🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale dzisiaj wysyp brzuchów,super dziewczyny:)
Malinka gratuluje synkaMalinkaaa lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Ewelina, moj dziec to sie schował w kręgosłupie chyba 😅
Poki co u mnie +2kg. Myślałam, ze przy cukrzycy będzie gorzej.EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
U mnie u położnej najwyższy przyrost miałam +3,5 kg, ale wizyty mam o różnych porach i przeważnie po weekendzie u rodziny, a wiadomo, że od dziadków z pustymi brzuchem się nie wraca 😂 W domu ważę się od początku z samego rana na czczo i póki co +2,5 kg i tych pomiarów się trzymam 😅
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
Wow jaki wysyp brzuszków dzisiaj - wszystkie piękne! 😍
Arieen gratulacje dla Ciebie i MĘŻA 😁 pamietam jak to na początku dziwnie się wymawia z taką nutką ekscytacji 😁
Malinka dobrze, że badania wyszły ok i witamy kolejnego chłopaka 🩵
Niemamnicku dobrze Cię widzieć wśród nas ♥️niemamnicku, Malinkaaa, Arieen lubią tę wiadomość
-
Kurcze, tak sobie spojrzałam na 1 stronę i ojj, końcówka listopada będzie ciekawa ❤️
EwelinaNowa 😊, niemamnicku, Nat96 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Wow dziewczyny co się tu u was działo jak mnie nie było 😁
Arien gratulacje świeżo upieczona żonko ❤️
Niemamnicku witaj kochana jak dobrze cie tutaj widzieć i wiedzieć że wszystko z wami ok ❤️🫂
U mnie goście goście i po gościach było fajnie się spotkać z całą rodzinka męża i powspominać😊
Potem pakowanie na wakacje i szukanie pomocy na gospodarstwo No i w końcu wakacje 👌🏼
Droga nawet znośna myślałam że gorzej przeżyje te 570km w jedną stronę a potem 800 spowrotem ale na szczęście było fajnie. Sama wakacje też super ale krótko i na przypale ze strażą miejską a wszystko przezemnie i zachciankę na kebaba w Szczecinku dzień przed weselem kuzynki 🤣 już nie wspomnę o rozdaniu Fryderyków i gwiazdach w naszym hotelu przez co nie wpuszczali nikogo przez 2h 🤬 No i 2 dni nad morzem też piękny czas dla mnie i męża szczególnie. Liczy się że mąż zadowolony jak dziecko i to mnie najbardziej cieszy ❤️
Połówkowe też zaliczone Wiktor zdrowy jak koń, waży 568g i gin mówiła że ma ponad 20cm 👶🏼💙Angelka93, EwelinaNowa 😊, Arieen, niemamnicku, Księgowa, Spencer, .aś., Bella_89 lubią tę wiadomość
-
niemamnicku wrote:🧡🙏👋 ja tu jestem od samiutkiego początku, z resztą byłam pierwszą testującą tylko mnie TROCHĘ nie było
Miałam bardzo trudne początki ciąży i musialam później odpocząć.
No widzisz, ja z kolei odpoczywałam od forum od lutego po długim cyklu, który trzymał mnie w niepewności przez ponad 50 dni. Wtedy się nie udało, miesiąc później już tak. Dołączyłam tu dopiero w kwietniu, więc się minęłyśmy 🤭 Cieszę się, że wszystko się ułożyło tak, że mogłaś tu wrócić 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 07:17
niemamnicku lubi tę wiadomość
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
Księgowa wrote:Kurcze, tak sobie spojrzałam na 1 stronę i ojj, końcówka listopada będzie ciekawa ❤️👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
nick nieaktualnyniemamnicku wrote:🧡🙏👋 ja tu jestem od samiutkiego początku, z resztą byłam pierwszą testującą tylko mnie TROCHĘ nie było
Miałam bardzo trudne początki ciąży i musialam później odpocząć.niemamnicku lubi tę wiadomość
-
Arieen wrote:Hej ponownie 🙂 W którym jesteś obecnie tygodniu i na kiedy masz termin?🙂 Bo może nie będę już pierwszą na liście? 😀
Termin z OM mam na 14.11, mój gin nie zmienia terminu na podstawie usg, wiec trzymam się tego pierwotnego.
Chociaż mój Alek większy od dawna o ponad tydzień, ale to u mnie nie zwiastuje szybszego porodu raczej tylko większe dziecko.
Dokładnie mam 23+3, wiec trwa 24 tydzień
Początki mojej ciąży były ciężkie, fizycznie i psychicznie. Poza tym, że krwawiłam do 13 tygodnia, miałam dwa wielkie krwotoki po których żegnałam się z bobo, byłam tez wyczerpana ciaglymi wymiotami (wymiotowałam absolutnie kazdym posiłkiem) i negatywnym nastawieniem (jestem po wcześniejszej stracie, Alek ma być tęczowym bobaskiem 🌈)
Dopiero od paru tygodni czuje się dobrze i zaczynam cieszyć się tą ciążą.
Pozwoliłam sobie też na kompletowanie wyprawki i szurnęłam z tematem z kopyta, jeszcze nie mam komody dla malucha a juz cała sypialnia zawalona jego rzeczami )
A Wy jak z wyprawka? Coś juz kupujecie? Macie wózek, łóżeczko? -
niemamnicku wrote:Termin z OM mam na 14.11, mój gin nie zmienia terminu na podstawie usg, wiec trzymam się tego pierwotnego.
Chociaż mój Alek większy od dawna o ponad tydzień, ale to u mnie nie zwiastuje szybszego porodu raczej tylko większe dziecko.
Początki mojej ciąży były ciężkie, fizycznie i psychicznie. Poza tym, że krwawiłam do 13 tygodnia, miałam dwa wielkie krwotoki po których żegnałam się z bobo, byłam tez wyczerpana ciaglymi wymiotami (wymiotowałam absolutnie kazdym posiłkiem) i negatywnym nastawieniem (jestem po wcześniejszej stracie, Alek ma być tęczowym bobaskiem 🌈)
Pozwoliłam sobie też na kompletowanie wyprawki i szurnęłam z tematem z kopyta, jeszcze nie mam komody dla malucha a juz cała sypialnia zawalona jego rzeczami )
A Wy jak z wyprawka? Coś juz kupujecie? Macie wózek, łóżeczko?👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
nick nieaktualnyniemamnicku wrote:Termin z OM mam na 14.11, mój gin nie zmienia terminu na podstawie usg, wiec trzymam się tego pierwotnego.
A Wy jak z wyprawka? Coś juz kupujecie? Macie wózek, łóżeczko?
Przykro, że musiałaś się tyle nastresowac. Najważniejsze, że już wszystko dobrze.
Ja mam nadal tylko ubranka kupione więc chyba tu będę ostatnia z kupnem wózka, fotelika itd 😅 -
niemamnicku wrote:Termin z OM mam na 14.11, mój gin nie zmienia terminu na podstawie usg, wiec trzymam się tego pierwotnego.
Ja wyprawki jeszcze nie zaczęłam. Coś tam pozaznaczałam sobie na allegro i na stronie smyka żeby potem zamówić i już nie szukać. Muszę też przejrzeć ubranka pi synku I sprawdzić co nadaje się dla dziewczynki a feszte dokupić ale przy małym łobuzie ciężko się za to zabrać. Wczoraj chciałam zrobić listę co mniej więcej potrzebujemy to zaczął mi pisać po mojej kartce a potem wszystko na nią znosić i tyle z pisania listy 😉 chciałabym we wrześniu już mieć wszystko gotowe -
Cieszę się, ze już wszystko dobrze!
Ja już mam ciuszki, na 56 i trochę na 62 🤭 pod koniec miesiąca chce kupić łóżeczko, bo widziałam fajne, a akurat do końca lipca jest promka wózek i fotelik mamy zarezerwowany, do odbioru we wrześniu. Komodę mamy już upatrzoną. Ale wcześniej musimy jeszcze pokoj odmalować, żeby było świeżo zastanawiam się jaki kolor, bo to nasza sypialnia.. teraz mamy jasny brąz 😁 -
Natosia, pewnie, że najważniejsze jest zdrowie dziecka, to absolutny priorytet ❤️ nie uważam też żadnego porodu za lepszy czy gorszy. Po prostu za sobą mam tyle miesięcy afirmacji i przeczytanych pięknych historii porodów naturalnych, że chciałabym to przeżyć. Poczuć na piersi dziecko, które właśnie przyszło na świat. Mieć chociaż namiastkę tego porodu 😢 jeśli nie będzie mi dane to nie będzie. Nie na wszystko mamy wpływ.
Ja z jeżdżeniem też mam odwrotnie 😅 Dużo bardziej wolę trasę z tempomatem. Nawet trochę wolniej, żeby mniej manewrów było, ale ile ostatnio łaciny na trzypasmowce poleciało to tylko ja wiem. Wystarczy król środkowego pasa, a mi już ciśnienie rośnie xd najgorzej przeżywam zjazdy do parkingu w bloku. Są dwa ślimaki jednokierunkowe i ze dwa razy mi ktoś wyjechał na czerwonym i teraz za każdym razem się stresuje. Raz, że mi niedobrze, bo stromo, a dwa, że właśnie stres. Jak sa miejsca to zostawiam na górze xd
Ewelinka, piękny brzuszek ☺️ A co do kontrolki to mam nadzieję, że to nic poważnego, daj znać.
Angelka, jak jeszcze pracowałam to taki brzuszek uważałam za 9 miesiąc 😅 (a nie chciałam pytać chociaż tak bardzo korciło xd) pięknie wyglądasz ☺️
Malinkaaa, jaki słodki śpioszek ☺️ trzymamy kciuki, żeby jednak to swędzenie nie okazało się niczym poważnym 🤞
Księgowa, Nat, Rozaline, niemamnicku, Elenaa piękne brzuszki 🥰 aż trochę niewiarygodne, ze ten wygląd i wielkość brzuszka się może u kobiet tak różnić, a przecież bobcie podobne
Elenaa, wow, ile drogi do przejechania, ale najważniejsze, że jesteście zadowoleni
Niemamnicku, cudownie, że już dobrze się czujesz i możesz cieszyć się tym stanem i przygotowywaniem wyprawki. Ja mam termin dzień później 😊 (chociaż nastawiam się na tydzień później xd) Z wyprawki mam głównie ubranka i wózek po dziewczynach. Reszty jeszcze nie ruszam. Mam wrażenie, że wrzesień będzie miesiącem ogarniania.
Ja się relaksuje ostatnimi dniami bez dzieci chociaż już się wczoraj śmiałam do męża, że nudno bez nich xd zrobię jakiś obiad fajny z tej okazji dzisiaj jest piątek, jak nie dostaniemy tej decyzji kredytowej to będzie bardzo stresujący weekend Doradca mówił nam we wtorek, że w środę będzie, a tu lipa. Musiało się przykorkować. Mąż śpi po nocce, a ja się biorę za ogarnianie. Może przejrze dzisiaj wielopielo i się zastanowię co dokupić. Bobo ma czkawkę 😅
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
My dostaliśmy łóżeczko i przewijak od siostry męża i patrzymy za wózkiem, trochę ubranek już mam po siostrze takich neutralnych, trochę dostanę od koleżanki która urodziła w kwietniu także już trochę jest resztę zacznę kompletować w sierpniu na spokojnie, jeszcze czekają nas dwie wylewki i płytki do położenia są w łazience i w pralni także z ubrankami się nie spieszę bo nie mam mebli do pokoju małego i w sumie pralki żeby poprac i schować 🤣
-
Aś, moze spróbuj przedzwonić do banku?
Jesli dobra zrozumiałam, masz działalność gospodarczą - ja tez mam, jak bralam kredyt to trwało to duzo więcej czasu niz przy UoP 🥺 i tylko wydzwaniałam z prośbą o przyspieszenie sprawy.
Co do wyprawki.. Ja za wiele kupować nie muszę, ale właściwie nie zacznę o tym myślec wcześniej niz kolo 32 tygodnia, przynajmniej taki mam plan 😅Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Aś, moze spróbuj przedzwonić do banku?
Jesli dobra zrozumiałam, masz działalność gospodarczą - ja tez mam, jak bralam kredyt to trwało to duzo więcej czasu niz przy UoP 🥺 i tylko wydzwaniałam z prośbą o przyspieszenie sprawy.
Co do wyprawki.. Ja za wiele kupować nie muszę, ale właściwie nie zacznę o tym myślec wcześniej niz kolo 32 tygodnia, przynajmniej taki mam plan 😅
Nieee, mamy 2xUoP. No mam nadzieję, że dzisiaj cokolwiek będzie... najgorzej jak się człowiek właśnie nastawi na coś.♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
cześć.Podaj proszę info na pierwszą stronę to Cię wpiszę
faktycznie miałaś przejścia, dobrze,że już lepiej.
Ja mam sporo rzeczy po synku, ale wózek i wszystkie potrzebne akcesoria już dokupiłam, brakujące ubranka itp też już są.Tak naprawdę zostały mi kosmetyki (ale to dosłownie olejek do kapieli, maść do przewijania, jakieś chusteczki nawilżane w teren i pieluchy plus szczotka do włosów), jakies podkłady itp do szpitala, przewijak drewniany i torba do wózka. I będzie wsio:) chcę to zamknąć do końca sierpnia bo mamy wykończeniówkę domu i na tym będę się skupiać.
Kupiłam jeszcze wczoraj komodę do nowego domu,żeby mieć gdzie te ciuszki trzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 10:34
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."