X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
Odpowiedz

🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭

Oceń ten wątek:
  • Olya Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    no to ja słyszałam,że od tyłu to patent na syna i uskutecznialiśmy poprzednio i teraz😂
    Mi w pierwszej ciąży się nie udało z chłopakiem, a tez tak to robiliśmy 🤣 może teraz się uda na chłopca :D

Nawet moj suwak zrobiłam na niebiesko, żeby przyciągnąć chłopaka 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 17:10

🤍 03.2018 - Rozpoczynamy starania 👶🏻
    🤍 08.2019 - Upragnione DWIE kreski 🤰🏼
    🤍 04.2020 - Jest i ONA 🤱🏼

Czas na rodzeństwo… 👶🏻

🤍 09.2022 - Ciąża biochemiczna 🥺💔
    🤍 01.02.2023 - Chwilo trwaj! ⏸️
    🤍 11.04.2023 - It’s a girl! 💗
    🤍 7.10.2023 - W końcu razem!🤱🏼

age.png
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka wrote:
    Nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała, żebyście w końcu też ujrzały taki widok😭🍀
    Trochę mi przykro, że ja tak po roku normalnych starań zaszłam, a wy macie tyle wylanych łez i zniszczonych nerwów 😌😌
    W tym cyklu już też chciałam wziąć się za diagnozowanie i pójść gdzieś do kliniki 😬😪
    Niech ta chwila trwa ❤️
    No nie zartuj! Nie może Ci być przykro z tego powodu! Ciesz się, a my razem z Tobą :)

Incognitka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka Ty się ciesz całym sercem, a my cieszymy się z Tobą, dajesz nadzieję na to, że kiedyś się uda, w najmniej oczywistym i spodziewanym momencie ✊☺️❤️

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET 5bb👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka, piękne kreseczki ❤️ Gratulacje, żeby ładnie ciemniały 🤞🍀 Dajesz nadzieję przy długich staraniach, że nagle przychodzi ten moment, że wszystko zagra i się udaje, chociaż wcześniej kilkanaście razy nie zaskoczyło ❤️

Niaha, pięknie ❤️

Rozala, jak się czujesz?

Natosia, kiedy informujesz męża? Czytałam o niespodziance, super pomysł ❤️

rozalaa, Niaha, Incognitka lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Avelinee Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka wrote:
    IMG-20230319-151138.jpg
    Pierwszy z góry z wczoraj. Dwa z teraz😶

Super kochana 😍 trzymamy kciuki teraz za betę ❤

01.12 👫

06.22 💒

11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔

03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
    04.23 cb 💔
    06.23 ⏸💙

👩30 👨32
  • Paucia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka wrote:
    Nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała, żebyście w końcu też ujrzały taki widok😭🍀
    Trochę mi przykro, że ja tak po roku normalnych starań zaszłam, a wy macie tyle wylanych łez i zniszczonych nerwów 😌😌
    W tym cyklu już też chciałam wziąć się za diagnozowanie i pójść gdzieś do kliniki 😬😪
    Niech ta chwila trwa ❤️

Czytam,czytam i trzymam za Ciebie mocno kciuki :)
    Ja widziałam 2 kreseczki i to o wiele mocniejsze niż Twoje,co mogą potwierdzić dziewczynki przez 5 dni testowania :) potem już nie testowałam,tylko oznaczałam betę,która rosła,a następnie zaczęła spadać. Mam nadzieję,że u Ciebie będzie inaczej :) pamiętaj jednak,że dopóki nie zobaczysz ❤️ na usg,to wszystko jest wielkim znakiem zapytania. Później wiadomo również,ale do momentu potwierdzenia przez gin ciąży najbardziej.

Kochane,bardzo Wam dziękuję za każde słowo wsparcia! ❤️
    Dziś dostałam lekkiego plamienia,jutro mam wizytę u gin i zobaczymy,co dalej. Całe szczęście,że była to biochemiczna i to na tak wczesnym etapie. Zawsze to trochę łatwiej...jeśli w ogóle można tak powiedzieć.
    Za oknem piękna pogoda,humor poprawiony dzięki wiosennym zakupom przez neta (czas na nowe kolorowe ciuszki:)),cycki do przodu i walczę dalej z Wami! ❤️
    Wierzę,że widząc już 2 kreseczki na teście - będzie łatwiej, bo jak widać - się da ❤️
    Natosiu,Niesiu,Rozalla,Sandro,Lilko i wszystkie inne,których nie sposób wymienić...uwielbiam Was! Macie ogromne serduszka 😍🥰❤️ dziękuję!!!
    Odpowiadam na pytanie,ile dni po owu zaczęła mi spadać beta. Wychodzi na to, że lekko ponad 2 tygodnie po owu.
    Zwyczajnie doszło do zapłodnienia,ale nastąpił jakiś problem w implantacji zarodka,o czym będę dyskutować z gin.
    Przytulam każdą z Was i mocno trzymam kciuki!
    Nigdy się nie poddawajcie,bo każda z nas niebawem będzie tulić swoje dzieciątko w ramionach ❤️

Avelinee, SandraH.97, Incognitka, rozalaa, .aś., Bella_89, Arieen, MałaStokrotka, Niezapominajka95, malutka203 lubią tę wiadomość

12.2021r - 💒
    11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
    03. 2023 - CB 4t 💔
    29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
    30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
    6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
    14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
    07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
    20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
    17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
    preg.png[/url]
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paucia, dobrze widzieć Cię w dobrej kondycji po tej sytuacji ❤️ Mam nadzieję, że organizm zapamięta i już niedługo zobaczymy wszystkie Twoje ⏸️ z pozytywnym zakończeniem 🤞🍀

Paucia lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paucia wrote:
    Czytam,czytam i trzymam za Ciebie mocno kciuki :)
    Ja widziałam 2 kreseczki i to o wiele mocniejsze niż Twoje,co mogą potwierdzić dziewczynki przez 5 dni testowania :) potem już nie testowałam,tylko oznaczałam betę,która rosła,a następnie zaczęła spadać. Mam nadzieję,że u Ciebie będzie inaczej :) pamiętaj jednak,że dopóki nie zobaczysz ❤️ na usg,to wszystko jest wielkim znakiem zapytania. Później wiadomo również,ale do momentu potwierdzenia przez gin ciąży najbardziej.

Kochane,bardzo Wam dziękuję za każde słowo wsparcia! ❤️
    Dziś dostałam lekkiego plamienia,jutro mam wizytę u gin i zobaczymy,co dalej. Całe szczęście,że była to biochemiczna i to na tak wczesnym etapie. Zawsze to trochę łatwiej...jeśli w ogóle można tak powiedzieć.
    Za oknem piękna pogoda,humor poprawiony dzięki wiosennym zakupom przez neta (czas na nowe kolorowe ciuszki:)),cycki do przodu i walczę dalej z Wami! ❤️
    Wierzę,że widząc już 2 kreseczki na teście - będzie łatwiej, bo jak widać - się da ❤️
    Natosiu,Niesiu,Rozalla,Sandro,Lilko i wszystkie inne,których nie sposób wymienić...uwielbiam Was! Macie ogromne serduszka 😍🥰❤️ dziękuję!!!
    Odpowiadam na pytanie,ile dni po owu zaczęła mi spadać beta. Wychodzi na to, że lekko ponad 2 tygodnie po owu.
    Zwyczajnie doszło do zapłodnienia,ale nastąpił jakiś problem w implantacji zarodka,o czym będę dyskutować z gin.
    Przytulam każdą z Was i mocno trzymam kciuki!
    Nigdy się nie poddawajcie,bo każda z nas niebawem będzie tulić swoje dzieciątko w ramionach ❤️

Kochana oczywiście,że jeśli faktycznie był jakiś problem z zarodkiem, to szybkie i do tego naturalne oczyszczenie jest najlepsze.I tutaj przynajmniej od razu możesz się starać. Twój organizm pamięta ciążę i rach trach znowu będziemy Ci gratulować!
    I to prawda, ja tak naprawdę do prenatalnych nie będę ani trochę spokojna, wszystko może się przytrafić, każdej z nas. Cieszę się,że podchodzisz do tego tak walecznie:)

Paucia lubi tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Abietis Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka wrote:
    Niech ta chwila trwa ❤️
    Gratulacje! Ciesz się tym szczęściem 🥰

preg.png

9cs
    👩
    Pcos
    Hormony, monitoring, krzywa ✅

👨
    Nasienie ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jutro kończy się okres i jakaś ekscytacja i nadzieja przychodzi. 💚💛🌷 idzie wiosna w końcu 🌞

Chantelle, MałaStokrotka lubią tę wiadomość

• Natosia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Incognitka, piękne kreseczki ❤️ Gratulacje, żeby ładnie ciemniały 🤞🍀 Dajesz nadzieję przy długich staraniach, że nagle przychodzi ten moment, że wszystko zagra i się udaje, chociaż wcześniej kilkanaście razy nie zaskoczyło ❤️

Niaha, pięknie ❤️

Rozala, jak się czujesz?

Natosia, kiedy informujesz męża? Czytałam o niespodziance, super pomysł ❤️

jak będę miała chwilę, żeby to przygotować i podjechać tam, sama jeszcze nie wiem, ale w tym tygodniu

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, jesteś tu? Co u Ciebie? 😘

Beezi lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Mi jutro kończy się okres i jakaś ekscytacja i nadzieja przychodzi. 💚💛🌷 idzie wiosna w końcu 🌞

Dokładnie 😍 Nie będziemy pozamykane w domach, jak jesienią i zimą. Może trochę głowy się przewietrzą i nie będziemy tyle rozmyślać o niepowodzeniach.
    Ja cały czas w oczekiwaniu na @. Dziś jak na razie nie przyszła. Jutrzejszy dzień będzie kluczowy. Jeśli rano nie dostanę, to jadę po test! 🤞🏼

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Mainlylife Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Incognitka super ☺️

Ah musze się wygadać… dzwoniła szwagierka bo jakiś interes miała, leżymy se w łóżko ogladamy tv, a ona oczywiście tekst No leżycie i odpoczywajcie bo jak będzie dziecko to nie będziecie se tak leżeć ciagle jakieś takie teksty No idźcie na randkę bo jak będzie dziecko to nigdzie nie pójdziecie 😩
    A nie uwierzycie co dostałam na święta… chustę do noszenia dziecka, krorego nie mam…

( nie zna sytuacji)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 18:25

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏼 31.12.2014r.
    💒 2020r.
    👱🏻‍♀️
    Endometrioza III stopnia ❌
    21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
    31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
    Hormony ✅

🧔‍♂️30
    badanie nasienia✅

07.05.2023r. ⏸️🙊
    08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
    10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml

25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨

age.png
  • Spencer Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka gratulacje ♥️

👩🧔‍♂️ 28 l.

preg.png

4.03 ⏸️ beta 52,3 mIU/ml 🥹
    6.03 beta 131 mIU/ml (↗️ 173.1%) 😍
    8.03 beta 416 mIU/ml (↗️ 217,6%)🥳
    30.03 13 mm kropka z ♥️
    13.04 3 cm człowieczka ❤️
    04.05 1 prenatalne - 6,5 cm dzidziula 😍 niskie ryzyka 🥳
    26.06 2 prenatalne - dziewczynka 🩷
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mainylife, co za tupet 🤯 Chyba jest mistrzynią nietrafionych prezentów 🤯🤮

Emka06 lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mainlylife wrote:
    @Incognitka super ☺️

Ah musze się wygadać… dzwoniła szwagierka bo jakiś interes miała, leżymy se w łóżko ogladamy tv, a ona oczywiście tekst No leżycie i odpoczywajcie bo jak będzie dziecko to nie będziecie se tak leżeć ciagle jakieś takie teksty No idźcie na randkę bo jak będzie dziecko to nigdzie nie pójdziecie 😩
    A nie uwierzycie co dostałam na święta… chustę do noszenia dziecka, krorego nie mam…

( nie zna sytuacji)

S Z O K

nigdy nie zrozumiem,że ludzie nie potrafią się wczuć w problemy innych ludzi i chociaż w domniemaniu podejrzewać,że pewnych kwestii nie należy poruszać.A chusta to już w ogóle poniżej wszelkiej krytyki...

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś poczuliśmy wiosnę i robiliśmy wiosenne porządki 😅 oddałam ciuchy, w których już nie chodzę i mam miejsce na nowe 😁 a miałam dziś nic nie robić... 🤣
    Mąż stwierdził, że teraz mamy miejsce na rzeczy dla dziecka,twierdzi,że szybko nam pójdzie... studzę jego zapał bo z tego co tu widzę to nie takie hop siup 😐
    Ten cykl jest z dupkiem,zobaczymy jak będzie z plamieniami, trzeba czekać.

Gratuluję wszystkich kreseczek 🥰 niech rosną zdrowo!
    Trzymam kciuki za nas! Też zobaczymy dziewczyny takie cuda 😊

• mala_osska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglibyście zerknąć na listę?
    Mam zrobić córce badania krwi, chce kupić przez internet, bo jest taniej. Nie moge rozczytać tego, co zaznaczyłam na zdjęciu.

Pomożecie ?

https://zapodaj.net/ddf71af41a8b5.jpg.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mainlylife wrote:
    @Incognitka super ☺️

( nie zna sytuacji)
    Słabo... tak mnie wkurza narzucanie presji... z kolei moja teściowa opowiada mojemu szefowi ( leczy jej zęby),że czeka na wnuki i że on jako szef musi zrozumieć,że jestem młoda i to najlepszy czas... tak mnie to irytuje 🤯 dobrze,że już ma tego dzioba ogarniętego to będzie spokój 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 18:41

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ