X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę, że każda z nas jest po przejściach. Szkoda, że los nas tak nie oszczędza. Jednak każda z nas jest silną babką więc wygramy tę wojnę, choć nie raz przegrywałyśmy bitwę.

A jaki plan? Hmm mam 33 lata. Daję sobie jeszcze z 5 lat walki o swoje dziecko, a później co? Nie wiem chyba in vitro jak uzbieram pieniądze. Jeżeli to nic nie da to adopcja. Nie wyobrażam sobie być całe życie we dwójkę. Wiem, że te procedury nie są łatwe, ale też i nie mam pewności, że dojdzie do przekazania dziecka. Czytałam wiele historii, że i ta ewentualność niestety skończyła się fiaskiem :(

ana90, a możesz mi napisać ile kosztował Cię cały zabieg? Na początku sierpnia mam wizytę u dr który będzie przeprowadzał zabieg.

Agnieszka A. a macie jakieś suplementy na ulepszenie jakości nasienia?

ana90 jakie leki bierzesz na PCO? Ja miałąm przepisany glucophage ale nie byłam w stanie funkcjonować, teraz mam inofolic - 2 saszetki dziennie.

Mam do Was pytanie - 25dc dostałam jednorazowe plamienie - ciemna krew, kolejne dwa dni przy podcieraniu taka kawa z mlekiem i skrzepy, kolejne dwa to brązowa krew ze skrzepami, dzisiaj juz bez skrzepów ale dalej brązowa. Nigdy tak nie miałam, zawsze miałam czerwoną krew, a brązowe plamienia 2 ostatnie dni. Miałyście tak kiedykolwiek? U mnie to taka sytuacja pierwszy raz ma miejsce. Do dr nie mogę się dodzwonić. To mój taki okres, który pojawił się na 5 dni przed czasem??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 19:59

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sua na razie mąż ma do łykania tylko bromergon i wit.D. Ja castagnus, wit. d i euthyrox.
    Witamin lekarz powiedział, że nie da póki nie zrobimy badań i nie wyjdzie, że nie ma bakterii....Badania mam porobione także pewnie we wrześniu na wizycie dostaniemy już listę leków itp.

• Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sua ciezko stwierdzic... Ja cały czas mialam takie plamienia i lekkie krwawienie teraz biorę luteine w P+3 przez 10 dni po odstawieniu odrazu przychodzi @ i jest to krew a nie plamienie brązowe jak kiedyś. Bierzesz luteine? Jak nie to dla mnie coś z progesteronem.

1 iui- 01.2014 :(
    2 iui- 02.2014 :(
    3 iui- 04.2014 :(
    10.2015r.- Naprotechnologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mężczyzna też powinien robić badania czy nie ma bakterii? Czy tylko Ty je robisz?? U mnie mąż nic nie robił. Poza badaniem nasienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka właśnie pierwszy raz wzięłam luttagen, a jest to progesteron i w 9 dniu brania tego leki dostałam te plamienie. Od początku miałam zastrzyki z Choragonu w P+3,P+6,P+9 i wszystko było ok. Fakt wydłużał mi się cykl, ale to z tym luttagenem to już przesadza :)

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sua wrote:
    A czy mężczyzna też powinien robić badania czy nie ma bakterii? Czy tylko Ty je robisz?? U mnie mąż nic nie robił. Poza badaniem nasienia.

Tylko ja robiłam. Ponoć jeśli ja bym miała to on też. I odwrotnie.
    Miałam posiew z kanału szyjki macicy w kierunku:chlamydia trachomatis, mycoplasma hominis, ureaplasma spp, posiew ogólny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Tylko ja robiłam. Ponoć jeśli ja bym miała to on też. I odwrotnie.
    Miałam posiew z kanału szyjki macicy w kierunku:chlamydia trachomatis, mycoplasma hominis, ureaplasma spp, posiew ogólny.

to te też miałam myślałam, że może męża wysłać na dodatkowe badania :) nie wiem dlaczego ale coś mi w środku podpowiada bym zrobiła badanie na wrogość śluzu. Może to ja zabijam w sobie plemniki? Zastanawiam się też nad inseminacją po zrobieniu laparoskopii.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sua a jak się robi to badanie na wrogość śluzu?
    Ja ciekawa jestem co nam lekarz zleci czy wyniki męża w jakikolwiek sposób się poprawiły.
    Poza tym i u mnie będzie co robić. Przez ivf całkiem mi się wszystko rozregulowało.

• Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sua to dziwne może dawki są inne te zastrzyki może miałaś mocniejsze a teraz masz za mała dawkę?
    Mi dr powiedziała że jak ja mam bakterie to mój M też dlatego oboje bierzemy antybiotyki. A test po stosunku to jest chyba pobranie wymazu z szyjki u ginekologa po chyba 8 godzinach po stosunku

• Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze to ze oboje jesteśmy zarazeni bakteriami to wpływa na wynik nasienia u M chodzi prostolinijnosc i żywotność :-D

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja tak się zastanawiam czy nie przez jakieś bakterie mąż ma takie beznadziejne wyniki, bo nie ma innego wytłumaczenia niestety....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Sua a jak się robi to badanie na wrogość śluzu?
    Ja ciekawa jestem co nam lekarz zleci czy wyniki męża w jakikolwiek sposób się poprawiły.
    Poza tym i u mnie będzie co robić. Przez ivf całkiem mi się wszystko rozregulowało.

Tak jak napisała Iwonka to jest pobranie materiału 8 godzin po stosunku. Pytałam dr to powiedział, że niepotrzebne jest te badanie. Hmm...
    8 sierpnia mam wizytę w związku z laparoskopią to przy okazji zapytam o te plamienia.

No tak Iwonka bo bez sensu byłoby gdybyś sama brała te leki, a mąż nie. A jaki bierzesz antybiotyk? Jakiś czas temu przyjmowałam metronidazol i amotaks (chyba, coś na a) i dostałam takiego zapalenia, aż moje wargi sromowe spuchły i do tego "rodziłam" kilka razy z siebie coś białego wielkości tamponu !! Boże jak ja się wtedy męczyłam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, a Ty miałaś badanie HSG?

Agnieszka możliwe, że ma to jakiś wpływ. Oby !! A wtedy szybko zajdziesz w ciążę :)

• Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metronidazol i Duomox bierzemy do tego probiotyki. Buziaki kochane lecę oglądać film z mezuskiem :-)

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sua wrote:
    Iwonka, a Ty miałaś badanie HSG?

Agnieszka możliwe, że ma to jakiś wpływ. Oby !! A wtedy szybko zajdziesz w ciążę :)

Chciałabym, ale to już chyba zbyt piękne by było i proste ;P hormony ma ok, tylko prolaktyna troche podwyższona, genetyka ok, żylaków nie ma....tylko bardzo mało plemników, nieruchome praktycznie i zła morfologia... Nie wiem czemu tak...Jeden z lekarzy powiedział - ten typ tak ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli morfologię ma w granicach 4% to nie jest źle :) A nawet z 3% jest możliwa ciąża. A na prolaktynę coś bierzesz?? Ja stosowałam bromergon.

Uciekam i ja :) mam ochotę coś zjeść więc muszę odwiedzić półki sklepowe :) Jak ciężko zaspokoić swoje pragnienia kiedy ma się alergię na mleko, nabiał, pszenicę aaaaaaaaaaaa zwariuję przez te nienarodzone dziecko :) Tyle poświęceń, a ono testuje moją cierpliwość :):)

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sua na razie mam castagnusa brać...

Powodzenia na zakupach. Mam to samo - co jeść jak nic nie można hehe tylko zielone zostaje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ja też odstawiłam Bromergon i biorę castagnus dzisiaj właśnie kupiłam drugie opakowanie i biorę po 2 szt.

Chipsy, batonik i kiwi :) na koniec bułeczka kukurydziana i do spania :) Jakoś ostatnio czuję ciągły głód :)

Dobranoc :*

• Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sua tak miałam hsg bardzo boleśnie to przezylam i nawet po badaniu odechcialo mi się na jakiś czas dzieci, przestraszylam się porodu ;-) badanie wyszło pozytywnie. Mialam też histeroskopie pod znieczuleniem i tez wszystko ok.
    Ojeju z tym jedzeniem jest to jakaś masakra ja odkąd zaczęłam dietę i metformax schudłam 5 kg już w ciągu 3 miesięcy. Dr mówi że nie mogę już chudnac bo to też nie dobrze. Ja szukam stron z jadlospisami o niskim ig i staram się robić. W weekend pozwalam sobie zjeść loda i na tym koniec.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sua a właśnie 2 tabletki castagnusa łykam teraz dziennie. Mąż ma bromergon.

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ