Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja niestety już mam +10kg w 32 tygodniu... A z córką przytyłam łącznie 11-12kg więc teraz wiem że będzie więcej 🤔 a na grubszą nie wyglądam 😁
Werni a masz już wszystko ogarnięte z wyprawki? Ja się dopiero za robienie listy zabieram... Tzn ciuszki już mam tylko zostały mi te pozostałe sprawy apteczno-higieniczne + pakowanie torby + łóżeczko z przewijakiem i trochę poprzestawiać meble. Mam takiego lenia, tak mi się nie chce tego robić... Chyba nie wierzę że za 2 miesiące rodzę 😛 -
Hej mamy! Melduję się na pokładzie! Synek dziś kończy rok. Kiedy to zleciało...
Od 3 miesięcy mam na nowo miesiączki, od 2 miesięcy już poważniej myślimy o kolejnej ciąży. Niestety mamy mało zbliżeń, bo synek nas trochę wykańcza 😭
Widzę, że część z Was już w kolejnych ciążach, czy któraś zaszła KP? Bo ja ciągle jeszcze KP, chociaż już zdecydowanie rzadziej i coraz częściej myślę o odstawieniu...👦🏼 14.01.2020 (6 miesięcy starań)
👦🏼 20.08.2021 (2 miesiące strań)
Marzenie o trzecim ❤️ -
Skrzydlata chyba jednak będzie więcej też w tej ciąży kg bo już doszłam do 10kg na plus:) co do wyprawki, czekam na łóżeczko które mają przywieźć moi rodzice a tak walizka prawie spakowana. Dziś wyparzylam laktator butelki smoczki. Bo tylko to mi zostało
Marta ja to krótko karmiłam. -
My juz dostawke mamy, a jutro maz ma odebrac wozek...
Z segregacja ubranek czekam, az sie uparciuch z plcia okresli jednoznacznie🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Werni, mialam na mysli dostawke lozeczko kupilismy ba kolkach i z zamykanym bokiem, na noc w sypualni, na dzien w salonie bedzie...
Ale taka do wozka rez pewnie kupimy...
U ciebie inaczej, bo Wojtus malutki, jakby Mia duzo jezdzila to pospzlabym w podwojny wozek, ale ona juz w wozku na spacerze mize z 15 minut spedza wiec bez sensu, za pol roku moze juz w ogole nie siadzie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
martakam wrote:Hej mamy! Melduję się na pokładzie! Synek dziś kończy rok. Kiedy to zleciało...
Od 3 miesięcy mam na nowo miesiączki, od 2 miesięcy już poważniej myślimy o kolejnej ciąży. Niestety mamy mało zbliżeń, bo synek nas trochę wykańcza 😭
Widzę, że część z Was już w kolejnych ciążach, czy któraś zaszła KP? Bo ja ciągle jeszcze KP, chociaż już zdecydowanie rzadziej i coraz częściej myślę o odstawieniu...
sto lat dla synka!! Ja niestety nie karmiłam nei udało się wiec nie pomogeMama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Co do wagi to ja w pierwszej ciazy przytylam 7 kg od wagi sprzed ciazy ale pierwsze tyg tez chudlam schudłam łącznie 3 kg i tyc zaczelam w 16 tc chyba dopiero a to juz mam 5,5-6kg na plusie ale narazie "idzie" sam brzuch ja dalej niestety za szczupla. Mam ten sam problem co Werni.Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
co do wyprawki mam prawie wszystko po Honoratce ale i tak bedzie troche do kupienia. trzeba bedzie kupic łóżko dla Honorci doroslejsze bo Alinka przejdzie w weku 3-4 mcy do lozla w ktorym teraz Honorcia spi, pare sezonowych ubran bo Honorcia zimowe dziecko a Alinka wiosenno letnie. butelki smoczki takie pierdoly ktorych sobie nie wyobrazam dac po pierwszym dziecku. butelki do karmienia chce kupic szklane. Honorcia od kilku dni ma szklana i jestem zachwycona. torbe do szpitala chce szykowac w 30 tc
aaa noi kupilam wieksza torbe do wozka bo ta co mialam to dla mnie dla dwojki dzieci za mala. skip hop weekender
a co do wozka jesli Honorcia nie zacznie do kwietnia chodzic na tyle dobrze zeby oduczac ja od wozka to bede kupowac podwojny jak nie bedzie bodbrej promocji na nowy to bede szukac uzywki chce valco snap duoMama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Teraz myślę o dostawce z siedziskiem. Wojtek nadal lubi siedzieć w wózku ale może na wiosnę mu się odmieni.
Co do łóżeczka my będziemy mieć 2 łóżeczko pożyczone od koleżanki. Podobnie jak u mamy Honoratki to stare łóżeczko będzie dla młodszego. Grześ też ma większość po Wojtku. Tu plus że mniejszy wydatek. -
nick nieaktualnyHej.
Na stanie prawie 2,5 latka. Od kwietnia staramy się o drugie dziecko, niestety bezskutecznie. Meczy mnie już comiesięczne doszukiwanie się objawów, kresek na białych testach itd. Dajcie jakieś wskazówki jak nie zwariować ?
Z pierwsza ciaza poszło dosyć szybko bo już w 3 cs.
Dzisiaj zrobiłam test rano
https://naforum.zapodaj.net/a27e0fc238bd.jpg.html
Niby coś widać, ale test popołudniowy już całkiem blady. Oba o czułości 10 -
Cccierpliwa. Ja mam tak samo. Też uwielbiam stan ciąży i w poprzedniej, w 9 miesiącu, mówiłam że mogę w niej być kolejne 9 😂
Teraz tym bardziej będę żałować, bo to raczej już ostatnia 🙁
Również żałuję, że ciąża przypada na okres zimowy, bo latem i wiosną było lepiej. Mam mnóstwo zdjęć z brzuszkiem w plenerze, a teraz nawet jak się gdzieś wybierzemy to grube kurtki i i tak nic nie widać.
Ja też nie będę kupować podwójnego wózka, bo moja będzie już miała 3,5 roku. Woli chodzić ale czasem w nim jedzie. Trochę się boję jak jej wózek zabiorę tak nagle, żeby się nie poczuła odrzucona czy coś, że malutka jeździ a ona już nie może. Nie wiem jak to z nią załatwić 😁
martakam. Witaj. Ja zaszłam na KP, co więcej, zaraz III trymestr i my dalej się karmimy 🙂 Ja się cieszę, bo jak urodzę to nie będę miała wątpliwości czy jest pokarm czy nie 😁
Ja już mam 8,5 kg na plusie. Z pierwszą córką przytyłam 15 kg i teraz pewnie też tak będzie.
Pikapik8810. Witaj. Popołudniowy test ma prawo nie wyjść, mówią że najbardziej wiarygodny ten z pierwszego moczu. Ile dni po owulacji jesteś?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie, no u nas tez juz beda prawie 3 latka (bez 2 miesiecy) a Mia juz teraz z wozka korzysta sporadycznie, wiec podwojny bez sensu by byl raczej...
Kupilismy tego Joolza i chce kupic stojaca dostawke, zeby no do przedszkola droga sprawniej szla...
A jak jej odbije, ze nagle zapragnie wozka, to mlodsze w chuste a ona do sqojego britaxa i po klopocie...
Ja ci powiem, ze teraz jestem z tygodniami 2 miesiace do przodu jak z Mia i mimo, ze rodze latem, to i tak mi szkoda, ze tak malo letnich dni w ciazy przede mna... zdecydowanie sierpien byl pod tym wzgledem lepszy, bo jeszcze prawie cale lato mialam na ciaze😍 do tego wtedy juz od kwietnia byly upaly egipskie upaly, wiec naprawde dlugo sie nacieszylam pogoda i ciaza...
U mnie to juz napewno ostatnia, wiec moglabym i ze 3 lata w niej chodzic, zeby sie nacieszyc... a tu zaraz polowa za mna i nie wiem jak to sie stalo, ze to juz!Annie1981 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Jeju Wam zazdroszczę tego optymizmu i siły co do bycia w ciąży. Ja już bym chciała urodzić.
Pikapik ja widzę cień ale zrób test za kilka dni. Super ze tak szybko była 1 ciąża. Moja była taka druga. Na 1 starałam się 6 lat z przerwami. To możesz sobie wyobrazić że też było ciężko. -
Teraz tak patrzę po zdjęciach z poprzedniej ciąży to miałam więcej energii niż tej. Tuż przed porodem jeszcze spacerowałam po warszawskich łazienkach.
-
Mnie już też ciężko, coraz więcej miejsc mnie boli, a wczoraj pół dnia miałam tak spięty brzuch, że masakra. Do tego stresuje się czy mały się obróci. Niczego się bardziej nie boję niż cesarki
Moja córa się ciągle wozi we wózku, a jak pójdzie trochę po nóżkach, a jesteśmy z mężem to chce na barana i co zrobić. Może też taką dostawkę stojącą kupimy. Od września chcemy ją posłać do przedszkola i jak się dostanie, to będę je miała 300m od domu, to chyba też mi będzie łatwiej jakąś chustę czy nosidełko kupić, żeby się z wózkiem nie gramolić po schodach.
Moja aplikacja mnie nie pocieszyła bo mi napisała, że od teraz będę tyła 0,5kg tygodniowo! Oby nie... ale to na pewno nie będzie od jedzenia, bo im bardziej mam wszystko ściśnięte, tym mniej mogę jeść. Chociaż tyle dobrego
W pierwszej ciąży też miałam więcej ruchu. Ćwiczenia dla ciężarnych, czasem rowerek, dużo spacerów. Nawet w dniu porodu jak miałam takie skurcze co 2-3h, bo mi się dopiero szyjka skracała (dzień przed porodem miałam 4,5cm) poszłam z mężem na spacer i do biedronki, bo stwierdziłam że muszę te bóle "rozchodzić". I w jednej chwili się musiałam przytrzymać regału z chemią, bo taki mnie skurcz złapał i mówię do męża: "Ja chyba dzisiaj urodzę" no i urodziłam wieczorem Wtedy od 36 tygodnia piłam herbatkę z liści malin, teraz też mam to w planach, żeby równie szybko poszło co poprzednio -
Ale musiałam nadrobić informacji... Dawno nie sprawdzałam forum, co u kogo słuchać. U mnie leci 12 tydzień... I tak od nowego roku samopoczucie fatalne, wymioty itp. Powtórka rozrywki z pierwszej ciąży, ale i tak jest lepiej. Bo z synem pierwsze 3 miesiące spędziłam przy sedesie 🤢jutro mam drugą wizytę, może już prenatalne badanie będzie .. Zobaczymy na ile bobas będzie duży i czy lekarka moja da radę je zrobić. No a tak w ogóle to mąż odebrał dzisiaj moje wyniki badań i trochę się załamałam... Wyszła mi toksoplazmoza IGG pozytywna z wynikiem 344.300, i CMV też IGG z wynikiem 500,00... Nie chcę nawet czytać po internetach co to oznacza... Stresuje się i oczekuje do wizyty co mi lekarka powie. Już i dość stresu mam z tą mutacją MTHFR to jeszcze kolejne dziadostwa dochodzą, a no i żeby było bardziej kolorowo to też grupa krwi nie ułatwia niczego bo 0rh minus. Cieszę się że pięknie rośniecie i komplet ujecie wyprawki, ja dopiero startuje z wszystkim... Ale dziś kompletnie nie mam głowy do niczego 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 10:59
-
Ja dzis po wizycie u diabeto i wszystko spoko... waga mniejsza o 1kg od ostatniego razu, hemoglobina glikowana idealna, no wszystko super, a nawet diety nie trzymam😂 jedynie na czczo lekkie podwyzszania czasem 93-95 ale to tez narazie nie zle... po posilkach wyniki idealne... takze mowi, se dostane znow minimalnie insuliny na noc pod koniec 2trym, a tak to wszystko super i chyba zmniejszymy czestotliwosc wizyt...
Wrzucam na chwile moj brzuchol, pozniej usune...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 09:09
werni, Mama_Honorci, Annie1981 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700