🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski idę spać bo już nie wytrzymam tak mnie łamie 🙈 😅 za duzo emocji na dzisiaj 🤣
wysyłamy wiruski z kropeczkiem i trzymamy kciuki za bety, kreseczki i za wszystko🦠🦠🦠🦠❤️Paula29, Chantelle, MałaStokrotka, Avelinee, pluto_nova, SandraH.97, Evondita82, .aś., malutka203 lubią tę wiadomość
-
Incognitka- bardzooo gratuluje😍
Dziewczyny jutro 28 dc będzie go jakiś 12 dzień po owu, okres mi pokazuje na środę myśle ze we wtorek spróbuje zatwstowac, ogólnie od pt wieczora bol podbrzusza wczoraj tez mnie pobolewalo i dziś tez wiec ogólnie załamka. I nie nastawiam się bo 1. Bol podbrzusza a 2. Śluz najpierw sucho potem zgęstniał i było bo więcej i był biały teraz jest go troszeczke przez cały dzień ale czuje ze jest bardziej wilgotny a tak mi się ostatnio zmieniał dzień/ dwa przed 🐒 spróbuje we wtorek, ale szczerze dziś to chce mi się tylko płakać jeszcze koleżanka właśnie dała mi znać ze poznała płeć swojego dziecka i jest taka szczęśliwa…. A mi łzy leciały ( dobrze ze gadaliśmy przez tel) 😔😔😔 -
Co za tragedia te zachowania szwagierki i teściowych… niesamowite, łeb mam rozwalony że w najbliższej rodzinie można być tak wrednym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 20:47
Biedronka@, Elenaa lubią tę wiadomość
👱♀️28
👱♂️38
03.2022 7 tc. 💔
14.04 ⏸9dpo
Nifty - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
13.06 I prenatalne 👍
16.08 II prenatalne 21+2 👍 357g
8.09 (24+4) 607g
29.09 (27+4) 1060g
18.10 III prenatalne 30+2 👍 1427g
8.11 (33+2) 1914g -
mala_osska wrote:A czy sono HSG to to samo, co HyCoSy? U mojego gin jest prywatnie taka opcja za 800 zł. A mówisz, że na NFZ też można, ale pewnie długo się czeka ?
Dziwię, się że moja gin w ogóle nie poinformowała mnie o takiej możliwości...
To nie jest badanie wykonywane w 1szej kolejności, także może dlatego Twoja gin o nim akurat nie wspominała.
I tak, sono HSG to inaczej HyCoSy. -
Incognitka gratulacje ❤️
Rodzina to niestety temat rzeka... na początku też nasłuchaliśmy się z mężem. Kiedyś wydarłam się na teścia przy rodzinnym stole - nerwy mi całkowicie puściły. Od tej pory, względny spokój. Także niby nie polecam bo byłam dość niegrzeczna ;p ale jednak działa.Incognitka lubi tę wiadomość
-
Paucia wrote:Czytam,czytam i trzymam za Ciebie mocno kciuki
Ja widziałam 2 kreseczki i to o wiele mocniejsze niż Twoje,co mogą potwierdzić dziewczynki przez 5 dni testowania potem już nie testowałam,tylko oznaczałam betę,która rosła,a następnie zaczęła spadać. Mam nadzieję,że u Ciebie będzie inaczej pamiętaj jednak,że dopóki nie zobaczysz ❤️ na usg,to wszystko jest wielkim znakiem zapytania. Później wiadomo również,ale do momentu potwierdzenia przez gin ciąży najbardziej.
Kochane,bardzo Wam dziękuję za każde słowo wsparcia! ❤️
Dziś dostałam lekkiego plamienia,jutro mam wizytę u gin i zobaczymy,co dalej. Całe szczęście,że była to biochemiczna i to na tak wczesnym etapie. Zawsze to trochę łatwiej...jeśli w ogóle można tak powiedzieć.
Za oknem piękna pogoda,humor poprawiony dzięki wiosennym zakupom przez neta (czas na nowe kolorowe ciuszki:)),cycki do przodu i walczę dalej z Wami! ❤️
Wierzę,że widząc już 2 kreseczki na teście - będzie łatwiej, bo jak widać - się da ❤️
Natosiu,Niesiu,Rozalla,Sandro,Lilko i wszystkie inne,których nie sposób wymienić...uwielbiam Was! Macie ogromne serduszka 😍🥰❤️ dziękuję!!!
Odpowiadam na pytanie,ile dni po owu zaczęła mi spadać beta. Wychodzi na to, że lekko ponad 2 tygodnie po owu.
Zwyczajnie doszło do zapłodnienia,ale nastąpił jakiś problem w implantacji zarodka,o czym będę dyskutować z gin.
Przytulam każdą z Was i mocno trzymam kciuki!
Nigdy się nie poddawajcie,bo każda z nas niebawem będzie tulić swoje dzieciątko w ramionach ❤️Paucia lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
Oboje po 30tce
02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
10.03.2023 - beta 1173.00
24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷
-
Niesia, jesteś mistrzem ripost 😂
Elena, współczuję teściowej, a chyba jeszcze bardziej tego, że musisz z nią mieszkać 😥
Rozala, kciuki, żeby w maju to było USG z Kropkiem, a nie drożność 🤞🍀
Ja jutro testuję, ale mam przeczucia jak zwykle. Testuję w sumie tylko dlatego, że Stary ma badanie nasienia. 🤷♀️Elenaa lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Beezi czekamy pod kibelkiem ✊🤞 kciuki mocno zaciśnięte ☺️
Evondita82 lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
U mnie test negatywny, 8 raz odkąd zaczęliśmy się starać. Jutro będziemy myśleć co dalej, czy zmieniać lekarza czy dać na luz czy kto wie co jeszcze.
Niby dwa jajeczka były, a z żadnego się nie udało.
Niby ważna jest głowa, żeby się nie przejmować. Naczytałam i nasłuchałam się historii w których psychicznie odpuszczenie poskutkowało ciążą. I wierzę w nie, ale jak to zrobić, żeby odpuścić, kiedy ciągle myśl przewodnia jest jedna?
W tym miesiącu starałam się cały czas coś robić, nawet ściany w mieszkaniu pomyłam, a jak widać efektu innego niż czyste ściany nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 21:54
👩 28 lat 👦 31 lat
9cs - ten szczęśliwy 😍
12.04 (10dpo) ⏸️
14.04 beta 88, prog 20
15.04 beta 123,5
18.04 beta 535.24 🥳🥳🥳
20.04 pęcherzyk 4mm we właściwym miejscu🥰
01.06 4cm machającego człowieczka, problemy z szyjką - leżymy
07.08 - połówkowe, 392g zdrowej dziewczynki 🩷
25.09 - 1100g 🥰
13-21.11 - 2300g, skurcze, zagrażający poród przedwczesny, szpital
04.12 - ciąża donoszona 🥳 ponowne skurcze, przyjęcie do szpitala na cc (ułożenie miednicowe)
05.12 - witamy naszą cudną Jagódkę, 2940g, 56cm 🩷🩷🩷 (37+1)
-
Avelinee wrote:Mainlylife z tego co widziałam Ty również wyłapałaś pik, chyba jesteśmy na podobnym etapie cyklu, oby był dla nas i dla reszty dziewczyn szczęśliwy ❤
Tak, wyłapałam dzisiaj pik w sumie siklam tak o żeby zobaczyć czy jest owulacja, w tym cyklu nie staramy się jakoś bardzo, a wręcz się nie staramy. Musze ogarnąć jelita 🙈 jak ktoś pamięta dodawała tutaj albo na lutowym wątku, ze mam wizytę online u Zuzy Rzepeckiej i zobaczymy jak coś ciekawego się dowiem to na pewno się podzielę👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Kobietki. Nie jestem w stanie Was nadrobić. Zerknęłam na pierwszą stronę i widzę brzuszki i kreski - czego Wam z całego serca gratuluję!
Ja musiałam oderwać głowę od forum, testów itd. Trochę 🦧 przytłamsiła mnie.. Bo kolejny raz nic. A lata u mnie lecą na łeb na szyję 😞
Ja śluz wodnisto-rozciągliwy. To mój 7dc. Nie wiem jaki będzie ten cykl. Nie mam jakos ochoty na te wielkie testy owu.. Temperatury.. Itd. Jakoś zeszły mi chęci. Tempkę mierzę. Ale od niechcenia. Zobaczymy. Póki co zakupiłam jeszcze żel conceive na ten cykl. Do tego od jutra zaczynam nową pracę. W czymś, czego wcześniej nie robiłam. Więc pewnie to mi zajmie głowę.
Trzymam za Was i siebie kciuki. Będę podczytywać. Oby jeszcze w tym miesiącu udało się zaowocować ze skutkiem w kwietniu..♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
Angelika95 wrote:U mnie test negatywny, 8 raz odkąd zaczęliśmy się starać. Jutro będziemy myśleć co dalej, czy zmieniać lekarza czy dać na luz czy kto wie co jeszcze.
Niby dwa jajeczka były, a z żadnego się nie udało.
Niby ważna jest głowa, żeby się nie przejmować. Naczytałam i nasłuchałam się historii w których psychicznie odpuszczenie poskutkowało ciążą. I wierzę w nie, ale jak to zrobić, żeby odpuścić, kiedy ciągle myśl przewodnia jest jedna?
W tym miesiącu starałam się cały czas coś robić, nawet ściany w mieszkaniu pomyłam, a jak widać efektu innego niż czyste ściany nie ma.
-
Evondita, powodzenia w nowej pracy i miłego pierwszego dnia ✊🍀
Rozala, jak nie napiszę nic do 7:30 to znaczy, że biało 😉 Ja przynajmniej dość wcześnie wstaję to aż tak się nie wyczekasz 😅Evondita82 lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
Angelika, przytulam Cię bardzo mocno, widać, że masz gorszy czas w tych staraniach ❤️ Jeśli wszystkie badania za Wami to pozostaje niestety czekać, co jest cholernie trudne. Twoja ginekolog ogarnia sprawy niepłodności? Ma na Was jakiś plan poza stymulacjami? Wypłacz się, zrób coś dobrego dla siebie, a potem działaj dalej. Niestety takie jesteśmy, że zaciskamy zęby i idziemy dalej. 🔥
31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
Dziewczyny, ja też zaciskam jutro rano kciuki pod kibelkami 💪
Dzella19, ja miałam bole okresowe od 4 dpo w tym cyklu (nadal zresztą mam). Wielokrotnie tu pytałam czy ktoś jeszcze tak miał, bo ja wiem, że boli przed okresem, ale kurcze chyba nie tak szybko. Wiele dziewczyn które zobaczyły dwie kreski spisywało cykl na straty przez ten ból podbrzusza, a jednak kropek był. Chce tylko powiedzieć, że jest to objaw, który absolutnie cyklu nie przekreśla
Ja też nie wierzę w to gadanie o odpuszczeniu. W jaki medyczny sposób miałoby to działać? Są jakieś badania, że niższy kortyzol sprawia, że proces zapłodnienia lepiej zachodzi? Ze zarodek łatwiej się zagnieżdża? Dla mnie to są jakieś dowody anegdotyczne smutne o tyle, że zrzucają jeszcze na starające się osoby poczucie winy 🤦
Jutro rano śmigam do laboratorium na pierwsze badania, a we wtorek USG. Nie mogę się doczekać, chociaż ekscytacja wymieszana jest ze strachem.Kasia111 lubi tę wiadomość
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️