Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Irma1983 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrena napisałam priv

qb3c3e5eoa3zzsun.png

l22n8u69paqv8s1o.png
  • Dzik Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    No to mogę się pochwalić, jesteśmy już rodziną od 8.11 ❤ Mateusz przyszedł na świat o czasie ale przez cc niestety ponieważ poród zaczął się od złej kolejności i pomimo 8 godz walki nie udało się naturalnie. 3480 gram i 53 cm, zdrowy i spokojny dopóki nie zrobi kupy 😁 a robi często!
    Ja czuje się słabo ale każdy dzień jest coraz lepszy.

AAA! Ekstra Gratulacje Kochana!

Aishha lubi tę wiadomość

starania od 2016
    Oligaasthenozoospermia & PCOS

• Dzik Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenqa31 wrote:
    O kurcze to jak już będziesz po zabiegu to opowiesz czego się spodziewać po tym zabiegu? Jak to wygląda itp ok? ;) To prawda że u Tomaszewskiego termin to pojęcie względne, jak do niego chodziłam to po parę razy dziennie sprawdzałam portal znany lekarz i zawsze udawało mi się jakiś sensowny zaklepac ;) to skoro nie trzeba skierowania to jak nawet TW powie że za wcześnie na laparoskopie i tak pójdę. Zastanawiam się tylko ile potem brać zwolnienia z pracy, mam jednoosobowe stanowisko i będę musiała ogarnąć zastępstwo..

No i jestem już w domu. Czuję się dobrze i w sumie też mogłabym w poniedziałek normalnie pracować. Nawet mnie kusi jutro już coś podziałać przy komputerze ;P

Idąc na laparoskopię było podejrzenie że z racji dziwnego kształtu prawego jajowodu może być on niedrożny. Okazało się zupełnie inaczej. Prawy jajnik jak i jajowód idealny, lewy jajnik super lecz jajowód niedrożny, no i wyszły u mnie zrosty w "dnie macicy"
    Jak to Tomaszewski określił " nie na darmo Panią otwieraliśmy no i do roboty" hehehe

aniołkowa_mama, Aishha lubią tę wiadomość

starania od 2016
    Oligaasthenozoospermia & PCOS

• marlenqa31 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super że już po ;) brzuch nie boli, czytałam że są bodajże trzy blizny ;) jak klinika? To prawda że robią lewatywę przed zabiegiem? Sory że tak wypytuje, mam 32 lata a nigdy nie leżałam w szpitalu ;) to skoro takie rzeczy wychodzą będę stanowcza i na najbliższej wizycie powiem TW że też chce i już 😀

2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
    2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
    2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
    2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
    2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenqa, nie robią lewatywy. Dzień wcześniej jesz lekkie śniadanie i potem już tylko woda do samego zabiegu. Dzień wcześniej przyjmujesz także espumisan i chyba jakieś czopki (już dobrze nie pamiętam). Dzik - miałaś podobnie do mnie. Super szybko się uwinęłaś z tematem. No, ja akurat krwawiłam przez 2,5 dnia po zabiegu, i dużo spałam i ramiona mnie bolały. Także ja posiedziałam trochę na L4, ale każdy organizm inny.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenqa31 wrote:
    O to super że już po ;) brzuch nie boli, czytałam że są bodajże trzy blizny ;) jak klinika? To prawda że robią lewatywę przed zabiegiem? Sory że tak wypytuje, mam 32 lata a nigdy nie leżałam w szpitalu ;) to skoro takie rzeczy wychodzą będę stanowcza i na najbliższej wizycie powiem TW że też chce i już 😀
    lewatywy nie robią. Dzień wcześniej ok 14 przyjmujesz bisacodyl jeśli dobrze pamiętam (czopki o działaniu przeczyszczającym) i chyba 6 espumisanów. Tak jak napisała Krąsi lekkie śniadanie dzień przed zabiegiem i później tylko woda (jak Tomaszewski załatwił mi wieczorem po zabiegu kisiel, byłam skłonna się mu oświadczyć :P ;) ) Ja miałam dwie blizny- w pępku i jedną trochę niżej po lewej stronie (na poprzedniej laparo miałam trzy, ale dużo więcej mi robili wtedy). Klinika bardzo czysta- na miejscu są podpaski i podkłady na łóżko, personel cudowny- bardzo miłe kobitki :)

Krąsi lubi tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3

Wysłany: 14 listopada 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzik wrote:
    No i jestem już w domu. Czuję się dobrze i w sumie też mogłabym w poniedziałek normalnie pracować. Nawet mnie kusi jutro już coś podziałać przy komputerze ;P

Idąc na laparoskopię było podejrzenie że z racji dziwnego kształtu prawego jajowodu może być on niedrożny. Okazało się zupełnie inaczej. Prawy jajnik jak i jajowód idealny, lewy jajnik super lecz jajowód niedrożny, no i wyszły u mnie zrosty w "dnie macicy"
    Jak to Tomaszewski określił " nie na darmo Panią otwieraliśmy no i do roboty" hehehe
    no to do roboty :D

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, ten kisiel wieczorem - najlepsze danie ever!

Dzik lubi tę wiadomość

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;

1. ICSI - nieudane;
  • Syrena Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zwolniłam termin na wizytę pierwszorazową u TW na 19 grudnia godz. 8.20. Może komuś się przyda :)

35 l. starania od grudnia 2017 r.,
    ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
    on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
    01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
    05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrena wrote:
    Gratulacje Aishha. Niech synuś zdrowo rośnie ❤

Ewelina, przez jakiego lekarza byłaś prowadzona w ciąży? Znam świetna specjalistkę od poronień nawykowych ale w Warszawie.
    Dziewczyny będę zwalniać termin do TW na 19 grudnia. Może którejś się przyda?

Teraz chodziłam do kliniki niepłodności w Lubinie lekarz miał robić mi inseminacja z powodu nasienia M ale nie zdarzył;).Myślę żeby zapisać się do naprotechnologa M.Barczentewicza też przyjmuje w Lublinie .Do Warszawy mam 150 km niestety ale jak bedzie trzeba to i tam pojedziemy. Nawet zastanawiamy się nad lekarzem z Łodzi ponoć bardzo dobry lekarz immunolog Malinowski Andrzej

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Teraz chodziłam do kliniki niepłodności w Lubinie lekarz miał robić mi inseminacja z powodu nasienia M ale nie zdarzył;).Myślę żeby zapisać się do naprotechnologa M.Barczentewicza też przyjmuje w Lublinie .Do Warszawy mam 150 km niestety ale jak bedzie trzeba to i tam pojedziemy. Nawet zastanawiamy się nad lekarzem z Łodzi ponoć bardzo dobry lekarz immunolog Malinowski Andrzej

Moja instruktorka model creighton mówiła,że w Lublinie mają lepszy sprzęt niż w Warszawie i krócej czeka się na wizytę.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀

Wysłany: 18 listopada 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy eliminowałyście też (+) z diety czy tylko (+++) i (++)?

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na okres 2 miesięcy wyeliminowałam wszystko, po 2 miesiącach wróciłam do +, po 4 miesiącach do ++. +++ nie jem do tej pory.

1. ICSI - nieudane;

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się zastanawiam, czy wszystko, wszystko wyrzucić na jakiś czas czy jednak + zostawić. Mam wrażenie, że jak + wyrzucę, to na prawdę woda z owocami mi zostanie :P o ile z obiadami nie mam problemów, o tyle śniadania są już problematyczne (ze względu na IO muszę te niskiego indeksu pilnować)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
  • Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    właśnie się zastanawiam, czy wszystko, wszystko wyrzucić na jakiś czas czy jednak + zostawić. Mam wrażenie, że jak + wyrzucę, to na prawdę woda z owocami mi zostanie :P o ile z obiadami nie mam problemów, o tyle śniadania są już problematyczne (ze względu na IO muszę te niskiego indeksu pilnować)
    Mamy te same nietolerancji, tylko u mnie dodatkowo jeszcze mleko krowie, czyli cały nabiał. Mam duże wątpliwości co do diety w moim przypadku...

Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019

Wysłany: 19 listopada 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka wrote:
    Mamy te same nietolerancji, tylko u mnie dodatkowo jeszcze mleko krowie, czyli cały nabiał. Mam duże wątpliwości co do diety w moim przypadku...
    u mnie mleko też i to właśnie +++, jajka też +++, kukurydza i pszenica ++, owies, gluten, migdały, orzechy brazylijskie i nerkowca, jagnięcina, oliwki i drożdże +

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
  • melba Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aissha super wieści! :)

Co do leawatyw przed laparo-histero to w Poznaniu na Polnej robią (najpierw czopki, a na sam wieczór, 21-22:00 lewatywa). Nic strasznego, dla mnie komfort, że wszystko „wysprzątane” :-)

Dzik odpisałam Tobie na priv. Nie widziałam wiadomości.

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Syrena Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które są po laparoskopii u dr Tomaszewskiego. W jaki sposób dr usuwał wam zrosty i ogniska endometriozy. Mam polecaną lekarkę na NFZ ale ona koaguluje zmiany (inaczej mówiąc wypala). Rozważam też operację u dr Siekierskiego - on wycina zmiany, ale koszt operacji jest bardzo wysoki.

Czy dr Tomaszewski usuwa dokładnie zmiany endometrialne? Czy jesteście zadowolone z operacji i udało Wam się po niej szybko zajść w ciążę,?

35 l. starania od grudnia 2017 r.,
    ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
    on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
    01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
    05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️
  • marlenqa31 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem. TW kazał mi zrobił progesteron, estradiol i TSH w dniu Peak+11.
    Wczoraj był dzień Peak+8, a dziś z rana patrzę a tu śluz płodny, długi czyli naklejam białego dzidziusia i nie ma Peak+9.
    I co teraz? To już koniec cyklu, za parę dni będzie miesiączka..
    Bez sensu chyba robić to badanie.

2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
    2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
    2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
    2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
    2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy
  • Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrena wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które są po laparoskopii u dr Tomaszewskiego. W jaki sposób dr usuwał wam zrosty i ogniska endometriozy. Mam polecaną lekarkę na NFZ ale ona koaguluje zmiany (inaczej mówiąc wypala). Rozważam też operację u dr Siekierskiego - on wycina zmiany, ale koszt operacji jest bardzo wysoki.

Czy dr Tomaszewski usuwa dokładnie zmiany endometrialne? Czy jesteście zadowolone z operacji i udało Wam się po niej szybko zajść w ciążę,?
    Nie wiem jaką metodą, ale ze mną było tak, pierwszy cykl w którym była laparo bez starań, ponieważ przyjmowała antybiotyk. Dwa kolejne starania, z tym, że drugi zupełny luz i właśnie w drugim zaszłam w ciążę. Niestety szczęście nie trwało długo ponieważ moje Maleństwo postanowiło zagnieździć się w bliźnie po cc. Po pewnym czasie przestało się rozwijać :(. Ponowne starania trwają od sierpnia bez efektów. Po raz kolejny pójdę na laparo do Tomaszewskiego prawdopodobnie w styczniu. Obie ciąże udały się po laparo. Z pierwszej mam Cudowną 11 latkę. Druga niestety nie była szczęśliwa, ale jak to kiedyś ktoś powiedział o Aniołka h, że One nie umierają tylko zmieniają termin urodzenia. Mam nadzieję, że tak będzie i wszystkie Aniołkowe mamy przytulną do swojego serducha największy Dar jaki tylko można sobie wymarzyć. Życzę tego sobie i Wam wszystkim. 😀

aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ