🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny.
Przeszukuję internet w poszukiwaniu odpowiedzi ale wciąż jej nie znalazłam. Być może, któraś z Was mi pomoże.
Obecnie 4 cykl starań. Owulacja wyznaczona 09.03 w 14 dc. Temperatura ładnie się podniosła do około 36,9. W 7 dpo spadek temperatury oraz wyraźne mrowienie w podbrzuszu. Kolejny spadek w 11 dpo. Od tego czasu temperatura cały czas utrzymuje się wysoko w granicy 37. To już 16 dzień wysokich. W tym też dniu zaczęło się delikatne plamienie. Nic nie wydostaje się na wkładkę. Plamienie widoczne podczas badania śluzu. Kolor bardziej czerwony, ewidentnie krwisty, czasem jedynie podbarwiony śluz. To już 6 dzień. Od tygodnia męczy mnie mocno kaszel. Zastanawiam się czy może to intensywne kaszlenie powoduje drobne uszkodzenia i krwawienie?
Wczoraj w 29 dc zrobiłam test, co prawa z popołudniowego moczu niewielkiej ilości, wyszedł negatywny.
Do tej pory cykle regularne. Praktycznie zawsze w przewidywanym dniu. Czasem dzień wcześniej.
Brzuch lekko pobolewa ale bez porównania z co miesięcznym bólem menstruacyjnym.
Piersi obrzmiałe z zaznaczonymi żyłkami choć co miesiąc są widoczne jednak nie tak mocno jak teraz.
Jeśli sytuacja się nie wyklaruje w poniedziałek pójdę na betę.
Spotkałyście się z taką sytuacją?
Trzymam kciuki za wszystkie Staraczki❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2023, 19:41
rozalaa, kwiatek100 lubią tę wiadomość
-
Hejka, i jak testowanie ?
U mnie przyszła @ wczoraj, 5 dni wcześniej niż powinna, także ten cykl już zamknięty
Trzymam kciuki za resztę 🥰👩💼31🏋️32
👫9
Starania od październik 2021
2021- nic
22.06.2025 - II
23.06.2025 - beta 79.50
25.06.2035 - beta 203
07.07.2025 - wizyta, 6+1, serduszko i zarodek ❤️
22.07.2025- kolejna wizyta, czekamy ❤️
27.07.2025- zatrzymanie akcji serca. Poronienie/ szpital.
Co dalej ?
26.11.2025 - planowana inseminacja.
Inseminacja nieudana.
Przerwa od staran, mieliśmy dość psychicznie.
01.2026 torbiel
03.2026 kwalifikacja do in vitro
23.03.2026: 25 dc, beta 101
Co dalej? -
nick nieaktualnyHelp! Nie ogarniam co się pochrzaniło z tymi cyklami...
Zaczęłam plamić, teraz to już nawet żywa czerwona krew poleciała... a biore duphaston.
Miałam brać przez 10 dni, zostały 3 tabletki.
Nie powinnam skończyć tego opakowania jeśli 🐒się rozkręca,prawda?
Kurna, 🐒 w 24dc, wychodzi na to,że faza lutealna trwała tylko 9/10 dni... proga badałam dwa dni temu to wynosił 13.30, ginekolog odpisał tylko 'wyniki są w normie' chu wie o co tu chodzi...
Chyba zaraz otworze wino bo mam doła 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2023, 19:47
-
Ja dołączam do pochrzanionych cykli. Śluz już rozciągliwy szyjka się otwiera. Wczoraj bolały jajcory dzisiaj nic
Owulak zrobiony w południe negatywny. Do kompletu chciałam kupić nać boa je kończy i w żadnej apteczce nie ma. Mąż wczoraj wykorzystany dzisiaj i jutro też ma zapowiedziane
Rica, Incognitka lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
O widzę Lilka, że wyszukiwanie objawów po całości 😜
Ja dzisiaj czułam, że temperatura mi wzrosła, oczywiście już myślenie staraczki włączone 😝 A tu bang wzrosła rzeczywiście - do 38.7 😣 -
AlfaK hej ☺️ masz jeszcze testy? Proponuje zrobić z pierwszego moczu jutro, jeśli się krwawienie nie rozkręci do poziomu okresowego 🙃 objawy mogą zwiastować zarówno @ jak i ciąże, więc lepiej się nimi nie sugerować 🙃 co do spadku, miałam piękny, książkowy 7dpo, później temp trzymała się w górze kilka dni i spadła, dalej już tylko plamienie i okres 🤷♀️
Olail za krótka trochę byłaby ta faza lutealna, miałaś już tak kiedyś? 🤔 nie biorę duphasconu więc z odstawianiem/nieodstawianiem nie pomogę. Robił Ci lekarz usg? Czysta macica? Żadnych krwiaków i tym podobnych torbieli?
U mnie chyba owu się opóźni 🙄 zrobiłam dzisiaj owulaka i jakiś taki jasny, jajniory się rozleniwiły, na darmo produkują to im pewnie motywacja spada tak jak właścicielce 😂starania o pierwsze👶 od 2022r
👩 30 | 🧔 31 |
IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02❄️5bb 👎
FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
FET 21.07❄️2x4cc 👎
FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎 -
nick nieaktualnyrozalaa wrote:AlfaK hej ☺️ masz jeszcze testy? Proponuje zrobić z pierwszego moczu jutro, jeśli się krwawienie nie rozkręci do poziomu okresowego 🙃 objawy mogą zwiastować zarówno @ jak i ciąże, więc lepiej się nimi nie sugerować 🙃 co do spadku, miałam piękny, książkowy 7dpo, później temp trzymała się w górze kilka dni i spadła, dalej już tylko plamienie i okres 🤷♀️
Olail za krótka trochę byłaby ta faza lutealna, miałaś już tak kiedyś? 🤔 nie biorę duphasconu więc z odstawianiem/nieodstawianiem nie pomogę. Robił Ci lekarz usg? Czysta macica? Żadnych krwiaków i tym podobnych torbieli?
U mnie chyba owu się opóźni 🙄 zrobiłam dzisiaj owulaka i jakiś taki jasny, jajniory się rozleniwiły, na darmo produkują to im pewnie motywacja spada tak jak właścicielce 😂
No właśnie mi się tak pochrzaniło odkąd zaczęliśmy się starać 🤷♀️ styczniowy cykl też był taki krótki, w lutym po 30 dniach, a teraz po 24... będę badać inne hormony bo coś tu nie gra.
10 marca byłam u ginekologa, usg okej,cytologia też, wtedy doktor mówiła,że jest ładny pęcherzyk i obstawiała owulację na 13/14dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2023, 20:48
-
Olail, pamiętaj, że różnica +/- 5 dni w cyklach jest kormalna. Ale jeśli masz takie krótkie lutealnej i krwawienie na Duphastonie no to ewidentnie jakiś problem może być...
Rozala, czemu owu na darmo?
Ewiwi, może to znak, że jeszcze chwila do owu? Twoje cykle to jakieś szaleństwo ostatnio 😥 -
nick nieaktualnyBeezi wrote:Olail, pamiętaj, że różnica +/- 5 dni w cyklach jest kormalna. Ale jeśli masz takie krótkie lutealnej i krwawienie na Duphastonie no to ewidentnie jakiś problem może być...
Rozala, czemu owu na darmo?
Ewiwi, może to znak, że jeszcze chwila do owu? Twoje cykle to jakieś szaleństwo ostatnio 😥
Wiem, to nie są jakieś duże odchyły ,ale do stycznia zawsze miałam co 28dni 🐒 a od stycznia coś się zmieniło 🙈 -
Beezi bo przez tyle miesięcy żaden plemnior nie doleciał do jakże cennego, w bólach produkowanego jajeczka 😂 tak więc jajniki mają focha za to i opóźniają owu 😂 jakby nie patrzeć wcześniejsze jajeczka były na darmo 😅
Beezi, Rica, Lipcowa, kwiatek100, Emka06 lubią tę wiadomość
starania o pierwsze👶 od 2022r
👩 30 | 🧔 31 |
IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02❄️5bb 👎
FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
FET 21.07❄️2x4cc 👎
FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎 -
Troszkę nadrobiłam ale studia mnie pochłonęły 🙈🙈🙈
Co z tymi cyklami się dzieje, ze zaczynaja się nam chrzanić 😩
Ja miałam ostatnio cykl 37 dni oczywiście wszystkie objawy ciążowe 😅 i plamienie aż do 9dc a zwyczaj plamienie już mam 6 i 7 dnia. Eh dziwne
Rica lubi tę wiadomość
👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨

-
Pomyśl jak w takim razie Stary musi myśleć o swoich plemnikach 😂rozalaa wrote:Beezi bo przez tyle miesięcy żaden plemnior nie doleciał do jakże cennego, w bólach produkowanego jajeczka 😂 tak więc jajniki mają focha za to i opóźniają owu 😂 jakby nie patrzeć wcześniejsze jajeczka były na darmo 😅
rozalaa lubi tę wiadomość
-
Białek, jak dla mnie to jeszcze nie pik, albo zaraz przed albo zaraz po, ale przecież wiesz, że owulka weekend-poniedzialek, więc się kompletnie nie stresuj tylko dzialajcie 🔥❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2023, 21:51
Bialeekk, Rica, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Beezi wrote:Białek, jak dla mnie to jeszcze nie pik, albo zaraz przed albo zaraz po, ale przecież wiesz, że owulka weekend-poniedzialek, więc się kompletnie nie stresuj tylko dzialajcie 🔥❤️
Działamy, działamy, tyle, że te testy mi spokoju nie dają😫
Wczoraj już był jasny, a dziś znowu dwie te same krechy🫣
Tak wyglądał test z czwartku👇🏾byłam pewna, że to pik…
-
Nie chciałam Was denerwować 🤣 ale to mój widok w Szwajcarii z okna. Po przeprowadzce będzie podobny :p to małe miasteczkoBeezi wrote:A w Szwajcarii jak będzie? Bo mi się zawsze kojarzy zieleń i góry na każdym kroku. Miasto czy jednak obrzeża?

Rica, Lipcowa, Lilka1298, Karina, JaMiNi, Beezi, MałaStokrotka, Paucia, Niaha, malutka203, Spencer, kwiatek100, Kasia111, Paula29, SandraH.97, rozalaa, nick nieaktualny, Emka06, Avelinee, .aś., Incognitka, Angi90 , Putka2022, Niezapominajka95, Amunicja lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
O Bożenko to jest moje marzenie ♥️ byłam w Szwajcarii i tam nawet głupi parking wygląda cudownie z błękitną rzeczką i dużą roślinnością 🥰
-
O matko bajka 😍