🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Bialeekk nos do góry! 😁
Macie plan, a to już połowa sukcesu 🍀
Po pierwsze pozwól sobie na emocje. Wszystkie. Masz prawo czuć to co czujesz niezależnie od tego ile masz lat. 🥰
Po drugie w kwestii starań zawsze będziesz przed kimś i zawsze będziesz za kimś. Nie ma co się porównywać. Każda z Nas ma swoją własną drogę do macierzyństwa i mam nadzieję, że będzie jak najkrótsza. Grunt to nie poddawać się w drodze do celu. ❤️
A po trzecie - masz rację, czas i wiek działa na Wasza korzyść. Jak to powiedziałby mój ostatni profesor "nie macie noża na gardle". I nie chodzi o to, że macie czas na dziecko - raczej o to, że możecie na spokojnie działać w diagnostyce, naturalnych staraniach itd i to bardzo duży plus. Trzymam za Was kciuki i za Wasz "urodzinowy" prezent 😁balbina28, rozalaa, SandraH.97, Spencer, Bialeekk lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Kasia111 wrote:balbina28 swędzący sutek made my day 🤣
Widzę, że ktoś tu się mocno nakręca…
Ja dzisiaj mam 1 dpo, tempka wzrosła, więc zaczynamy festiwal wypatrywania objawów 😂 W tym sezonie dodatkowo mierzę tempkę, więc będzie więcej wskaźników do analizy niż swędzące sutki 🤪❤️🤞🏻
No to doskonale! Zapraszam na wspólne wyszukiwanie sobie objawów 🤗 ale przysięgam jeszcze zaczęły mnie piec dzisiaj te sutki! i już wzdłuż i wszerz rozczytałam forum o te sutki właśnie
Ale nie chcę się z nimi aż tak nakręcać, bo o ile dobrze pamiętam Białek ostatnio też miała ten objaw i biel
Właśnie! ktoś ostatnio pytał o wyszukiwarkę na forum - ona jest ale tylko na kompie i działa tak średnio muszę powiedzieć 🙃😺31 lat
🍀starania od 12/2022
⚡️endometrioza, cechy adenomiozy
03.2023 💔 cb
07.2023 💔 cp
15.07.24 -> histero -
rozalaa wrote:O matko też tak zawsze robię 😂 nic mnie tak nie pociesza jak cukier 😂
Ooo laski, a ja to w drugą stronę, wszystkie smutki topię w lay'sach 🤣 tzn. odkąd się zdrowo odżywiam to wcinam tylko jak dostanę okres, "za karę" dla organizmu, że nie zaszedł w ciążę xDDDJaMiNi, rozalaa, Lipcowa, bialy_wilczek, Beezi, Biedronka@ lubią tę wiadomość
😺31 lat
🍀starania od 12/2022
⚡️endometrioza, cechy adenomiozy
03.2023 💔 cb
07.2023 💔 cp
15.07.24 -> histero -
Bialeekk wrote:Dziewczyny… wybaczcie, że tak długo nie dawałam znać😞
Musiałam trochę sobie popłakać i zjeść maka na pocieszenie😒
Na początku napiszę, że wizyta i cała klinika pełna profeska! Doktor był przemiły i bardzo pomocny💜
Niestety nic nie poszło po mojej myśli…
Okazało się, że owulacji wcale nadal nie było, jest bardzo duży pęcherzyk na prawym jajniku, wszystko wskazuje na to, że jestem przed owulacją- do 3 dni na pewno wystąpi.
(Od 11dc mam ciągle płodny śluz i „objawy” owulacji, teraz już jestem w 19dc)
Zaniepokoiło go to, że mimo w miarę regularnych cykli mam je strasznie rozjechane, oraz wyniki moich niektórych badań są do dupy
(Po odstawieniu anty niby cykle były regularne, ale owulacja co cykl to inny dzień i z miesiąca na miesiąc zaczęły się wydłużać te cykle)
Poza tym to Oba jajniki wyglądają dobrze, macica, endo itp również- wizualnie nie ma podstaw do niepokoju.
Zrobiliśmy podstawowe badania; cytologię itp
Dostałam leki stymulujące jajniki do pracy oraz dalszy plan działania.
Podjęliśmy decyzję, że jeśli nie uda nam się zajść w ciąże do maja, to stary ma udać się na badania nasienia i do lekarza, po badaniu nasienia umawiamy wizytę i będziemy kombinować co dalej.
Od jutra wprowadzamy też ultra zdrową dietę, bierzemy się za naturalne podbijanie „witalności”.
Kończymy ze śmieciowymi przekąskami, wieczorami z netflixem tylko ruszamy tyłki i robimy wszystko by się jednak udało.❤️
Ja wiem, że wcale nie jest dla niektórych z was straszne co napisałam i, że niektóre osoby mają gorzej, ale ja szczerze się trochę podłamałam🙄
Mam dopiero 22 lata, a wcale nie jest mi łatwiej zajść w ciąże. Wiem, że mamy dużo czasu jeszcze, ale skoro teraz nie wychodzi to trzeba działać w tym kierunku😐
Kupiłam po drodze oczywiście owulaki i będę łapać piczora- zostałam do tego zmuszona😅
Pojebany cykl🥲🤣
Edit: wychodzi na to, że te dwa cykle odpuszczające wcale nie wyszły nam na dobre.
Białek, kochana, wiem, że to marne pocieszenie, ale przynajmniej macie jakiś plan działania na najbliższy czas! 🙂 mogłaś przecież trafić na lekarza, który stwierdziłby, że przecież wszystko jest ok, skoro masz naturalne owulacje (nieważne w którym dniu cyklu) i żr macie starać się dalej, bo przecież niewielu zdrowym parom udaje się od razu. A on jednak się przejął, wyznaczył plan działania, więc wierzę, że krok po kroku będziecie dążyć do upragnionego celu 😊 taki lekarz to czasami naprawdę połowa sukcesu 🙂 a tymczasem trzymam kciuki, aby nadchodząca owulka była baaardzo owocna 🤞🤞🤞❤️❤️❤️ bierz chłopa w obroty i do dzieła 🔥💪Bialeekk lubi tę wiadomość
-
balbina28 wrote:Ooo laski, a ja to w drugą stronę, wszystkie smutki topię w lay'sach 🤣 tzn. odkąd się zdrowo odżywiam to wcinam tylko jak dostanę okres, "za karę" dla organizmu, że nie zaszedł w ciążę xDDD
O ja bardzo podobnie, bo "obrażam się", że nie jestem w ciąży i wtedy zajadam te tłuściochy i czasami nawet piwem popijam o! 😁🤣balbina28, bialy_wilczek lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Bialek kochana nie przejmuj się za wczasu 🥰 nie wiem czy cie to pocieszy ale jestem parę lat starsza od ciebie i ja w twoim wieku nie myślałam jeszcze o bobasku ani chwilę bo wiedziałam że jeszcze mam czas na bycie mamą 😃 mnie też straszyli dluuugo ze zajde w ciążę a do szkoły chodziłam jeszcze i jedni nawet mówili że dotrzymam tradycji w rodzinie bo urodzę dziecko w wieku 18 lat albo wcześniej a tu się pomylili wszyscy bo jako jedyna w rodzinie nie urodziłam dziecka w wieku 16-18 lat taki zong 😂 moja mamą osobiście pisala ze mną maturę a kilka miesięcy później się urodziłam 🤣🤣
Ale nie ważne ile kto ma lat, jak długo sie stara czy coś, ważne żeby mieć plan i kogos obok siebie wsparcie i zrozumienie drugiego człowieka bo to serio pomaga. Czasem jest dobrze się wypłakać i nie zwracać uwagi co kto powie bo ten ktoś nie wie co się dzieje u ciebie i jaki masz problem ❤️ tulę ciebie mocno kochana tak samo mocno trzymam za was kciuki żeby następny miesiąc był dla was tym szczęśliwym ❤️🫂Andzia93, Bialeekk lubią tę wiadomość
-
Kuwa dziewczyny do was też wydzwaniają te spamuwy z różnymi ofertami itd ? 😡Kurna kiedys któryś raz z kolei o 21 ktoś dzwonił No ci ludzie wszyscy poglupieli 🤬
-
Bialeekk wrote:Dziewczyny… wybaczcie, że tak długo nie dawałam znać😞
Musiałam trochę sobie popłakać i zjeść maka na pocieszenie😒
Na początku napiszę, że wizyta i cała klinika pełna profeska! Doktor był przemiły i bardzo pomocny💜
Niestety nic nie poszło po mojej myśli…
Okazało się, że owulacji wcale nadal nie było, jest bardzo duży pęcherzyk na prawym jajniku, wszystko wskazuje na to, że jestem przed owulacją- do 3 dni na pewno wystąpi.
(Od 11dc mam ciągle płodny śluz i „objawy” owulacji, teraz już jestem w 19dc)
Zaniepokoiło go to, że mimo w miarę regularnych cykli mam je strasznie rozjechane, oraz wyniki moich niektórych badań są do dupy
(Po odstawieniu anty niby cykle były regularne, ale owulacja co cykl to inny dzień i z miesiąca na miesiąc zaczęły się wydłużać te cykle)
Poza tym to Oba jajniki wyglądają dobrze, macica, endo itp również- wizualnie nie ma podstaw do niepokoju.
Zrobiliśmy podstawowe badania; cytologię itp
Dostałam leki stymulujące jajniki do pracy oraz dalszy plan działania.
Podjęliśmy decyzję, że jeśli nie uda nam się zajść w ciąże do maja, to stary ma udać się na badania nasienia i do lekarza, po badaniu nasienia umawiamy wizytę i będziemy kombinować co dalej.
Od jutra wprowadzamy też ultra zdrową dietę, bierzemy się za naturalne podbijanie „witalności”.
Kończymy ze śmieciowymi przekąskami, wieczorami z netflixem tylko ruszamy tyłki i robimy wszystko by się jednak udało.❤️
Ja wiem, że wcale nie jest dla niektórych z was straszne co napisałam i, że niektóre osoby mają gorzej, ale ja szczerze się trochę podłamałam🙄
Mam dopiero 22 lata, a wcale nie jest mi łatwiej zajść w ciąże. Wiem, że mamy dużo czasu jeszcze, ale skoro teraz nie wychodzi to trzeba działać w tym kierunku😐
Kupiłam po drodze oczywiście owulaki i będę łapać piczora- zostałam do tego zmuszona😅
Pojebany cykl🥲🤣
Edit: wychodzi na to, że te dwa cykle odpuszczające wcale nie wyszły nam na dobre.
kochana ale popatrz na to tak - po płaczu poczujesz się spokojniejsza,że COŚ już wiesz, że jesteście pod opieką i macie plan działania. To bardzo dobrze, duży progres! Sikaj i pokazuj nam tu pika:)Bialeekk lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
balbina28 wrote:No to doskonale! Zapraszam na wspólne wyszukiwanie sobie objawów 🤗 ale przysięgam jeszcze zaczęły mnie piec dzisiaj te sutki! i już wzdłuż i wszerz rozczytałam forum o te sutki właśnie
Ale nie chcę się z nimi aż tak nakręcać, bo o ile dobrze pamiętam Białek ostatnio też miała ten objaw i biel
Właśnie! ktoś ostatnio pytał o wyszukiwarkę na forum - ona jest ale tylko na kompie i działa tak średnio muszę powiedzieć 🙃
Mnie często swędzą piersi podczas owulacji lub przed okresem, obawiam się że nie ma jednoznacznych ciążowych objawów przed ok. 20 dpo 😅
Wszystko jednakowo może wskazywać na 🙈 lub 🤰🏻
Niemniej kto nam zabroni się podniecać.. 😜balbina28, rozalaa lubią tę wiadomość
-
Bialeekk na pocieszenie Ci powiem, że to super, że masz owulacje, że znalazłaś fajnego lekarza, wszystko powoli się ułoży🙂 jeśli brałaś anty przez dłuższy czas to organizm też potrzebuje czasu na wyregulowanie(ja czekałam 1,5 roku😬). Tak jak dziewczyny wcześniej pisały, to że jesteś młoda nie znaczy, że nie możesz się załamać. Coś stoi na drodze do Twoich marzeń, masz prawo być zła, smutna i załamana. Masz już plan działania, teraz ruszycie z kopyta❤️
Kasia111, Bialeekk lubią tę wiadomość
-
Dziękuje wam dziewczyny za wsparcie🥺🥺❤️
Będziecie matkami chrzestnymi naszego sukcesu🥺
Uwielbiam was i życzę każdej z osobna żebyście prędko ujrzały wymarzone kropki!!!💚💚💚💚Kasia111, SandraH.97, balbina28, malutka203, rozalaa, Elenaa, Niaha, Lipcowa, Abietis, Bella_89 lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Doktorek chyba jednak miał racje🤓
Kupiłam jakieś beznadziejne testy i ani jedna krecha się nie pojawiła , ale na szczęście miałam jeszcze w zanadrzu kilka facellaków😅
Pierwszy sik i proszę bardzo🙆🏽♀️
Jeszcze wstrzymuje się z powiedzeniem, że to piczor, bo owu według doktora „tak do 3 dni” 😅🤣
My ze starym już oczywiście podziałalismy…🥳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 19:46
Niemampomyslunanick, SandraH.97, Paucia, Arieen, balbina28, malutka203, WonderWoman, rozalaa, Niaha, Lipcowa, Beezi, .aś., Niezapominajka95, gattina, GlamAnonimRe, Bella_89 lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
@Bialeek Słońce Ty moje! Będzie dobrze ❤️! Na szczęście poszłaś do lekarza akurat przed owulacją, więc przynajmniej wiesz, że cykl nie będzie jedną wielką niewiadomą, tylko po prostu musicie wskoczyć pod kocyk jeszcze przez te parę dni 😁! Może akurat taki pokręcony cykl będzie szczęśliwy ❤️! A nawet jeśli nie to macie super plan działania, wiecie co możecie zrobić dalej, a ja trzymam za Was nieustannie kciuki 🤗!
@Beezi co do tego, że mam w sobie dużo spokoju - na pewno mam teraz w sobie dużo pokory. Bo wiesz, jak zaszłam w ciążę to myślałam, że już będzie wszystko ok, udało nam się w miarę szybko, obydwoje jesteśmy zdrowi... A tu takie coś. To było jak zderzenie się ze ścianą. Dlatego teraz wiem, że nic nie jest pewne, niczego nie zrobi się na siłę, a niepotrzebne doszukiwanie się czegoś to tylko większy stres. Tak naprawdę nie mamy na to wpływu, to że będziemy wyszukiwać sobie objawy czy sikać 5 razy dziennie na testy... Od tego nie zajdziemy w ciążę, a tylko będziemy się niepotrzebnie nakręcać 🙃.
A co jeszcze do mojego spokoju - sama mam w sobie lekką panikę w obydwie strony - co to będzie jeśli się w tym cyklu nie uda, a co to będzie jeśli się uda. Te myśli już zawsze będą ze mną, ale czekam cierpliwie na prognozowany dzień okresu, zobaczymy co tam wyjdzie 😊. I jeśli masz być prowadzącą w kwietniu to mam nadzieję, że i mi i sobie przyniesiesz szczęście ❤️!
@SandraH przytulam Cię mocno 🤗. Wiem jak taki stan zawieszenia może dobijać, ani w jedną ani w drugą stronę, a przecież już mogłoby się coś zadziać... Wytrzymaj jeszcze trochę i później już jakoś pójdzie 😊.SandraH.97, Bialeekk, Beezi lubią tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG 3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Beezi wrote:Patisonek, w takim razie oby to był pierwszy dzień Twojej ciąży!
Incognitka, też mi bardziej te wyniki wyglądają na niedobór B12, MCV w górnej granicy mogą na to wskazywać. Ale do anemii to jeszcze spory kawałek
Angelka, przyrosty na tym etapie takie są, raz mniej, raz więcej, powyżej 1000 beta może już zwalniać. Trzymamy kciuki za wizytę
Niemampomyslunanic, po powrocie do starań bije od Ciebie niesamowity spokój
W takim razie w następnym tygodniu będziemy mocno trzymać kciuki za wszystkie wizyty!
Nieśmiało też rzucę, że zgodnie z obietnicą powoli zaczynam zbierać propozycje na tytuł wątku kwietniowego, w poniedziałek uruchamiam ankietę.
To i ja podrzucę propozycje 😆
W kwietniu miłości szaleństwo, w Styczniu będzie z nami wymarzone maleństwo ❤
Kwiecień przyniesie nowinę nową, w Styczniu przytulę małe bobo ❤
Wielkanoc minie w mig, w Styczniu będzie mały smyk ❤malutka203, Lipcowa, Beezi lubią tę wiadomość
01.12 👫
06.22 💒
11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔
03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
04.23 cb 💔
06.23 ⏸💙
👩30 👨32 -
@Niemampomyslunanick jejku dziękuje kochana!❤️
Przepraszam, że się wykruszyłam z naszego testowania, ale ty wiesz!🤞🏽🥺❤️ Daj czadu!💚Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeekk wrote:@Niemampomyslunanick jejku dziękuje kochana!❤️
Przepraszam, że się wykruszyłam z naszego testowania, ale ty wiesz!🤞🏽🥺❤️ Daj czadu!💚
Spokojnie! Mam nadzieję, że w kwietniu będziemy wymieniać się zdjęciami USG Maluszków 🥰!Bialeekk lubi tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG 3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Elenaa wrote:Kuwa dziewczyny do was też wydzwaniają te spamuwy z różnymi ofertami itd ? 😡Kurna kiedys któryś raz z kolei o 21 ktoś dzwonił No ci ludzie wszyscy poglupieli 🤬
Tak!!! Matko, nerwicy dostawałam🤬👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Niemampomyslunanick wrote:Spokojnie! Mam nadzieję, że w kwietniu będziemy wymieniać się zdjęciami USG Maluszków 🥰!
🤞🏽❤️❤️🍀☀️👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeekk wrote:Kochana🥺 niestety od dwóch miesięcy nie mieszkam już w Polsce, ale dziękuje bardzo!💜2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Natosia wrote:a w tej Twojej klinice są polskojęzyczni lekarze, czy wszyscy napierniczają po szkocku?
Jeden jest tylko! I właśnie na niego trafiłam😃
A tak to w tej klinice wszyscy po angielsku i niemiecku gadają😆👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂