🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny.
Przeszukuję internet w poszukiwaniu odpowiedzi ale wciąż jej nie znalazłam. Być może, któraś z Was mi pomoże.
Obecnie 4 cykl starań. Owulacja wyznaczona 09.03 w 14 dc. Temperatura ładnie się podniosła do około 36,9. W 7 dpo spadek temperatury oraz wyraźne mrowienie w podbrzuszu. Kolejny spadek w 11 dpo. Od tego czasu temperatura cały czas utrzymuje się wysoko w granicy 37. To już 16 dzień wysokich. W tym też dniu zaczęło się delikatne plamienie. Nic nie wydostaje się na wkładkę. Plamienie widoczne podczas badania śluzu. Kolor bardziej czerwony, ewidentnie krwisty, czasem jedynie podbarwiony śluz. To już 6 dzień. Od tygodnia męczy mnie mocno kaszel. Zastanawiam się czy może to intensywne kaszlenie powoduje drobne uszkodzenia i krwawienie?
Wczoraj w 29 dc zrobiłam test, co prawa z popołudniowego moczu niewielkiej ilości, wyszedł negatywny.
Do tej pory cykle regularne. Praktycznie zawsze w przewidywanym dniu. Czasem dzień wcześniej.
Brzuch lekko pobolewa ale bez porównania z co miesięcznym bólem menstruacyjnym.
Piersi obrzmiałe z zaznaczonymi żyłkami choć co miesiąc są widoczne jednak nie tak mocno jak teraz.
Jeśli sytuacja się nie wyklaruje w poniedziałek pójdę na betę.
Spotkałyście się z taką sytuacją?
Trzymam kciuki za wszystkie Staraczki❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2023, 19:41
rozalaa, kwiatek100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelp! Nie ogarniam co się pochrzaniło z tymi cyklami...
Zaczęłam plamić, teraz to już nawet żywa czerwona krew poleciała... a biore duphaston.
Miałam brać przez 10 dni, zostały 3 tabletki.
Nie powinnam skończyć tego opakowania jeśli 🐒się rozkręca,prawda?
Kurna, 🐒 w 24dc, wychodzi na to,że faza lutealna trwała tylko 9/10 dni... proga badałam dwa dni temu to wynosił 13.30, ginekolog odpisał tylko 'wyniki są w normie' chu wie o co tu chodzi...
Chyba zaraz otworze wino bo mam doła 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2023, 19:47
-
Ja dołączam do pochrzanionych cykli. Śluz już rozciągliwy szyjka się otwiera. Wczoraj bolały jajcory dzisiaj nic
Owulak zrobiony w południe negatywny. Do kompletu chciałam kupić nać boa je kończy i w żadnej apteczce nie ma. Mąż wczoraj wykorzystany dzisiaj i jutro też ma zapowiedzianeRica, Incognitka lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
O widzę Lilka, że wyszukiwanie objawów po całości 😜
Ja dzisiaj czułam, że temperatura mi wzrosła, oczywiście już myślenie staraczki włączone 😝 A tu bang wzrosła rzeczywiście - do 38.7 😣 -
AlfaK hej ☺️ masz jeszcze testy? Proponuje zrobić z pierwszego moczu jutro, jeśli się krwawienie nie rozkręci do poziomu okresowego 🙃 objawy mogą zwiastować zarówno @ jak i ciąże, więc lepiej się nimi nie sugerować 🙃 co do spadku, miałam piękny, książkowy 7dpo, później temp trzymała się w górze kilka dni i spadła, dalej już tylko plamienie i okres 🤷♀️
Olail za krótka trochę byłaby ta faza lutealna, miałaś już tak kiedyś? 🤔 nie biorę duphasconu więc z odstawianiem/nieodstawianiem nie pomogę. Robił Ci lekarz usg? Czysta macica? Żadnych krwiaków i tym podobnych torbieli?
U mnie chyba owu się opóźni 🙄 zrobiłam dzisiaj owulaka i jakiś taki jasny, jajniory się rozleniwiły, na darmo produkują to im pewnie motywacja spada tak jak właścicielce 😂👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
nick nieaktualnyrozalaa wrote:AlfaK hej ☺️ masz jeszcze testy? Proponuje zrobić z pierwszego moczu jutro, jeśli się krwawienie nie rozkręci do poziomu okresowego 🙃 objawy mogą zwiastować zarówno @ jak i ciąże, więc lepiej się nimi nie sugerować 🙃 co do spadku, miałam piękny, książkowy 7dpo, później temp trzymała się w górze kilka dni i spadła, dalej już tylko plamienie i okres 🤷♀️
Olail za krótka trochę byłaby ta faza lutealna, miałaś już tak kiedyś? 🤔 nie biorę duphasconu więc z odstawianiem/nieodstawianiem nie pomogę. Robił Ci lekarz usg? Czysta macica? Żadnych krwiaków i tym podobnych torbieli?
U mnie chyba owu się opóźni 🙄 zrobiłam dzisiaj owulaka i jakiś taki jasny, jajniory się rozleniwiły, na darmo produkują to im pewnie motywacja spada tak jak właścicielce 😂
No właśnie mi się tak pochrzaniło odkąd zaczęliśmy się starać 🤷♀️ styczniowy cykl też był taki krótki, w lutym po 30 dniach, a teraz po 24... będę badać inne hormony bo coś tu nie gra.
10 marca byłam u ginekologa, usg okej,cytologia też, wtedy doktor mówiła,że jest ładny pęcherzyk i obstawiała owulację na 13/14dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2023, 20:48
-
Olail, pamiętaj, że różnica +/- 5 dni w cyklach jest kormalna. Ale jeśli masz takie krótkie lutealnej i krwawienie na Duphastonie no to ewidentnie jakiś problem może być...
Rozala, czemu owu na darmo?
Ewiwi, może to znak, że jeszcze chwila do owu? Twoje cykle to jakieś szaleństwo ostatnio 😥31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
nick nieaktualnyBeezi wrote:Olail, pamiętaj, że różnica +/- 5 dni w cyklach jest kormalna. Ale jeśli masz takie krótkie lutealnej i krwawienie na Duphastonie no to ewidentnie jakiś problem może być...
Rozala, czemu owu na darmo?
Ewiwi, może to znak, że jeszcze chwila do owu? Twoje cykle to jakieś szaleństwo ostatnio 😥
Wiem, to nie są jakieś duże odchyły ,ale do stycznia zawsze miałam co 28dni 🐒 a od stycznia coś się zmieniło 🙈 -
Beezi bo przez tyle miesięcy żaden plemnior nie doleciał do jakże cennego, w bólach produkowanego jajeczka 😂 tak więc jajniki mają focha za to i opóźniają owu 😂 jakby nie patrzeć wcześniejsze jajeczka były na darmo 😅
Beezi, Rica, Lipcowa, kwiatek100, Emka06 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Troszkę nadrobiłam ale studia mnie pochłonęły 🙈🙈🙈
Co z tymi cyklami się dzieje, ze zaczynaja się nam chrzanić 😩
Ja miałam ostatnio cykl 37 dni oczywiście wszystkie objawy ciążowe 😅 i plamienie aż do 9dc a zwyczaj plamienie już mam 6 i 7 dnia. Eh dziwneRica lubi tę wiadomość
👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Dziewczyny… co myślicie o tym teście?🤔
Mega mocny to on nie jest, ale zaś obie kreski mają ten sam kolor😫
Wykończy mnie ten cykl…
Rica lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
rozalaa wrote:Beezi bo przez tyle miesięcy żaden plemnior nie doleciał do jakże cennego, w bólach produkowanego jajeczka 😂 tak więc jajniki mają focha za to i opóźniają owu 😂 jakby nie patrzeć wcześniejsze jajeczka były na darmo 😅
rozalaa lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
Białek, jak dla mnie to jeszcze nie pik, albo zaraz przed albo zaraz po, ale przecież wiesz, że owulka weekend-poniedzialek, więc się kompletnie nie stresuj tylko dzialajcie 🔥❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2023, 21:51
Bialeekk, Rica, Lipcowa lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
Beezi wrote:Białek, jak dla mnie to jeszcze nie pik, albo zaraz przed albo zaraz po, ale przecież wiesz, że owulka weekend-poniedzialek, więc się kompletnie nie stresuj tylko dzialajcie 🔥❤️
Działamy, działamy, tyle, że te testy mi spokoju nie dają😫
Wczoraj już był jasny, a dziś znowu dwie te same krechy🫣
Tak wyglądał test z czwartku👇🏾byłam pewna, że to pik…
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Beezi wrote:A w Szwajcarii jak będzie? Bo mi się zawsze kojarzy zieleń i góry na każdym kroku. Miasto czy jednak obrzeża?
Rica, Lipcowa, Lilka1298, Karina, JaMiNi, Beezi, MałaStokrotka, Paucia, Niaha, malutka203, Spencer, kwiatek100, Kasia111, Paula29, SandraH.97, rozalaa, Arieen, Emka06, Avelinee, .aś., Incognitka, Angi90 , Putka2022, Niezapominajka95, Amunicja lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
O Bożenko to jest moje marzenie ♥️ byłam w Szwajcarii i tam nawet głupi parking wygląda cudownie z błękitną rzeczką i dużą roślinnością 🥰
-
O matko bajka 😍