Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Skrzydlata wrote:Tak sobie myślę, że teraz są takie możliwości jakich nie miały kiedyś nasze matki, a jakoś też karmiły dzieci piersią, trochę butlą (moja siostra tak miała, bo była mega głodna i do cyca zawsze szło jeszcze pół butli), a smoczków wypasionych nie miały
AnaMaria. Ja poczułam ruchy w 15tc. To było takie babelkowanie, nie kopniaki.
W końcu doczekałam się USG po 2 miesiącach przerwy. Wszystko jest ok. Mała waży 1316 g 🙂
werni lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
AnaMaria - ja koło 16 tygodnia czułam te takie bąbelki, mrowienia, smyrania. A typowe ruchy bliżej 20 tygodnia dopiero, choć syn zdecydowanie mocniej i więcej kopie niż córka
Annie1981 - ogólnie miałam na myśli te smoczki takie stare, gumowe, żółte, pewnie wiesz o jakie chodzi. Moja mama z 4 córek to mnie najdłużej karmiła bo ponad 2 lata. Najstarszą siostrę krótko bo była wcześniakiem, nie dopuszczali jej i od początku była na butli. Druga siostra to taka głodna była, że szybko przeszła na butlę, bo cycek i tak nie starczył. A młodsza to nawet nie wiem. W każdym razie mojej drugiej siostrze chyba było obojętnie, lepsze było dla niej to co więcej i dłużej leci
Jutro mam wizytę. Mam nadzieję, że młody ma już te 2kg. Nie chcę żeby był też za mały... No i raczej się nie obrócił jeszcze. Niby czytałam, że ma czas do 36 tygodnia, że większość się obraca w 8 miesiącu (32-36 tydzień), ale i tak mam już stresa -
Anne ze na wizycie wszystko ok
Skrzydlata Oj może jeszcze z kilka razy się obrócić.
Dziś syn bardzo spokojny. Dobrze że jutro wizyta.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
AnaMaria, ja teraz pierwsze poczulam miedzy 14-15tc ale to byly wyrazne ale takie bardzo rzadkie... takie regularne, ze czulam juz praktycznie kazdego dnia i intensywnie to kolo 16tc...
Annie, super ze wszystko dobrze!
Skrzydlata, mojej kuzynki corka obrocila sie w 38tc... akurat miala miec ostatnie usg decydujace, czy dostaje skierowanie na cc, czy jednak nie...
Takze wszystki jeszcze mozliwe, ale rozumiem, ze stres ogromny, tez bede swirowac, jak mi sie nie obroci w miare szybko...
Werni, kciuki za wizyte!werni, Annie1981 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa - no to dokładnie tak samo jak Ja ☺️, kurka powiem wam że mój 8-latek, wrócił do szkoły, w czwartek odebrałam go i zawalony w 3 dupy, gorączka, bóle ciała, i szczególnie narzekał na serce, klatkę piersiową. No to do łóżka, paracetamol... Rano dzwonię do przychodni, oczywiście wizyt brak więc tylko rozmowa telefoniczna z lekarką i kieruje nas na badanie covid. Wynik dostaliśmy w ten sam dzień po 22.00 na szczęście negatywny. Młody dochodzi już do siebie bo to jakieś wirusowe coś się przypałetało, a ja się od niego zaraziłam. Normalnie masakra.... Tak mnie gardło boli, mąż zakupił mi tabletki do ssania prenalen dla ciężarnych, ale zatoki to jakiś koszmar. Wszystko mi spływa do gardła, potem się duszę kaszlem.. No dzisiejsza noc to nic nie przespana bo co godzinę się budziłam z bólem głowy bo zatoki pełne... Czekam aż wróci mąż z pracy i zakupi mi w aptece jakieś krople do inhalacji i z młodym będziemy wciągać. Ja to w ogóle boję się przeziębień w ciąży, bo z młodym w 28 tyg. Byłam na patologi i antybiotyk dożylnie dostałam więc mam stresa żeby nic mi na płuca i oskrzela nie poszło bo będzie grubo. Cholerne choróbska. A jestem zła, bo młody nic w zeszłym roku nie chorował, a teraz jak wrócił to po 2 tyg. Przeziębiony. Jak się okazało, pani otwiera w klasie okna jak szeroko jak dzidci są w klasie i wietrzy ją. Ostatnio była sytuacja że jak spadł śnieg, poslzi z dzieciakami na boisko, dzidci spodnie mokre No to dawaj na grzejnik a oni siedzieli w klasie w krotkich spodenkach od wf i pani sobie
klasę wietrzyła przy minusowych temperaturach... Normalnie masakra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 22:29
-
Dziś dostałam skierowanie na cc. Gin odrazu zapisał mnie na cesarkę na 19 lutego w dniu terminu porodu akurat przez to że mały waży 2500. Stanął mi z wagą ale uspokajał mnie on i student że może usg się mylić. Mam się stawić o 7rano. Za tydz ktg mam zrobić. Jutro ostatnie powtórne badania. I dzień przed cesarką morfologię zrobić.
Ana Zdrowka dla syna i Ciebie.
Cierpliwa dzięki za kciuki.AnaMaria lubi tę wiadomość
-
AnaMaria. Dużo zdrówka dla Ciebie i syna.
werni. 19 luty to już za chwilę 😮 Zaraz będziesz miała maluszka przy sobie 🙂
Odnośnie planowanej CC to polecam tzw. nasiewanie mikrobiomem. Może ustrzec przed konsekwencjami CC w postaci alergii, cukrzycy itd. Ja robiłam przy pierwszej córeczce teraz też planuję.
https://mamadu.pl/129075,cesarka-nie-taka-zla-gaza-umieszczona-w-pochwie-matki-moze-przekazac-dziecku-korzystne-bakteriewerni lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Werni to już zaraz 😍 szok jak to zleciało 😱😍
Ja polecam szklane butelki że smoczkami anatomicznymi. Mam obecnie suavinex dla Honorci bo jeszcze raz dziennie na nic pijemy mleczko. A dla Alinki będę kupować nuk. Smoczki uspokajające tak samo z tych dwóch firm.
Jutro wizyta o 18:30 😍😍😍werni lubi tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Czesc dziewczyny
Czy moge do Was dolaczyc? Sama nie wierze, ze to JUŻ, ale wlasnie zaczelismy starania o drugiego malucha.
Jestem mamą prawie 11 miesiecznego Kacperka.
Mam nadzieje, ze uda mi sie jakos wbic w watek.
O pierwsza ciaze tez walczylam w towarzystwie ovu.AnaMaria, werni lubią tę wiadomość
-
Witaj Nikodemka. Powodzenia w staraniach
Mama Honoratki zapisuję wizytę. Super ze wszystko ok jest z małą. Jednak zostaje Alinka
Oj tak ta ciąża tak mi szybko zleciała nie wiadomo kiedy. Wczoraj mąż wkoncu złożył łóżeczko. -
werni wrote:Witaj Nikodemka. Powodzenia w staraniach
Mama Honoratki zapisuję wizytę. Super ze wszystko ok jest z małą. Jednak zostaje Alinka
Oj tak ta ciąża tak mi szybko zleciała nie wiadomo kiedy. Wczoraj mąż wkoncu złożył łóżeczko.
Wsumie to jeszcze nic pewnego ale chyba na tą chwilę tak chyba Alinka 🙂😍Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
U nas mimo, ze juz 22tc leci, to plec nie do okreslenia jednoznscznie, bo tak sie maluch ulozyl... i nawet w 3d bez szans podejrzec🙈 moj gin ostatnio 15 minut z sama plcia walczyl, ale maluch takie ulozenie, ze dalej nic pewnego🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Werni o tak sie zdarza! Tutaj na forum w temacie ivf jest dziewczyna, ktora miala miec cala ciaze coreczke, a podczas rozwiazania sie dowiedziala, ze ma synka🤷♀️
U mnie lekarz ostatnio wprost powiedzial, ze nie chce nic mowic na bardziej to czy to, bo dziecko jest tak ulozone, ze nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzic, a w takiej sytuacji woli nic nie mowic niz dawac wiekszy % na jakas plec... przy corce juz dawno wiedzialam
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Na grupie na fb jedna dziewczyna też się pochwaliła ze miała mieć dziewczynkę a wyszedł chłopak mój mąż też miał być dziewczynką