🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
JaMiNi wrote:Dopiero wyszłam z wizyty, zarodek 2,5 mm od ostatniej wizyty tydzień temu widać zmianę ale lekarka powiedziała to jest etap graniczny żeby pojawiło się serce kazała zrobić bete jutro i pon i przyjść w pon na usg, to jest kolejny lekarz który mówi ze beta ma się podwoić bez znaczenia od wartości 🤷♀️ wiecie jestem zmęczona tym wolałabym wiedzieć na czym stoję , z usg 5+5 jutro z om 8+0 nie chce tak chodzić jeszcze dwa tygodnie
Kochana obraz się zmienia. To dobrze. Nadzieja jeszcze jest. Z ta beta się nie zgadzam. Ja 07.04 miałam betę 8115 a 11.04 - 20108. Nie podwoiło się i ciąża jest zdrowa. W takim razie czekamy na Twoja betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 22:26
26.09.2019 - Franio 💙
06.12.2023 - Staś 💙
28.03.2024 - ⏸️
11.04.2024 - b-hcg 3474
13.04.2024 - b-hcg 5397
15.04.2024 - pęcherzyk żółtkowy 0,34 brak zarodka
23.04.2024 - 6+5 jest ❤️ -
Jamini, przykro mi, ze musisz zyc w takiej niepewności. 🥺
Mam jednak nadzieję, ze jakims cudem mialas pozniej owu albo to leniuszek po prostu i wszystko skończy się dobrze.
A co do bety, też sie nie zgadzam. To juz sa za duze wartości.JaMiNi lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
JaMiNi, będę mocno trzymać kciuki za Twoją betę i rozwiązanie sytuacji! Wierzę, że musisz być bardzo zmęczona ta niepewnością, ale może jeszcze będzie pozytywny finał 🤞
Mało pisze, bo ostatnie dni mam wyjęte z życiorysu. Jakaś choroba się przypałętała i ścięła mnie i męża z nóg. Wczoraj przespałam prawie cały dzień, a dzisiaj tylko pół, bo nafaszerowana apapem musiałam iść do pracy. Czytam Was na bieżąco nawet jeśli nie odzywam
Ja pasów w żadnej ciąży nie miałam i w tej też chyba korzystać nie będę.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Księgowa wrote:Jamini, przykro mi, ze musisz zyc w takiej niepewności. 🥺
Mam jednak nadzieję, ze jakims cudem mialas pozniej owu albo to leniuszek po prostu i wszystko skończy się dobrze.
A co do bety, też sie nie zgadzam. To juz sa za duze wartości.
Dziewczyny ja wam gratuluje wszystkich udanych wizyt i bardzo się cieszę ze tak wam pięknie maluszki rosną, po prostu mało się udzielam staram się trochę odciąć od tego -
nick nieaktualny
-
Arieen wrote:Jamini czyli nadal jest szansa dla malucha. Błagam spróbuj przez ten weekend nie czytać internetow, ale skorzystać na maksa z pogody i oderwać myśli od tego. Trudno wiem, ale chociaż na tyle ile się da zrob to dla siebie.
-
Jamini ściskam Cię, bo to, przez co teraz przechodzisz jest niesamowicie trudne. Tydzień temu lekarka nie była pewna zarodka, dziś go zauważyła i zmierzyła. Wzrost bety będzie zależał od pierwszego wyniku. Im wyższy, tym mniej spektakularnie będzie rosła, ALE moim zdaniem w tej sytuacji każdy znaczący wzrost będzie pozytywnym sygnałem.
Gdyby zarodek się nie rozwijał, obraz byłby taki sam jak tydzień temu. Jeśli rośnie, to znaczy, że coś się tam dzieje. Dalej też twierdzę, że przy takim maleństwie brak serduszka nie świadczy o niczym. Jest, rośnie a to najważniejsze. Mam nadzieję, że niedługo ta sytuacja się wyjaśni ❤️
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
JaMiNi wrote:Lekarka coś tłumaczyła podwójnym zapłodnieniem jak pytałam o szybki test pozytywny i bete wysoka, jak to jest ze beta była taka wysoka a ciąża się tak wolno rozwija, no bo coś tam się zmienia 🤷♀️
Dziewczyny ja wam gratuluje wszystkich udanych wizyt i bardzo się cieszę ze tak wam pięknie maluszki rosną, po prostu mało się udzielam staram się trochę odciąć od tego
Tez mi to przyszło do głowy. Moze były dwa, ale na USG uwidoczniono jeden, ten późniejszy?
Tak czy siaj, niech Ci minie szybko weekend i poniedziałek pokaze, ze maluszek walczy 🍀 ja wierzę, ale tez rozumiem Ciebie.
U mnie niby się wszystko zgadza z OM, a w 6+3 serduszka nie bylo (i niby wiem, ze ma czas), a jednak niepokoj zostaje, czy to nie jest zbyt wolny proces.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Wiecie to co mówią lekarze a co czytam to dwie różne bajki mi dzisiaj lekarka powiedziała ze 5+5 to graniczny czas na serce a ja czytałam ze do 6mm, tak jak z beta, ale mam tez ten dylemat ze nawet jak się pojawi serducho a ta ciąża tak wolno się rozwija nie będzie to znaczyło ze z maluchem coś nie tak 😩
Nie wiem jaki to może mieć wpływ na wysoka bete i szybki test pozytywny ale brałam aromek w tym cyklu 🤷♀️ -
Rozaline wrote:Jamini ściskam Cię, bo to, przez co teraz przechodzisz jest niesamowicie trudne. Tydzień temu lekarka nie była pewna zarodka, dziś go zauważyła i zmierzyła. Wzrost bety będzie zależał od pierwszego wyniku. Im wyższy, tym mniej spektakularnie będzie rosła, ALE moim zdaniem w tej sytuacji każdy znaczący wzrost będzie pozytywnym sygnałem.
Gdyby zarodek się nie rozwijał, obraz byłby taki sam jak tydzień temu. Jeśli rośnie, to znaczy, że coś się tam dzieje. Dalej też twierdzę, że przy takim maleństwie brak serduszka nie świadczy o niczym. Jest, rośnie a to najważniejsze. Mam nadzieję, że niedługo ta sytuacja się wyjaśni ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 23:36
-
Jamini ja już pisałam tutaj żebyś się nie sugerowała owulka bo mnie osobiście owulaki oszukały i zapłodnienie było wcześniej niż owu był dodatni także nie stresuj się, obraz faktycznie się zmienił, zarodek rosnie zaraz napewno zobaczysz serduszko🫂 wiem że łatwo tak pisać ale różne są ciążę i różne dzieciaczki. Ja tam wierze ze twój kropek to leniuszek i trochę wolniej rośnie. Z beta ci nie pomogę za bardzo bo się nie znam ale też mi się wydaje że to jest nierealne żeby się podwoiła tak szybko🤷🏼♀️ jamini serduszko jesteśmy z tobą i trzymamy kciuki za twojego kropka 🤞🏼❤️
-
JaMiNi wrote:Myśle ze tydzień temu zarodka po prostu nie było to co zmierzyła lekarka miało 3,7 mm a obraz tydzień temu z usg a dzisiaj to dwie różne bajki, wtedy lekarka coś tam na sile przybliżała dzisiaj było widać z daleka
To miałam na myśli. Nie było go, a jest. A co do 5+5 to nie jest żaden graniczny czas na serce! Owszem, z ostatniej miesiączki skończony 8 tydzień tak, ale nie 5+5. Ja byłam na USG 5+4, też naczytałam się, że serduszko może już być, a nie było nawet zarodka. Dwa tygodnie później już jest i ma serduszko, a to był 7+4. I u mnie wszystko póki co książkowo, więc nie słuchaj takich bzdur, że przy tak małym zarodku ma być już serce.
Przepraszam, ale wkurza mnie to nakręcanie, kiedy co już powinno być. Wiadomo, że Twoja sytuavja jest do obserwacji, ale zarodek jest. Jeśli urośnie za tydzień, można będzie powiedzieć coś więcej. Póki co dalej trzeba czekać i dać mu szansę. To trudne, ale najbliższe 2 tygodnie będą kluczowe.
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
nick nieaktualnyJaMiNi wrote:Wiecie to co mówią lekarze a co czytam to dwie różne bajki mi dzisiaj lekarka powiedziała ze 5+5 to graniczny czas na serce a ja czytałam ze do 6mm, tak jak z beta, ale mam tez ten dylemat ze nawet jak się pojawi serducho a ta ciąża tak wolno się rozwija nie będzie to znaczyło ze z maluchem coś nie tak 😩
Nie wiem jaki to może mieć wpływ na wysoka bete i szybki test pozytywny ale brałam aromek w tym cyklu 🤷♀️ -
nick nieaktualnyCo do testów owu, to również tak jak Elene mnie zawiodły. Byłam raz na monitoringu owulacji u gina, miałam potwierdzoną owu. W tym czasie żaden test nie wyszedl pozytywny. Za to przez rok mi wychodziły, być może w ogóle nie w tym czasie co miałam owu..Ja im już nie wierzę 😉
Zaszlam w jedynym cyklu, w którym w końcu olalam sikania na te owulaki 😜 -
Rozaline tylko jak dyskutować z dwoma lekarzami ze beta nie musi się podwajać a zarodek z tego co czytałam ma czas na serce do 6 mm, wiecie to trudne to nie duże miasto ze wybór lekarzy ogromny, u lekarki w czwartek prowadziłam pierwsza ciąże i chodzę do niej od lat nastoletnich pracuje w szpitalu, druga jest polecana lekarka z Krakowa i widać po zdjęciach ze sprzęt maja bardzo dobry, No i jeszcze 3 lekarka przy pomocy której staraliśmy się o ciąże tez specjalistka z Krakowa z tym certyfikatem FMF
-
Arieen monitoringu nie miałam, brałam aromek a z wykresu mierzenia temperatury owu była jakoś 7,8 marca, jak wyłapałam skok temperatury zrobiłam pod rząd trzy testy owulacyjne i każdy negatywny, ostatnie przytulanki jakoś 12 marca później zaczęłam plamić a test pozytywny pierwsza jasna kreska 20 marca i to wieczorem.
Dziwne to wszystko jest 🤷♀️ -
JaMiNi wrote:Arieen monitoringu nie miałam, brałam aromek a z wykresu mierzenia temperatury owu była jakoś 7,8 marca, jak wyłapałam skok temperatury zrobiłam pod rząd trzy testy owulacyjne i każdy negatywny, ostatnie przytulanki jakoś 12 marca później zaczęłam plamić a test pozytywny pierwsza jasna kreska 20 marca i to wieczorem.
Dziwne to wszystko jest 🤷♀️ -
Jamini, bardzo mi przykro, że znów masz czekać. Niepewnosc jest najgorsza ;( coś się tam dzieje, mam nadzieję że pójdzie to w dobrym kierunku.
Z tą beta to mam nadzieję, że to nieprawda bo u mnie bety słabe i też żyje z wizyty na wizytę w stresie.
Co do serduszka w 5+5 to nie zgadzam się że to graniczny czas. To czas gdzie serduszko ma prawo dopiero się pojawiać a często go wtedy jeszcze nie ma.