X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
Odpowiedz

🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭

Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screenshot-20230819-020655.png

In-Collage-20230819-021123568.png

A to mój bunio 💙 i zdjęcie po zumbie którym oznajmiłam na fb początek 7 miesiąca 😅

A generalnie to się delektuje ostatnimi dniami spokoju 😍 Dziewczyny są u babci, mąż ma urlop, a ja sobie ogarniam mega powoli ten cały majdan. Segreguje, przekładam, sprzątam, żeby chociaż trochę łatwiej było potem to wszystko przenieść. No i ja w każdej ciąży mam mega libido, więc korzystamy z pustej chaty póki można xd potem pewnie z 5 lat posuchy 😂
    No i napompowałam dzisiaj piłkę. Księgowa, dobrze pamiętam, że Ty ćwiczysz na piłce? Korzystasz z jakiś filmików czy tak po prostu?
    Macie coś do polecenia w tym temacie?

Dobrego weekendu dla wszystkich ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 02:23

Elenaa, Angelka93, Natosia, Bella_89 lubią tę wiadomość

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • Bella_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett 89 wrote:
    Postaram sie tego samego dnia. Też sie zastanawiam czy tylko serducho będą badać czy całą dzidzię z pomiarami. Eh... Trzeba poczekać
    Jakie piękne brzuszki ♥️

Ja to mam ten z tych większych i schylanie juz powoli robi sie probelemem a co dopiero później jak będzie trzeba skarpetki zakładać 🤣🤣

Kochana! Żeby ogolić sobie strefę bikini musiałam użyć lusterka😂

• Elenaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_89 wrote:
    Ja też mam już powoli problem z goleniem się tam 🤣 dlatego zastanawiałam się nad tym kremem do depilacji ale zapomniałam zapytać mojej gin o to 🤦🏼‍♀️

24 👩🏼‍🌾 | 30 👨🏻‍🌾
    Badania ✅️

👩🏼‍🤝‍👨🏽05.2017

💍09.2020

💒03.2022

Starania od 09.2022

02.03 - ⏸️❤️
    07.11.23 - Wiktor 🤱🏼 54cm, 3340g 🥰

age.png
  • Bella_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś z bliźniakami to jest rollercoaster😅 oni wzajemnie się nakręcają i odwalają niezłe akcje. Oczywiście akcja 💩 już mnie śmieszy, nie można się długo na nich złościć. Zasłony wyprane i jeszcze muszę je skrócić bardziej, na instrukcji było napisane żeby zrobić dłuższe nawet o 8cm bo materiał się może skurczyć. Zrobiłam 3cm mniej i o te 3cm są za długie😅

Natosia jak plecy? Mam nadzieję że się nie uszkodziłaś poważnie. Niby w ciąży trzeba się oszczędzać, ale jak trzeba i nie ma kogo prosić o pomoc to co zrobić🤷‍♀️

Ja po wczorajszym basenie czuje się jak nowo narodzona😊

• Natosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaNowa 😊 wrote:
    Czasem tak jest, że mamy jakieś wyobrażenia co do osoby 😁 u mnie cała trójka blond włosy także Lilianka zapewne dołączy 😁

Ja mam ciemny blond,mąż szatyn.Najstarsza i syn maja włosy po mnie,średnia jest szatynka i karnację ma po dziadkach,opala się na jakaś Cygankę 😅 zobaczymy co przypadnie najmłodszej.

EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Bella, mnie chyba bardziej niż przeprowadzka przeraża remont. Bo wiem, że przeprowadzka to fizycznie dramat, ale moim jedynym celem jest po prostu przeniesienie gratów. Na 36 metrach nie dało się tego dużo uzbierać. Potem możemy zyć na kartonach. A remont to jednak duże przedsięwzięcie i nie wiem ile się zejdzie. Cała łazienka do zrobienia i skucia, kuchnia do zmiany. To pochłania czas. Moi rodzice powiedzieli, że nam pomogą. Mieszkają 3 bloki dalej. Remontować będzie brat mamy, bo to budowlaniec. No, ale np. elektryka musimy ogarnąć. Najgorsza jest ta bezsilność, bo człowiek chciałby już ogarniać jak najszybciej, a ma związane ręce.
    Musisz mieć ciekawie z tymi swoimi chłopakami 😅 przygotowujesz Ich jakos na rewolucję w postaci rodzeństwa? Mam nadzieję, że ból już przeszedł ❤️

Elenaa, fajnie, że Twoja gin ma takie podejście ;) moja jak jej powiedziałam ostatnio, że nie planuje 100 kg przekraczać to się lekko oburzyła, a to by właśnie oznaczało przyrost w granicach 4kg. Fajny masz brzuszek ☺️ nasz kącik się stworzy po przeprowadzce xd

Ewelina, to brzmi jak ucisk na jakiś nerw 🤔 w lutym miałam coś takiego i już miałam wizję nowotworu. Skończyło się na RTG klatki piersiowej. Padła diagnoza zmian zwyrodnieniowych i jakichs nierówności guzków w kręgosłupie. No, ale w ciąży nikt RTG kręgosłupa nie zrobi, a i nie wiadomo czy to u Ciebie powód. Może mała coś uciska. Kwaterę ma piękną ;)

Natosia, no właśnie nie do końca, bo Ty piszesz w ten sposób, że ja mam trafić na jej dyżur i ona się mną wtedy zajmie. A to jest tak, że jak zaczynam rodzic to ona po prostu jedzie ze mną do szpitala (też decyduje kiedy jechać) i jest cały czas. Nie ma w tym czasie innych pacjentek do ogarnięcia i nie ma dyżuru. W umowie jest, że zostaje z pacjentka do dwóch godzin po porodzie. Problem jest właśnie jak ma dyżur w szpitalu i nie jest na wyłączność. Wtedy albo proponuje kogoś innego kto będzie cały czas albo umowa wygasa. Generalnie dla mnie jest to warunek podejścia do vbac, że cały czas ktoś ogarnięty będzie obok, bo jak pęknie blizna to liczy się każda minuta.
    Fajnie, że udało się nagrać kopniaczki tylko nie wiem gdzie trzymasz tą swoją córę 😅 współczuję przygód z lodówką :( dobrze, że upychanie i wciskanie tych sprzętów to jest raczej akcja na lata...

Rozaline, super kuleczka 🥰

Angelka - rozumiem. Myślę, że nie ma co się bać tej insuliny jeśli ma pomóc i to wyregulować, a i Ty będziesz mogła sobie pozwolić na więcej bez stresu.

Księgowa, moja mama poszła tak rodzić brata. Zgłosiła się po terminie na kontrolne ktg, a położne do niej, że przecież pani rodzi xd potem już nie było tak kolorowo xd

Arieen, ja nie planuje brać takiej sali. Jeśli miałabym to rozważać to tylko ze względu na mega prywatność. Osobiście uważam, że jedyną osobą mającą prawo do odwiedzin pacjentki po porodzie powinien być mąż (albo ktoś bliski gdy męża nie ma). Dla mnie te tabuny cudzych gości, kiedy kobieta leży ledwo żywa po porodzie to jakieś nieporozumienie. Człowiek chciałby się ogarnąć, przewietrzyć krocze, ale nie może, bo goście na sali. Po drugim porodzie to już miałam w dupie tych ludzi (a przyszły chyba z 4 osoby do pacjentki z łóżka obok) i to, że zobaczą zakrwawione podkłady, rozbabrana ranę czy cewnik z moczem na podłodze. Myślę, że przy dzisiejszym zaawansowaniu wszelakich komunikatorów te 3-4 dni można się obejść bez wizyt w szpitalu i odwiedzić mamę i dziecko w domu.

A widzisz,to zupełnie inaczej to zrozumiałam z poprzedniego posta.Czyli u Was wyglada to tak jak to kiedyś wyglądało w większości szpitali :)

Oj tak,remont będzie wykańczający.Najgorsze jak się robi obsuwy z różnych powodów.Sprzęty trzeba będzie przewieźć na budowę.Na ten moment mamy je na firmowym magazynie.Teraz przyjdzie glazurnik kłaść płytki w kuchni,w międzyczasie poczatkiem wrzesni wejdą drzwi zewnętrzne i ukryte do spiżarni i wtedy będziemy przewozić sprzęt,bo kolejny wchodzi stolarz do kuchni.kombo i logistyka :)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:

A to mój bunio 💙 i zdjęcie po zumbie którym oznajmiłam na fb początek 7 miesiąca 😅

A generalnie to się delektuje ostatnimi dniami spokoju 😍 Dziewczyny są u babci, mąż ma urlop, a ja sobie ogarniam mega powoli ten cały majdan. Segreguje, przekładam, sprzątam, żeby chociaż trochę łatwiej było potem to wszystko przenieść. No i ja w każdej ciąży mam mega libido, więc korzystamy z pustej chaty póki można xd potem pewnie z 5 lat posuchy 😂
    No i napompowałam dzisiaj piłkę. Księgowa, dobrze pamiętam, że Ty ćwiczysz na piłce? Korzystasz z jakiś filmików czy tak po prostu?

Toc po tym drugim zdjeciu wcale brzuszka nie widać 😊

Ech zazdro układania.Tez miałam ten plan jak dziewczyny były z dziadkami na wakacjach,to mnie ten ból żołądka dopadł i nici z tego.Zostwiam na wrzesień jak wszyscy będą w placówkach,bo wtedy mogę bezkarnie wywalać😅

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_89 wrote:
    Aś z bliźniakami to jest rollercoaster😅 oni wzajemnie się nakręcają i odwalają niezłe akcje. Oczywiście akcja 💩 już mnie śmieszy, nie można się długo na nich złościć. Zasłony wyprane i jeszcze muszę je skrócić bardziej, na instrukcji było napisane żeby zrobić dłuższe nawet o 8cm bo materiał się może skurczyć. Zrobiłam 3cm mniej i o te 3cm są za długie😅

Natosia jak plecy? Mam nadzieję że się nie uszkodziłaś poważnie. Niby w ciąży trzeba się oszczędzać, ale jak trzeba i nie ma kogo prosić o pomoc to co zrobić🤷‍♀️

Ja po wczorajszym basenie czuje się jak nowo narodzona😊

Ooo zazdro basenu,ja nie miałam wczoraj z kim zostawic mojej ferajny.

Już lepiej dzisiaj na szczęście :)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś no niby będę mogła sobie na więcej pozwolić ale np jeszcze wczoraj jej nie wzięłam i dzis na czczo 81. Boję się trochę, że polecą te cukry za bardzo na dol przy insulinie, głównie te ba czczo.

Ja i przy pierwszym porodzie i teraz mówię, że w szpitalu nikogo nie chce widzieć, jedynie mąż i synek. Tak samo już w domu za szybko też nikogo nie chce.
    Trochę się boję jak to będzie na sali u innych pacjentek, że do nich będą przychodzić goście.

Do mojej szwagierki jak urodziła przyszli w odwiedziny nasza teściowa, jej córka z chłopakiem, syn z dziewczyną 🙈 nie wyobrażam sobie żeby tak mieli do mnie przyjść i też tego jak się czuła dziewczyna co była z nią na sali

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • EwelinaNowa 😊 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Bella, mnie chyba bardziej niż przeprowadzka przeraża remont. Bo wiem, że przeprowadzka to fizycznie dramat, ale moim jedynym celem jest po prostu przeniesienie gratów. Na 36 metrach nie dało się tego dużo uzbierać. Potem możemy zyć na kartonach. A remont to jednak duże przedsięwzięcie i nie wiem ile się zejdzie. Cała łazienka do zrobienia i skucia, kuchnia do zmiany. To pochłania czas. Moi rodzice powiedzieli, że nam pomogą. Mieszkają 3 bloki dalej. Remontować będzie brat mamy, bo to budowlaniec. No, ale np. elektryka musimy ogarnąć. Najgorsza jest ta bezsilność, bo człowiek chciałby już ogarniać jak najszybciej, a ma związane ręce.
    Musisz mieć ciekawie z tymi swoimi chłopakami 😅 przygotowujesz Ich jakos na rewolucję w postaci rodzeństwa? Mam nadzieję, że ból już przeszedł ❤️

Elenaa, fajnie, że Twoja gin ma takie podejście ;) moja jak jej powiedziałam ostatnio, że nie planuje 100 kg przekraczać to się lekko oburzyła, a to by właśnie oznaczało przyrost w granicach 4kg. Fajny masz brzuszek ☺️ nasz kącik się stworzy po przeprowadzce xd

Ewelina, to brzmi jak ucisk na jakiś nerw 🤔 w lutym miałam coś takiego i już miałam wizję nowotworu. Skończyło się na RTG klatki piersiowej. Padła diagnoza zmian zwyrodnieniowych i jakichs nierówności guzków w kręgosłupie. No, ale w ciąży nikt RTG kręgosłupa nie zrobi, a i nie wiadomo czy to u Ciebie powód. Może mała coś uciska. Kwaterę ma piękną ;)

Natosia, no właśnie nie do końca, bo Ty piszesz w ten sposób, że ja mam trafić na jej dyżur i ona się mną wtedy zajmie. A to jest tak, że jak zaczynam rodzic to ona po prostu jedzie ze mną do szpitala (też decyduje kiedy jechać) i jest cały czas. Nie ma w tym czasie innych pacjentek do ogarnięcia i nie ma dyżuru. W umowie jest, że zostaje z pacjentka do dwóch godzin po porodzie. Problem jest właśnie jak ma dyżur w szpitalu i nie jest na wyłączność. Wtedy albo proponuje kogoś innego kto będzie cały czas albo umowa wygasa. Generalnie dla mnie jest to warunek podejścia do vbac, że cały czas ktoś ogarnięty będzie obok, bo jak pęknie blizna to liczy się każda minuta.
    Fajnie, że udało się nagrać kopniaczki tylko nie wiem gdzie trzymasz tą swoją córę 😅 współczuję przygód z lodówką :( dobrze, że upychanie i wciskanie tych sprzętów to jest raczej akcja na lata...

Rozaline, super kuleczka 🥰

Angelka - rozumiem. Myślę, że nie ma co się bać tej insuliny jeśli ma pomóc i to wyregulować, a i Ty będziesz mogła sobie pozwolić na więcej bez stresu.

Księgowa, moja mama poszła tak rodzić brata. Zgłosiła się po terminie na kontrolne ktg, a położne do niej, że przecież pani rodzi xd potem już nie było tak kolorowo xd

Arieen, ja nie planuje brać takiej sali. Jeśli miałabym to rozważać to tylko ze względu na mega prywatność. Osobiście uważam, że jedyną osobą mającą prawo do odwiedzin pacjentki po porodzie powinien być mąż (albo ktoś bliski gdy męża nie ma). Dla mnie te tabuny cudzych gości, kiedy kobieta leży ledwo żywa po porodzie to jakieś nieporozumienie. Człowiek chciałby się ogarnąć, przewietrzyć krocze, ale nie może, bo goście na sali. Po drugim porodzie to już miałam w dupie tych ludzi (a przyszły chyba z 4 osoby do pacjentki z łóżka obok) i to, że zobaczą zakrwawione podkłady, rozbabrana ranę czy cewnik z moczem na podłodze. Myślę, że przy dzisiejszym zaawansowaniu wszelakich komunikatorów te 3-4 dni można się obejść bez wizyt w szpitalu i odwiedzić mamę i dziecko w domu.
    Kurcze właśnie pierwszy raz na prawdę chciałam żeby w tych badaniach krwi wyszły jakieś odchylenia bo chociaż miałabym podkładkę żeby jechać na sor 😂 ale oczywiście morfo, mocz idealne, próby wątrobowe też, crp 1,4 więc jakbym weszła to równie szybko by mnie odesłali. Może jedynie zrobiliby mi usg ale ewidentnie czuje małą tylko po prawej stronie. Po lewej stronie brzucha w ogóle ruchów nie odczuwam. Tak jak Księgowa miała tą górkę pośrodku tak ja wyczuwam taką znikającą górkę całkiem z prawej strony tam gdzie są łaskotki 😂 nie wiem jak Wam to wyłumaczyć 🫣 wczoraj na wieczór jeszcze trochę się porozciągałam no i zobaczymy jak będzie, chociaż po nocy zawsze jest lepiej. No i ten ból nie jest w stałym miejscu tylko właśnie taki wędrujący także gdyby bolał mnie jakiś konkretny narząd to chyba by tak nie było...
    Już głupieje w tej ciąży, dobrze że to ostatni raz 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 10:17

👱‍♀️31l 👱‍♂️30l
    21.10.2016 Bartosz 👶

23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)

24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
    29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
    03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
    26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
    18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
    12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷

11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc

age.png

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:

Zazdroszczę wolnej chaty 😍 U nas to wygląda tak że możemy tylko jak syn wyjdzie na dwór bo wieczorami to ja pierwsza padam spać a chłopaki jeszcze siedzą 🫣 a znowu jak Bartek wyjdzie na dwór to i tak trzeba na szybko bo mam takie poczucie, że jest tam bez opieki a zawsze chociaż z tego okna na niego spoglądamy 😁

Polećcie jakaś piłkę, może bym spróbowała na niej poćwiczyć i mała by się dała trochę w lewo przesunąć 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 10:22

👱‍♀️31l 👱‍♂️30l
    21.10.2016 Bartosz 👶

age.png

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_89 wrote:
    Ja właśnie już to robię na ślepo 😁 szczerze nawet nie wiem jak tam wygląda 🤭

👱‍♀️31l 👱‍♂️30l
    21.10.2016 Bartosz 👶

age.png

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    Toc po tym drugim zdjeciu wcale brzuszka nie widać 😊

Ech zazdro układania.Tez miałam ten plan jak dziewczyny były z dziadkami na wakacjach,to mnie ten ból żołądka dopadł i nici z tego.Zostwiam na wrzesień jak wszyscy będą w placówkach,bo wtedy mogę bezkarnie wywalać😅
    Zawsze tak jest, jak coś się zaplanuję to życie i tak przyniesie inny scenariusz 😁 najwazniejsze że po bólu już nie ma śladu. A wrzesień już zaraz także trochę czasu będzie 😊

👱‍♀️31l 👱‍♂️30l
    21.10.2016 Bartosz 👶

age.png
  • Elenaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Aś no niby będę mogła sobie na więcej pozwolić ale np jeszcze wczoraj jej nie wzięłam i dzis na czczo 81. Boję się trochę, że polecą te cukry za bardzo na dol przy insulinie, głównie te ba czczo.

Ja i przy pierwszym porodzie i teraz mówię, że w szpitalu nikogo nie chce widzieć, jedynie mąż i synek. Tak samo już w domu za szybko też nikogo nie chce.
    Trochę się boję jak to będzie na sali u innych pacjentek, że do nich będą przychodzić goście.

Do mojej szwagierki jak urodziła przyszli w odwiedziny nasza teściowa, jej córka z chłopakiem, syn z dziewczyną 🙈 nie wyobrażam sobie żeby tak mieli do mnie przyjść i też tego jak się czuła dziewczyna co była z nią na sali
    Mi położna powiedziała że nikt przez 2 tygodnie zeby nie przychodził jak już będziemy w domu bo dzieciątko nie ma swojej odporności i musi ja nabyć powoli. I przedewszystkim żeby nie pozwalać całować po buzi i rączkach. Ja też tak chce bo sama chciałabym się oswoić z małym na początku. Jedyny wstęp do domu mają moi rodzice a przedewszystkim mama w razie gdybym potrzebowała pomocy.

A co do szpitala to już na wstępie wiem że napewno będa moi rodzice No i mąż. Nie uniknę tego niestety ale może to i dobrze bo poczuje się trochę jak w domu 🤣

24 👩🏼‍🌾 | 30 👨🏻‍🌾
    Badania ✅️

👩🏼‍🤝‍👨🏽05.2017

💍09.2020

💒03.2022

Starania od 09.2022

02.03 - ⏸️❤️
    07.11.23 - Wiktor 🤱🏼 54cm, 3340g 🥰

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:

Właśnie dlatego myślę nad prywatna sala bo średnio sobie wyobrażam leżeć z kimś do kogo zwala się rodzina 😜 Kiedy ja jeszcze będę zagubiona w opiece nad pierwszym dzieckiem.

• Rozaline Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zerknęłam na sierpniowy wątek i Incognitka z JaMiNi wysikały dwie kreski 😍 Cieszę się, że się naszym dziewczynom udało i oby tym razem było bez przeszkód 😊

Incognitka, Bella_89, Bella_89, Bigbrowneyes, Księgowa, Angelka93, Nat96, Elenaa, Scarlett 89, .aś., Spencer lubią tę wiadomość

age.png

27.03 - pierwsze dwie kreski <3
    3.04 - beta HCG 1549
    5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
    6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    20.04 - 1.17 cm człowieczka z <3
    15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
    25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
    28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
    2.10 - 1774 g panienki 💞
    19.11 - 3100 g szczęścia 💗
  • Bella_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie uznaje odwiedzin. W szpitalu tylko mąż, ewentualnie jak się odważy to z chłopcami. W domu dopuszczam przyjazd szwagierki lub bratowej żeby ktoś zajął się chłopakami. Teściowej nie chce widzieć przez najbliższe 3-6 tygodni😅 ostatnio po porodzie mnie tylko irytowała. Potrzebuję, jeśli już, to realnej pomocy a nie miałczenia nad dzidziusiem jaki słodki i malutki oraz "zrobisz mi kawę? Ja to nie umiem obsłużyć tego ekspresu" 🤦‍♀️

Aś pytałaś czy jakoś przygotowuje chłopców na to wydarzenie. Powiem szczerze, że nie bardzo wiem jak. Oczywiście mówię im że w brzuszku jest dzidzia/Jadzia, że będą mieli siostrę i takie tam, ale ile oni z tego rozumieją🤷‍♀️ Planuje uszyć im podusie, które będą miniaturką mojej kurki do karmienia i jakiś prezent od Jadzi dla nich, żeby przyjechał z nią w nosidełku. Twoje dziewczyny starsze, ale pewnie też coś dla nich szykujecie.

• Bella_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozaline wrote:
    Właśnie zerknęłam na sierpniowy wątek i Incognitka z JaMiNi wysikały dwie kreski 😍 Cieszę się, że się naszym dziewczynom udało i oby tym razem było bez przeszkód 😊
    Cudnie😍

• Incognitka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozaline wrote:

Cudownie, że o nas pamiętacie ❤️❤️
    Dziękujemy za wsparcie 😘😘
    Z brzuszkami jeszcze was dogonimy 😅😋

Rozaline, Arieen, Abietis lubią tę wiadomość

04.2023 💔8tc
    18.12.2023💔19+6tc💔
    Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
    Kiedyś Cię przytulę😍
    12.2024 ⏸️ Grudniowy cud💫🌈
    Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
    👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
    25.09.24 🟢
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozaline wrote:
    O jaa jak cudownie 😍

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ