Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe Groszki
Odpowiedz

Marcowe Groszki

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja ostatnią @ miałam 4 lutego ale lekarz wiek pęcherzyka określa na 5 tydz. a z daty miesiączki wypada już teraz chyba 8 a on mi liczy od prawdopodobnego zapłodnienia bo nie zgadza mu się wielkość pęcherzyka z wiekiem ciąży. Taka sytuacja...
    To teraz znowu czekanie do poniedziałku.
    Hean trzymam za Ciebie kciuki ;-)

Paolka _25
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) co do L4 to literka B oznacza ciąże, L4 zazwyczaj wypisywane jest na niecały miesiąc czyli co wizytę, nie spotkałam się jeszcze z L4 na cały okres ciąży. Kontrole z Zusu są bardzooo częste. Ja osobiście nie miałam, ale sporo moich koleżanek tak. Wszystko zależy od tego ile już pracujesz i na jakiej formie zatrudnienia. Najczęściej kontrolują działalności gospodarcze, zwłaszcze te niedawno założone i osoby które dopiero zaczęły pracować i zaraz poszły na L4.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Haen ja ostatnią @ miałam 4 lutego ale lekarz wiek pęcherzyka określa na 5 tydz. a z daty miesiączki wypada już teraz chyba 8 a on mi liczy od prawdopodobnego zapłodnienia bo nie zgadza mu się wielkość pęcherzyka z wiekiem ciąży. Taka sytuacja...
    To teraz znowu czekanie do poniedziałku.
    Hean trzymam za Ciebie kciuki ;-)
    to się bardzo rzadko zgadza na początku(wiek ciąży liczony z om a z usg), więc się nie przejmuj, później dzieciaczki nadrabiają. Mój też był na początku za mały, a na koniec za duży 2 tyg przed terminem urodziłam :) także w ogóle się tym nie denerwuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:08

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dzięki ;-) dowiem się u źródła dokładnie jak z tymi kontrolami ale dopiero po świętach bo myślę, że jak zapytam teraz to koleżanka zacznie drążyć i się przedwcześnie rozniesie;-) no teraz już się troszkę mniej martwię ale jak ta baba z przychodni powiedziała o łyżeczkowaniu to naprawdę był prawdziwy koszmar.

Paolka _25
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka na pewno bedzie dobrze:) szkoda tylko ze musiałaś sie tak nadenerwowac przez te babe z przychodni:( aż strach pomyśleć ilu dziewczynom mogła tak zaszkodzić!!!

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że dopiero po tym incydencie przeczytałam o niej opinie w internecie. trudno trafić na jakąś pozytywną, same NEGATYWY! może po poniedziałkowej wizycie jak wszystko będzie ok wybiorę się do pani B. i przekaże pewne informacje. Nie wiem co z niej za lekarz skoro nawet nie zleciła podstawowych badań tylko od razu skierowanie na najgorsze... nie odpuszczę. Mąż nie odpuści.

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewunia87 u mnie też śluz jak budyń... :P jak wcześniej nie używałam wkładek bo nie były mi potrzebne tak teraz dwie na dzień.

Paolka _25
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wczoraj byłam na wizycie,lekarz stwierdził że pęcherzyk jest troszkę mały i musimy dać mu spokojnie urosnąć do 8 kwietnia, tak strasznie się martwię. zwolnienie dostałam do 21 kwietnia.

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam, po co lekarze mówia pacjentkom takie rzeczy, że pecherzk za mały, ze ciaża wygląda na wcześniejszy tydzień, a potem jeszcze mówia, że spokojne trzeba czekac. Nosz kuźwa, jak po takiej informacji mozna spokojnie czekać. Czy nie mogliby poprostu kazac przyjść za iles dni na kontrolę i jak będą czegoś pewni to wtedy poinfomować. Pzreciesz stres nie pomaga,a w niewiedzy nikt by sie nie denerwował.
    Trzymam kciuki.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, jeszcze zależy w jaki sposób przekazują tą informację, bo jak mówi dość rzeczowo i spokojnie to ok ale jak zaczyna się motać i kręcić to można się niepokoić. A jak od razu wyjeżdża o łyżeczkowaniu? to chyba jednak lepiej jest usłyszeć, że jeszcze trochę poczekamy na rozwój sytuacji. I mieć pewność.

Paolka _25
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis juz bezowe plqmienia, czyli lipa!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem tego zdania Paolka:-) ja ode 1.04 nie moge sie doczekac a z drugiej strony boje sie. Jutro zaczynam 6 tydzien:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    U mnie dzis juz bezowe plqmienia, czyli lipa!
    hmm moze implementacja :) spokojnie, poczekaj jeszcze :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    hmm moze implementacja :) spokojnie, poczekaj jeszcze :)
    Eee tam, implantacja to raczej kropelka krwi by byla chyba. A u mnie tak zwykle zaczyna sie przed okresem, z tym, ze zwykle bylo to ok 12dpo. Jutro pewnie bezowe zmieni sie w brunatne. :P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 a Ty dzis bete robialas?:) ja tez jeszcze powtorzylam.. serduszko mam ogladac dopiero 10 kwietania :) dzis robilam badania tez tsh i ft4 i d-dimer :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny luknijcie proszę na mój wykres... W sobotę robiłam zastrzyk Ovitrelle więc do poniedziałku powinien pęcherzyk pęknąć. Moja tempka natomiast nie wysoka, a OF nie zaznaczył ovu :( Nie wiem co o tym myśleć.

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, to pewnie juz pecherzyk plodowy bedzie ladnie widoczny :)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysss owu moze byc nawet 3 dni przed skokiem, wiec luzuj maty kochana :P bedzie dobrze! Kiedy masz monitoring?

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ