Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie :)
Odpowiedz

Marcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Witajcie. Ja mam zamiar testować 5 marca :) mam nadzieję że 9 cykl starań okaże się szczęśliwy :)
    Trzymam kciuki :-)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • Agus92 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) chętnie dołączę do testerek :) wstępnie proszę o zapisanie na 13 marca ale póki owulacji nie ma to ciężko określić konkretny termin. Trzymam kciuki za Was dziewczyny :*

AnitaK lubi tę wiadomość

27 cykl starań

Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • blair. Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera86 wrote:
    zgadza się :)

No to Twój mąż ma super, tyle kobitek w domu, ale pewnie czeka na jakieś męskie wsparcie :)

Nera86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:08

blair., AnitaK, Nera86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona mi jakoś szybko urósł, w 13 dc miał 15mm, w 15 dc 21... Na to chyba nie ma reguły.
    Z nosów nam leci woda ale jak mus to mus, podziałamy

Nona, blair. lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    u nie w srode byl 13,6 i tez mam w srode kolejny monit :-) i tez mowil ze owu kolo wtorku/srody.
    Nona, to mamy owu w tym samym czasie mniej więcej. Będziemy razem odliczać do testowania :)

Nona lubi tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Natala1906 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie @ powinna przyjść 8 marca czyli w dzień kobiet :/ Jak to będzie z testem zobaczymy. Będzie to nasz 15cs. Jakoś już tracę wiarę i mam wrażenie, że mój ma to wszystko gdzieś... Do lekarza nie chce iść i już nie rozmawiamy nawet o tym. Co robić kiedy brak sił i wsparcia? :(

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze o wpisanie testowania na 21. 03 :)

AnitaK, Nera86 lubią tę wiadomość

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie @ powinna przyjść 8 marca czyli w dzień kobiet :/ Jak to będzie z testem zobaczymy. Będzie to nasz 15cs. Jakoś już tracę wiarę i mam wrażenie, że mój ma to wszystko gdzieś... Do lekarza nie chce iść i już nie rozmawiamy nawet o tym. Co robić kiedy brak sił i wsparcia? :(
    Kochana znam to, przy pierwszej ciąży miałam to samo. Mąż miał to gdzieś. Minęły 2 miesiące od ślubu a nasze sprawy łóżkowe nie istniały. Ja go zachecalam o on odwracal się d....ą... :-( płakałam do poduszki ... zarzucał mi ,że jest dla mnie tylko bykiem rozplodowym, w końcu jak pokazałam mu , ze mi nie zależy to wszystko wróciło do normy :-)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • Natala1906 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak chyba nie umiem... Udaje, że mnie to nie rusza, ale to boli... Czasami mam wrażenie, że tylko ja chcę dziecka i to na siłę.... Jeszcze te durne komentarze rodziny, że mój to chyba strzela ślepakami. Chciałabym o tym zapomnieć już. Tak jak mówię, nawet nie gadamy już o tym, bo po co. Zresztą zawsze to ja mówiłam, od niego słyszałam, że będziemy mieć dzieci i mam się nie martwić... Mamę mam daleko i serio nie mam z kim o tym pogadać, a w dodatku wszędzie te dzieci teraz. Nie wytrzymuje już tego.

• blair. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 przykro mi że jesteś w tym sama :( nie wiem jak zmobilizować męża, bo mój akurat od początku zaangażowany i czynnie uczestniczy w staraniach, badał się kiedy trzeba było. Może uda się z nim jakoś porozmawiać, że tyle czasu to już trwa, ciąży nie ma, i trzeba ruszyć z jakąś diagnostyką? Albo zaproponuj mu żeby zaczął przyjmować suplementy na poprawę nasienia, i jak po 3 miesiącach nic nie zaskoczy, to wtedy niech pójdzie się zbadać? Albo chociaż ten domowy test, nie powie za wiele, ale chociaż czy jest minimalna koncentracja plemników. Wiem że Ci ciężko i mam nadzieję że jednak znajdziesz wsparcie w mężu!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż z kolei też nie bierze czynnego działania, tak jak wcześniej pisałam nie wie kiedy owulacja ani nic - ale to MOJA decyzja, nie chcę go w to angażować, bo nie chcę też żeby seks był automatyczny. My właściwie po 5ciu latach razem i od roku po ślubie nie zmieniliśmy nic, seks jak był tak jest ani nie więcej raz ani nie mniej, średnio co drugi dzień, ale zdarza się że chodziennie, a czasem co trzy dni w zależności od czynników takich jak choroba itp. No i jak mam @ to jest ze 4-5 dni przerwy.
    Właśnie nie chcę go angażować, żeby nie czuł się jak dawca nasienia. I on żyje w tej bańce, że kiedyś w końcu zaskoczy :) zwłaszcza, że to nasze staranie też nie było mega intensywne i z wymuszonymi przerwami.

• Natala1906 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała chodźby dobrego słowa z jego strony... A już nawet nie poruszam tego tematu, żeby uniknąć awantur. On nie rozumie tego jak ja się czuję i tego, że ja obwiniam siebie... Mam wrażenie jakbym w moim otocze była jedyna, która nie umie zajść... Chyba dzieci z tego nie będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala nie załamuj się!
    Pamiętaj o tym, że najpiękniejsze rzeczy przychodzą wtedy kiedy się ich nie spodziewamy!

Nera86 lubi tę wiadomość

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:52

• axox Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Was czytam to myślę ze moze warto zacząć starania od popracowania nad zwiazkiem i szczerej rozmowy. Bo jesli teraz nie ms bliskość wsparcia to co bedzie jak sie dziecko pojawi? No i ja wierze ze zeby zajść w ciążę to musimy sie czuć bezpieczne kochane...

AnitaK, Nera86, Kluffka, OlivkowaMama lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • axox Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 13dc śluz taki sobie nie czuje jajnikow... Ostatnio owu miałam chuba w 15dc wiec juz powinno sie cos dziać.
    No ale próbujemy:))

AnitaK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axox wrote:
    Dziewczyny jak Was czytam to myślę ze moze warto zacząć starania od popracowania nad zwiazkiem i szczerej rozmowy. Bo jesli teraz nie ms bliskość wsparcia to co bedzie jak sie dziecko pojawi? No i ja wierze ze zeby zajść w ciążę to musimy sie czuć bezpieczne kochane...

Otóż to!

Jak mi to kiedyś ktoś powiedział, nawet jeśli pojawi się dziecko to i tak na pierwszym miejscu wciąż ma być wasza druga połówka. Dziecko kiedyś z domu wyjdzie, a on będzie z wami do końca.
    I ja dlatego chcę zostać matką, bo z moim mężem czuję się najszcześliwsza mimo, że on ma mnóstwo wad i ideałem nie jest

Salome, AnitaK, Esti lubią tę wiadomość

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ