🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Natosia, zapiszesz mi wizytę 20.06 i prenatalne II trymestru 27.07?
Póki co przerwa od lekarzy i dobrze, bo dziś się naczekałam na wizytę, a w sumie byłam tylko kontrolnie z wynikami. Mam kolejne sierowania, ale kuć się będę dopiero przed wizytą. Teraz znowu będzie czekanie na USG 🤭Księgowa, Nat96 lubią tę wiadomość
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
nick nieaktualny
-
Arieen wrote:Natosia mi możesz wpisać 26 czerwca usg połówkowe 🙂
Co ile macie wizyty? U mnie co 4 tygodnie teraz.
U mnie teraz wychodzi co 3 tygodnie i to chyba taki standard, jak nic się nie dzieje te 3-4 tygodnie.Arieen lubi tę wiadomość
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
U mnie co 2 tygodnie.
Arieen, Tabaluska lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualny
-
U mnie też co 4 tygodnie wizyta 😊
Dzisiaj mnie jakiś dół złapał- już zaczynam się bać porodu 😔 mam zgłosić się do psychiatry po zaświadczenie do CC, bo mam tokofobie, ale nawet to CC mnie przeraża. Jak już teraz się tak boję to co będzie dalej… przepraszam, że tak dołujący post, ale nie mam za bardzo z kim o tym pogadać.. -
Bigbrowneyes wrote:U mnie też co 4 tygodnie wizyta 😊
Dzisiaj mnie jakiś dół złapał- już zaczynam się bać porodu 😔 mam zgłosić się do psychiatry po zaświadczenie do CC, bo mam tokofobie, ale nawet to CC mnie przeraża. Jak już teraz się tak boję to co będzie dalej… przepraszam, że tak dołujący post, ale nie mam za bardzo z kim o tym pogadać..
A moze warto o tym porozmawiać z psychologiem / psychiatra?
Wyrzucić z siebie obawy, jakos to poukładać w głowie poki jeszcze jest czas?Rozaline lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyBigbrowneyes wrote:U mnie też co 4 tygodnie wizyta 😊
Dzisiaj mnie jakiś dół złapał- już zaczynam się bać porodu 😔 mam zgłosić się do psychiatry po zaświadczenie do CC, bo mam tokofobie, ale nawet to CC mnie przeraża. Jak już teraz się tak boję to co będzie dalej… przepraszam, że tak dołujący post, ale nie mam za bardzo z kim o tym pogadać.. -
U mnie też wizyty co 3-4 tygodnie. Następna 22.06.
Myślę, że warto przepracować w czasie ciąży te problemy. Dobra szkoła rodzenia i psycholog mogiłą pomoc. Tak czy inaczej jakiś poród nas czeka.
Mi psycholog pomógł po drugiej stracie.Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Matko dziewczyny nawet nie będę was nadrabiać bo nie dam rady 🤣
Mnie już drugi dzień co jakiś czas pobolewa brzuch, zastanawiam się czy przypadkiem nie zaczynam czuć ruchów bo raz mnie zaboli z jednej strony, raz z drugiej a raz gdzieś na dole 🤣
A z przyjemnych rzeczy dostałam dzisiaj truskawki od sąsiada i jutro już wiem co bedzie na obiad 😁 a no i byłam odwiedzić koleżankę w pracy i przyjechał nasz kolega z klasy troszke pogadaliśmy i nagle gdzies zniknął ale wrócił z połówka whisky i dal mi ją. Powiem wam że zdziwilam się bardzo a ten mówi że to za pomoc na maturze z angielskiego 🤣 parę lat zleciało ja już nie pamiętam nawet co było w zeszłym tygodniu a ten mi wyjechał z flaszką i mówi że za maturę 🤣 ale szacun że pamiętał 👌🏼😊
-
Arieen wrote:No tak rozumiem, że czekacie na kupującą. Mam nadzieję, że wszystko pojdzie po waszej myśli 🙂 Ja już tak się przyzwyczaiłam do Warszawy, że nie wyobrażam sobie mieszkać gdzieś indziej.
Dziewczyny dziś mój drugi dzień na l4 i to jest bardzo dziwne nie musieć już pracować. Normalnie po tylu latach to aż jest nienormalne móc wyjść na spacer przed 17 na tygodniu😮😅
Na 30 urodziny wyprowadziłam się z Warszawy nad morze🙉 Wielka zmiana, wielkie wyzwania ale cieszę się z niej🙂 Niestety tęsknie za rodziną i przyjaciółmi, ciężko się często spotykać gdy dzieli nas ponad 300km. Mimo wszystko nie zmieniłabym ten decyzji, w Warszawie ze względu na pracę męża ciężko byłoby założyć rodzinę (a szczególnie przeżyć pierwsze miesiące z bliźniętami🥴)
Bigbrowneyes wrote:U mnie też co 4 tygodnie wizyta 😊
Dzisiaj mnie jakiś dół złapał- już zaczynam się bać porodu 😔 mam zgłosić się do psychiatry po zaświadczenie do CC, bo mam tokofobie, ale nawet to CC mnie przeraża. Jak już teraz się tak boję to co będzie dalej… przepraszam, że tak dołujący post, ale nie mam za bardzo z kim o tym pogadać..
Do porodu jeszcze dużo czasu. Warto z kimś porozmawiać o swoich lękach
Abietis wrote:Jak dziewczyny u Was zdrowie?
Ja właśnie czekam w kolejce do lekarza bo się rozchorowałam 😔 raczej zwykłe przeziębienie, ale gardlo boli nawet przy przełykaniu śliny, głowa też, nos zapchany i ogólne osłabienie 😒
A że teraz maluszek najważniejszy to idę na zwolnienie się kurować, nie będę chora chodziła do pracy
Kochana zdrowie najważniejsze! Nawet i bez ciąży jak się jest chorym to się nie pracuje. Ja się nauczyłam jak się kiedyś w pracy wszyscy zaraziliśmy grypą i przez tydzień firma była zamknięta🤦♀️ pamiętam że dwa tygodnie ledwo mogłam się ruszać. Od tamtej pory chora siedzę w domu.
Natosia wrote:Znam te nerwy.Obecnie dzwonię do wszystkich fachowców i biorę ich na litość,ze musimy się spieszyć bo
na listopad mam termin 😅
U nas dla chłopca byłoby jedno z trzech popularnych wlasnie- Antek,Jaś lub Stas.
Wszystkie trzy piękne❤️ u nas Antek odpadł w przedbiegach bo teściu się tak nazywa, Stasia ma szwagierka a Jaśka kumpela😅
-
Dzwonili do mnie dzisiaj, ze wyniki biochemii sa w porządku. 😊
Jutro mam isc odebrać papier z ryzykami. Kamień z serca 🙈
No i jutro wizyta u lekarza, chyba czas na L4, bo nie radzę sobie z mdłościami 😔 nie mogę mówić nadal.Angelka93, Elenaa, .aś., Spencer, Bella_89 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyBella to ja do Warszawy się przeniosłam z Lublina i tak juz zostalam 🙂
Mieszkanie nad morzem na pewno ma dużo plusów zwłaszcza latem 😀
Księgowa super, że wyniki ok 🙂 W którym jesteś tygodniu, że jeszcze mdlosci męczą?
A może chcecie ustawić sobie suwaczki z tygodniami abysmy wszystkie wiedzialy w ktorym ktora jest tygodniu?🙂 Jeśli oczywiście macie ochotę. -
Cześć dziewczyny.Zaraz się biorę za wpisywanie Waszych wizyt.
Wczorajszy dzień miałam zakręcony + najmłodszy chory, więc jeździłam tu i tam i na zmianę z mamą zajmowałam się nim...a koło południa zadzwonili z przedszkola,że córkę boli gardło. Szlag mnie trafi.Także wczorajszy zakręcony dzień odszedł w niepamięć.
A dzisiaj od rana byłam z nimi u lekarza, na zakupach, a teraz dzwoniłam jak zwykle po ekipach.
Póki co ładnie mi się wszystko układa w całość, aż mi się żyć chce:)
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Bigbrowneyes ja również spróbowałabym psychoterapii.
Arieen ja mam co 3 tygodnie, aczkolwiek na końcówce będzie dco 2 tygodnie lub cześciej-przez wzgląd na bliżnę po cc.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Arieen, aktualnie jestem 12+5 🙈
Dziewczyny! Zdalam egzamin! Dziękuję za wasze kciuki ❤️❤️❤️
Natosia - to ja mam jutro wizytę o 15:30 u gina i potem 26.07 polowkowe o 10. 😊Angelka93, Malinkaaa, .aś., Spencer, Bella_89, Nat96 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Za to ja mam dzisiaj wizyte u diabetologa o 17:20
Zwykla wizyte kontrolną 22.06 o 13:40
I połówkowe muszę umówić na lipiec ale dopiero jak pójdę na wizytę czyli mi wypadnie jakieś wtedy 22+5 wiec myślę że dobrze -
Później Was nadrobię... przychodzę z nieciekawymi informacjami 😔 wczoraj zaczęła mnie pobolewać ta prawa strona na której była ta "torbiel". Wróciłam właśnie właśnie od ginekologa. Ale wybrałam się do zupełnie innego bo już serio miałam dość wszystkich mądrych lekarzy którzy nic nie zauważyli. Jest guz 7cm. Teraz już jest nieukrwiony bo prawdopodobnie właśnie zawartość rozlała się 3 tyg temu. Jutro muszę zrobić markery nowotworowe a w piątek jechać do ordynatora czy podejmie się operacji i jeżeli tak to kiedy. Moje pytanie brzmiało tylko czy dziecku nic nie zagraża. Lekarz powiedział że na ten moment nie i jeżeli o zagrożeniu mowa to bardziej chodzi o mnie 😔 przygniotło mnie to dzisiaj👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Później Was nadrobię... przychodzę z nieciekawymi informacjami 😔 wczoraj zaczęła mnie pobolewać ta prawa strona na której była ta "torbiel". Wróciłam właśnie właśnie od ginekologa. Ale wybrałam się do zupełnie innego bo już serio miałam dość wszystkich mądrych lekarzy którzy nic nie zauważyli. Jest guz 7cm. Teraz już jest nieukrwiony bo prawdopodobnie właśnie zawartość rozlała się 3 tyg temu. Jutro muszę zrobić markery nowotworowe a w piątek jechać do ordynatora czy podejmie się operacji i jeżeli tak to kiedy. Moje pytanie brzmiało tylko czy dziecku nic nie zagraża. Lekarz powiedział że na ten moment nie i jeżeli o zagrożeniu mowa to bardziej chodzi o mnie 😔 przygniotło mnie to dzisiaj