🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelka93 wrote:Dobrze, że macie plan działania. Jeśli moge cos doradzić to raczej bym nie czekała z badaniem nasienia a zrobiła go jak najszybciej, bo jeśli wyjdzie coś nie tak to już możecie działać w kierunku poprawy.
Taki mamy zamiar właśnie! Jutro będzie stary dzwonił po klinikach i ogarniał badanie😊💜Angelka93, Ancalime, Bella_89 lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeekk wrote:Taki mamy zamiar właśnie! Jutro będzie stary dzwonił po klinikach i ogarniał badanie😊💜
-
Angelka93 wrote:To super, nie wiem skąd jesteś ale w klinice gyncetrum badanie robili się od ręki i wynik był tego samego dnia. Tylko, że to było kilka lat temu. Nie wiem jak teraz to wyglada
Kochana🥺 niestety od dwóch miesięcy nie mieszkam już w Polsce, ale dziękuje bardzo!💜👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialekk wiesz jakie niespodzianki są czasami z tych pokręconych cyklów ✌️ może akurat 😉
Sandra progesteron to raczej Ci się utrzymuje na podobnym poziomie. Z tego co googlowałam, myśląc o Tobie, powinien być niższy jeśli to cp. Trzymaj się Kochana.
Beezi będziesz prowadzącą w kwietniu? 🥰 Super ❤️
Dziewczyny kciuki za Wasze nadchodzące wizyty ✌️
Skończyłam pracę na dzisiaj, jutro piątek 😃 cieszy mnie to chociaż w weekend studia 😃
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Bambi92 wrote:Bialekk wiesz jakie niespodzianki są czasami z tych pokręconych cyklów ✌️ może akurat 😉
Sandra progesteron to raczej Ci się utrzymuje na podobnym poziomie. Z tego co googlowałam, myśląc o Tobie, powinien być niższy jeśli to cp. Trzymaj się Kochana.
Beezi będziesz prowadzącą w kwietniu? 🥰 Super ❤️
Dziewczyny kciuki za Wasze nadchodzące wizyty ✌️
Skończyłam pracę na dzisiaj, jutro piątek 😃 cieszy mnie to chociaż w weekend studia 😃Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
SandraH.97 wrote:Też mi się wydawało że powinien być niższy i na początku był ale z czasem zaczął rosnąć...w poprzedniej cp trzymał się na poziomie około 2 dlatego mnie to dziwi...No niestety przyrosty bety i inne znaki na niebie i ziemi wskazują że to CP raczej, ale okaże się za tydzień na wizycie...może już lekarz coś znajdzie 🤷♀️
Ja wiem, że to żadne pocieszenie, ale może to CB a nie CP.15.12.2023 - Liwia 🌸 -
Lipcowa wrote:Sandra ja po laparo 2 tyg zwolnienie i min. 6 tygodni oszczędzania się. 😊 Na "pocieszenie" napisze, że fizycznie nie jest bardzo obciążająca dla organizmu. I teraz proszę Cię o jedno, chociaż się nie znamy to obiecaj, że jeśli coś zacznie Cię boleć bardziej (szczególnie po TEJ stronie) to od razu ruszysz na SOR, ok?
Co do odkładania życia na później i w tym zmianę pracy to nie ma sensu, serio 😁 ja wahałam się spory czas czy startować na wymarzone stanowisko, bo przecież ZARAZ będę w ciąży, odpuszczałam konkurs za konkursem aż w końcu odważyłam się - w nowej pracy jestem od kilku miesięcy, a ciąży nadal nie ma 😅
Jasne obiecuje ❤️ dziękuję za troskę 😊 wiem czym to grozi i jeżeli tylko coś będzie nie tak od razu udam się do szpitala 😊
Dziwię się że w poprzedniej CP nic złego się nie stało bo jak sobie przypomnę jak przez 2 dni mnie napieprzalo, że myślałam że jajko zniosę to aż jestem w szoku...ale wtedy nikt nie wiazal z ciąża pozamaciczna bo w dniu miesiączki test blady (a na 2 dzień przyszła na prawdę normalna miesiączka, niczym się nie różniła od pozostałych) 🤷♀️ teraz już jestem bardziej świadoma...Lipcowa lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
Cześć Dziewczyny mało się sama odzywam, bo w pracy trochę kocioł, podczytuję Was, ale mało czasu, żeby coś sensownego napisać.
Sandra ściskam ❤️
Bialeek trzymam kciuki za plany.
Gratuluję ⏸️ i trzymam kciuki za przyrosty i za wizyty
Ja mam już ochotę testować ;p póki co poza wzdeciami, zgaga, sennością i zmęczeniem spokój. Wzdęcia i zgaga przynajmniej mnie utwierdzają, że progesteron poszedł w górę 😎 edit: no I oczywiście bol jajnika z którego miałam owulkę. Czasem aż kuleję 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 16:33
Bialeekk lubi tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Swoją drogą Pan doktor musiał mnie w połowie wywiadu zostawić, bo został wezwany na poród do bliźniaków😅
A wracając widzieliśmy ze starym bociana….🤞🏽
Odpowiem tu bo mniej miejsca zajmie odpowiedź ^^ 😅
Dobrze, że trafiłaś na dobrego lekarza, który chce Wam pomóc i że macie dużo siły by zacząć robić wszystko aby było jak najlepiej 😊
Starego wyślij szybciej na badania bo jeżeli by wyszło coś nie tak to zawsze możecie zacząć już go bardziej suplementowac i nie tracić czasu 😊
A co do tego, jak się z tym czujesz...to zupełnie normalne i nie ważne że masz 22 lata a inni mają gorzej...każda z Nas ma prawo by odczuwać takie emocje i to jest potrzebne...może kobiety by sobie tak tego nie wyrzucały jakby w naszym kraju była większa świadomości? Mnie od zawsze straszono nastoletnia ciąża I tym jak łatwo jest zajść w ciążę (głupie takie coś ale wiem że rodzice chcieli dobrze 😅 na szczęście mieli dość ogarnięte dziecko w tych tematach)...może jakby od początku pokazywać jak wiele par ma z tym problem to by było zupełnie innaczej? Kto wie...
My podjęliśmy decyzję w grudniu 2021 roku, że to już pora, miałam nieskończone 24 lata a mój mąż nieskończone 25...za nami 1 CP, teraz prawdopodobnie 2 raz to samo...jesteśmy gotowi na in vitro i o walkę o "najdroższego dzieciaka w rodzinie" (tak wiecie się z mamą i mężem śmiejemy, bo wiadomo in vitro to nie są niestety tanie rzeczy)...ale w życiu te 1.5 roku temu bym nie pomyślała że tyle przejdę i że tak to wszystko może wyglądać...
I wiem że "inni mają gorzej" no bo mają i nie ma co ukrywać, ale dla mnie ważna jestem ja, mój mąż i nasza rodzina i to co jest dla nas trudne...Bialeekk, rozalaa, Ancalime, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Lilka1298 wrote:Ja wiem, że to żadne pocieszenie, ale może to CB a nie CP.
Szczerze bym się "cieszyła", ale myślę że już zaczęłaby beta spadać po takim czasie...a ona jednak powolutku ale rośnie...
Chyba wolę wiedzieć gdzie ten kropek na pewno zaś się podział, bo jeżeli nie będę tego wiedzieć bo się nagle poroni samo to będę mieć chyba jeszcze większe obawy...Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
nick nieaktualny
-
Incognitka wrote:Dziewczyny, bo wy wiecie wszystko.
Żelazo muszę podnieść? Bo anemia chyba za rogiem czy tylko mi się wydaje?
https://ibb.co/0f2hn73
Nie zaszkodzi skonsultować z lekarzem. Na razie wydaje się być ok, ale u mnie w ciąży żelazo leciało strasznie. Miałam chyba 12, dostałam suplementy z małą dawką żelaza, a na kolejnej wizycie 10,6 🙉 dopiero przy solidnej dawce żelaza podskoczyło do góry. Ale każdy organizm jest inny 😉Incognitka lubi tę wiadomość
-
Angelka93 wrote:Cześć, czy mogę dołączyć? Pozytywny test zrobiłam 11.03.
Niestety beta nie ma szałowych przyrostów i obawiam się że nic z tego nie bedzie, jutro wizyta 🍀. Mam już sy ka o którego staraliśmy się 7 lat, ma prawie 18 miesięcy 💙
Ja wierzę, że Kropek będzie walczył ❤️ trzymam kciuki za wizytę 🤞Angelka93 lubi tę wiadomość
-
SandraH.97 wrote:Odpowiem tu bo mniej miejsca zajmie odpowiedź ^^ 😅
Dobrze, że trafiłaś na dobrego lekarza, który chce Wam pomóc i że macie dużo siły by zacząć robić wszystko aby było jak najlepiej 😊
Starego wyślij szybciej na badania bo jeżeli by wyszło coś nie tak to zawsze możecie zacząć już go bardziej suplementowac i nie tracić czasu 😊
A co do tego, jak się z tym czujesz...to zupełnie normalne i nie ważne że masz 22 lata a inni mają gorzej...każda z Nas ma prawo by odczuwać takie emocje i to jest potrzebne...może kobiety by sobie tak tego nie wyrzucały jakby w naszym kraju była większa świadomości? Mnie od zawsze straszono nastoletnia ciąża I tym jak łatwo jest zajść w ciążę (głupie takie coś ale wiem że rodzice chcieli dobrze 😅 na szczęście mieli dość ogarnięte dziecko w tych tematach)...może jakby od początku pokazywać jak wiele par ma z tym problem to by było zupełnie innaczej? Kto wie...
My podjęliśmy decyzję w grudniu 2021 roku, że to już pora, miałam nieskończone 24 lata a mój mąż nieskończone 25...za nami 1 CP, teraz prawdopodobnie 2 raz to samo...jesteśmy gotowi na in vitro i o walkę o "najdroższego dzieciaka w rodzinie" (tak wiecie się z mamą i mężem śmiejemy, bo wiadomo in vitro to nie są niestety tanie rzeczy)...ale w życiu te 1.5 roku temu bym nie pomyślała że tyle przejdę i że tak to wszystko może wyglądać...
I wiem że "inni mają gorzej" no bo mają i nie ma co ukrywać, ale dla mnie ważna jestem ja, mój mąż i nasza rodzina i to co jest dla nas trudne...
Dziękuje, naprawdę!🥺🥺❤️❤️
SandraH.97 lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeek chciałam napisać coś mądrego ale SandraH napisała wszystko ☺️ rób jak czujesz, nie zwracaj uwagi na to co Ci mówią inni, tak jesteś młodziutka i to wcale nie oznacza że nie wolno Ci mieć problemów 🤷♀️ a jak są problemy to trzeba je rozwiązywać 😏 trzymam kciuki cały czas za Was 😊
U mnie w pracy średnia wieku to ok 40, więc patrzą na mnie jak na dziecko - nic mnie nie może boleć, nie mogę na nic chorować, a i oczywiście zawsze mam czas na dodatkową pracę, nadgodziny - dlaczego? Bo nie mam dzieci! No przecież… 🤦♀️
Melduje że korzystając z pięknej pogody umyłam połowę okien w domu, reszta jutro 😅
Bialeekk, SandraH.97, Chantelle lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
rozalaa wrote:Angi90 witamy serdecznie na pokładzie. Super że walczycie tak dzielnie i zgadzam się z tym - lepiej chwilkę przestać w miejscu, niż się cofać. Walczycie o poprawę wyników nasienia? 😊
Balbina tak, też tak robiłam od czasu plamienia implantacyjnego Choco. Już mi przeszło 😅
mala_osska tulę, z sauny nici faktycznie, ja kiedyś się wygrzałam w wannie podczas okresu i zemdlałam, młody człowiek był, rozumem nie grzeszył 🙄
Angelka93 trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku. 7 lat, jeeju kawał czasu, z drugą ciążą widzę poszło znacznie szybciej 😉
goldfieber jeju faktycznie, brzmi dość niepokojąco, ale pewnie nerwy i stres dodają swoje. Jednak nie ma co tworzyć czarnych scenariuszy, wizyta wszystko wyjaśni. Przyrostami się nie ma co sugerować, raczej wysoki przyrost zawsze cieszy, miały dziewczyny przyrosty po 400% i nic złego się nie działo 😘
SandraH bardzo mi przykro, daj znać co powiedział gin. A Ty czujesz jakieś bóle? 😥
Bialeek przepadłaś tam na tej wizycie? Dawaj znać szybko co tam się dzieje 😁
Tak, chcemy spróbować poprawić parametry nasienia przed stymulacją przy pomocy suplementów, mąż wcześniej nigdy takich typowych na płodność nie stosował.
Lekarz ma plan taki, że stymulację zrobimy 3-4 razy. Jeśli nie pójdzie to zostaje in vitro. Czytaj: koniec marzeń...
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
rozalaa wrote:Bialeek chciałam napisać coś mądrego ale SandraH napisała wszystko ☺️ rób jak czujesz, nie zwracaj uwagi na to co Ci mówią inni, tak jesteś młodziutka i to wcale nie oznacza że nie wolno Ci mieć problemów 🤷♀️ a jak są problemy to trzeba je rozwiązywać 😏 trzymam kciuki cały czas za Was 😊
U mnie w pracy średnia wieku to ok 40, więc patrzą na mnie jak na dziecko - nic mnie nie może boleć, nie mogę na nic chorować, a i oczywiście zawsze mam czas na dodatkową pracę, nadgodziny - dlaczego? Bo nie mam dzieci! No przecież… 🤦♀️
Melduje że korzystając z pięknej pogody umyłam połowę okien w domu, reszta jutro 😅
Dziękuje Rozalka!❤️🥺
Trochę sobie posmucilam, nakupowalam słodyczy i maka pod wpływem impulsu🥴😂
Wracam już na dobre tory, mamy obrany plan i chcemy się go trzymać🤞🏽💜
Z biegiem czasu cieszę się, że zaczęliśmy starać się szybciej niż planowaliśmy, bo kto wie ile nam jeszcze zejdzie🤷🏽♀️😅
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
balbina28 swędzący sutek made my day 🤣
Widzę, że ktoś tu się mocno nakręca…
Ja dzisiaj mam 1 dpo, tempka wzrosła, więc zaczynamy festiwal wypatrywania objawów 😂 W tym sezonie dodatkowo mierzę tempkę, więc będzie więcej wskaźników do analizy niż swędzące sutki 🤪❤️🤞🏻
Incognitka Twoje wyniki krwi wyglądają bardzo w porządku, wszystkie parametry w normie, te dwa które wypadają poza normę mają bardzo małe odchylenia
Ja miałam w lutym hemoglobinę 9,9, teraz podskoczyła do 12, mam nadzieję, że to pomoże z uzyskaniem ⏸️ ❤️Incognitka lubi tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Dziękuje Rozalka!❤️🥺
Trochę sobie posmucilam, nakupowalam słodyczy i maka pod wpływem impulsu🥴😂
O matko też tak zawsze robię 😂 nic mnie tak nie pociesza jak cukier 😂👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa