🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
.aś. wrote:Dziewczyny, ja też zaciskam jutro rano kciuki pod kibelkami 💪
Dzella19, ja miałam bole okresowe od 4 dpo w tym cyklu (nadal zresztą mam). Wielokrotnie tu pytałam czy ktoś jeszcze tak miał, bo ja wiem, że boli przed okresem, ale kurcze chyba nie tak szybko. Wiele dziewczyn które zobaczyły dwie kreski spisywało cykl na straty przez ten ból podbrzusza, a jednak kropek był. Chce tylko powiedzieć, że jest to objaw, który absolutnie cyklu nie przekreśla
Ja też nie wierzę w to gadanie o odpuszczeniu. W jaki medyczny sposób miałoby to działać? Są jakieś badania, że niższy kortyzol sprawia, że proces zapłodnienia lepiej zachodzi? Ze zarodek łatwiej się zagnieżdża? Dla mnie to są jakieś dowody anegdotyczne smutne o tyle, że zrzucają jeszcze na starające się osoby poczucie winy 🤦
Jutro rano śmigam do laboratorium na pierwsze badania, a we wtorek USG. Nie mogę się doczekać, chociaż ekscytacja wymieszana jest ze strachem.
.aś. lubi tę wiadomość
-
Czołem Babeczki! Od tygodnia przemieszczam się za Wami w ruchomym krzaku jak tajemniczy Don Pedro i dopiero dziś dotarłam do końca wątku 🤓
Uszanowanko dla wszystkich przyszłych mam. Natosia, Pluto ❤️❤️ cieszę się, jakby mi siostry ogłosiły, że pykło!
Serdecznie przytulam złamane serduszka. Pauciu, Twoja siła mi imponuje. Mam nadzieję, że w kwietniowym wątku nic już nie zburzy Twojego szczęścia 🍀
Beezi trzymam kciuki za kolejne egzaminy 🤞🏻
Mainlylife
Twoja szwagierka to nikczemna cipa.
.aś., rozalaa
Odpuszczenie jest możliwe dopiero jak się ma bana na starania 😁 Jestem w 21 d.c., a mam wrażenie jakby w 342, nie mierzę temperatury, suplementuję się głównie czerwonym winem i nudzę się jak mops 🙄 #wielkipost
pluto_nova, Elenaa, Beezi, Mainlylife, Paucia, Kasia111, .aś., MałaStokrotka, Chantelle, Natosia, WonderWoman, Bella_89 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Dzella19 wrote:Ja jednak trochę nie wierze w to nie myśl a zajedziesz
Ja wiem, że można się bardzo w tym temacie zafiksować, że są lepsze i gorsze chwile, ale jednak to nie jest tak silny stres, aby uniemożliwić ciąże. Może trochę brzydko powiem, ale młode i zdrowe kobiety to i na wojnie w ciążę zachodzą, więc... To chyba nie ta przyczyną jednak.
To samo się mówi poszukującym singielkom, a nie wiem, jak niby odpuszczenie (czyli co? zaprzestanie wychodzenia do ludzi czy randkowania w internecie?) miałoby pomóc w znalezieniu partnera xd -
Dokładnie ide spac i trzymajcie prosze kciuki za mnie i ten tydzien ✊🏻🤞🏻 Robię testowanie we wtorek, a do wtorku znikam, chce zeby minął jutrzejszy dzień szybko dlatego mam zamiar cały dzień pracowac nawet gdy wrócę do domu, teraz jest 2 w nocy a mnie podbrzusze zaczelo pobolewac, ahhhh wstaje o 8 do pracy i cały dzień mam nadzieje zleci, odezwę się wtorek/ środa zobaczymy jakie to będą wieści,
Ściskam 🤞🏻✊🏻❤️ -
Nosz kurwa dziewczyny, przepraszam za takie wyrażenie, ale najadlam się przed chwilą stresu...
Obudziłam się przed chwila na siku, to mówię sobie sikne na patyka (do kubka 🤣)...wzięłam tego 1 facell, już miałam łzy rozpaczy w oczach...ale sobie myślę no kuźwa niemożliwe...podreptałam po 2 facell, z tego samego sika i patrzcie...
Do nich na prawdę chyba trzeba jakiś pozew napisać...są to testy kupione z tego samego pudełka...
Na tym 1 ledwo widać kreskę wogole...nawet w cieniu....
Elenaa, Arieen, Paucia lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Cześć dziewczyny, pierwszy raz robiłam progesteron dostałam wynik: 18,50 na/ml robiony 7/8 dni po owulacji. To chyba dobry wynik?👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
SandraH.97 wrote:Nosz kurwa dziewczyny, przepraszam za takie wyrażenie, ale najadlam się przed chwilą stresu...
Obudziłam się przed chwila na siku, to mówię sobie sikne na patyka (do kubka 🤣)...wzięłam tego 1 facell, już miałam łzy rozpaczy w oczach...ale sobie myślę no kuźwa niemożliwe...podreptałam po 2 facell, z tego samego sika i patrzcie...
Do nich na prawdę chyba trzeba jakiś pozew napisać...są to testy kupione z tego samego pudełka...
Na tym 1 ledwo widać kreskę wogole...nawet w cieniu....
-
Beige wrote:Cześć dziewczyny, pierwszy raz robiłam progesteron dostałam wynik: 18,50 na/ml robiony 7/8 dni po owulacji. To chyba dobry wynik?
Beezi siedzę pod kibelkiem i trzymam kciuki🤞😊
Aś powodzenia na badaniach. Daj znać jak tam po 😊Beige lubi tę wiadomość
-
U mnie zero zaskoczenia, ⚪ aż razi.
Amunicja, Twoja "nikczemna cipa" to idealne podsumowanie 😂 Miło Cię widzieć! Mam nadzieję, że chociaż winko w tym miesiącu smakuje 🥂
Sandra, byłam pewna, że przypadkiem użyłaś któregoś ze swoich pierwszych testów drugi raz 🤯
Beige, bardzo ładny wynik 👍
Co do odpuszczania to też nie wierzę, miałam luźne cykle, byłam w trakcie starań na wakacjach i to jednych bardzo długich, zajmowałam się czymś innym, uczyłam się nowych rzeczy, starałam się nie myśleć i dupa z tego. Odpuszczać to można w pierwszym czy drugim cyklu, bo przecież na pewno się uda, im dalej w las tym niestety gorzej. Chociaż mam wrażenie, że po kilkudziesięciu/nastu cyklach tez w końcu przychodzi taki moment odpuszczania z braku sil, ale chyba te dwie kreski magicznie wtedy i tak się nie pojawiają...
Miłego dnia! ☀️Beige, Amunicja lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
MałaStokrotka wrote:Mala osska to zależy gdzie. W szpitalu, w którym pracuje moja gin, dzwoni się 1szego dnia cyklu i wyznaczają Ci od razu termin w tym samym cyklu. Myślę że najlepiej w razie czego podzwonić i popytać.
To nie jest badanie wykonywane w 1szej kolejności, także może dlatego Twoja gin o nim akurat nie wspominała.
I tak, sono HSG to inaczej HyCoSy.
My się staramy od ponad roku, badania mam okej, ale pęcherzyków brak więc muszę być stymulowana. Jakoś tak dziwnie, że tego nie zaproponowała. Tym bardziej, że kazała zbadać partnera, bo jak stwierdziła -u mnie wszystko okej.
A trzeba mieć aktualna cytologię ? Bo ja mam taką sprzed 8 miesięcy.
Dziękuję za informację -
Elenaa wrote:Nie przejmuj się też takiego szoku doznałam 🤣 nie na facelach a na innych takze patyk patykowi nie równy 🤣
Ale te facele to się czasami już coraz dziwniejsze trafiają 😅
Dobrze, że miałam innego i mogłam sprawdzić bo tak bym chodziła dzisiaj do wyników bety całą struta...człowiek się tylko nie potrzebnie denerwuje...
Któraś z Was nieświadoma kupi takiego i zatestuje a tam biało, a w środku by coś kiełkowało juz 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 07:13
Elenaa lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
Temperatura mi dzisiaj nie podskoczyła (2dpo) więc pewnie będzie cykl bezowulacyjny. Przejrzałam wszystkie moje poprzednie wykresy i zawsze w 1 lub 2 dpo temp. szła w górę.
Przykre to bardzo
Wiem, że dwa razy w roku taki cykl to standard, ale cholibka dlaczego akurat w tym miesiącu, po hsg 😖 -
Sandra 😮 Tylko się człowiek zestresuje, nie ma co już sikać.
Beezi kciuki!🤞
Miłego poniedziałku dziewczyny! Niech się pokażą kreski w tym tygodniu 🫶rozalaa lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
Oboje po 30tce
02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
10.03.2023 - beta 1173.00
24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷
-
SandraH masakra z tymi facellakami jakaś 😳🫣 chyba trzeba je będzie wrzucić jednak na czarną listę 🙄
Beezi tulę, masz racje im później tym trudniej, ale nie ma naukowych dowodów na to że odpuszczenie wpływa na ciąże. Tak na prawdę wpływ może mieć ciężka depresja nieleczona oczywiście, no i takie ciężkie sytuacje życiowe które podnoszą Nam poziom stresu na tyle że przestajemy mieć owulacje - ale to są sytuacje typu ,,smierć bliskiej osoby” i to nie zawsze organizm tak zareaguje
Beige ładny progesteron masz ☺️👍 teraz najgorsze - czekanie 😅
SandraH.97, Beige lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Niaha nie trać jeszcze nadziei 🥺 może skoczy, może się opóźni chwile przez to HSG, robiłaś owulaki?👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
rozalaa wrote:SandraH masakra z tymi facellakami jakaś 😳🫣 chyba trzeba je będzie wrzucić jednak na czarną listę 🙄
Beezi tulę, masz racje im później tym trudniej, ale nie ma naukowych dowodów na to że odpuszczenie wpływa na ciąże. Tak na prawdę wpływ może mieć ciężka depresja nieleczona oczywiście, no i takie ciężkie sytuacje życiowe które podnoszą Nam poziom stresu na tyle że przestajemy mieć owulacje - ale to są sytuacje typu ,,smierć bliskiej osoby” i to nie zawsze organizm tak zareaguje
Beige ładny progesteron masz ☺️👍 teraz najgorsze - czekanie 😅
Albo zrobić im jakaś osobna kategorie 😅 specjalna dla facellaków 🤣rozalaa lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
mala_osska wrote:My się staramy od ponad roku, badania mam okej, ale pęcherzyków brak więc muszę być stymulowana. Jakoś tak dziwnie, że tego nie zaproponowała. Tym bardziej, że kazała zbadać partnera, bo jak stwierdziła -u mnie wszystko okej.
A trzeba mieć aktualna cytologię ? Bo ja mam taką sprzed 8 miesięcy.
Dziękuję za informacjęPoczątek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Ja chyba nie wierzę w żadne odpuszczanie. Co prawda w udanym cyklu pierwszy raz nie mierzyłam w żaden sposob owulacji. Ale..staralismy sie tak samo jak w każdym innym cyklu. Tak samo chciałam zajść w ciążę. Więc nie nazwę tego odpuszczeniem.
Beezi lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
Oboje po 30tce
02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
10.03.2023 - beta 1173.00
24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷