METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkich mam 25 lat i z mężem (33l.) staramy się o dziecko 4 lata.Byliśmy w klinice niepłodności w Krakowie, Katowicach i wszyscy proponowali nam ivf. Więc postanowiliśmy zmienić lekarzy i wybrać kogoś z napro. Umówiona jestem do dr Szczawińskiej w Krakowie 18 listopada, już nie mogę się doczekać, aby zacząć coś robić w kierunku dziecka. Obserwacje creightona nauczyłam się sama z książek, więc mniej więcej wiem o co chodzi. Mam nadzieje że nie przynudzam i przygarniecie mnie do grona naprologicznego.
Ps.Mój,,Wspaniały" gin ostatnio powiedział, żebym sobie zmieniła faceta na lepszy model,bo u mnie wszystko w porządku,super miał minę jak mu powiedziałam,że ma dobre wyniki.Po dłuższej ciszy zapytał mnie: to czemu pani nie zachodzi? A ja: też bym chciała wiedzieć. Więc mam nadzieje że w końcu ktoś nami się zajmie i rozpocznie leczenie.
Jakby ktoś chciał mam przepis na domowe mleko roślinne. Pozdrawiam
majeczka87 lubi tę wiadomość
Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego.
Nasz Ślub: 16.07.2011
-
Dzięki, to super
A tu przepis na mleko:
można je zrobić samemu z orzechów, migdałów, ryżu, słonecznika, wiórków kokosowych.
Mleko ryżowe: szklankę ryżu zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc do lodówki. Nazajutrz ziarna płuczemy i wrzucamy do blendera. dodajemy litr wody i starannie miksujemy. Na koniec przecedzamy całość przez gazę lub sitko i gotowe. Do smaku można dodać sól,miód, kakao,cynamon.Mleko przechowywać w lodówce w szklanej butelce do 3 dni.
Ps. Moje wyniki:
progesteron 9,8 (19-32) 21 dzień cyklu (7dni od owul.)
estradiol 265 (109-218) 13 dzień cyklu
prolaktyna 42,9 (1.9-25.0) 21 dzień cyklu
Czy mam je tragiczne ?Ewosińska, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego.
-
Ktosik i Majeczka super macie ten śluz, zazdroszczę kiedyś też taki u mnie występował przez kilka dni ale od kilku cykli zaledwie 10C/K i to nie przez cały dzień. .. nie wiem co jest powodem. W tym cyklu to już w ogóle 6-8k 1-2 razy dziennie. Znacie jakieś sposoby na lepszy śluz ?
Witaj archeolog
-
Witajcie jednostki to ng/ml. Super że mogłam do was dołączyć, zwłaszcza,że przeczytałam cały wątek 132 strony. Zmykam, bo mężuś wraca z pracy.Będę tu często zaglądać.
Ewosińska lubi tę wiadomość
-
archeolog to podziwiam za wytrwałość na ile będziemy umiały to pomożemy radzę jednak z raz sie do istruktorki przejsc zeby sprawdzić swoj poziom wiedzy ja zrobilam tak samo
A dziekuje dziekuje po raz pierwszy taki mi sie trafil sluz jak w tym cyklu niewiem czy to nie castagnus tak podzialal czy to ze w tamtym cyklu siemie lniane pilam;) od poniedzialku znow wracam do niego
Ewosinska nie biore estrogenow... teraz tylko podwojny antybiotyk na zapalenia (brazowe plamienia). Jutro ostatni dzien jupiiii!!!!!
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Znalazłam maść http://www.conceiveplus.pl/ podobno ma dzialanie podobne do śluzu plodnego i jak jest jego niedobór to pięknie go zastępuje. Ogólnie to taki lubrykant ale wielu kobietom pomogl U mnie w miescie niestety jest jego niedobór...
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Cześć dziewczyny archeolog witamy w naszym gronie
U nas pierwszy cykl po antybiotykach i znowu plamienia załamka najgorsze jest to ze wyniki mamy ok żadnych bakterii doktor twierdził ze mimo to powinnismy przejść kuracje antybiotykami tamten cykl pięknie bez plamien a teraz znowu to samo wizyte mamy za miesiac ciekawa jestem jaki bedzie plan doktorastarania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !! -
Dziewczyny zauważyłam u siebie plamienie pomieszane z krwawienie głownie jest to plamienie ale wlasnie w toalecie zauważyłam krwawienie jak oznaczyć to na karcie ? Jako VL czy B ??starania od lutego 2011
WALCZYMY !! -
Ja to jestem załamana ze mam znowu plamienia nie wiadomo od czego to cholerstwo . W sumie to mam wrażenie ze leki które biorę , dieta nic nie dają nie widzę zeby cos sie zmieniłostarania od lutego 2011
WALCZYMY !! -
nick nieaktualnyana90 wrote:Dziewczyny zauważyłam u siebie plamienie pomieszane z krwawienie głownie jest to plamienie ale wlasnie w toalecie zauważyłam krwawienie jak oznaczyć to na karcie ? Jako VL czy B ??
jeśli plamienie to VL, a jeśli dodatkowo brązowe to napisałabym VLB, czy VL/B
dziewczynki wczoraj byłam na mszy o uzdrowienie, coś niesamowitego
prosiliśmy z mężem o dziecko, wspomniałam też wszystkie staraczki. wiem że to forum o naprotechnologii, a nie o modlitwie ale powiem jedno, mój dr powiedział, że on jest pewien, że teraz się uda, i wczoraj "lekarz mojej duszy" powiedział, a właściwie dwóch lekarzy duchowych bo obaj się nade mną modlili, powiedzieli, że to "to" i mamy wrócić do nich i dać świadectwo. i skoro dr mego ciała i dr mej duszy mówią to samo to chyba nie ma innego wyjścia i musi się udać jestem przeszczęśliwa, że byłam tam wczorajNoskapina, Irma1983, Ewosińska, Ewosińska, majeczka87, ara, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Ktosik trzymam kciuki ! my z mężem tez byliśmy kiedys na mszy uzdrowiennej -faktycznie niesamowite przeżycie
majeczka87 lubi tę wiadomość
starania od lutego 2011
WALCZYMY !! -
ktosik-msze zmodlitwą o uzdrowienie to coś pięknego...07.11 wybieramy się znów na Jasną Górę-na mszę zawierzenia(avemaryja.pl)
majeczka-nam żel conceive nie pomógł
wiecie, ja też mam wrażenie,ze nic nie pomaga-owszem,jak spróbujemy czegoś nowego (dieta, leki, fitnes itp)to jest efekt, owszem, ale na krótko-tak jakby organizm szybko się przyzwyczajał, zdecydowanie zbyt szybko.
Dziś byłam na mszy-takiej zwyczajnej, niedzielnej- u o.o.Jezuitów.Poszłam do spowiedzi- no i standardowo się poryczałam-jak to u Jezuitów miewam, bo tacy mądrzy i koją moją duszę.majeczka87, Irma1983, ktosik, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"