Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
Odpowiedz

🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭

Oceń ten wątek:
  • Olya Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    no to ja słyszałam,że od tyłu to patent na syna i uskutecznialiśmy poprzednio i teraz😂
    Mi w pierwszej ciąży się nie udało z chłopakiem, a tez tak to robiliśmy 🤣 może teraz się uda na chłopca :D

Nawet moj suwak zrobiłam na niebiesko, żeby przyciągnąć chłopaka 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 17:10

🤍 03.2018 - Rozpoczynamy starania 👶🏻
    🤍 08.2019 - Upragnione DWIE kreski 🤰🏼
    🤍 04.2020 - Jest i ONA 🤱🏼

Czas na rodzeństwo… 👶🏻

🤍 09.2022 - Ciąża biochemiczna 🥺💔
    🤍 01.02.2023 - Chwilo trwaj! ⏸️
    🤍 11.04.2023 - It’s a girl! 💗
    🤍 7.10.2023 - W końcu razem!🤱🏼

age.png
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka wrote:
    Nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała, żebyście w końcu też ujrzały taki widok😭🍀
    Trochę mi przykro, że ja tak po roku normalnych starań zaszłam, a wy macie tyle wylanych łez i zniszczonych nerwów 😌😌
    W tym cyklu już też chciałam wziąć się za diagnozowanie i pójść gdzieś do kliniki 😬😪
    Niech ta chwila trwa ❤️
    No nie zartuj! Nie może Ci być przykro z tego powodu! Ciesz się, a my razem z Tobą :)

Incognitka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka Ty się ciesz całym sercem, a my cieszymy się z Tobą, dajesz nadzieję na to, że kiedyś się uda, w najmniej oczywistym i spodziewanym momencie ✊☺️❤️

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka, piękne kreseczki ❤️ Gratulacje, żeby ładnie ciemniały 🤞🍀 Dajesz nadzieję przy długich staraniach, że nagle przychodzi ten moment, że wszystko zagra i się udaje, chociaż wcześniej kilkanaście razy nie zaskoczyło ❤️

Niaha, pięknie ❤️

Rozala, jak się czujesz?

Natosia, kiedy informujesz męża? Czytałam o niespodziance, super pomysł ❤️

rozalaa, Niaha, Incognitka lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Avelinee Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka wrote:
    IMG-20230319-151138.jpg
    Pierwszy z góry z wczoraj. Dwa z teraz😶

Super kochana 😍 trzymamy kciuki teraz za betę ❤

01.12 👫

06.22 💒

11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔

03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
    04.23 cb 💔
    06.23 ⏸💙

👩30 👨32
  • Paucia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka wrote:
    Nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała, żebyście w końcu też ujrzały taki widok😭🍀
    Trochę mi przykro, że ja tak po roku normalnych starań zaszłam, a wy macie tyle wylanych łez i zniszczonych nerwów 😌😌
    W tym cyklu już też chciałam wziąć się za diagnozowanie i pójść gdzieś do kliniki 😬😪
    Niech ta chwila trwa ❤️

Czytam,czytam i trzymam za Ciebie mocno kciuki :)
    Ja widziałam 2 kreseczki i to o wiele mocniejsze niż Twoje,co mogą potwierdzić dziewczynki przez 5 dni testowania :) potem już nie testowałam,tylko oznaczałam betę,która rosła,a następnie zaczęła spadać. Mam nadzieję,że u Ciebie będzie inaczej :) pamiętaj jednak,że dopóki nie zobaczysz ❤️ na usg,to wszystko jest wielkim znakiem zapytania. Później wiadomo również,ale do momentu potwierdzenia przez gin ciąży najbardziej.

Kochane,bardzo Wam dziękuję za każde słowo wsparcia! ❤️
    Dziś dostałam lekkiego plamienia,jutro mam wizytę u gin i zobaczymy,co dalej. Całe szczęście,że była to biochemiczna i to na tak wczesnym etapie. Zawsze to trochę łatwiej...jeśli w ogóle można tak powiedzieć.
    Za oknem piękna pogoda,humor poprawiony dzięki wiosennym zakupom przez neta (czas na nowe kolorowe ciuszki:)),cycki do przodu i walczę dalej z Wami! ❤️
    Wierzę,że widząc już 2 kreseczki na teście - będzie łatwiej, bo jak widać - się da ❤️
    Natosiu,Niesiu,Rozalla,Sandro,Lilko i wszystkie inne,których nie sposób wymienić...uwielbiam Was! Macie ogromne serduszka 😍🥰❤️ dziękuję!!!
    Odpowiadam na pytanie,ile dni po owu zaczęła mi spadać beta. Wychodzi na to, że lekko ponad 2 tygodnie po owu.
    Zwyczajnie doszło do zapłodnienia,ale nastąpił jakiś problem w implantacji zarodka,o czym będę dyskutować z gin.
    Przytulam każdą z Was i mocno trzymam kciuki!
    Nigdy się nie poddawajcie,bo każda z nas niebawem będzie tulić swoje dzieciątko w ramionach ❤️

Avelinee, SandraH.97, Incognitka, rozalaa, .aś., Bella_89, Arieen, MałaStokrotka, Niezapominajka95, malutka203 lubią tę wiadomość

12.2021r - 💒
    11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
    03. 2023 - CB 4t 💔
    29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
    30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
    6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
    14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
    07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
    20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
    17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
    preg.png[/url]
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paucia, dobrze widzieć Cię w dobrej kondycji po tej sytuacji ❤️ Mam nadzieję, że organizm zapamięta i już niedługo zobaczymy wszystkie Twoje ⏸️ z pozytywnym zakończeniem 🤞🍀

Paucia lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paucia wrote:
    Czytam,czytam i trzymam za Ciebie mocno kciuki :)
    Ja widziałam 2 kreseczki i to o wiele mocniejsze niż Twoje,co mogą potwierdzić dziewczynki przez 5 dni testowania :) potem już nie testowałam,tylko oznaczałam betę,która rosła,a następnie zaczęła spadać. Mam nadzieję,że u Ciebie będzie inaczej :) pamiętaj jednak,że dopóki nie zobaczysz ❤️ na usg,to wszystko jest wielkim znakiem zapytania. Później wiadomo również,ale do momentu potwierdzenia przez gin ciąży najbardziej.

Kochane,bardzo Wam dziękuję za każde słowo wsparcia! ❤️
    Dziś dostałam lekkiego plamienia,jutro mam wizytę u gin i zobaczymy,co dalej. Całe szczęście,że była to biochemiczna i to na tak wczesnym etapie. Zawsze to trochę łatwiej...jeśli w ogóle można tak powiedzieć.
    Za oknem piękna pogoda,humor poprawiony dzięki wiosennym zakupom przez neta (czas na nowe kolorowe ciuszki:)),cycki do przodu i walczę dalej z Wami! ❤️
    Wierzę,że widząc już 2 kreseczki na teście - będzie łatwiej, bo jak widać - się da ❤️
    Natosiu,Niesiu,Rozalla,Sandro,Lilko i wszystkie inne,których nie sposób wymienić...uwielbiam Was! Macie ogromne serduszka 😍🥰❤️ dziękuję!!!
    Odpowiadam na pytanie,ile dni po owu zaczęła mi spadać beta. Wychodzi na to, że lekko ponad 2 tygodnie po owu.
    Zwyczajnie doszło do zapłodnienia,ale nastąpił jakiś problem w implantacji zarodka,o czym będę dyskutować z gin.
    Przytulam każdą z Was i mocno trzymam kciuki!
    Nigdy się nie poddawajcie,bo każda z nas niebawem będzie tulić swoje dzieciątko w ramionach ❤️

Kochana oczywiście,że jeśli faktycznie był jakiś problem z zarodkiem, to szybkie i do tego naturalne oczyszczenie jest najlepsze.I tutaj przynajmniej od razu możesz się starać. Twój organizm pamięta ciążę i rach trach znowu będziemy Ci gratulować!
    I to prawda, ja tak naprawdę do prenatalnych nie będę ani trochę spokojna, wszystko może się przytrafić, każdej z nas. Cieszę się,że podchodzisz do tego tak walecznie:)

Paucia lubi tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Abietis Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka wrote:
    Niech ta chwila trwa ❤️
    Gratulacje! Ciesz się tym szczęściem 🥰

preg.png

9cs
    👩
    Pcos
    Hormony, monitoring, krzywa ✅

👨
    Nasienie ✅
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jutro kończy się okres i jakaś ekscytacja i nadzieja przychodzi. 💚💛🌷 idzie wiosna w końcu 🌞

Chantelle, MałaStokrotka lubią tę wiadomość

Termin 06/07.25 🩷
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Incognitka, piękne kreseczki ❤️ Gratulacje, żeby ładnie ciemniały 🤞🍀 Dajesz nadzieję przy długich staraniach, że nagle przychodzi ten moment, że wszystko zagra i się udaje, chociaż wcześniej kilkanaście razy nie zaskoczyło ❤️

Niaha, pięknie ❤️

Rozala, jak się czujesz?

Natosia, kiedy informujesz męża? Czytałam o niespodziance, super pomysł ❤️

jak będę miała chwilę, żeby to przygotować i podjechać tam, sama jeszcze nie wiem, ale w tym tygodniu

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, jesteś tu? Co u Ciebie? 😘

Beezi lubi tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Mi jutro kończy się okres i jakaś ekscytacja i nadzieja przychodzi. 💚💛🌷 idzie wiosna w końcu 🌞

Dokładnie 😍 Nie będziemy pozamykane w domach, jak jesienią i zimą. Może trochę głowy się przewietrzą i nie będziemy tyle rozmyślać o niepowodzeniach.
    Ja cały czas w oczekiwaniu na @. Dziś jak na razie nie przyszła. Jutrzejszy dzień będzie kluczowy. Jeśli rano nie dostanę, to jadę po test! 🤞🏼

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Mainlylife Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Incognitka super ☺️

Ah musze się wygadać… dzwoniła szwagierka bo jakiś interes miała, leżymy se w łóżko ogladamy tv, a ona oczywiście tekst No leżycie i odpoczywajcie bo jak będzie dziecko to nie będziecie se tak leżeć ciagle jakieś takie teksty No idźcie na randkę bo jak będzie dziecko to nigdzie nie pójdziecie 😩
    A nie uwierzycie co dostałam na święta… chustę do noszenia dziecka, krorego nie mam…

( nie zna sytuacji)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 18:25

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏼 31.12.2014r.
    💒 2020r.
    👱🏻‍♀️
    Endometrioza III stopnia ❌
    21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
    31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
    Hormony ✅

🧔‍♂️30
    badanie nasienia✅

07.05.2023r. ⏸️🙊
    08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
    10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml

25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨

age.png
  • Spencer Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka gratulacje ♥️

👩🧔‍♂️ 28 l.

preg.png

4.03 ⏸️ beta 52,3 mIU/ml 🥹
    6.03 beta 131 mIU/ml (↗️ 173.1%) 😍
    8.03 beta 416 mIU/ml (↗️ 217,6%)🥳
    30.03 13 mm kropka z ♥️
    13.04 3 cm człowieczka ❤️
    04.05 1 prenatalne - 6,5 cm dzidziula 😍 niskie ryzyka 🥳
    26.06 2 prenatalne - dziewczynka 🩷
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mainylife, co za tupet 🤯 Chyba jest mistrzynią nietrafionych prezentów 🤯🤮

Emka06 lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mainlylife wrote:
    @Incognitka super ☺️

Ah musze się wygadać… dzwoniła szwagierka bo jakiś interes miała, leżymy se w łóżko ogladamy tv, a ona oczywiście tekst No leżycie i odpoczywajcie bo jak będzie dziecko to nie będziecie se tak leżeć ciagle jakieś takie teksty No idźcie na randkę bo jak będzie dziecko to nigdzie nie pójdziecie 😩
    A nie uwierzycie co dostałam na święta… chustę do noszenia dziecka, krorego nie mam…

( nie zna sytuacji)

S Z O K

nigdy nie zrozumiem,że ludzie nie potrafią się wczuć w problemy innych ludzi i chociaż w domniemaniu podejrzewać,że pewnych kwestii nie należy poruszać.A chusta to już w ogóle poniżej wszelkiej krytyki...

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś poczuliśmy wiosnę i robiliśmy wiosenne porządki 😅 oddałam ciuchy, w których już nie chodzę i mam miejsce na nowe 😁 a miałam dziś nic nie robić... 🤣
    Mąż stwierdził, że teraz mamy miejsce na rzeczy dla dziecka,twierdzi,że szybko nam pójdzie... studzę jego zapał bo z tego co tu widzę to nie takie hop siup 😐
    Ten cykl jest z dupkiem,zobaczymy jak będzie z plamieniami, trzeba czekać.

Gratuluję wszystkich kreseczek 🥰 niech rosną zdrowo!
    Trzymam kciuki za nas! Też zobaczymy dziewczyny takie cuda 😊

• mala_osska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglibyście zerknąć na listę?
    Mam zrobić córce badania krwi, chce kupić przez internet, bo jest taniej. Nie moge rozczytać tego, co zaznaczyłam na zdjęciu.

Pomożecie ?

https://zapodaj.net/ddf71af41a8b5.jpg.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mainlylife wrote:
    @Incognitka super ☺️

( nie zna sytuacji)
    Słabo... tak mnie wkurza narzucanie presji... z kolei moja teściowa opowiada mojemu szefowi ( leczy jej zęby),że czeka na wnuki i że on jako szef musi zrozumieć,że jestem młoda i to najlepszy czas... tak mnie to irytuje 🤯 dobrze,że już ma tego dzioba ogarniętego to będzie spokój 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 18:41

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ