Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe Groszki
Odpowiedz

Marcowe Groszki

Oceń ten wątek:
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do Zafasolkowanych koleżanek :)
    Jaki miałyście śluz, zanim test wyszedł pozytywny?
    Wiem, że każda kobieta jest inna, ale nurtuje mnie to. Zwłaszcza, że zazwyczaj miałam strzępki kremu lub lepkiej wydzieliny, a teraz zalewa mnie śluz wilgotno-kremowy, normalnie.. czuję się jakbym non stop chodziła na podniecie :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to napisalam,,zeby ktoras z Was sie nie zdziwila:) trzeba uwazac po prostu. Jeszcze inaczej jest na umowie na zastepstwo, w sensie jeszcze mniej przywilejow.
    Ciagnac temat, kilka postow wyzej Asia1987 mnie z kolei zdziwila,ze lekarz od razu dal tak dlugie zwolnienie...bo trudno na poczatku zalozyc,ze przez cala ciaze jest niezdolny do pracy - na Twoim miejscu szykowalabym sie na kontrole z zusu, ktory takie zwolnienie moze po prostu zakwestionowac, to tak ku przestrodze;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli będę na L4 to w czasie ciągnięcia zwolnienia nie mogą mnie zwolnić. I zwolnienia ciążowe nie są kontrolowane przez ZUS. Chyba jako jedyne. Podpytam jeszcze dokładnie koleżankę która prasuje w ZUSie. Zmykam do lekarza, trzymajcie kciuki;-)

Paolka _25
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj sa sa, kilka kolezanek ktore urodzilo dzieci w ciagu ostatniego roku byly wzywane ., ale dopytaj sie kolazanki i powodzenia u lekarza:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Asia1987 Znajoma

Wysłany: 25 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Niemczech wiec tutaj to wygląda inaczej. Poza tym pracując w drukarni gdzie farby i rozpuszczalniki sa non stop to nie bardzo raczej. A innego stanowiska mi nie dadzą bo nie ma takiej możliwości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to kto moze wypisac na czas calej ciazy? Czy w ogole tak mozna? Tylko gin moze na tak dlugo?
    Ja jutro ide do zwyklego lekarza prosic o L4. Nie wiem na ile mi wypisze.

Wizyte u gina mam dopiero 15.04 i mam nadzieje, ze zobacze juz serduszko. Wtedy bedzie juz 7 tc.

Kourtney, Palvin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj poszlam po pracy i powiedzialam szefowej. Nie wytrzymalam juz. Wiem ze jest bardzo wczesnie ale dzisiaj mialam tak stresujacy dzien ze mialam ochote wyjsc i nie wrocic. Nie chce sie tak stresowac bo to na pewno na dzidzie dobrze nie wplywa.
    Szefowa wie ze od dawna sie staralismy i ucieszyla sie jak uslyszala ode mnie ze jestem w ciazy. Gratulowala, usciskala i kazala mi isc jak najszybciej po L4 bo wie jaką mam prace odpowiedzialną...Powiedziala mi ze w czwartek mam przyjsc, pochwalic sie betą, donieść L4 i awansowac kolezanke na moje miejsce. Mowila mi ze mam sie niczym nie przejmowac, nie stresowac i wypoczywac . Wiec gites majonez :D Taka szefowa to anioł normalnie :)
    Wiec w czwartek juz cala firma bedzie wiedziec ... rozniesie sie pewnie z predkoscia swiatla ta wiadomosc.
    Nie sądzilam ze pojdzie tak latwo. ;) Na razie wie tylko ona. Jeszcze prezes sie nie dowiedzial chociaz to jej mąż wiec pewnie mu jakos delikatnie powie w domu ze bede ich okradac z wynagrodzenia przez najblizszy czas za wypoczywanie w domu. hahah. Wybaczcie no ale taka prawda. Ale ja bym do niego nie poszla z tym ; Mysle ze problemow nie bedzie robil skoro wszystko juz w zasadzie ustalone jest.
    Wybaczcie ze sie tak pochwalilam ale przejmowalam sie tym jak to powiedziec. Nie sadzilam ze to dzisiaj juz zrobie.

Monika.Monia, Beatrice, Kourtney, Palvin lubią tę wiadomość

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny zakład pracy płaci tylko przez 33 dni a przez kolejne miesiące płaci ZUS. A co te koleżanki miały na zwolnieniu wpisane? Ja we wskazaniach lekarskich mam wpisaną 2 czyli że mogę się poruszać i nie muszę siedzieć/leżeć w domu. W dodatku mam wpisany kod B a to chyba też ma jakieś znaczenie bo od zwykłego internisty jest kod A. Więc może miały źle zwolnienia wypisane? Bo z tego co wiem to właśnie 2 nie kontroluje ZUS.
    Wróciłam ;-) więc wiecie już jak mam wypisane zwolnienie;-) dostałam na 3 tyg. Czyli do 15 kwietnia wtedy następna wizyta płatna a w poniedziałek niepłatna na samo USG ;-) mój lekarz to chyba anioł ;-) jest pęcherzyk 22mm. I zaczyna się coś dziać, maluteńka kropeczka;-)dlatego idę w poniedziałek bo powiedział że powinno już być <3 chyba mnie uspokoił;-) i w zaleceniach dużo odpoczynku:-)

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie stresować się :-)

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ proszę mi wpisać

• haen Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka byc moze lekarz bedzie odnawiac Ci zwolnuenia do porodu, ale jak Np.wystawi Ci do 4 maja i powie,ze mozesz isc do pracy, a nie bedziesz miec nowej umowy to pracodawca nie musi jej przefluzac;( i zeby nie bylo, mam nadzieje, ze tak nie bedzie, tylko po prostu lepiej wiedziec niz byc zaskoczonym. Ja sama zabim zaszlam w ciaze tez sie zdziwilam,ze takie sa przepisy,bo zylam opinia "umowa o prace chroni kobiety w ciazy", a to tak nie do konca...A ze akurat pisalas,ze masz umowe do konca kwietnia, to pozwolilam sobie na Twoim przykladzie podac:)

Co dokladnie mialy wpisane w zwolnieniach nie wiem, ale na kontrole byly wzywane.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah obecnie od kilku dni mam tak samo z tym sluzem, a zawsze przed @ było sucho.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, ale skoro teraz lekarz bez problemu wypisał zwolnienie to później w bardziej zaawansowanej ciąży myślę, że tym bardziej nie będzie mi utrudniać. A jak dziś przypomniałam, że pracuję w markecie powiedział "uuu... Tam nie ma lekko". Więc myślę że będę mieć ciągłość, a wtedy nie mogą mnie zwolnić.

Paolka _25
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi płaci budżetówka, więc mam ich tym bardziej gdzieś :P A zwolnienie musowo bez zbędnej gadki.

img-2014062101101130.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze;)
    I w ogole masz imponujacy pecherzyk:D do poniedzialku bedzie serduszko i z gorki. A kuedy mialas ost.@? Pytan sie, bo moze jestesmy na podobnym etapie? (Tez w pon ide na usg w poszukiwaniu serducha i bardzo bardzo chcialabym,zeby sobie bylo i bilo;) )

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuchy :) chciałam podzielić się z wami odczuciami odnośnie śluzu,bo juz 2 pytania widziałam. U mnie właśnie bylo mokro. Taki kremowy śluz. I dokladnie uczucie jak bym podniecona byla. Tak zreszta jest do teraz:) Biały śluz oczywiście :) w okolicach @ stale miałam wrażenie,ze juz przyszła

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz przedłużał L4 co miesiąc z wizyty na wizytę a zusu u mnie nie było na kontroli :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A mnie dalej biały śluz zalewa, ale tez pobolewa od czasu do czasu w krzyżu jak przed @. I dokładnie w 7 dpo zaobserwowałam jednorazowy spadek temp, a dziś znowu skok. Nigdy wczesniej jej nie mierzyłam więc nie mam porównania, nakręcać się tez nie chce bo martwią mnie te bóle chociaż zawsze przed @ miałam sucho.

img-2014062101101130.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ