Forum Starając się - ogólne MARCOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 14 marca 2018, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1703 wrote:
    Witam
    Właśnie zaczęliśmy z mężem starania o pierwsze dziecko, mam średnio 27dc a ostatnią @ miałam 14.02 w tym cyklu dzień po owulacji miałam straszny ból brzucha i od tamtej pory lekkie naprzemiennie kłucie jajników ale nie w tym problem, chodzi o to że od jakiś 3 dni mam tak jakby drżenie w miejscu intymnym i brak @ czy może któraś z was tak miała? Pozdrawiam
    Kiedy powinnaś mieć @?.Możesz udostępnić wykres?

    ignite
  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 14 marca 2018, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti, to musi być w takim razie szczęśliwy cykl! <3 To obie testujemy w tym dniu, chyba że pojawi się @... w ostatnie cykle już od tego dnia miałam plamienia, albo nawet wcześniej, na razie nic..tylko lekkie pobolewanie w podbrzuszu. Trzymaj za mnie kciuki! ja za Ciebie będę :) Który to cs?

    Katti lubi tę wiadomość

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2018, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Katti, to musi być w takim razie szczęśliwy cykl! <3 To obie testujemy w tym dniu, chyba że pojawi się @... w ostatnie cykle już od tego dnia miałam plamienia, albo nawet wcześniej, na razie nic..tylko lekkie pobolewanie w podbrzuszu. Trzymaj za mnie kciuki! ja za Ciebie będę :) Który to cs?
    Hehe ja @ powinnam dostać 21 marca ale zakupiłam lepsze testy co wykrywają 4 dni przed spodziewaną bo chciałabym własnie testować w dniu urodzin a może prezencik dostanę :D
    To nasz pierwszy cykl starań ale my staramy się o trzecie dziecko już ;)

  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 14 marca 2018, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wow to zazdroszczę, ja o 1 już 7cs :(

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2018, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    o wow to zazdroszczę, ja o 1 już 7cs :(
    Spokojnie zaskoczy w końcu musi ;)
    Ja z moim ex 4 lata starań i nic...rozeszliśmy się ja mam teraz meza on ma zone i ma córkę ja z moim meżem tez zaszlam w cykl z synem i w dwa cykle z córką .
    Też przez te 4 lata siedziałam i obwiniałam siebie mimo że lekarz stwierdził ze jest u mnie wszystko wporzadku...
    Jak sie rozeszliśmy to powiedział mi że gdybyśmy mieli dziecko to może by wydoroślał... powiedział to tak jakby obwiniał mnie o to że tego dziecka nie mieliśmy no ale cóż widocznie tak miało byc że nie mieliśmy miec.

    kłot lubi tę wiadomość

  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 14 marca 2018, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot ty 7 cykl a ja zaczne 11 i tez o pierwsze dziecko wiec dobrze wiem co czujesz

    kłot, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Szimi Autorytet
    Postów: 291 207

    Wysłany: 15 marca 2018, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond92 wrote:
    Jest wynik! ;D
    12.03: 35,53 mIU/ml
    14.03: 95,96 mIU/ml
    Przyrost 171% - niby mi ulżyło dziewczyny bo przyrost ok, ale te wartości jakieś małe :( wy takimi liczbami operujecie a ja... W piątek znowu pójdę sprawdzić ;P

    Gratuluję!! Moja pierwsza beta wynosiła 48 więc też malutka :) ważne że przerasta pięknie :)

    31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2018, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny testujące w marcu:)
    ja owulke miałam w 12dc (pękło bez wspomagacza) i 14 dc (drugie jajeczko na ktore dostałam pregnyl w 12 dc na wizycie).
    od 15dc do 24dc miałam brać luteine dopochwowo 2x1 tabletkę i 24 dc testować. Niestety test wyszedł negatywny. Poczekałam do 26dc i zrobiłam bete: 91:)
    powtórzyła w 28dc i wyszła 301:) testu z moczu do dzisiaj nie wykonałam bo się chyba boję, chyba niepotrzebne nerwy:) dodam że cykle wcześniej miałam około 35 dniowe, a od 2 miesięcy 29 i 30, a taka kombinacje leków przyjęłam po raz pierwszy, clo i duphaston niestety mnie zawiodło.


    2-8dc lametta 1x1 (nie czytać ulotki.. lek dopuszczony w pl tylko dla kobiet po raku piersi, zagranicą stosowany składnik leku jako pomoc przy staraniach o dziecko)

    9dc monitoring 13mm i 15mm, śluzówka 6 mm

    9-12dc estrogen dopochwowo 3x1 na lepoza śluzówke

    12dc monitoring śluzówka idealna, jedna owulka za mną, zastrzyk pregnyl 500 na drugą

    14dc druga owulka

    15dc infekcja drug moczowycz, krwiomocz(urosept 3x2)

    19-28dc odebrany wynik posiewu moczu:bakteria coli (antybiotyk duomox (bezpieczny dla kobiet w ciazy)

    15-24dc luteina dopochwowo 2x1

    24dc test negatywny

    26dc beta 90, progesteron 32, tsh 1,3
    28dc beta 300 ❤





    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 07:31

    MałaMi90, Ffilpiek, Magda - mbc, Paula_30, Marryy, usia89, pumka1990, HopeandFaith, kłot lubią tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 15 marca 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Kłot ty 7 cykl a ja zaczne 11 i tez o pierwsze dziecko wiec dobrze wiem co czujesz


    Ja Już 14 cykl i też o pierwsze dziecko :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 15 marca 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszy do gory, ja siedze tu od 2014 starajac sie o 1 bobo i.... juz nikogo tutaj nie znam hihi

    Paula_30 lubi tę wiadomość

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 15 marca 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 08:08

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2194 2130

    Wysłany: 15 marca 2018, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne bety dziewczyny! Trzym kciuki za nudne ciąże.
    To ja tu już weteranka. 36 cs w tym od stycznia 2016 na of. Zaczynając starania w życiu nie pomyslał, że to będzie takie trudne. Dopiero jal minęło pierwsze pół roku to pomyślałam, że to może być długa droga...

    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2018, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też straciłam nadzieję. Zapisałam się na siłownię, zaczęłam znów pić drinki na spotkaniach rodzinnych i z przyjaciółmi. Ale nie da się ukryć..leków włączyła mi pani doktor sporo. Bałam się strasznie. Ale pierwszy miesiąc z lametta i się udało.. oby tak już zostało.
    trzymam za wszystkie kciuki, wierzę że każda się doczeka!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 08:56

    kłot lubi tę wiadomość

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6820 5173

    Wysłany: 15 marca 2018, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Piękne bety dziewczyny! Trzym kciuki za nudne ciąże.
    To ja tu już weteranka. 36 cs w tym od stycznia 2016 na of. Zaczynając starania w życiu nie pomyslał, że to będzie takie trudne. Dopiero jal minęło pierwsze pół roku to pomyślałam, że to może być długa droga...

    Makowa, dopisać Cię do listy?

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 15 marca 2018, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysolka Gratulacje:) Ja rowniez bylam stymulowana Lametta, od razu zaskoczylo! Twoj schemat podobny do mojego, tez zaraz po owulacji przyplatalo mi sie zapalenie pecherza ale na szczecie pomogly ziola i furagina:)

    Dziewczyny kazdej sie uda! Ja tez w to nie wierzylam, ale kazdy kolejny miesiac przybliza nas do tych II kresek!

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 15 marca 2018, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Uszy do gory, ja siedze tu od 2014 starajac sie o 1 bobo i.... juz nikogo tutaj nie znam hihi
    Nawet mnie ? Bo ja Ciebie pamiętam. ;)

    inaa lubi tę wiadomość

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 15 marca 2018, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wieczór czekam na rano, żeby poczytać dobre wiadomości :) gratulacje :) troszkę zazdroszczę ale tylko troszkę :) cieszę się, że Wam się udaje :) powodzenia pozostałym testerkom :)

    Diamond92 lubi tę wiadomość

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 15 marca 2018, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 9 cykl o 1 dziecko.. dzis moj n oddal nasienie do badania w pon wyniki zobaczymy

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Paula_30 Autorytet
    Postów: 1497 615

    Wysłany: 15 marca 2018, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Uszy do gory, ja siedze tu od 2014 starajac sie o 1 bobo i.... juz nikogo tutaj nie znam hihi
    ale widze,ze jednak sie udalo? ;-P

    860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet
    Postów: 1497 615

    Wysłany: 15 marca 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Piękne bety dziewczyny! Trzym kciuki za nudne ciąże.
    To ja tu już weteranka. 36 cs w tym od stycznia 2016 na of. Zaczynając starania w życiu nie pomyslał, że to będzie takie trudne. Dopiero jal minęło pierwsze pół roku to pomyślałam, że to może być długa droga...
    widz,ze tez macie zla morfologie? Jak po profertilu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 09:47

    860i3e5edambhnvb.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego