Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich mam 25 lat i z mężem (33l.) staramy się o dziecko 4 lata.Byliśmy w klinice niepłodności w Krakowie, Katowicach i wszyscy proponowali nam ivf. Więc postanowiliśmy zmienić lekarzy i wybrać kogoś z napro. Umówiona jestem do dr Szczawińskiej w Krakowie 18 listopada, już nie mogę się doczekać, aby zacząć coś robić w kierunku dziecka. Obserwacje creightona nauczyłam się sama z książek, więc mniej więcej wiem o co chodzi. Mam nadzieje że nie przynudzam i przygarniecie mnie do grona naprologicznego.

Ps.Mój,,Wspaniały" gin ostatnio powiedział, żebym sobie zmieniła faceta na lepszy model,bo u mnie wszystko w porządku,super miał minę jak mu powiedziałam,że ma dobre wyniki.Po dłuższej ciszy zapytał mnie: to czemu pani nie zachodzi? A ja: też bym chciała wiedzieć. Więc mam nadzieje że w końcu ktoś nami się zajmie i rozpocznie leczenie.

Jakby ktoś chciał mam przepis na domowe mleko roślinne. Pozdrawiam :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog-pewnie, ze przygarniemy :-) Witam w gronie naproszalonych!

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka-bierzesz estrogen jakiś? Bo nie pamiętam:-(

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, to super ;)

A tu przepis na mleko:
    można je zrobić samemu z orzechów, migdałów, ryżu, słonecznika, wiórków kokosowych.
    Mleko ryżowe: szklankę ryżu zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc do lodówki. Nazajutrz ziarna płuczemy i wrzucamy do blendera. dodajemy litr wody i starannie miksujemy. Na koniec przecedzamy całość przez gazę lub sitko i gotowe. Do smaku można dodać sól,miód, kakao,cynamon.Mleko przechowywać w lodówce w szklanej butelce do 3 dni.

Ps. Moje wyniki:
    progesteron 9,8 (19-32) 21 dzień cyklu (7dni od owul.)
    estradiol 265 (109-218) 13 dzień cyklu
    prolaktyna 42,9 (1.9-25.0) 21 dzień cyklu
    Czy mam je tragiczne ?

Ewosińska, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj archeolog!
    progesteron (jednostki ng/ml?) masz za niski a prolaktynę za wysoką, napro Ci to wyprostuje ;)
    nie wiem co z estradiolem ale chyba lepiej wyższy niż za niski

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nooo...kurczaczki-angina mnie odwiedziła! Już drugi raz w tym roku-ciekawe, czy ma to związek z bakterią, którą u mnie wykryto?Podejrzewam,że tak.

• Irma1983 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik i Majeczka super macie ten śluz, zazdroszczę :-) kiedyś też taki u mnie występował przez kilka dni ale od kilku cykli zaledwie 10C/K i to nie przez cały dzień. .. nie wiem co jest powodem. W tym cyklu to już w ogóle 6-8k 1-2 razy dziennie. Znacie jakieś sposoby na lepszy śluz ? :-)
    Witaj archeolog :-)

qb3c3e5eoa3zzsun.png

l22n8u69paqv8s1o.png
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) jednostki to ng/ml. Super że mogłam do was dołączyć, zwłaszcza,że przeczytałam cały wątek 132 strony. Zmykam, bo mężuś wraca z pracy.Będę tu często zaglądać. :)

Ewosińska lubi tę wiadomość

vzljvd4kntnyexx8.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog to podziwiam za wytrwałość;) na ile będziemy umiały to pomożemy ;) radzę jednak z raz sie do istruktorki przejsc zeby sprawdzić swoj poziom wiedzy ;) ja zrobilam tak samo ;)

A dziekuje dziekuje ;) po raz pierwszy taki mi sie trafil sluz jak w tym cyklu ;) niewiem czy to nie castagnus tak podzialal czy to ze w tamtym cyklu siemie lniane pilam;) od poniedzialku znow wracam do niego ;)

Ewosinska nie biore estrogenow... teraz tylko podwojny antybiotyk na zapalenia (brazowe plamienia). Jutro ostatni dzien jupiiii!!!!!

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam maść http://www.conceiveplus.pl/ podobno ma dzialanie podobne do śluzu plodnego i jak jest jego niedobór to pięknie go zastępuje. Ogólnie to taki lubrykant ale wielu kobietom pomogl ;) U mnie w miescie niestety jest jego niedobór...

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny archeolog witamy w naszym gronie :)
    U nas pierwszy cykl po antybiotykach i znowu plamienia :( załamka najgorsze jest to ze wyniki mamy ok żadnych bakterii doktor twierdził ze mimo to powinnismy przejść kuracje antybiotykami tamten cykl pięknie bez plamien a teraz znowu to samo :( wizyte mamy za miesiac ciekawa jestem jaki bedzie plan doktora

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauważyłam u siebie plamienie pomieszane z krwawienie głownie jest to plamienie ale wlasnie w toalecie zauważyłam krwawienie jak oznaczyć to na karcie ? Jako VL czy B ??

starania od lutego 2011
    WALCZYMY !!
  • Irma1983 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak czasami mam i zaznaczam B/VL, instruktorka nic nie mówiła że źle, więc tak to oznaczam :-)

qb3c3e5eoa3zzsun.png

l22n8u69paqv8s1o.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo robilam ana.... kurcze ale że cholerstwo wróciło...

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem załamana ze mam znowu plamienia :( nie wiadomo od czego to cholerstwo . W sumie to mam wrażenie ze leki które biorę , dieta nic nie dają nie widzę zeby cos sie zmieniło :(

starania od lutego 2011
    WALCZYMY !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Dziewczyny zauważyłam u siebie plamienie pomieszane z krwawienie głownie jest to plamienie ale wlasnie w toalecie zauważyłam krwawienie jak oznaczyć to na karcie ? Jako VL czy B ??

jeśli plamienie to VL, a jeśli dodatkowo brązowe to napisałabym VLB, czy VL/B

dziewczynki wczoraj byłam na mszy o uzdrowienie, coś niesamowitego ;)
    prosiliśmy z mężem o dziecko, wspomniałam też wszystkie staraczki. wiem że to forum o naprotechnologii, a nie o modlitwie ale powiem jedno, mój dr powiedział, że on jest pewien, że teraz się uda, i wczoraj "lekarz mojej duszy" powiedział, a właściwie dwóch lekarzy duchowych bo obaj się nade mną modlili, powiedzieli, że to "to" i mamy wrócić do nich i dać świadectwo. i skoro dr mego ciała i dr mej duszy mówią to samo to chyba nie ma innego wyjścia i musi się udać ;D jestem przeszczęśliwa, że byłam tam wczoraj ;)

Noskapina, Irma1983, Ewosińska, Ewosińska, majeczka87, ara, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik trzymam kciuki !:) my z mężem tez byliśmy kiedys na mszy uzdrowiennej -faktycznie niesamowite przeżycie :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

starania od lutego 2011
    WALCZYMY !!
  • Irma1983 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik ja również trzymam kciuki i wierzę że Wam się teraz uda :-) musze poczytać o tych mszach uzdrowiennych bo niewiele o nich wiem.
    A poza tym to trzymam kciuki za nas wszystkie :-)

majeczka87, ktosik lubią tę wiadomość

qb3c3e5eoa3zzsun.png

l22n8u69paqv8s1o.png
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik-msze zmodlitwą o uzdrowienie to coś pięknego...07.11 wybieramy się znów na Jasną Górę-na mszę zawierzenia(avemaryja.pl)

majeczka-nam żel conceive nie pomógł :-(

wiecie, ja też mam wrażenie,ze nic nie pomaga-owszem,jak spróbujemy czegoś nowego (dieta, leki, fitnes itp)to jest efekt, owszem, ale na krótko-tak jakby organizm szybko się przyzwyczajał, zdecydowanie zbyt szybko.

Dziś byłam na mszy-takiej zwyczajnej, niedzielnej- u o.o.Jezuitów.Poszłam do spowiedzi- no i standardowo się poryczałam-jak to u Jezuitów miewam, bo tacy mądrzy i koją moją duszę.

majeczka87, Irma1983, ktosik, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana możesz mi napisać jakie mialas antybiotyki? Kiedy teraz do lekarza idziesz?

f2wlanlihx9vcryh.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ