🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się dopiero na wieczór po zabieganym dniu.
MerryCherry ☹️ ogromnie mi przykro. Jednocześnie pięknie się czyta o Waszych planach. Nie zapomnij o nas i koniecznie wrzucaj co jakiś czas update.😘
Rozalka jaka przemowa! nasza Ty forumowa Rozala Coelho😏✍️ Oczywiście żarty żartami, ale piękne i bardzo ważne słowa.
Ściskam Was dziewczyny - te którym gratulujemy, te z którymi się smucimy i nowe osóbki na forum. 👋rozalaa lubi tę wiadomość
👱♀️28
👱♂️38
03.2022 7 tc. 💔
14.04 ⏸9dpo
Nifty - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
13.06 I prenatalne 👍
16.08 II prenatalne 21+2 👍 357g
8.09 (24+4) 607g
29.09 (27+4) 1060g
18.10 III prenatalne 30+2 👍 1427g
8.11 (33+2) 1914g -
Merry, trzymam kciuki za Wasze plany. Życie też potrafi miło zaskoczyć, tego życzę Tobie i wszystkim nam tutaj.
Mi jakoś dziś przykro, jakby czuje podświadomie, że ten cykl jak i poprzednie będzie negatywny, i tak jakoś ciężko. I mam wrażenie, że wszystko na marne, mierzenie temp, testy owulacyjne, suplementy witaminy... Do @ jeszcze 5 dni, ale jestem tak płaczliwa a to typowy mój objaw pms, więc..
Jutro będziemy próbować umówić się na kwiecień do kliniki i zacząć chyba już " leczenie ", bo sami na własną rękę to chyba nigdzie nas nie zaprowadzi eh.👩💼30 🏋️30
👫8
Starania od październik 2021 -
Hej dziewczyny, nie nadrobiłam waszych wpisów bo za dużo dziś miałam pracy, ja tylko powiem ze od wczoraj plamie na jasny brąz dziś było już więcej tak ze na pewno to nie zagnieżdżenie ani nic bo dziś powinna być miesiączka obstawiam po ogromnym bólu brzucha ze przyjdzie jutro to znaczy już dziś Maks w piątek czyli znowu się opóźni jeden dzień, jestem załamana, wiec szukam opini drugiego ginekologa jeżeli możecie kogoś polecić z wawy to prosze dajcie znać 🙏🏻 Narazie jest u mnie tylko płacz, a po świętach na spokojnie ide do psychologa bo boje sie ewentualnych kolejnych rozczarowań
-
Kurcze jak wy czujecie tą owulację.. ja zawsze mam wrażenie że to po prostu ból jelit bo często mam problemy z jakimiś wzdęciami :x więc nie wiem kiedy to jelita a kiedy jajniki xd
I trochę zazdrosze Wam tych owulacji ok 14dc.. u mnie ovu oblicza dzień owulacji na 22/25 DC. Zmienia to sobie w zależności od odświeżenia aplikacji xD więc jeszcze duuużo czasu przede mną no i mam nadzieję że jednak zaskoczy mnie szybciej ;p🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Merry - jesteś meeeega silna! Ale też dawaj sobie czuć smutek, przeżywać stratę. Ja sobie pozwoliłam po tygodniu od początku krwawienia po cb i to jest trudne, ale uwalniające. Mamy prawo to czuć. Siła i smutek nie są do siebie przeciwstawne )🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Kasia111 wrote:
I czuję prawy jajnik, znowu… w zeszłym miesiącu miałam owulację z prawego. Czy to możliwe, żeby mieć owulację co miesiąc z tego samego jajnika? Nigdy się nad tym w sumie nie zastanawiałam, myślałam, że jest naprzemiennie.
Ja mam owulację tylko z jednego jajnika, moja gin powiedziała, że tak jest często.Kasia111, Pismak lubią tę wiadomość
-
Dzella19 wrote:Hej dziewczyny, nie nadrobiłam waszych wpisów bo za dużo dziś miałam pracy, ja tylko powiem ze od wczoraj plamie na jasny brąz dziś było już więcej tak ze na pewno to nie zagnieżdżenie ani nic bo dziś powinna być miesiączka obstawiam po ogromnym bólu brzucha ze przyjdzie jutro to znaczy już dziś Maks w piątek czyli znowu się opóźni jeden dzień, jestem załamana, wiec szukam opini drugiego ginekologa jeżeli możecie kogoś polecić z wawy to prosze dajcie znać 🙏🏻 Narazie jest u mnie tylko płacz, a po świętach na spokojnie ide do psychologa bo boje sie ewentualnych kolejnych rozczarowań
-
mala_osska wrote:U mnie dzisiaj 27dc, powinnam dostać okres, ale jeszcze nie przyszedł. Czuję się już tak dosyć okresowo, ale wiadomo póki @ nie ma to jakaś nadzieja jest.
Myślicie, że mogę pójść dziś na saunę ? Ostatni test robiłam we wtorek rano i był negatywny.mala_osska lubi tę wiadomość
-
mala_osska wrote:U mnie dzisiaj 27dc, powinnam dostać okres, ale jeszcze nie przyszedł. Czuję się już tak dosyć okresowo, ale wiadomo póki @ nie ma to jakaś nadzieja jest.
Myślicie, że mogę pójść dziś na saunę ? Ostatni test robiłam we wtorek rano i był negatywny.mala_osska lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
Oboje po 30tce
02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
10.03.2023 - beta 1173.00
24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny w ten deszczowy poranek 😊
Śmigam zbadać progesteron, a potem jeszcze usg piersi kontrolne i pracka.
Dzisiaj miałam taki piękny sen, śniło mi się ,że miałam córkę, tak na oko 3-4 latka, było lato,białe sukienki,ogród i oblewałyśmy się wodą, nawet tatuś oberwał, a potem nas przytulił i miałam ciążowy brzuszek 🥰 ale się rozmarzyłam hihi 🤗
Miłego dnia!SandraH.97, Abietis, rozalaa, Kasia111, mala_osska, kwiatek100, Bella_89, Chantelle, .aś., malutka203, Incognitka, Zuzanna99, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
-
GlamAnonimRe wrote:Dziewczyny, tak na koniec dnia, po tych wszystkich wydarzeniach, pamiętajcie jedno: niezależnie od tego na jakim etapie jesteście, jesteście już matkami. Nie tylko te z nas, które mają już swoje pociechy przy sobie, ale też te oczekujące porodu, te, które jeszcze nie słyszały bicia serca płodu, ale również te, które planują, chodzą do lekarzy, doszukują się przyczyn i chcą w ten sposób przygotować się na stworzenie nowego życia. Bo matka zawsze dba o swoje dziecko, niezależnie od tego, czy ono już jest, czy istnieje dopiero w planach i marzeniach. ❤️
Ale wzrusz🥲 Dziekuje za te slowa
😺31 lat
🍀starania od 12/2022
⚡️endometrioza, cechy adenomiozy
03.2023 💔 cb
07.2023 💔 cp
15.07.24 -> histero -
https://zapodaj.net/a012737d506ee.jpg.html
Trzy górne z 21.03 jakieś 11/12 dni po owulacji, dolne z dziś, 13/14 dzień po owu.
Zrobiłam dziś tsh, bo biore lethrox a wiem, że w ciąży tą dawkę trzeba zmieniać, no i do tego na sprawdzenie przyrostu bete. Będę jeszcze w sobotę, bo akurat na wtedy dostałam skierowanie od gin 😀
Mam nadzieję, że na tym skończę bo wszystko będzie dobrze 🙏🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 08:59
.aś., malutka203, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
-
Wiatm się z Wami dziewczyny 😊
Idę zaraz oddać trochę krwii i zobaczyć co się dzieje z to beta I progesteronem...
Wogole trochę mnie dziwi, że ten progesteron rośnie (biorę duphaston, ale on w krwii nie wychodzi)...
Na początku był 2.15 później 6.6 potem 8.9...ciekawe jaki będzie dziś...może to nie jest pozamaciczna tylko kropek jest słaby...w poprzedniej CP tak nie miałam a nie umiem też znaleźć nic na ten temat...Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
olail wrote:Hej dziewczyny w ten deszczowy poranek 😊
Śmigam zbadać progesteron, a potem jeszcze usg piersi kontrolne i pracka.
Dzisiaj miałam taki piękny sen, śniło mi się ,że miałam córkę, tak na oko 3-4 latka, było lato,białe sukienki,ogród i oblewałyśmy się wodą, nawet tatuś oberwał, a potem nas przytulił i miałam ciążowy brzuszek 🥰 ale się rozmarzyłam hihi 🤗
Miłego dnia!
Piękny sen, ja jakoś podczas 8 cyklu, jak nie wychodziło mialam sen, że zanieśliśmy papiery do ośrodka adopcyjnego, potem zadzwonili, że jest dla nas dziecko, pojechalismy a tam kilkuletnia blondyneczka 🥰 a my oboje czarne włosy 😆olail lubi tę wiadomość
-
Myślicie, że mogę pójść dziś na saunę ? Ostatni test robiłam we wtorek rano i był negatywny.
Może być tak, że sauna może przyspieszyć krwawienie, gdyż jednak obciąża układ krwionośny.
W ciąży nie jest rekomendowana, może np. spowodować skurcze macicy.
Pewnie tak blisko 🐒 lub ⏸️ lepiej odpuścić.mala_osska lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ☺️ miłego dnia życzę wszystkim ❤️
Niaha, Paula29, mala_osska, Arieen, SandraH.97, Chantelle, malutka203, Elenaa, Paucia, Patisonek 25, MałaStokrotka, Zuzanna99 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Hej. Nie nadążam nadrobić ostatnio, intensywny czas dla mnie.
Ale macie piękne sny 😁 mi się ostatnio przyśnił okres 🥴 ja jestem w 10dpo, za 4 dni spodziewam się krwawienia. Kusi mnie testowanie ale nie chce sobie tego robić. Nie chcę widzieć tej bieli. 😅
Miłego dnia dziewczyny.
Trzymam kciuki za dzisiejsze testowanie. Sandra ściskam Cię i po cicho trzymam kciuki żeby okazało się że kropek zaczął przybierać na sile. 😊 -
SandraH.97 wrote:Wiatm się z Wami dziewczyny 😊
Idę zaraz oddać trochę krwii i zobaczyć co się dzieje z to beta I progesteronem...
Wogole trochę mnie dziwi, że ten progesteron rośnie (biorę duphaston, ale on w krwii nie wychodzi)...
Na początku był 2.15 później 6.6 potem 8.9...ciekawe jaki będzie dziś...może to nie jest pozamaciczna tylko kropek jest słaby...w poprzedniej CP tak nie miałam a nie umiem też znaleźć nic na ten temat...
Może Kropek rzeczywiście walczy i coś jeszcze z tego będzie 🥺... Te przyrosty rzeczywiście były dziwne, ale skoro i beta i progesteron rosną to może coś się tam zadziało dobrego.👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG 3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
SandraH.97 wrote:Wiatm się z Wami dziewczyny 😊
Na początku był 2.15 później 6.6 potem 8.9...ciekawe jaki będzie dziś...może to nie jest pozamaciczna tylko kropek jest słaby...w poprzedniej CP tak nie miałam a nie umiem też znaleźć nic na ten temat...
Trzymam kciuki, nadzieja jest zawsze ♥️