🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka1298 wrote:Dzisiejszy Facelle negatywny.
Lilka, tulę 😔❤️
Z pozytywów, to zaraz owulka u ciebie, więc działajcie! 😁🔥 -
Bigbrowneyes wrote:Hej 😊 czytam Was codziennie i kibicuje każdej z Was w tych staraniach i tulę za wszystkie ⚪️. Chciałabym się zapytać co sądzicie o takich objawach- od paru dni boli mnie głowa, mam wahania nastroju, piersi są nabrzmiałe, a wczoraj w 21 dc zauważyłam w śluzie nitki krwi. Głupia zrobiłam sobie nadzieje i siknęłam na test dzisiaj (11 dpo) i nic czy jest jakaś nadzieja czy łudzę się niepotrzebnie? 🐒 ma przyjść w poniedziałek dopiero i do tego czasu to chyba osiwieje…
Masz pewność co do tego, kiedy była owu? 10 dc to dość wcześnie 🤔 nadzieja jest zawsze 😊 -
JaMiNi wrote:Nie jestem, tez jestem z Podkarpacia a do nowego sączą mam trasę jak do Krakowa czy do Lublina a tam podobno bardzo dobry lekarz Janowiec , jest tez jakiś tam lekarz Zaczyk tez ma bardzo dobre opinie ale nie wiem jak w przypadku nieplodnosci, przez znany lekarz można znaleść szybko terminy do niego i pracują długo bo nawet do 20, soboty i czasem dyżury w niedziele, robią tez badanie niedrożności a jak czytałam jak dr Janowiec pisał ze to nie powinno bolec i broń Boże na sile nie powinno się udrażniać bo może zrobić to więcej szkody niż pożytku to może tam delikatniej robią 🤔
Zaczyk to mój ex 🤣🤣🤣🤣 więc moge być nieobiektywna, i na pewno do niego nie pójdę ale dużo moich znajomych korzysta z jego "usług" i w życiu złego słowa na niego nie słyszałam, na pewno kocha swoją pracę i jest to jego pasja😂😂 Janowiec ma bardzo dobre opinie, więc sama sie zastanawiam nad nim...rozalaa, Avelinee lubią tę wiadomość
-
malutka203 wrote:Masz pewność co do tego, kiedy była owu? 10 dc to dość wcześnie 🤔 nadzieja jest zawsze 😊
Mam krótkie cykle w sumie i miałam wtedy objawy owulacji (albo dzień pozniej), próbuje na razie nie wpadać w „szał testowania” bo wiem że stresowalabym się tym wszystkim jeszcze bardziej, ale coś czuję że jak w tym cyklu się nie uda to będę musiała po owulaki sięgnąć. Dzięki za odpowiedz ❤️ -
JaMiNi wrote:o proszę🤣 a jakieś info dotyczące orientacji twojego ex w sprawach leczenia nieplodnosci ? 😃 a do kogo i gdzie obecnie chodzisz ? Z tego co czytałam do Janowca w Krakowie w Parens na ten rok nie ma terminów, tylko oni tacyyyyy młodzi Janowiec to już całkiem jakby jeszcze do liceum chodził a ja zawsze do kobiet, nie wiem co gorsze stary czy młody ginekolog 🤪
Nie są tacy młodzi, młodo wyglądają ;p starsi ode mnie w każdym razie ;p Z. na pewno się bardzo szkoli w zakresie niepłodności, i to szkoli się w dużej mierze poza granicami Polski.
Ja obecnie chodzę do dr. Michała Gorycy, on przyjmuje w Czchowie (trasa NS-Krk) - ten to dopiero miły i przystojny hoho 😊niewiele starszy od pozostałej dwójki (o ile cokolwiek starszy) tylko że nie szkoli się chyba aż tak bardzo jak tamci w tematyce niepłodności właśnie, dlatego czaje na termin u Janowca w NS
-
JaMiNi, zawsze możesz podpytac dziewczyn - wejdź na dział Starając się z pomocą medyczną, tam kliniki i polecani lekarze mają swoje wątki, a dziewczyny są bardzo pomocne.
Bigbrowneyes, trzymam mocno kciuki, jak dzisiaj były ślady krwi to testy będą negatywne, beta rusza ok. 48h po zagnieżdżeniu. 🤞🍀
Lilka, nie wierzę, że aż taki oszukaniec 🤯😡 Toż to były dosłownie dwie kreski 🤯
U mnie USG stabilnie, od lat mam niejednorodne piersi, ale nie ma żadnych nowych zmian, kontrola za 6-12 miesięcy. 👍
Za to rano wyłapałam dosłownie 5-6 kropli krwi w śluzie i już mam milion myśli, upadek w tym cyklu może być bardzo bolesny... 😥
Glo, Ewiwi, oby szybko przyszły 🐒 i nowy cykl przyniósł ⏸️ 🤞🍀
Siesiepy, jesteś?Bigbrowneyes lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Paucia Kochana co u Ciebie?😊 myślę o Tobie 😊
Paucia lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
moonflower wrote:Nie są tacy młodzi, młodo wyglądają ;p starsi ode mnie w każdym razie ;p Z. na pewno się bardzo szkoli w zakresie niepłodności, i to szkoli się w dużej mierze poza granicami Polski.
Ja obecnie chodzę do dr. Michała Gorycy, on przyjmuje w Czchowie (trasa NS-Krk) - ten to dopiero miły i przystojny hoho 😊niewiele starszy od pozostałej dwójki (o ile cokolwiek starszy) tylko że nie szkoli się chyba aż tak bardzo jak tamci w tematyce niepłodności właśnie, dlatego czaje na termin u Janowca w NS
Chodzę właśnie do Janowca ale ostatnio mam mieszane uczucia… chyba trochę zachłysnął się sławą👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Beezi wrote:JaMiNi, zawsze możesz podpytac dziewczyn - wejdź na dział Starając się z pomocą medyczną, tam kliniki i polecani lekarze mają swoje wątki, a dziewczyny są bardzo pomocne.
Bigbrowneyes, trzymam mocno kciuki, jak dzisiaj były ślady krwi to testy będą negatywne, beta rusza ok. 48h po zagnieżdżeniu. 🤞🍀
Lilka, nie wierzę, że aż taki oszukaniec 🤯😡 Toż to były dosłownie dwie kreski 🤯
U mnie USG stabilnie, od lat mam niejednorodne piersi, ale nie ma żadnych nowych zmian, kontrola za 6-12 miesięcy. 👍
Za to rano wyłapałam dosłownie 5-6 kropli krwi w śluzie i już mam milion myśli, upadek w tym cyklu może być bardzo bolesny... 😥
Glo, Ewiwi, oby szybko przyszły 🐒 i nowy cykl przyniósł ⏸️ 🤞🍀
Siesiepy, jesteś?✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
SandraH.97 wrote:Paucia Kochana co u Ciebie?😊 myślę o Tobie 😊
Hej Słoneczko również o Tobie myślę jak mi miło, dziękuję :* podczytuję Was po cichu i czekam na dzisiejszą wizytę u gin wczoraj miałam teleporadę u zakaźnego i nie taki diabeł straszny mam jeszcze do oznaczenia IGA, które pokaże czy zakażenie jest od miesiąca, trzech, czy sześciu itd. Wg tej babeczki tak niskie IGM utrzymuje się nawet do kilku lat od zakażenia, a ilość przeciwciał wskazuje na to, że mogło to się stać nawet pół roku temu.
Także pod tym względem luz walczę o kropeczka. Dziś mam wizytę u gin, jutro oznaczę betę i proga, ale czytałam, że jak beta mało przyrasta, albo jak będzie spadać - no to może być biochem lub pozamaciczna smuteczek, ale to moja pierwsza ciąża i już dziś trochę lepiej funkcjonuje... jestem zwarta i gotowa do działania jeśli okaże się, że nic z tego - walczymy dalej mój mąż bardzo mnie podnosi na duchu, także tyle dobrego cały czas bolą mnie cycki i odczuwam od czasu do czasu kłucie w jajniku, więc 🤞
Trochę się boję, bo miałam też niskie to endometrium...może kropek walczył i nic nie wywalczył.
Licho go wie...
Sandra, Ty chyba miałaś biochema, z tego co pamiętam ?
Kojarzycie laski mniej więcej jaki jest czas abstynencji od takiej akcji?
A jak u Ciebie Misia?:*
Pięknego czwartku dla Was dziewczęta 🌸🌞🧡SandraH.97, Niesia90, WonderWoman, malutka203, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Dziewczyny, ja dziś 15 dpo i sama nie wiem co myśleć, nawet się zastanawiałam czy nie kupić testu w rossmannie wczoraj, ale obleciałam te regały ze trzy razy i nie mogłam ich nigdzie znaleźć, także wyszłam tylko z podpaskami 😆
Obiecałam sobie że nie testuję przed terminem 🐒 i dzisiaj jest ten dzień, ale jak na razie cisza. Boję się tego zawodu 😩 Może po prostu się spóźni 🤷🏻♀️ -
ChocoMonster wrote:W którym dniu cyklu jesteś? 🤩31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Claire wrote:Dziewczyny, ja dziś 15 dpo i sama nie wiem co myśleć, nawet się zastanawiałam czy nie kupić testu w rossmannie wczoraj, ale obleciałam te regały ze trzy razy i nie mogłam ich nigdzie znaleźć, także wyszłam tylko z podpaskami 😆
Obiecałam sobie że nie testuję przed terminem 🐒 i dzisiaj jest ten dzień, ale jak na razie cisza. Boję się tego zawodu 😩 Może po prostu się spóźni 🤷🏻♀️Beezi, Claire lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”