Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
Odpowiedz

🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭

Oceń ten wątek:
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Jeden jest tylko! I właśnie na niego trafiłam😃
    A tak to w tej klinice wszyscy po angielsku i niemiecku gadają😆

ale po angielsku czy ze szkockim dialektem?bo wiem,że walijski jest np popierniczony 🤣

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Karpan45 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle się tu dzieje… przytulam Was wszystkie 💜💜 ja w pon idę na laparoskopię endometriozy i rozklejenie macicy z jajnikiem tak się boje ze coś pójdzie nie tak… i czasu rekowalenscencji ja bym chciała odrazu po się starać pewnie tak nie będzie 🤯 kurczę serio dostajemy z mężem zaproszenia od ludzi z dziecmi lub w ciąży ja ich unikam nie jestem w stanie się przełamać 2,5 roku starań badań i nic jedno wielkie nic! Mam tak serdecznie dosyc potwierdzonych owulacji urlopów w cielych krajach pod owulacje życia pod 🙄

Staramy się od października 2020

Endometrioza IV stopnia

10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów

amh 4,06

16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
    18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
    22.08 - beta 665
    28.08 - jest mały 🪱
    29.08 - beta 15634
  • Karpan45 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    ale po angielsku czy ze szkockim dialektem?bo wiem,że walijski jest np popierniczony 🤣
    .

Szkocki angielski tez jest dla mnie nie zrozumiały 🫣

Staramy się od października 2020

Endometrioza IV stopnia

10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów

amh 4,06

16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
    18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
    22.08 - beta 665
    28.08 - jest mały 🪱
    29.08 - beta 15634
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:

Ciężko określić😂😂 gadają bardzo zróżnicowanie.
    Ale maja okropny i „brudny” angielski

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie trochę popłakałam.. Potem się ogarnęłam a ukochany zabrał mnie na zakupy i Maczka😃

Chciałam wam powiedzieć, że cały dzień trochę plamię na brązowo.
    Przez jeden moment miałam ciut żywej krwi... Nie wiem, co myśleć. W ciągu roku miałam raz taki cykl, ponieważ z pęcherzyka zrobiła się torbiel.
    Brzuch boli okresowo, ale tak jakoś inaczej. Echh wmawiam sobie jak zwykle.

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_osska wrote:
    Ja sobie trochę popłakałam.. Potem się ogarnęłam a ukochany zabrał mnie na zakupy i Maczka😃

Przez jeden moment miałam ciut żywej krwi... Nie wiem, co myśleć. W ciągu roku miałam raz taki cykl, ponieważ z pęcherzyka zrobiła się torbiel.
    Ja tak plamie 2 dzien test negatywy dziś powinien by okres, bol podbrzusza wiec już brak nadzieji i czekam na ta cholerna małpę 😭

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_osska wrote:

Widzę, że dzień jak u mnie!😅 starzy to jednak są niezawodni w pocieszaniu❤️

W którym dniu cyklu jesteś?

mala_osska lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpan45 wrote:
    Dziewczyny tyle się tu dzieje… przytulam Was wszystkie 💜💜 ja w pon idę na laparoskopię endometriozy i rozklejenie macicy z jajnikiem tak się boje ze coś pójdzie nie tak… i czasu rekowalenscencji ja bym chciała odrazu po się starać pewnie tak nie będzie 🤯 kurczę serio dostajemy z mężem zaproszenia od ludzi z dziecmi lub w ciąży ja ich unikam nie jestem w stanie się przełamać 2,5 roku starań badań i nic jedno wielkie nic! Mam tak serdecznie dosyc potwierdzonych owulacji urlopów w cielych krajach pod owulacje życia pod 🙄

Trzymam kciuki za laparo, musi być dobrze 🍀🤞🏻

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Ja tak plamie 2 dzien test negatywy dziś powinien by okres, bol podbrzusza wiec już brak nadzieji i czekam na ta cholerna małpę 😭

Zdarzało ci się tak już wcześniej?

Myślałam żeby kupic test i powtórzyć, ale szczerze nie mam już sił na kolejne rozczarowanie.

• mala_osska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Widzę, że dzień jak u mnie!😅 starzy to jednak są niezawodni w pocieszaniu❤️

W którym dniu cyklu jesteś?

Oj tak, dobrze jest mieć takie wsparcie ❤️

U mnie 27dc, 15 dni po zastrzyku ovitrelle. Ostatni test robiłam we wtorek i był negatywny, więc cierpliwie czekałam na okres.

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech mąż oznajmił że w poniedziałek wyjeżdża w delegację. 😔 A owu przewidywana czwartek piątek... Jestem zła wściekła i wszystko na raz

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Karina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Ech mąż oznajmił że w poniedziałek wyjeżdża w delegację. 😔 A owu przewidywana czwartek piątek... Jestem zła wściekła i wszystko na raz
    Przytulam mocno, też w tym cyklu czuję się zawiedziona. Mój za to wrócił dzisiaj a ja zapewne już po owulacji (jutro dowiem się u ginekologa). Niestety ciężko się zgrać ale to nie jego wina. Mimo to próbujcie na zapas, kto wie czy jakiś superbohater zostanie i będzie czekał na okazję ☺️

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Yasuole Znajoma

Wysłany: 23 marca 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wraz z mężem od 4 msc na luzie pochodziliśmy do tematu „typu jak sie uda to sie uda”, natomiast bez dokładniejszego przyglądaniu sie rożnym zależnościom i niestety nie udało jak sie trafić w ten czas. Natomiast w tym miesiącu intensywniej podeszliśmy do zbliżenia w terminie dni płodnych, w okolicach występowania bólu owulacyjnego i śluzu płodnego (tylko po tym obserwuje u siebie czas dni płodnych). Po czym dopiero wczoraj wykonałam kontrolne badania z krwi i o moje zdziwienie zaskoczył mnie stosunkowo wysoki jak dla mnie wynik TSH 3,0..podczas gdy nieco ponad pol roku temu wynosił on 1,9 max u mnie to było 2,2 kiedykolwiek wcześniej.
    Zaczęłam sie martwić.. ponieważ internista podczas teleporadady powiedział ze przy staraniach ten poziom powinien być obniżony do 2,5 conajmniej.
    Jak u was wyglądają te poziomy? Jak to sie zbija? I co jesli doszło teraz do zapłodnienia, przy tym podwyższonym tsh??
    Oczywiście stacjonarnie do ginekologa będę próbowała sie jutro umawiac, ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć, zwłaszcza, ze w II fazie cyklu ciagle pobolewa mnie podbrzusze, @ jeśli będzie to za tydzień wiec chyba jeszcze za wczesnie na jakiekolwiek testy?

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_osska wrote:
    Zdarzało ci się tak już wcześniej?

Myślałam żeby kupic test i powtórzyć, ale szczerze nie mam już sił na kolejne rozczarowanie.
    Tak zdarzyło mi się już tak po raz trzeci od kiedy biorę właśnie zastrzyki nie wiem czy to one powodują dziwne bardzo ale tylko wtedy mam teraz bralam dupka i ostatniego dnia dupka czyli wczoraj plamilam dziś bez dupka plamie jeszcze bardziej u mnie 30 dc ogólnie ja mam test jeszcze jeden ale wiem ze to nie możliwe już mam dużo brązowy ciemnego i dwa tak jak by małe skrzepy ale tez brązowawe nie wiem kurde co to znaczy ale nie będę testować już mam postanowienie ze nie kupuje testów 8 msc…. Kosztuje mnie to za dużo już oczywscie zdrowi psychicznego nie kasy :( dlatego chce iść na konsultacje do innego gin nie tylko do mojej babki

• mala_osska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:

Echh przyrko mi, ale może próbujcie ❤️ może akurat się uda 😃

• mala_osska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Tak zdarzyło mi się już tak po raz trzeci od kiedy biorę właśnie zastrzyki nie wiem czy to one powodują dziwne bardzo ale tylko wtedy mam teraz bralam dupka i ostatniego dnia dupka czyli wczoraj plamilam dziś bez dupka plamie jeszcze bardziej u mnie 30 dc ogólnie ja mam test jeszcze jeden ale wiem ze to nie możliwe już mam dużo brązowy ciemnego i dwa tak jak by małe skrzepy ale tez brązowawe nie wiem kurde co to znaczy ale nie będę testować już mam postanowienie ze nie kupuje testów 8 msc…. Kosztuje mnie to za dużo już oczywscie zdrowi psychicznego nie kasy :( dlatego chce iść na konsultacje do innego gin nie tylko do mojej babki

A sprawdzałaś czy po zastrzyku pęcherzyki pękają ? Może robią się torbiele i stąd te plamienia przed @?
    Jestem ponad pół roku na ovitrelle i miałam tak raz jak pęcherzyk przerósł i nie pękł i wtedy cykl wydłużył mi się tez do 43 dni jakoś.

• Beezi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi, pamiętaj, że w marcu bobasy wychodziły z seksów 3 dni przed owu, więc w poniedziałek wczesna pobudka 😈🤞

Karpan, kciuki za zabieg, oby wszystko poszło zgodnie z planem 🤞🍀

Mala_osska, wypłaca się i zasuwaj dalej, bo kto jak nie my? ❤️

Białek, super, że udało się trafić na ogarniętego lekarza, macie plan działania, a każde badanie i każdy miesiąc to krok bliżej do celu ❤️ Wygląda na pik, więc owu tuż za rogiem 🤞🍀

Niemampomyslunanic, obym przyniosła Ci szczęście, mam nadzieję, że Twój organizm pamięta stan ciąży i zaraz zobaczysz dwie kreseczki, tym razem ze szczęśliwym zakończeniem. ❤️

Balbina, swędzący sutek jako wczesny test ciążowy mnie ubawił 😂

Musiałam zrobić reset telefonu, nienawidzę tego stanu jak po kilku latach muszę wszystko ogarniać od nowa i wszędzie się logować. 😵
    Ja sobie ostatnio sikam rekreacyjnie co dwa dni, ale jakoś na luzie w tym miesiącu, to chyba pierwszy miesiąc kiedy po prostu wrzucam biały test do kosza i żyję jakby go wcale nie było. Czekam na 🐒 z utęsknieniem, ta następna będzie oznaczała nowy etap w naszych staraniach, ale w końcu ktoś mi dał plan i nadzieję. ❤️

Bialeekk, Niemampomyslunanick, mala_osska lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasuole wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Wraz z mężem od 4 msc na luzie pochodziliśmy do tematu „typu jak sie uda to sie uda”, natomiast bez dokładniejszego przyglądaniu sie rożnym zależnościom i niestety nie udało jak sie trafić w ten czas. Natomiast w tym miesiącu intensywniej podeszliśmy do zbliżenia w terminie dni płodnych, w okolicach występowania bólu owulacyjnego i śluzu płodnego (tylko po tym obserwuje u siebie czas dni płodnych). Po czym dopiero wczoraj wykonałam kontrolne badania z krwi i o moje zdziwienie zaskoczył mnie stosunkowo wysoki jak dla mnie wynik TSH 3,0..podczas gdy nieco ponad pol roku temu wynosił on 1,9 max u mnie to było 2,2 kiedykolwiek wcześniej.
    Zaczęłam sie martwić.. ponieważ internista podczas teleporadady powiedział ze przy staraniach ten poziom powinien być obniżony do 2,5 conajmniej.
    Jak u was wyglądają te poziomy? Jak to sie zbija? I co jesli doszło teraz do zapłodnienia, przy tym podwyższonym tsh??
    Oczywiście stacjonarnie do ginekologa będę próbowała sie jutro umawiac, ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć, zwłaszcza, ze w II fazie cyklu ciagle pobolewa mnie podbrzusze, @ jeśli będzie to za tydzień wiec chyba jeszcze za wczesnie na jakiekolwiek testy?
    Cześć, rozgość się. TSH 3 raczej nie uniemożliwi zajścia w ciążę, a jak już w niej jesteś to i tak zaraz na początku bada się TSH i wtedy ewentualnie szybko włącza się leki, więc spokojnie. Na zbicie zażywa się Letrox albo Euthyrox, ale samo TSH też nie mówi wszystkiego, warto dorobić fT3, fT4, anty-TPO i anty-TG i wtedy mamy pełny obraz jak wygląda praca tarczycy, więc proponowała bym dorobić badania i wtedy umawiać wizytę. :) Plus TSH jest chwiejne, zdarzały się dziewczyny z różnicą 1-1,5 w przeciągu kilku dni.

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_osska wrote:
    A sprawdzałaś czy po zastrzyku pęcherzyki pękają ? Może robią się torbiele i stąd te plamienia przed @?
    Jestem ponad pół roku na ovitrelle i miałam tak raz jak pęcherzyk przerósł i nie pękł i wtedy cykl wydłużył mi się tez do 43 dni jakoś.
    Hmmm a jak to sprawdzić ? Byłam u gin na zastrzyku ona mi go robiła i robiła usg tak co tam i nie widziała nic torbieli ani nic dwa cykle temu nie miałam plamien ( nie wzięłam wtedy zastrzyku ) przyszłam do niej w dzień po owulacji bo nie pracowała w dzien mojej owu i zrobiła usg mówi ze pęcherzyk pękły jest piękne ciało żółte i wszystko elegancko lecz No nie udało się od tamtej pory udało mi się z nią zgrać na zastrzyk zawsze ona mi podaje i są te plamienia, wydaje mi się ze No pęcherzyk pęka bo mówię raz była po owu, nie wiem co myśleć napisam jej wczoraj SMS ale jie odpisała. Chyba o mnie zapomniała jeżeli okres się rozkręci do krwi a zaraz ide sprawdzić to do niej napisze jutro znowu ze już okres jest

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl moje cykle wariują zawsze miałam regularne 29/30 teraz to patrze na wykresy i 27/38 masakra nw co się dzieje wiadomo wtedy co trwał 38 miałam ogrom stresu i zero spania ale teraz jest ok a tez ostatni spóźnił się dwa dni teraz tez cisza 3 cykle temu przyszedł wcześniej dwa dni No kurwa mac przepraszam ale tylko to słowo może to określić

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ