🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelka93 wrote:Ja sobie kiedyś nie zdawałam sprawy, jak jeszcze nie korzystałam z forum itp ile ciąży kończy się niepowodzeniem. Do tego te straniq kilka lat, 3 inseminacje i krok od in vitro sprawiło, że ciągle się bałam, wizyty co chwilę. A moje dwie szwagierki, które wpadły w tym jedna dowiedziała w 15 tyg jak poszła po tabletki na wywołanie okresu 🙈 prowadziły ciąże na NFZ, wizyty dość rzadko i nie na każdej wizycie usg I miały w sobie tyle luzu, że aż tego zazdroszczę 🙂
-
Lipcowa dużo zdrowka!
Dziewczyny dziękuję, siedzę w pracy, mam dużo roboty choć mniej niż wczoraj więc za dużo nie mysle ;p brzuch mnie za to dziś coś kłuje po stronie jajnika z którego miałam owu, ale to ewidentnie nie jajnik. I troszkę podbrzusze mnie boli.
Arieen pisałaś o wzdeciach, ja zawsze po owulce się zmagam 🙈 mąż aż ostatnio się ze mnie śmiał, że jem zdrowo jak nigdy od jakiegoś czasu a bekam i wzdeta chodze jakbym się samymi fasfoodami karmiła 🙈 wysoki prog, ja od razu czuje różnice i aż się śmieje, że na pewno jestem już po owu jak sie zaczyna ;p
Teraz zmagam się za to też że zgagą.Lipcowa, Czarna_porzeczka lubią tę wiadomość
-
MałaStokrotka wrote:Niaha zanim mi ukmnie, mocno trzymam kciuki, żeby jednak pojawiły się jeszcze ⏸️!!!
-
Rozzzzi wrote:Aś, moje gratulacje! Będzie wszystko dobrze!
Z tego co pamietam o ile się nie mylę to w lutym byłaś na monicie i nie było żadnego pęcherzyka dominującego, rozumiem ze pojawił sie później? I sie udało? Dopytuje bo sama mam Pcos wiec wiesz, ciekawi mnie to 🫢
Tak. Byłam na monitoringu w 14 i 16 dc i nie działo się absolutnie nic. Poszłam do gina po duphaston na wywołanie, a on stwierdził, że oczywiście mi da, ale może żebym dała sobie czas. Przepisał glucophage i niepokalanka, którego brałam w podwójnej dawce. Potem przyszedł urlop, codziennie dwie godziny na siłowni (stwierdziłam, że skoro i tak cykl na straty to chociaż schudnę do kolejnego jak najwięcej) i owu przyszła w 25 dc 😍 już nie miałam USG, ale owulaki były jednoznaczne. Z tego cyklu jest Kropek i jestem sobie wdzięczna, że nie wzięłam tego duphastonu chociaż pamiętam, że wychodząc od lekarza byłam strasznie załamana i powiedziałam sobie, że nie będę znosić 50 dniowych cykli.
A Ty na jakim jesteś teraz etapie? Jakiej długości cykle?♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
nick nieaktualny
-
.aś. wrote:Tak. Byłam na monitoringu w 14 i 16 dc i nie działo się absolutnie nic. Poszłam do gina po duphaston na wywołanie, a on stwierdził, że oczywiście mi da, ale może żebym dała sobie czas. Przepisał glucophage i niepokalanka, którego brałam w podwójnej dawce. Potem przyszedł urlop, codziennie dwie godziny na siłowni (stwierdziłam, że skoro i tak cykl na straty to chociaż schudnę do kolejnego jak najwięcej) i owu przyszła w 25 dc 😍 już nie miałam USG, ale owulaki były jednoznaczne. Z tego cyklu jest Kropek i jestem sobie wdzięczna, że nie wzięłam tego duphastonu chociaż pamiętam, że wychodząc od lekarza byłam strasznie załamana i powiedziałam sobie, że nie będę znosić 50 dniowych cykli.
A Ty na jakim jesteś teraz etapie? Jakiej długości cykle?
Aktualnie 37dc śluz płodny się pojawił jutro idę na monit podejrzeć co się dzieje. Okres miałam 21.02, biorę glucophage tez🫢 w lutym miałam owulacje jakoś koło 40dc wiec mam nadzieje ze teraz tez coś się szykuje ✊🏻 oh meczy mnie to strasznie takie czekanie na ta owu czy będzie czy nie 🤬 -
Spencer wrote:U mnie z objawów: piersi powiększone i tkliwe, ale już tak bardzo nie bolą jak na początku, w weekend miałam dość mocne mdłości, teraz sporadycznie i raczej po jedzeniu. No i ciagle, ciagle jestem zmęczona w ciągu dnia i nie mogę się na niczym skupić, a w nocy zasnąć nie mogę i budzi mnie każdy hałas.
EDIT. Dodatkowo bardzo szybko się męczę - wejście po schodach lub wywieszenie prania to czasem wyzwanie 🫣san95 wrote:Dziewczyny ile dp zobaczyłyście swoje pierwsze ⏸️ albo cienie? 🙈
Spencer ja to samo mam całymi dniami bym spała, a potem w nocy nie ma kto spać za mnie... albo jak w dzień nie będę drzemać to i tak pójdę spać około 22 a obudzę się o 2/3 w nocy i oczy jak 5zl i baj baj spankolocie 🙈 byłam na zakupach z moja mama kiedyś i musiałam przejść ze 100m do sklepu od auta I tak się zmęczyłam że aż się zasapalam prawie 😂 mama mi powiedziała że przecież nie musiałam biec bo ona czekała na mnie 🙈😂
san95, Spencer lubią tę wiadomość
-
Rozzzzi wrote:Aktualnie 37dc śluz płodny się pojawił jutro idę na monit podejrzeć co się dzieje. Okres miałam 21.02, biorę glucophage tez🫢 w lutym miałam owulacje jakoś koło 40dc wiec mam nadzieje ze teraz tez coś się szykuje ✊🏻 oh meczy mnie to strasznie takie czekanie na ta owu czy będzie czy nie 🤬
-
Rozzzzi wrote:Edit: gin twierdzi żeby dać czas na spontaniczna ciąże do pol roku ale z moim pcos to będzie trwać wiecznie…
-
Rozala bardzo dziękuję za prowadzenie wątku, chociaż na chwilę mogłam zobaczyć 🤰 przy swoim niku 😊 dziękuję również Wam dziewczyny za wielkie wsparcie, jesteście nieocenione ❤️
Uciekam na kwietniowy wątek, będę tam patrzeć co się dzieje, ale do Was też wpadnę pooglądać Wasze kropki 🥰
Aaa no i dzisiaj beta 782 więc mam nadzieję że będzie jutro coś widać na tym USG i będziemy mogli wreszcie zadziałać w jakiś sposób...Paucia, rozalaa, WonderWoman lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
2022-->CP w p.jajowodzie 2022-->HSG, ok 2023-->kolejna CP💔, metotr. Potem krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia,(adenomioza)08.2024--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔
11.2024-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 6DPT 26.0 Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 12DPT 412.0
14DPT 858.0Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm❤️
8w6d CRL 2.16 cm❤️
10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰
11w6d I prenatalne -->5.57 cm,160 ud/min.❤️ Test Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷
14w1d brykająca Księżniczka 😍
15w5d Księżniczka z pięknie bijącym ❤️
-
Rozzzzi wrote:Edit: gin twierdzi żeby dać czas na spontaniczna ciąże do pol roku ale z moim pcos to będzie trwać wiecznie…
-
Dobrze, że u Ciebie te owulacje występują. U mnie te cykle 50-60 dniowe były bezowulacyjne i jakbym miała cofnąć czas to bym każdy ten cykl skróciła duphastonem. Pół roku w zasadzie spędziłam na czekaniu, że może owu wystąpi, a ona nie występowała blokowana prawdopodobnie przez jeden antydepresant. Mam nadzieję, że najbliższy monitoring pokaże u Ciebie piękny pęcherzyk dojrzewający ❤️♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
SandraH.97 wrote:Rozala bardzo dziękuję za prowadzenie wątku, chociaż na chwilę mogłam zobaczyć 🤰 przy swoim niku 😊 dziękuję również Wam dziewczyny za wielkie wsparcie, jesteście nieocenione ❤️
Uciekam na kwietniowy wątek, będę tam patrzeć co się dzieje, ale do Was też wpadnę pooglądać Wasze kropki 🥰
Aaa no i dzisiaj beta 782 więc mam nadzieję że będzie jutro coś widać na tym USG i będziemy mogli wreszcie zadziałać w jakiś sposób...SandraH.97 lubi tę wiadomość
-
SandraH.97 wrote:Rozala bardzo dziękuję za prowadzenie wątku, chociaż na chwilę mogłam zobaczyć 🤰 przy swoim niku 😊 dziękuję również Wam dziewczyny za wielkie wsparcie, jesteście nieocenione ❤️
Aaa no i dzisiaj beta 782 więc mam nadzieję że będzie jutro coś widać na tym USG i będziemy mogli wreszcie zadziałać w jakiś sposób...
Sandra trzymam kciuki, żebyś miała to już za sobą.. ❤️
SandraH.97 lubi tę wiadomość
-
Elenaa wrote:Wcale nie musi, nie przejmuj się tak, ja tu widzialam niektóre dziewczyny z pcos i edno które zachodziły w zdrowe ciążę także nie ma co się martwić na zapas. Ej po 2 jesteś mloda tak jak 😁 (reszta tez mloda oczywiście 😃) ja my z mężem się staraliśmy 6 miesięcy i w 7 zadziałało także wrzuć na luz 😊
-
.aś. wrote:Dobrze, że u Ciebie te owulacje występują. U mnie te cykle 50-60 dniowe były bezowulacyjne i jakbym miała cofnąć czas to bym każdy ten cykl skróciła duphastonem. Pół roku w zasadzie spędziłam na czekaniu, że może owu wystąpi, a ona nie występowała blokowana prawdopodobnie przez jeden antydepresant. Mam nadzieję, że najbliższy monitoring pokaże u Ciebie piękny pęcherzyk dojrzewający ❤️
Mam nadzieje ze jutro sie dowiem ze jest pęcherzyk, po coś biorę te suple i lek wiec myśle ze coś urośnie 😃.aś. lubi tę wiadomość
-
Pospałam 1,5 godziny, myślałam,że pomoże, a jestem jeszcze bardziej śnięta.Miałam dzwonić do księgowej, ale chyba nie mam dzisiaj do tego mózgu.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Sandra pamiętaj, że jesteśmy z Tobą. Mam nadzieję, że dalej sprawy potoczą się po Twojej myśli 🍀
SandraH.97 lubi tę wiadomość
-
JaMiNi wrote:Nie testowałas dzisiaj ?
z wczoraj na dziś różnicy zauważalnej na pewno by nie było.
pomijając fakt, że wiadomo, że chciałabym wiedzieć, to jednak najważniejszą dla mnie kwestią było włączenie leków na czas - gdzieś tam może nie panicznie ale bałam się, że przegapię odpowiedni moment i potem będę się obwiniać że to z mojej winy coś poszło nie tak.
Inna sprawa że teraz akurat walczę z myślami a co jeśli to za mało, albo za mała dawka albo mimo wszystko za późno? A załamać się można z tyn wszystkim ;pJaMiNi lubi tę wiadomość