SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
Odpowiedz

🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten zimny, ale słoneczny dzień 🙂

Ewelinka mam nadzieję, że wszystko ok dziś u was?

Anita hej, fajnie, ze dobrze u Ciebie ❤️

Ja właśnie odebrałam nowe prawo jazdy w końcu. W 9 miesiącu jeszcze zaliczać urzędy 😅

I wstawiam mój ostatni update brzuchowy 🙂

20231017-115728.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 12:25

Darcia921025, Księgowa, Angelka93, Rozaline, Bella_89, Nat96, Bigbrowneyes, .aś. lubią tę wiadomość

• Darcia921025 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie 😉
    Czy im bliżej terminu porodu to coraz więcej i częściej myślicie jak to będzie?
    Przeraża mnie, ze nie wiem co mnie czeka i jak to będzie - ale w piątek 13-tego mieliśmy okazje „obejrzeć” IP tam gdzie będziemy rodzic, bo synek stwierdził że zrobi nam psikusa i nie będzie się ruszał 😳

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darcia921025 wrote:
    Dzień dobry mamusie 😉
    Czy im bliżej terminu porodu to coraz więcej i częściej myślicie jak to będzie?
    Przeraża mnie, ze nie wiem co mnie czeka i jak to będzie - ale w piątek 13-tego mieliśmy okazje „obejrzeć” IP tam gdzie będziemy rodzic, bo synek stwierdził że zrobi nam psikusa i nie będzie się ruszał 😳
    O nie co za leniuch mały, musiałaś mieć stres ogromny.. wszystko dobrze?

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej wizycie w domu. 😊 Mala waży ok. 1900g, ale doszlo mi nadciśnienie 🙄 mam nadzieję, ze juz starczy tych przypadłości na te ciaze. Kolejna wizyta 30.10 - 34 tydzień, na wszelki wypadek mam miec torbe (tylko jakos ciezko mi się zebrac, spakowana mam na pobyt, a do porodowej czuje, ze mi daleko 😅).

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)

Wysłany: 17 października 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen wrote:
    O nie co za leniuch mały, musiałaś mieć stres ogromny.. wszystko dobrze?

Stres był ogromny, nigdy się tak nie bałam.
    Zapis ktg był bardzo ładny, nie pisały się żadne skurcze - położna zdążyła mnie odpiąć od pasów i zaczął fikać jak szalony aż do tej pory 🤭🤣

Arieen lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 17 października 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio pisałam, ze wybieramy się na sesje i czuje się jak wieloryb - dlatego się chwale, bo wyszło cudnie 😍

https://zapodaj.net/plik-6zGQBIJAV0

Arieen, Rozaline, Księgowa, Bella_89, .aś. lubią tę wiadomość

age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darcia pięknie :)

Arien śliczny, zgrabny brzusio :)

Arieen lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa do Ciebie jak i do Eweliny co chwilę coś się przyplatuje :/ ale to już ostatnia prosta.

Ja dalej nie spakowana 🙈

Księgowa lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • anita_pe Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wczoraj spakowałam torbę. Jakoś poczułam przypływ że powinnam się za to wziąć. Zostało włożyć parę rzeczy które się suszą no i wiadomo dokumenty, ładowarkę do telefonu i jakieś głupoty.

26.09.2019 - Franio 💙
    06.12.2023 - Staś 💙

28.03.2024 - ⏸️
    11.04.2024 - b-hcg 3474
    13.04.2024 - b-hcg 5397
    15.04.2024 - pęcherzyk żółtkowy 0,34 brak zarodka
    23.04.2024 - 6+5 jest ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zrobiłam dodatkowo listę w telefonie co dopakować w ostatniej chwili czyli telefon, dokumenty itd. Rzeczy typu szczoteczka do zębów, puder czy klapki sobie zdublowałam aby nie musieć już nic z tego dopakowywać. Czuję się trochę jak nienormalna ale tylko tak czuję się spokojniejsza 😄

• Bella_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen zgrabny ten Twój brzusio😍

Darcia myślę że każdy wieloryb chciałby się tak prezentować😉 piękna fotka. Dobrze że z synkiem wszystko ok, niektóre dzieci lubią robić takie psikusy

Anita fajnie ze się odezwałaś i że wszystko jest dobrze☺️

Księgowa może to syndrom białego fartucha? Trzymam kciuki, żebyś jak najdłużej mogła zostać w domku🙂

Ja z kolei czuję się jak jakiś 🐷 ciągle bym coś jadła i po wszystkim mam zgagę🥴 trzeba jakoś przetrwać ten miesiąc i nie dobić do 30kg na plusie😅

Arieen, Darcia921025 lubią tę wiadomość

• Nat96 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen u Ciebie nawet na końcówce zgrabny brzusio jak szlag :D cudny!

Księgowa z dwojga złego uważam, że szybciej spakować torbę do porodu, mniej rzeczy. Rachu ciachu i po strachu, a głowa będzie spokojniejsza ;-)

Darcia piękne zdjęcie!

Angelka to już ten czas, że warto się spakować.. :D

A mnie jakoś od wczoraj boli krzyż, jakbym miała zaraz dostać okres. Nie, że boli ciągle ale co jakiś czas.. to normalne?? :D

Arieen lubi tę wiadomość

34 cs 🍀

age.png
  • Nat96 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja tez cierpię na zgagę. Przed ciąża nigdy nie miałam i nie wiedziałam co to znaczy, teraz już wiem aż za dobrze.. :D co Ci przynosi ulgę?

34 cs 🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Ja po wczorajszej wizycie w domu. 😊 Mala waży ok. 1900g, ale doszlo mi nadciśnienie 🙄 mam nadzieję, ze juz starczy tych przypadłości na te ciaze. Kolejna wizyta 30.10 - 34 tydzień, na wszelki wypadek mam miec torbe (tylko jakos ciezko mi się zebrac, spakowana mam na pobyt, a do porodowej czuje, ze mi daleko 😅).
    Ale masz mierząc na codzień w domu tez wysokie? Bo ja mierze codziennie i jest w normie, a na wizytach w kosmos więc już przywykłam, że syndrom fartucha.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat96 wrote:
    Arieen u Ciebie nawet na końcówce zgrabny brzusio jak szlag :D cudny!

Księgowa z dwojga złego uważam, że szybciej spakować torbę do porodu, mniej rzeczy. Rachu ciachu i po strachu, a głowa będzie spokojniejsza ;-)

Darcia piękne zdjęcie!

Angelka to już ten czas, że warto się spakować.. :D

A mnie jakoś od wczoraj boli krzyż, jakbym miała zaraz dostać okres. Nie, że boli ciągle ale co jakiś czas.. to normalne?? :D
    Ja wiem, ale jakoś nie mogę się za to zabrać. Do tego przy synku to jest praktycznie niemożliwe bo o ja pakuję to on wyciąga albo mnie gdzieś ciągnie itp :) codziennie obiecujemy sobie z mezem że on go gdzieś zabierze żebym miała spokój ale on jest tak późno z pracy że mało co z tego wychodzi. I jeszcze dodatkowo mój maluch jest z tych dzieci które nie śpią za wiele i spać ostatnio chodzi o 23 :/

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam mierzyć w domu 2x dziennie.
    Ale nieee, to nie syndrom białego fartucha 🙈 dzis też boli mnie głowa, a cisnienie 150 🙈

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Nat96 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ja wiem, ale jakoś nie mogę się za to zabrać. Do tego przy synku to jest praktycznie niemożliwe bo o ja pakuję to on wyciąga albo mnie gdzieś ciągnie itp :) codziennie obiecujemy sobie z mezem że on go gdzieś zabierze żebym miała spokój ale on jest tak późno z pracy że mało co z tego wychodzi. I jeszcze dodatkowo mój maluch jest z tych dzieci które nie śpią za wiele i spać ostatnio chodzi o 23 :/

Może uda się w weekend :* ja bym zaczęła od zrobienia listy co chcę spakować. Mam nadzieje, że Tobi da Ci się w końcu spakować 🥰

34 cs 🍀

age.png
  • Bella_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat96 wrote:
    Bella ja tez cierpię na zgagę. Przed ciąża nigdy nie miałam i nie wiedziałam co to znaczy, teraz już wiem aż za dobrze.. :D co Ci przynosi ulgę?
    Syrop gaviscon, ale cały czas jestem głodna więc to bledno koło 🥴 ogólnie to cierpię na refluks(na szczęście w łagodniej formie) więc tak jakby mam zawsze zgagę, ale ta zgaga w ciąży to jest taka straszna😬

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20231017-162540.jpg

Ogarnęłam to :) obiad nie zrobiony, w domu burdel ale przynajmniej poród mnie nie zaskoczy :) zostały jakieś pierdoly do spakowania już przed samym wyjazdem do szpitala no i muszę jeszcze kupić jakieś przekąski i spakować. I chusteczki nawilżane dla malej :)

Nat96, Darcia921025, Bella_89, Rozaline lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Angelka 😀 Wyszły aż 3 torby?

Angelka93 lubi tę wiadomość

‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ