Forum Starając się - ogólne MARCOWE NOWALIJKI czyli pierwsza wisenna lista testujących
Odpowiedz

MARCOWE NOWALIJKI czyli pierwsza wisenna lista testujących

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8565 7373

    Wysłany: 14 marca 2016, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    IO kurcze ! MajowyMaj przegapiłam taką informację !! No rewelacja <3
    dla tych, które nie widzą :P link MojowegoMaju :) http://zapodaj.net/5e9a3a4799175.jpg.html
    wiedziałam,że mi ten link zapodasz :)

    ojejku lubi tę wiadomość

    zem3qps6in5tddof.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2016, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Powodzenia dziewczyny, trzymam za Was kciuki! :)
    Ania-nowa - Ty masz tak długie cykle czy od kilku dni Ci się spóźnia? :D

    Ja wróciłam wczoraj w nocy z Pragi - polecam! Przepiękne miasto! <3
    Bardzo żałuję, że nie pojechaliśmy tam z mężem przed owulacją tylko w pierwszy dzień @, ale cóż...w sumie dzięki temu nie przeżywałam tak ;) Czas, gdy łzy płynęły wraz z @ poświęciłam na zachwyty nad otaczającymi mnie widokami więc dla odmiany "żałoba" minęła bezboleśnie i rozpoczynamy nowy, pełen nadziei cykl :)
    Ja i moja mama jesteśmy do siebie podobne...mam nadzieję, że bardzo, bo w pierwszą ciążę zaszła w 9msc starań, a ja zaczynam właśnie 9 cykl ;)

    Rano robiłam hormony...wieczorem lub jutro powinny być wyniki. Podeślę Wam do analizy, bo jesteście dla mnie żywym kompendium wiedzy ;)

    Miłego popołudnia!!!
    O tak Hradczany przepiękne,szczególnie wieczorem,gdy wszystko jest pięknie oświetlone.Polecam,my byliśmy w październiku i na pewno jeszcze do Pragi zawitamy :)Myślę,że to dobrze,że na czas @ wyjechałaś.Ja też co miesiąc w te dni szukam jakiś minimalnych + zamiast się załamywać.W tym np będę mogła drugą serię usuwania tatuażu machnąć

    Karissa lubi tę wiadomość

  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 14 marca 2016, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim wątku lutowym było tak:

    69 testujących
    50 ridżów -> 72%
    11 ciąż (w tym jedna niestety pozamaciczna) -> 16%
    8 niewiadomych ;) -> 12%

    Jakby z wykresu wywalić niewiadome, to procent ciąż wyniesie 18% - a to już prawie co piąta :) Także nie jest źle!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:12

    ojejku, ZakreconaŻona, Karissa, Ellasi, ktosiowa, Morwa, pepsunieczka, Brave, bar, Impresja, Ania-nowa lubią tę wiadomość

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Ellasi Autorytet
    Postów: 544 230

    Wysłany: 14 marca 2016, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    IO kurcze ! MajowyMaj przegapiłam taką informację !! No rewelacja <3
    dla tych, które nie widzą :P link MojowegoMaju :) http://zapodaj.net/5e9a3a4799175.jpg.html

    Dziękuję!

    No i rewelacja! :) Jest pięknie :)

    MajowyMaj,
    Zobaczyłam Twoje 2 kreski- pięknie to wysikałaś! ;)

    Gratuluję!!!

  • Ellasi Autorytet
    Postów: 544 230

    Wysłany: 14 marca 2016, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    W moim wątku lutowym było tak:

    69 testujących
    50 ridżów -> 72%
    11 ciąż (w tym jedna niestety pozamaciczna) -> 16%
    8 niewiadomych ;) -> 12%

    Jakby z wykresu wywalić niewiadome, to procent ciąż wyniesie 18% - a to już prawie co piąta :) Także nie jest źle!

    Świetna statystyka,
    Nieźle to wypada :)

    11 ciąż! Dziewczyny ja Wam trzymam miejsca na Listopadowych szczęściach po fioletowej stronie- śmiało! Zapraszam :)

  • Karissa Autorytet
    Postów: 375 838

    Wysłany: 14 marca 2016, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, Kochane...są wyniki.
    Sytuacja wygląda tak, że dziś jest 4 dc (lekarz kazał mi iść między 2, a 4 dniem cyklu).

    Estradiol: 34,98 pg/ml [Norma, faza folikularna : 12,4 - 233]
    Hormon folikulotropowy - FSH: 7,72 U/l [Norma, faza folikularna: 3,5 - 12,5]
    Hormon luteinotropowy - LH: 10,33 mIU/ml [Norma, faza folikularna: 2,4 - 12,6]
    Hormon tyreotropowy - TSH: 2,46 uIU/ml [Norma 0,270 - 4,200]
    PRL (Prolaktyna): 480,6 uU/ml [Norma dla kobiety nie będącej w ciąży 102 - 496]

    I co myślicie, bo mi to nic nie mówi, poza tym, że PRL blisko górnej granicy i nie wiem co to może oznaczać?

    13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Adziulka92 Przyjaciółka
    Postów: 147 35

    Wysłany: 14 marca 2016, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie prolaktyna podwyższona, chociaż ja miałam ponad norme i lekarz stwierdził że się mam tym nie przejmować. I nie jestem pewna ale chyba stosunek między FSH i LH nie jest dobry bo jak coś kojarzę różnica ma być 1? ale nie jestem pewna wiec nie chce Cię w błąd wprowadzać.

    7v8rvfxm9g809w25.png
  • Adziulka92 Przyjaciółka
    Postów: 147 35

    Wysłany: 14 marca 2016, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz.. teraz obliczyłam i masz dobry stosunek fsh i lh. Wynosi jakos 1,3 :) Także źle to wcześniej obliczyłam :)

    7v8rvfxm9g809w25.png
  • Karissa Autorytet
    Postów: 375 838

    Wysłany: 14 marca 2016, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Adziutka92 :) Ciekawe co reszta dziewczyn na tę prolatynę itd.

    13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • rosax3 Autorytet
    Postów: 5932 4348

    Wysłany: 15 marca 2016, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowyMaj wrote:
    Część dziewczyny.
    U mnie dzisiaj 25dc i najprawdopodobniej 9 dzień po owulacji, czy Wy też to widzicie, czy mam zwidy?
    Mąż potwierdził, że jest widoczna, a ja jestem w totalnym szoku...

    <a href=http://zapodaj.net/5e9a3a4799175.jpg.html>20160314_154737.jpg</a>
    http://zapodaj.net/5e9a3a4799175.jpg.html
    Widac! Sa dwie! GRATULUJE!!

    l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • bar Ekspertka
    Postów: 187 147

    Wysłany: 15 marca 2016, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowyMaj grtulacje :)

    Rosax3 powtarzałaś jeszcze test? Bo nie wiem czy wyrażasz zgodę na oficjalne gratulowanie? :)

    c55f9jcgicjzuwup.png
  • rosax3 Autorytet
    Postów: 5932 4348

    Wysłany: 15 marca 2016, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzalam. Wyszedl pozytywny.
    Ale teraz jestem w szpitalu od wczoraj. Mialam po poludniu plamke sluzu z krwia na majtkach pojechalam na ip i mnie zostawili teraz czekam na lekarza. Od wczoraj nie mialam juz zadnego plamienia krwi ani nic az do teraz. Teraz mialam taki pomaranczowy slus.

    l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet
    Postów: 5932 4348

    Wysłany: 15 marca 2016, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A testy robilam 4 innych firm. Wczoraj rano facelle 25 i bylo wyraznie ale nie mocno i wieczorem zrobilam znow wczoraj facelle i bylo ciut mocniej

    l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2016, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax no to gratulacje.Zdrówka dla Was i żebyście szybko z tego szpitala wyszli.

  • Karissa Autorytet
    Postów: 375 838

    Wysłany: 15 marca 2016, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Ok, Kochane...są wyniki.
    Sytuacja wygląda tak, że dziś jest 4 dc (lekarz kazał mi iść między 2, a 4 dniem cyklu).

    Estradiol: 34,98 pg/ml [Norma, faza folikularna : 12,4 - 233]
    Hormon folikulotropowy - FSH: 7,72 U/l [Norma, faza folikularna: 3,5 - 12,5]
    Hormon luteinotropowy - LH: 10,33 mIU/ml [Norma, faza folikularna: 2,4 - 12,6]
    Hormon tyreotropowy - TSH: 2,46 uIU/ml [Norma 0,270 - 4,200]
    PRL (Prolaktyna): 480,6 uU/ml [Norma dla kobiety nie będącej w ciąży 102 - 496]

    I co myślicie, bo mi to nic nie mówi, poza tym, że PRL blisko górnej granicy i nie wiem co to może oznaczać?

    Hej Dziewczyny, mogłaby któraś zerknąć? :( Morwa? Ty jesteś specem, Kochana ;)

    13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14305 19438

    Wysłany: 15 marca 2016, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:29

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14305 19438

    Wysłany: 15 marca 2016, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:29

  • bar Ekspertka
    Postów: 187 147

    Wysłany: 15 marca 2016, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax3 to trzymam kciuki za Ciebie <3 I podłączam się do słów Morwy, następną wizytę w szpitali masz zaliczyć za 8 miesięcy w ramach porodu :)

    Morwa lubi tę wiadomość

    c55f9jcgicjzuwup.png
  • Karissa Autorytet
    Postów: 375 838

    Wysłany: 15 marca 2016, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Morwa! :) A myślisz, że taka prolaktyna już może wpływać na zmniejszenie szans? Szukam powodu dla którego 9 msc się nie udało nic, skoro wyniki takie wiecznie idealne... :)

    13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14305 19438

    Wysłany: 15 marca 2016, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:29

    Karissa lubi tę wiadomość

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego