Marcowe Groszki
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytanie do Zafasolkowanych koleżanek
Jaki miałyście śluz, zanim test wyszedł pozytywny?
Wiem, że każda kobieta jest inna, ale nurtuje mnie to. Zwłaszcza, że zazwyczaj miałam strzępki kremu lub lepkiej wydzieliny, a teraz zalewa mnie śluz wilgotno-kremowy, normalnie.. czuję się jakbym non stop chodziła na podniecie -
Ja to napisalam,,zeby ktoras z Was sie nie zdziwila:) trzeba uwazac po prostu. Jeszcze inaczej jest na umowie na zastepstwo, w sensie jeszcze mniej przywilejow.
Ciagnac temat, kilka postow wyzej Asia1987 mnie z kolei zdziwila,ze lekarz od razu dal tak dlugie zwolnienie...bo trudno na poczatku zalozyc,ze przez cala ciaze jest niezdolny do pracy - na Twoim miejscu szykowalabym sie na kontrole z zusu, ktory takie zwolnienie moze po prostu zakwestionowac, to tak ku przestrodze;) -
Jeśli będę na L4 to w czasie ciągnięcia zwolnienia nie mogą mnie zwolnić. I zwolnienia ciążowe nie są kontrolowane przez ZUS. Chyba jako jedyne. Podpytam jeszcze dokładnie koleżankę która prasuje w ZUSie. Zmykam do lekarza, trzymajcie kciuki;-)Paolka _25
-
nick nieaktualnyA to kto moze wypisac na czas calej ciazy? Czy w ogole tak mozna? Tylko gin moze na tak dlugo?
Ja jutro ide do zwyklego lekarza prosic o L4. Nie wiem na ile mi wypisze.
Wizyte u gina mam dopiero 15.04 i mam nadzieje, ze zobacze juz serduszko. Wtedy bedzie juz 7 tc.
Kourtney, Palvin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzisiaj poszlam po pracy i powiedzialam szefowej. Nie wytrzymalam juz. Wiem ze jest bardzo wczesnie ale dzisiaj mialam tak stresujacy dzien ze mialam ochote wyjsc i nie wrocic. Nie chce sie tak stresowac bo to na pewno na dzidzie dobrze nie wplywa.
Szefowa wie ze od dawna sie staralismy i ucieszyla sie jak uslyszala ode mnie ze jestem w ciazy. Gratulowala, usciskala i kazala mi isc jak najszybciej po L4 bo wie jaką mam prace odpowiedzialną...Powiedziala mi ze w czwartek mam przyjsc, pochwalic sie betą, donieść L4 i awansowac kolezanke na moje miejsce. Mowila mi ze mam sie niczym nie przejmowac, nie stresowac i wypoczywac . Wiec gites majonez Taka szefowa to anioł normalnie
Wiec w czwartek juz cala firma bedzie wiedziec ... rozniesie sie pewnie z predkoscia swiatla ta wiadomosc.
Nie sądzilam ze pojdzie tak latwo. Na razie wie tylko ona. Jeszcze prezes sie nie dowiedzial chociaz to jej mąż wiec pewnie mu jakos delikatnie powie w domu ze bede ich okradac z wynagrodzenia przez najblizszy czas za wypoczywanie w domu. hahah. Wybaczcie no ale taka prawda. Ale ja bym do niego nie poszla z tym ; Mysle ze problemow nie bedzie robil skoro wszystko juz w zasadzie ustalone jest.
Wybaczcie ze sie tak pochwalilam ale przejmowalam sie tym jak to powiedziec. Nie sadzilam ze to dzisiaj juz zrobie.Monika.Monia, Beatrice, Kourtney, Palvin lubią tę wiadomość
-
Ale dziewczyny zakład pracy płaci tylko przez 33 dni a przez kolejne miesiące płaci ZUS. A co te koleżanki miały na zwolnieniu wpisane? Ja we wskazaniach lekarskich mam wpisaną 2 czyli że mogę się poruszać i nie muszę siedzieć/leżeć w domu. W dodatku mam wpisany kod B a to chyba też ma jakieś znaczenie bo od zwykłego internisty jest kod A. Więc może miały źle zwolnienia wypisane? Bo z tego co wiem to właśnie 2 nie kontroluje ZUS.
Wróciłam więc wiecie już jak mam wypisane zwolnienie;-) dostałam na 3 tyg. Czyli do 15 kwietnia wtedy następna wizyta płatna a w poniedziałek niepłatna na samo USG mój lekarz to chyba anioł jest pęcherzyk 22mm. I zaczyna się coś dziać, maluteńka kropeczka;-)dlatego idę w poniedziałek bo powiedział że powinno już być chyba mnie uspokoił i w zaleceniach dużo odpoczynku:-)Paolka _25 -
nick nieaktualny
-
Paolka byc moze lekarz bedzie odnawiac Ci zwolnuenia do porodu, ale jak Np.wystawi Ci do 4 maja i powie,ze mozesz isc do pracy, a nie bedziesz miec nowej umowy to pracodawca nie musi jej przefluzac;( i zeby nie bylo, mam nadzieje, ze tak nie bedzie, tylko po prostu lepiej wiedziec niz byc zaskoczonym. Ja sama zabim zaszlam w ciaze tez sie zdziwilam,ze takie sa przepisy,bo zylam opinia "umowa o prace chroni kobiety w ciazy", a to tak nie do konca...A ze akurat pisalas,ze masz umowe do konca kwietnia, to pozwolilam sobie na Twoim przykladzie podac:)
Co dokladnie mialy wpisane w zwolnieniach nie wiem, ale na kontrole byly wzywane. -
No wiem, ale skoro teraz lekarz bez problemu wypisał zwolnienie to później w bardziej zaawansowanej ciąży myślę, że tym bardziej nie będzie mi utrudniać. A jak dziś przypomniałam, że pracuję w markecie powiedział "uuu... Tam nie ma lekko". Więc myślę że będę mieć ciągłość, a wtedy nie mogą mnie zwolnić.Paolka _25
-
Bedzie dobrze;)
I w ogole masz imponujacy pecherzyk:D do poniedzialku bedzie serduszko i z gorki. A kuedy mialas ost.@? Pytan sie, bo moze jestesmy na podobnym etapie? (Tez w pon ide na usg w poszukiwaniu serducha i bardzo bardzo chcialabym,zeby sobie bylo i bilo;) ) -
nick nieaktualnyHej dziewuchy chciałam podzielić się z wami odczuciami odnośnie śluzu,bo juz 2 pytania widziałam. U mnie właśnie bylo mokro. Taki kremowy śluz. I dokladnie uczucie jak bym podniecona byla. Tak zreszta jest do teraz:) Biały śluz oczywiście w okolicach @ stale miałam wrażenie,ze juz przyszła
-
Hej. A mnie dalej biały śluz zalewa, ale tez pobolewa od czasu do czasu w krzyżu jak przed @. I dokładnie w 7 dpo zaobserwowałam jednorazowy spadek temp, a dziś znowu skok. Nigdy wczesniej jej nie mierzyłam więc nie mam porównania, nakręcać się tez nie chce bo martwią mnie te bóle chociaż zawsze przed @ miałam sucho.