Marcowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ja na betę mam iść 26 marca..tydzień temu w poniedziałek miałam podany ovitrelle. Przedwczoraj z ciekawości zrobiłam test skany i jakiś cień cienia wyszedł ale to pewnie po zastrzyku jeszcze. Wczoraj rano nawet cienia nie było więc zastrzyk utrzymywał się 7d. W 19 dc miałam 2 ciałka żółte w każdym jajnika po jednym. Biorę progesteron 2x2 dopochwowo duphaston 3x1 ovarion 2x1 dhea eljot 2x1 i pregnastart 1x1. 3 dpo kluly mnie oba jajniki jeden po drugim za 2 dni ustalo. Dzisiaj mam 21 dc ....myślicie że na test skany za wcześnie ? @ powinnam mieć 26-27 marca. Cykle 28dni
-
To raczej za wcześnie, poczekaj przynajmniej do 12dpo.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Beta ujemna, więc kolejne testowanie w kwietniu...Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Przykro mi... Ale kwiecień też spoko na testowanie i radość na Wielkanoc, a potem dzidzia na Boże Narodzenie. Czyli takie świąteczne dziecko
Mnie z kolei na świątecznym dziecku nie zależy, więc odpuszczam ten cykl.Pani Ciasio, Zlaania1 lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Maria87 wrote:To raczej za wcześnie, poczekaj przynajmniej do 12dpo.
Tak chyba zrobię. .nie chce się nakręcac bo nie mam żadnych dziwnych objawów. Może dzisiaj trochę czuje jak mnie ćmi podbrzusze. .ale to może przed @.. no i mam od rana takiego nerwach ze szok... -
nick nieaktualnyHej! Lekarz wczoraj tak jak myślałam, nie zrobił mi wymazu, nie dał skierowań na krew a tym bardziej do specjalistów bo nie kwalifikuje się do badań genetycznych - mam zajść w kolejną ciąże i zobaczymy jak będzie przebiegać. Tyle, że ja nie chcę kolejnej straty, kolejnego horroru przeżywać... Mało tego, co do moich plamień dziwnie nie potrafił a raczej nie chciał powiedź z jakiej są przyczyny mimo, że ja widzę po sobie, że to przez te tabletki progesterone besins - no i właśnie w kolejnym cyklu mam ich nie brać. Z tą immunoglobuliną powiedział mi, że martwić się można przy drugim porodzie dopiero, ale jak zajdę w ciążę to jeszcze sprawdzimy przeciwciała... Z dobrych wiadomości to tylko tyle, że moje jajniki wyglądają lepiej no i piersi również, zbadał mi piersi bo lewa pierś z jednej strony mnie bolała, paliła... A i skrzepy + bolesne miesiączki też to normalne... Tak na prawdę nie dowiedziałam się nic konkretnego... Jestem zawiedziona i szukam innego lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:52
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:50
Starania od 09.2018
1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Badania 04.20r. / 08.20r.
Morfologia: 1% / 3%
Fragmentacja DNA: 35 % /20%
Hba: 78 %
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:50
Starania od 09.2018
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Morfologia: 1% / 3%
Fragmentacja DNA: 35 % /20%
Hba: 78 %
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
nick nieaktualnyAgafiga wrote:W sumie tak jak piszesz nic konkretnego nie powiedział 😑 ja teraz po 2 stracie z zaleceń lekarza miałam zrobić badanie na zakrzepice i trombofilie, ale też na własną rękę bo niestety nie kwalifikuje się ( ładnie nazal dopiero 2 strata).
Poszukaj innego lekarza, niech spojrzy na Twoja historie, tak na świeżo ☺ -
nick nieaktualny
-
Ladinola przykro mi.
Agafiga i zrobiłaś te badania?
Mam wspaniałą troskliwą gin. ale po poronieniu powiedziała żeby nie robić żadnych badań. To był przypadek. Nie zamartwiac się i działać dalej. Porobilam kilka badań bo nie dawało mi to spokoju. Wszystko wyszło ok. Oprócz prolaktyny. Zastanawiałam się czy nie zrobić trombofili i krzepliwosci Ale w końcu odpuściłam. I zajelam sie staraniami. -
nick nieaktualnyGratka wrote:Ladinola przykro mi.
Agafiga i zrobiłaś te badania?
Mam wspaniałą troskliwą gin. ale po poronieniu powiedziała żeby nie robić żadnych badań. To był przypadek. Nie zamartwiac się i działać dalej. Porobilam kilka badań bo nie dawało mi to spokoju. Wszystko wyszło ok. Oprócz prolaktyny. Zastanawiałam się czy nie zrobić trombofili i krzepliwosci Ale w końcu odpuściłam. I zajelam sie staraniami.
A człowiek płaci składki ubezpieczeniowe i to nie małe więc tak mnie to wku...wia, że taki wielki problem robią lekarze z badaniami i to jacy są lekarze... Te badania po poronieniach nie są tanie, same badania w kierunku toksoplazmozy, różyczki czy chlamydii to już spora kwota, a gdzie jeszcze te badania związane z krzepliwością krwi. Ja po prostu siedzę dzisiaj i mam ochotę ryczeć... -
Pani Ciasio - przykro mi ,trzymam kciuki za następny cykl !
Ladinola - naprawdę brak słów ale dla pocieszenia (choć marne) za granicą jest jeszcze gorzej . Nie poddawaj się i wymuszaj wyszukanie problemu .Trzymam kciuki aby Ci się udałoPani Ciasio lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:Pani Ciasio - przykro mi ,trzymam kciuki za następny cykl !
Ladinola - naprawdę brak słów ale dla pocieszenia (choć marne) za granicą jest jeszcze gorzej . Nie poddawaj się i wymuszaj wyszukanie problemu .Trzymam kciuki aby Ci się udało -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:Ja jestem z tych osób które już wola wiedzieć, ze jest ok i mieć spokój ducha. U mnie w rodzinie jest nadkrzepliwość, częste poronienia... U mnie też nie jest do końca ok, pozamaciczna nie wzięła się znikąd, lepiej porobić badania przed kolejną ciążą niż znowu przeżyć poronienie i dopiero wtedy "jednak u pani jest problem taki i taki" skoro można było wcześniej temu zaradzić. Ja jestem bardzo przewrażliwiona, chociażby, ze przez jednego ginekologa bym umarła bo nie robił mi w ogóle usg (wtedy przy pozamacicznej)...
A człowiek płaci składki ubezpieczeniowe i to nie małe więc tak mnie to wku...wia, że taki wielki problem robią lekarze z badaniami i to jacy są lekarze... Te badania po poronieniach nie są tanie, same badania w kierunku toksoplazmozy, różyczki czy chlamydii to już spora kwota, a gdzie jeszcze te badania związane z krzepliwością krwi. Ja po prostu siedzę dzisiaj i mam ochotę ryczeć...
Z jednej strony dziwię się dlaczego połowa badań nie jest wykonywana u kobiet przed staraniami (tyle rzeczy może być nie tak) a z drugiej ta nieświadomość jest bezcenna. Człowiek nie martwi się. Jest tylko radość z 2 kreseczek.
Nasze ciąże nie będą już nigdy beztroskie ale wierzę że zakończone szczęśliwie. Walczymy dalej ❤Agafiga, Ana_33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:51
Starania od 09.2018
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.