Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie :)
Odpowiedz

Marcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • taka_mama Autorytet
    Postów: 934 703

    Wysłany: 20 marca 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog ma cały artykuł na temat kwasu foliowego i mutacji MTHFR

    https://mamaginekolog.pl/nowe-rekomendacje-przyjmowania-folianow-u-kobiet-w-wieku-rozrodczym/

    Agafiga lubi tę wiadomość

    08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:40

  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3306 4910

    Wysłany: 20 marca 2019, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana no nie dziwie sie ze sie wkrecasz, tez bym na pewno tak miala ;) no to bardzo dobrze brzmi, taki rozowy sluz 7dpo!
    Ja mialam w trakcie staran tylko raz sluz zabarwiony na brazowo, jednorazowo, 6dpo no ale akurat u mnie okazalo sie ze byl cykl bezowulacyjny i pewnie to drobne brazowe plamienie bylo z powodu nizszego progesteronu czy cos... ale o rozowym sie naczytalam samych pozytywnych rzeczy ;)

    Ana_33 lubi tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    rolo20mm4nip6yp8.png
  • Gratka Autorytet
    Postów: 267 283

    Wysłany: 20 marca 2019, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki badań.
    Z dobrych informacji prolaktyna spadła. Jest teraz w normie. Estradiol 174 pg/ml (normy 43.8-211 ) także jest ok.
    Progesteron - 6.70. Wydawało mi się że czuje owulacje. A chyba w ogóle jej nie miałam?
    Moje nadzieje właśnie zostały rozwiane😭. Przynajmniej testu nie zmarnuje. Może stąd te plamienie w drugiej części cyklu.
    A w zeszłym cyklu miałam 17 i się zastanawiałam czy nie mało.

    f2w3skjojj1fj9kq.png

    klz98ribo229snxh.png

    11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Salome Autorytet
    Postów: 2675 3943

    Wysłany: 20 marca 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratka wrote:
    Odebrałam wyniki badań.
    Z dobrych informacji prolaktyna spadła. Jest teraz w normie. Estradiol 174 pg/ml (normy 43.8-211 ) także jest ok.
    Progesteron - 6.70. Wydawało mi się że czuje owulacje. A chyba w ogóle jej nie miałam?
    Moje nadzieje właśnie zostały rozwiane😭. Przynajmniej testu nie zmarnuje. Może stąd te plamienie w drugiej części cyklu.
    A w zeszłym cyklu miałam 17 i się zastanawiałam czy nie mało.


    Twój wykres bardzo przypomina mi mój z poprzedniego cyklu, temperatury z drugiej fazy niskie, bez znaczącego wzrostu w 7-8 dpo. Za to jeszcze wcześniejszy cykl był piękny, z progiem sięgającym górnej granicy. Więc wydaje mi się, że nie za każdym razem jest tak samo i nie ma się co przejmować. W kolejnym cyklu na pewno już będzie lepiej! A może i ten okaże się szczęśliwy, kto wie?

    A w którym dpo robiłaś badania?

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    biopsja endometrium ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Gratka Autorytet
    Postów: 267 283

    Wysłany: 20 marca 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Twój wykres bardzo przypomina mi mój z poprzedniego cyklu, temperatury z drugiej fazy niskie, bez znaczącego wzrostu w 7-8 dpo. Za to jeszcze wcześniejszy cykl był piękny, z progiem sięgającym górnej granicy. Więc wydaje mi się, że nie za każdym razem jest tak samo i nie ma się co przejmować. W kolejnym cyklu na pewno już będzie lepiej! A może i ten okaże się szczęśliwy, kto wie?

    A w którym dpo robiłaś badania?
    W 7 po owulacji jeśli wystąpiła.

    f2w3skjojj1fj9kq.png

    klz98ribo229snxh.png

    11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3306 4910

    Wysłany: 20 marca 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gratko no fakt maly ten prog ale moze owu sie przesunela 2-3 dni i wcale nie badalas 7dpo tylko wczesniej? Nie chce oczywiscie siac zludnych nadziei no ale na razie sie nie przejmuj poczekaj do terminu @
    😘

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    rolo20mm4nip6yp8.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 20 marca 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:55

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2019, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:40

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 20 marca 2019, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana_33 wrote:
    Mam dzis mase śluzu zabarwionego lekko na różowo, a rano na papierze mialam trzy krople krwi, i juz sobie wkrecam implantacje...stara, a glupia.... dzis mam 7 dpo, jeśli faktycznie byla, wiec chyba za szybko na plamienia przed miesiaczka, skoro to moj 18dc, no chyba ze tak mi sie wszystko poprzestawialo...
    moim zdaniem jesteś 9dpo :)

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 20 marca 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:56

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 20 marca 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Ja po pierwszej stracie w dodatku ciaza zasniadowa tez beta w miesiąc spadła pRawie do zera, dlatego jestem teraz zdziwiona, bo nie wiem o co chodzi...jutro znów się z Nią skontaktuje.
    koniecznie się skonsultuj

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2019, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:40

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:40

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 20 marca 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana_33 wrote:
    A to moze, nigdy nie mierzylam temperatury, zawsze zdawalam sie na lekarzy:-) czyli moge jutro testowac?:-)
    Tak mi ovu najpierw zaznaczalo dwa dni wcześniej, ale sie az tak na tych naturalnych metodach nie znam... a moze to faktycznie juz przed okresem?
    Jakiej długości są Twoje cykle ?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1157 789

    Wysłany: 20 marca 2019, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Dziewczyny mam takie zmartwienie, dziś robiłam bete. Nie dlatego że myślę/myslalam że jestem w ciąży ale dlatego że w lutym 24 poronilam biochemiczna i moja beta bardzo wolno wtedy spadała. Po 12 dniach od poronienia byłam u swojego lekarza, stwierdził że macica ładna, że owulacji jest z lewego jajnika, tam też jest mała torbiel i ze wszystko ok. Wtedy moja beta była na poziomie 98. Od tego czasu cały czas brudze. Od czerni, przez brąz a teraż juz czerwień. Wczoraj zadzwoniłam do lekarza, kazał zrobić bete i jeśli będzie po tych dwóch tyg poniżej 20 to czekamy dalej na okres a jeśli stoi w miejscu to dzwonić.

    Odebrałam dziś wynik i beta jest 116! Nie wiem co mam teraz myslec...


    Z tego, co wiem, beta po poronieniu może się jeszcze chwilkę utrzymywać, dodatkowo torbiele mogą powodować jej wzrost. Umów się koniecznie do lekarza, zrobi Ci usg i będziesz wiedziała, na czym stoisz- kto wie, może to akurat "dobra" beta? ;)
    Trzymam mocno kciuki, daj znać co powiedział lekarz

    Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

    MTHFR 1298C hetero

    4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze


    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

    09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

    Czekamy na Ciebie ;*
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2019, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:40

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 20 marca 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:56

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 20 marca 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:57

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 20 marca 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki test owulacyjny Ana robiłaś ? Po śluzie faktycznie bardziej 7dpo wychodzi ale patrząc po długościach cyklu (ja mam 31 -28dniowe) wychodzi ,że owulacja może być dzisiaj nawet ...

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ