maz byl na prawie kazdym usg, tylko jakies koncowe wizyty opuscil, ale do 25tc byl na kazdej jednej...
A teraz pewnie bedzie z tym troche lipa
Nalia, Honey, przykro miSkrzydlata lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700