🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
MerryCherry wrote:Będę. I chyba będę robiła też jutro bo mam wieczorem wizytę u lekarza ,musi mi przepisać Neoparin - mam już ostatnie sztuki. Wiem,że beta po 24 h będzie niemiarodajna ale przynajmniej sprawdze czy rośnie czy spada.
Sprawdzaj, sprawdzaj! Daj znać, czekamy na piękny przyrost 🤗MerryCherry lubi tę wiadomość
✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Chantelle wrote:Czołem dziewczęta!
Zaczynam dzień nowym cyklem 🤷🏽♀️
@ nie dała za wygraną…Chantelle lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
My Cię tu motywujemy i czekamy na wyniki i trzymamy kciuki!
MerryCherry lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
MerryCherry koniecznie na betę 😊 wszystkie tu czekamy 😁
Pluto_nova mam nadzieję, że wszystko niedługo wyjaśni się 🍀🤞🏻pluto_nova, MerryCherry lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
MerryCherry wrote:
Biegusiem na betę❤️MerryCherry lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Plutonova dużo zdrówka dla córki! I bardzo dobrze,ze idziesz sprawdzić co się dzieje,daj nam tu znać
rozalaa wrote:Hej dziewczyny 😚
Gattina nie zdziw się jak teraz będą chodzić i debatować w pracy kto jest w ciąży 😅 nikt nie popatrzy czy tam jest Lh czy HCG 😅
GallAnonimRe pamietam Cię 😉 jeju dwa razy pod rząd, nie dziwie się ze potrzebowałas przerwy 😢ale super że wracasz 😚
Chantell tule za 🐒 życzę Ci żeby to był pierwszy dzień Twojej ciąży 🥰
Pluto życzę zdrówka córci, sprawdź tą betę faktycznie jeśli Cię niepokoi ☹️
MerryCherry po 15 czekamy na wyniki Twojej bety, a w piątek na przyrost 😏 i z życiem kobieto z życiem 😅 kciuki zaciśnięte, miłej drogi do labu 😂✊
Arieen super wieści ☺️ kiedy idziesz do Gina?
Natosia coś cicho jesteś, jak tam Kochana, w porządku? Dobrze się czujesz?😊
Dziekuje,wszystko dobrze:)
Wczoraj miałam zabiegany dzień,byłam u lekarza na slasku,odsiedziałam swoje w kolejce, ledwo wróciłam to już jedna córka na basen,do przedszkola po młodszych,potem starsza odebrać z basenu,do domu na pół godziny i z młodsza na judo,a starsza jechała z tata na religie.Takie realia u nas,ale ja bardzo lubię to zabieganie i to,ze dzieciaki maja szanse rozwoju chociaż czuje się jak taksiarz 😂 wieczorem jeszcze oglądaliśmy z mężem autka- teraz wprawdzie mam siedmioosobowe,ale minivana,a chciałabym suva bo przyda mi się 4x4 w nowym domku
pluto_nova, MerryCherry lubią tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Chantelle, tulę 😥❤️
Merry, trzymamy kciuki ✊✊✊✊
Lipcowa, dobrze, że już jesteś ❤️
GlamAnonim, Ciebie też dobrze widzieć. Przykro mi z powodu tych biochemów 😥 na jakim etapie cyklu teraz jesteś, jakieś plany na najbliższe miesiące?
Arieen, super wieści ❤️
Pluto, czekamy aż coś się wyjaśni 🤞🍀MerryCherry, pluto_nova, Chantelle, GlamAnonimRe, Lipcowa, Arieen lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Dzień dobry Dziewczyny ♥️☀️
Merry czekamy z Tobą na wyniki 🤞
Plutonova zdrowia dla córki ☺️ mam nadzieję, że Twoja sytuacja się wyjaśni 🤞
Chantelle ściskam za @! Pamiętaj, że to pierwszy dzień Twojej ciąży 🍀🤞
Arieen czekamy z Tobą na piątek 😀🍀rozalaa, MerryCherry, pluto_nova, Chantelle, Arieen lubią tę wiadomość
-
GlamAnonimRe wrote:Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie ktoś pamięta z poprzednich wątków miesięcznych, ale potrzebowałam dłuższej przerwy od forum. W styczniu i lutym dwa razy pod rząd wyłapałam biochema i trochę mnie to zrównało z podłogą, stąd też chwila na złapanie dystansu. Na poprawę humoru z partnerem przenieśliśmy się na drugi koniec Polski i wdychając jod liczę, że teraz coś zaskoczy. Z zapałem sprawdzałam jednak pierwsze strony i jakie one są piękne i pełne cudów, to szok! Mam nadzieję zostać tu z Wami już regularnie, jestem ready 🥳🍀
Tulę Cię mocno, dużo przeszłaś w ostatnim czasie ♥️ życzę Ci, żeby teraz spotykały Cię tylko piękne rzeczy 🤞🍀
-
nick nieaktualnyBialeekk wrote:@Merry bo Ci dupsko skopiemy jak nie zrobisz tej bety!!!😡💚
Niaha, Mainlylife, Chantelle, Paucia, .aś., Lipcowa, Natosia, Niemampomyslunanick, Spencer, Beezi, Incognitka, rozalaa, Bella_89, kwiatek100, Emka06, Arieen, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
MerryCherry czekamy na betę 🤩
U mnie temperatura jednak nie wzrosła więc lipa, ale i tak za parę dni zrobię progesteron, chociażby żeby potwierdzić brak owulacji.
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie u immunologa. Obawiałam się, że mnie wyśmieje, że tak szybko do niej przyszłam (bo jednak ogólne zalecenie jest takie, żeby były przynajmniej 3 poronienia).
Całkowicie się zaskoczyłam, doktorka pochwaliła mnie, że przyszłam do niej wcześniej, że już część badań zrobiłam. Powiedziała, że brak ciąży przez dłuższy okres również jest wskazaniem do sprawdzenia siebie pod kątem immunologii, tak samo też traktuje cb. Odniosła się do wszystkich wyników, powiedziała tez, jakie dodatkowe badania należy zrobić, wskazała, że najlepiej te badania zrobić w szpitalu. Niespodzianką dla mnie jest np. to, że niektóre należy wykonać tuż przed miesiączką (fenotyp NK), wcześniej w necie tego nie doczytałam.
Więc plan jest taki:
Za kilka dni zbadam progesteron.
1-3 dni przed miesiączką pójdę na te badania od immunologa
Od razu po wynikach wrócę do niej na spotkanie.
Może uda się to fajnie ogarnąć przed następną owulacja.
Na aktualny cykl już nie liczę, szkoda wielkie no ale co zrobić...MerryCherry, kwiatek100 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wczoraj już po 4xduphaston nie plamilam, jak aplikowałam na noc luteinę to na aplikatorze miałam taki śluz kawa z mlekiem, dzisiaj dosłownie taka kropka na bieliźnie ale bardzo boli mnie podbrzusze 😣
-
MerryCherry wrote:Już po badaniu😁. Bałam się Was, więc poszłam się pokluć.😅 Przy okazji zrobiłam sobie TSH bo i tak miałam badać niedługo.
Czekamy na wyniki 😊🤞🏻🤞🏻 To musi się udac👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
JaMiNi wrote:Dziewczyny wczoraj już po 4xduphaston nie plamilam, jak aplikowałam na noc luteinę to na aplikatorze miałam taki śluz kawa z mlekiem, dzisiaj dosłownie taka kropka na bieliźnie ale bardzo boli mnie podbrzusze 😣
Bóle podbrzusza są bardzo częste w początkach ciąży.
15.12.2023 - Liwia 🌸 -
nick nieaktualnyJak na rasową Grażynę przystało oczywiście po badaniu weszłam do apteki i kupiłam test. I to jeszcze na dodatek Pink. Chyba mnie pogięło. No ale powiem wam,że dopiero tutaj widzę różnicę pomiędzy Pinkiem z poniedziałku a tym z dziś. Trochę się uspokoiłam,ale tylko trochę,nie myślcie że już wyluzowałam 😆😅
Tym oto testem kończę moje sikanie. Kasy szkoda😏. Całą resztę wcześniejszych wywaliłem do kosza. I nie...nie będę ich stamtąd wyciągać 😆😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 11:00
JaMiNi, Paucia, GlamAnonimRe, Chantelle, Niaha, Lipcowa, Spencer, pluto_nova, mala_osska, Incognitka, Bella_89, Beezi, kwiatek100, Niezapominajka95, Emka06, Kasia111, malutka203, WonderWoman lubią tę wiadomość
-
Beezi wrote:
GlamAnonim, Ciebie też dobrze widzieć. Przykro mi z powodu tych biochemów 😥 na jakim etapie cyklu teraz jesteś, jakieś plany na najbliższe miesiące?
Ten cykl sobie odpuściliśmy, zbieramy się też do głębszej diagnostyki, bo ewidentnie coś nie gra, a te podstawowe badania wychodzą ok, więc trzeba drążyć.
Liczę, że wiosna przyniesie więcej słońca do naszego życia 🌄 Ale ja już nie bawię się w traf losu, jadę na grubo z interwencją medyczną jak trzeba xd
Niech no któraś dzisiaj coś wysika, pod tą wiosnę 🍀
Ps. Owulaki też się liczą 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 10:59
Każdy o coś walczy.
Każdy o czymś marzy.
04.2021 ⏸️ (7cs)
01.2022 👶(CC) -
Natosia, aż się rozmarzyłam, jak opisałaś swoje popołudnie 🫠 Też chcę kiedyś tak biegać z dzieciakami! Taki entuzjazm poleciał w Twojej wiadomości 🤗 U mnie na razie bez większych spin z jedną córką 😅
Beezi, Spencer:
Ten pierwszy dzień cyklu jest całkiem fajny, jak uświadomimy sobie, że to może być początek ciąży i wielkiej przygody 😁 Długo żyłam w błędnym przekonaniu. Zaczynałam odliczać od owulacji, a te pierwsze dwa tygodnie traktowałam, jak katorgę. Ale można zmienić myślenie na szczęście 🍀
Niaha, pięknie rozpisane 😊 Trzymam kciuki i głowa do góry!
JaMiNi, MerryCherry:
Ogromne kciukasy ✊🏼😚
MerryCherry, JaMiNi, Niaha, Spencer, Incognitka, kwiatek100 lubią tę wiadomość
✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
MerryCherry wrote:Jak na rasową Grażynę przystało oczywiście po badaniu weszłam do apteki i kupiłam test. I to jeszcze na dodatek Pink. Chyba mnie pogięło. No ale powiem wam,że dopiero tutaj widzę różnicę pomiędzy Pinkiem z poniedziałku a tym z dziś. Trochę się uspokoiłam,ale tylko trochę,nie myślcie że już wyluzowałem 😆😅
Tym oto testem kończę moje sikanie. Kasy szkoda😏. Całą resztę wcześniejszych wywaliłem do kosza. I nie...nie będę ich stamtąd wyciągać 😆😅MerryCherry, Abietis lubią tę wiadomość
Każdy o coś walczy.
Każdy o czymś marzy.
04.2021 ⏸️ (7cs)
01.2022 👶(CC) -
nick nieaktualnyJaMiNi wrote:Dziewczyny wczoraj już po 4xduphaston nie plamilam, jak aplikowałam na noc luteinę to na aplikatorze miałam taki śluz kawa z mlekiem, dzisiaj dosłownie taka kropka na bieliźnie ale bardzo boli mnie podbrzusze 😣
Oho... twarda Grażyna powróciła i bierze się w garść 😆😅😅