🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelka93 wrote:Tak byłam u niej, bardzo fajna babka.
Widzialam i powiem, że się trochę wtedy załamałam bo zależało mi też na lekarzy w szpitalu a teraz znów lipa. A dlaczego jie chcesz żeby facet robił CC ? Tam jest jeszcze ta co wcześniej chodziłam do niej, ona też robi CC.
Mnie się pytała jak chce rodzic. I ja sama nie wiem co robić. Mówiła o CC na początku listopada a ja się boję, ze to za szybko. Nie wiem co robić. Musze sobie przemyśleć
Ta do której chodziłaś jest młoda i mało doświadczona.u mnie to jednak 4 cc i nikt nie dopuści do niego takiego lekarza.Jedynie dopuszczam na mysl Lasatowicza- naprawdę dużo dziewczyn go chwali pod katem prowadzeni ciąży i moja gin tez zawsze mówiła,ze jest dobry do cc.No i leżałam z jego zona na sali,nasze córki są z tego samego dnia.Takze o ile tylko będzie miał dyżur to z nim będziemy gadac.Galik mówiła,ze jesli tylko bede chciała to z do niego zagada.
Trudno No,sprawa losowa.Chociaż ciezko mi psychicznie.
A mówiła Ci,ze poczatkiem listopada by Ci zrobiła?2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Natosia wrote:Ta do której chodziłaś jest młoda i mało doświadczona.u mnie to jednak 4 cc i nikt nie dopuści do niego takiego lekarza.Jedynie dopuszczam na mysl Lasatowicza- naprawdę dużo dziewczyn go chwali pod katem prowadzeni ciąży i moja gin tez zawsze mówiła,ze jest dobry do cc.No i leżałam z jego zona na sali,nasze córki są z tego samego dnia.Takze o ile tylko będzie miał dyżur to z nim będziemy gadac.Galik mówiła,ze jesli tylko bede chciała to z do niego zagada.
Trudno No,sprawa losowa.Chociaż ciezko mi psychicznie.
A mówiła Ci,ze poczatkiem listopada by Ci zrobiła?
No tak czwarta cc to już wyzwanie.
Wiesz co nie wiem czy konkretnie ona, nie pytałam o to bo dla mnie to nie ma jakiegoś dużego znaczenia że musi być ten lekarz i koniec. Też nie pytałam bo ja jeszcze nie jestem zdecydowana na CC, a jeśli by jednak miało być to będę prosić o późniejszy termin, mysle ze koło 10 listopada a jej już chyba wtedy i tak nie będzie no kiedyś pisałaś, że tobie proponowała ten termin. O Lasatowiczu tez słyszałam dobre opinie. Ja w sumie to nie wiem kto tam pracuje bo oni nigdzie na stronie nie mają wypisanych lekarzy, vhyba że źle szukałam. -
Bella_89 wrote:Ja też już po wizycie. Moja dzidzia jest duuuża 1126g, chyba powinnam się zacząć bać porodu😅 Pani dr mówi, że jest duża ale nie wychodzi po za normę🙂
-
Bella kawał dziewczyny już jest, super 😊
U mnie w końcu są wyniki. Nie ma cukrzycy, ale nie ogarniam tych wyników...
Glukoza na czczo: 76,8 mg/dL
Glukoza po 1h: 102,51 mg/dL
Glukoza po 2h: 102,87 mg/dL
Nie ogarniam jak mogłam mieć wyższy poziom glukozy po 2 godzinach. Niby tylko o 0,3, ale zawsze. Siedziałam i nic nie jadłam w międzyczasie. Kilka lat temu wychodził mi po dwóch godzinach wynik niższy niż na czczo, a teraz praktycznie nie spadła, a wręcz wzrosła. Jestem ciekawa co na to lekarz 🤷Bella_89, Natosia lubią tę wiadomość
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
Bella_89 wrote:Ja też już po wizycie. Moja dzidzia jest duuuża 1126g, chyba powinnam się zacząć bać porodu😅 Pani dr mówi, że jest duża ale nie wychodzi po za normę🙂
Bella_89 lubi tę wiadomość
-
Rozaline wrote:Bella kawał dziewczyny już jest, super 😊
U mnie w końcu są wyniki. Nie ma cukrzycy, ale nie ogarniam tych wyników...
Glukoza na czczo: 76,8 mg/dL
Glukoza po 1h: 102,51 mg/dL
Glukoza po 2h: 102,87 mg/dL
Nie ogarniam jak mogłam mieć wyższy poziom glukozy po 2 godzinach. Niby tylko o 0,3, ale zawsze. Siedziałam i nic nie jadłam w międzyczasie. Kilka lat temu wychodził mi po dwóch godzinach wynik niższy niż na czczo, a teraz praktycznie nie spadła, a wręcz wzrosła. Jestem ciekawa co na to lekarz 🤷👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Bella_89 wrote:A no i nie wiem jakim cudem w 4 tygodnie przytyłam 5kg🤦♀️ od jutra koniec ze słodyczami, tylko warzywa i owoce, ciekawe czy wytrwam w postanowieniu dłużej niż jeden dzień😅
Zwazylam się u położnych przed wizytą, 77 kg. Doszło 4,25 kg od poprzedniej 😮 pocieszam się tylko, że to w butach i po całym dniu jedzenia. Na czczo ostatnio miałam z 74 kg w domu, jestem wysoka, więc BMI przed ciąża jak najbardziej było w normie.
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Ewelina dzięki 😊 ogólnie cieszę się z wyników i że już mam to badanie za sobą, jednak nie sądziłam, że wynik mnie zaskoczy. Właśnie wjechały lody w nagrodę 😄
Bella, ograniczenie słodyczy to dobry krok, ale nie zabraniają ich sobie całkowicie, bo wrócisz szybko do złych nawyków. Jeśli tylko masz możliwość to zwiększ aktywność na co dzień. Na pewno nie zaszkodzi, a będzie łatwiejsze niż dieta 🙂
Malinkaa u położnych różne cuda wychodzą. Ja już kiedyś miałam tak, że na ważeniu miałam taki pomiar jak za miesiąc na kolejnej wizycie. Wszystko przez to, że wróciłam z wyjazdu no i miałam później wizytę. Najlepiej ważyć się z samego rana, wtedy pomiar jest wiarygodny 👌
3.04 - beta HCG 1549
2.10 - 1774 g panienki 💞
Bella_89 wrote:Chciałabym mieć więcej aktywności nie związanej z dziećmi😅 bo szczerze to ostatnio jestem wykończona, czuję że ten brzuch też jest napięty
Ogólnie z wagą w ciąży jest różnie, więc po prostu dbaj o siebie ile możesz. Ważne jest wasze zdrowie a nie cyferki na wadze 😊
3.04 - beta HCG 1549
2.10 - 1774 g panienki 💞
Rozaline wrote:Ewelina dzięki 😊 ogólnie cieszę się z wyników i że już mam to badanie za sobą, jednak nie sądziłam, że wynik mnie zaskoczy. Właśnie wjechały lody w nagrodę 😄
Bella, ograniczenie słodyczy to dobry krok, ale nie zabraniają ich sobie całkowicie, bo wrócisz szybko do złych nawyków. Jeśli tylko masz możliwość to zwiększ aktywność na co dzień. Na pewno nie zaszkodzi, a będzie łatwiejsze niż dieta 🙂
Malinkaa u położnych różne cuda wychodzą. Ja już kiedyś miałam tak, że na ważeniu miałam taki pomiar jak za miesiąc na kolejnej wizycie. Wszystko przez to, że wróciłam z wyjazdu no i miałam później wizytę. Najlepiej ważyć się z samego rana, wtedy pomiar jest wiarygodny 👌
Jutro zrobię to na czczo, bo takiej liczby jeszcze na oczy nie widziałam 😉Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Mam dzisiaj trochę czasu to się odniose
Arieen, my też jesteśmy po obu stronach (z czego sprzedająca mnie bardzo naciska 🤦), ale też nie wyobrażam sobie braku kontaktu i odpisuje na każdą wiadomość (chociaż niewiele się zmienia).
Ja wyszłam z założenia, że jak mam termin na 15 listopada to po 15 sierpnia już mogę sobie liczyć 7 miesiąc i trzeci trymestr (o czym poinformowałam fejsbuka wracając z zumby) 😅 daj znać jak lekarz skomentuje te wyniki. A nie podrażniłaś nic w okolicy cewki?
Kupująca napisała wczoraj (juhu), że w tym tygodniu MOŻE będzie decyzja. Mija już ponad 6 tygodni czekania 🙄 ja już oczywiście przestałam mieć optymistyczne nastawienie do tego wszystkiego, bo na tym etapie powinniśmy już czekać na odpowiedź gminy czy korzysta z prawa pierwokupu (a mają na to 30 dni). Wtedy byłaby się szansa wyrobić do 15.09. Teraz już każdy dzień to odkładanie tego terminu, a przecież czeka nas jeszcze z 3-4 tygodnie remontu 😂
Elenaa, ja też uważam, że położna przy porodzie jest najważniejsza podziwiam za koszenie trawy (dobrze, że odpuściłaś)😱 ja jem te 6-7 posiłków dziennie, bo muszę, ale dla mnie to jest bardzo frustrujące. Wolałabym się najeść raz, a dobrze, a nie tak ciągle drażnić żołądek 😂 super, że na wizycie wszystko ok i podjęłaś decyzję co do miejsca porodu 💪
Ewelina, jak te próby wątrobowe?
Natosia, ja "zaklepałam" położna. Jak będzie zgoda na vba2c to w 36 tyg. mamy podpisać umowę. Pisałaś o jakimś konkretnym szpitalu, że nie można? Ja w Wawie nie używam ręcznego, a jak teraz jechałam do Krynicy-Zdrój to ... Też nie używałam, chociaż droga masakra 😅 do tego od 2 lat mamy nowe auto, które się "blokuje" na górce i nie cofa. W 15 letnim Punto nie było tak łatwo xd dobrze, że wynik glukozy w normie
Księgowa, no eksperymentuje z tym ostatnim posiłkiem, ale ciężko wycyrklowac, a cukry na czczo 88-90, więc tak na granicy. W ciągu dnia są super, ale te poranne mnie martwią.
Bella, super, ze nie ma cukrzycy 💪 to w nagrodę za wytrwanie krzywej w taka pogodę 😂 piękna kołderka ❤️ cieszę się, że po wizycie wszystko ok i macie zdjęcie na pamiątkę
U nas też straszny upał chociaż mieszkanie mamy od północy. Wsypuję kostki lodu do oczyszczacza powietrza i wmawiam sobie, że to coś chłodzi 😂
Myślę, że to dobrze, że korzystacie ze swoich przywilejów w laboratorium. W końcu z czegoś one wynikają
Moja mama paliła całą ciążę ze mną 🙄 cieszę się, że przy bracie, kilkanaście lat później udało jej się rzucić.
Malinkaaa, fajnie, że mogłaś liczyć na Uberowa pomoc waga się nie przejmuj, bo na pewno jedzenie i ubiór podbiły wynik.
Angelka, ale już duża dziewczyna jakie masz wyniki, że wjeżdża insulina?
Rozaline, niezbadane sa wyroki trzustki xd grunt, że nie ma cukrzycy 💪
Ja dzisiaj miałam wizytę, ale taka kontrolna. Przedłużyła L4, dała skierowanie na drugą grupę krwi, posłuchała tętna. W ogóle śmieszna jest ta babka. Grzebie mi w podwoziu i opowiada, że pół dnia wczoraj prasowała, bo dzieci musiała na kolonie wysłać 😂 do położnej musiałam iść po wizycie, więc nie miała okazji skomentować wagi xd kolejna wizyta za miesiąc.
Zrobiłam sobie dzisiaj listę dedlajnow odnośnie wyprawki i lekarzy. Pojechaliśmy też z mężem pooglądać foteliki i jakieś ciężkie mi się wydawały. Będziemy celować w Maxi Cosi jak przy poprzedniej dwójce, ale jak pomyślę, że będę musiała dwa razy dziennie ten fotelik wyciągać i tachac do szkoły to mi się odechciewa 🙄 jak pracowałam to klienci czasami mieli foteliki z takimi rozkładanymi kołami, ale coś czuję, że pod względem bezpieczeństwa mogą nie być za dobre.
Elenaa, Rozaline lubią tę wiadomość
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Malinkaaa wrote:Zwazylam się u położnych przed wizytą, 77 kg. Doszło 4,25 kg od poprzedniej 😮 pocieszam się tylko, że to w butach i po całym dniu jedzenia. Na czczo ostatnio miałam z 74 kg w domu, jestem wysoka, więc BMI przed ciąża jak najbardziej było w normie.
Bella_89, Malinkaaa lubią tę wiadomość
-
Aś moje próby wątrobowe są idealne 🙄 ja chyba na prawdę w tej ciąży zbadam się na wszystko co możliwe a jak do tej pory żadnych odchyleń 🫣 pod tymi prawymi żebrami cały czas mam taki ból że od trzech dni praktycznie nic nie robię. Poza tym nawet boję się wyjść z domu bo trzy razy miałam wrażenie że zaraz zemdleję a byłam akurat przy oknie bo jak syn jest na dworzu to staram się wyglądać i go pilnować ale myślałam, że zaraz wypadnę 🙄 plus do tego uderzenia gorąca, zwalałam to na upał ale w domu jestem pod wiatrakami. Wątpię też, że to mała tak się uparła bo boli mnie na prawdę dość wysoko. Stawiam na nerwobóle bo już nie mam pomysłu. Przewertowałam internet i po tej stronie objawy mogłaby dawać tylko wątroba lub pęcherzyk zółciowy no ale to w badaniach by wyszło.
Także znowu coś, już nie mam siły 😂
Co do wagi to u mnie rośnie teraz trochę wolniej i pokazało niecałe 64kg więc +6/+7 do przodu👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc